This version of the page http://oridu.odessa.ua/?fil=7/5/7 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-25. The original page over time could change.
ОРІДУ НАДУ при Президентові України
Написати листа
НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ ukr eng карта сайту


Новини


Найщиріші привітання Красиловській Зої Валеріївні із захистом дисертації на здобуття наукового ступеню кандидата наук з державного управління (за спеціальністю 25.00.01 - Теорія та історія державного управління) на тему: «Становлення інституту медіації в системі публічного управління: теоретико-правовий аспект»). Особливі вітання науковому керівникові проф. Ровинському Юрію Олександровичу! Творчої наснаги та успіхів!



15 листопада 2017 року слухачі спеціалізації «Право в публічному управлінні» під керівництвом старшого викладача кафедри Н.П.Долгіх долучились до планового прибирання території інституту.











2 листопада 2017 року. С.О. Козуліна в рамках навчального курсу "Правове забезпечення управлінської діяльності" представила відкриту лекцію на тему: "Правове регулювання управлінських процедур та адміністративних послуг". Відкриту лекцію відвідали слухачі спеціалізації "Право в публічному управлінні" та викладачі кафедри. У своєму виступі доц. С.О.Козуліна розкрила поняття та сутність адміністративного розсуду та дискреційних повноважень органів публічної влади. Питання правової регламентації порядку надання адміністративних послуг визвали значний інтерес у присутніх та стануть підставою для подальших наукових досліджень.




26 жовтня 2017 року слухачі 2 курсу спеціалізації «Право в публічному управлінні» взяли участь у виїзному практичному занятті з дисципліни «Правове регулювання цивільних та господарських відносин» (викладач – доцент кафедри А.О.Фальковський). З метою ознайомлення із особливостями господарського процесу слухачі відвідали судові засідання у Господарському суді Одеської області відвідали (розгляд справ про банкрутство та процедури банкрутства (суддя Г.Лепеха)).








«23 жовтня 2017 року слухачі 2 курсу денної форми навчання спеціалізації «Право в публічному управлінні» в рамках виїзного практичного заняття з дисципліни «Правове регулювання земельних та екологічних відносин» відвідали Одеський окружний адміністративний суд. З метою ознайомлення з практикою вирішення проблемних питань регулювання земельних правовідносин органами публічної влади в Україні слухачі відвідали відкрите судове засідання та ознайомились з особливостями роботи практиків - фахівців юридичних служб органів публічної влади (слухачів заочної та вечірньої форми навчання спеціалізації «Організація правової роботи в органах публічної влади»). Отриманні знання під час навчання в ОРІДУ НАДУ сприяють правовому мисленню слухачів. Розуміння важливості гарантії земельних та екологічних прав громадян, дотримання принципу верховенства права та законності в управлінській діяльності свідчить про високий рівень правової свідомості та громадянської активності слухачів ОРІДУ НАДУ при Президентові України.»



25.10.2017 р. о 10:00 год. в ауд. 310 відбулося розширене засідання кафедри державознавства і права з попереднього розгляду дисертації В.А.Базенка «Управління органами місцевого самоврядування ефективним розвитком фізичної культури та спорту» (спец. 25.00.04)











26 квітня 2016 року

Студенти, слухачі та викладачі ОРІДУ НАДУ взяли учась у круглому столі на тему "Соціально-правові спори: шляхи вирішення в умовах існуючого законодавства". Виступ начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Одеській області О.В.Шрамкова викликав жвавий інтерес у аудиторії. Слухачі отримали відповіді від фахівців НСПП з питань порядку вирішення трудових спорів та стану виконання рішень примирних органів.







Анонс

26 квітня 2017 року об 11.40 год. в ауд.400 відбудеться «круглий стіл» за участю представників відділення Національної служби посередництва та примирення в Одеській області, слухачів 1 курсу денної форми навчання другого (магістерського) рівня освіти факультету «Менеджмент». Тема круглого столу: «Соціально-трудові спори: шляхи вирішення в умовах існуючого законодавства». Запрошуються студенти, слухачі, викладачі, публічні службовці, а також всі, хто цікавиться питаннями трудового законодавства.






В рамках виїзного практичного заняття з дисципліни «Адаптація законодавства України до законодавства ЄС» слухачі першого курсу спеціалізації «Право в публічному управлінні» взяли участь у Першому Міжнародному Конгресі Європейського Права, що проходив 21-22 квітня 2017 р. в НУ «Одеська юридична академія», м. Одеса. В Міжнародному конгресі взяли участь представники 26 вищих навчальних закладів з 7 країн Європи та Сполучених Штатів Америки. Протягом конгресу були розглянуті проблемні питання інституційного розвитку ЄС, питання Brexit, питання адаптації законодавства України до законодавства ЄС, питання права Ради Європи та співвідношення міжнародного та національного права. Під час роботи секції «Інтеграція України в політико-правовий простір Європейського Союзу та шляхи оптимізації цього процесу» доцент кафедри права і законотворчого процесу виступила із доповіддю на тему: «Значення конституційної ідентичності держав в глобальній стратегії ЄС». За результатами роботи учасники міжнародного конгресу отримали сертифікати.





25 березня 2017 року в ОРІДУ НАДУ при Президентові України відбувся

День відкритих дверей. Завідувач кафедри права і законотворчого процесу проф. В.П.Марущак та доцент Є.О.Львова представили інформаційний стенд кафедри і ознайомили відвідувачів із результатами роботи та почесними відзнаками кафедри за останні п’ять років. Відповіді на свої запитання отримали не тільки абітурієнти, зацікавлені у навчанні за бакалаврськими та магістерськими програмами, але й магістри, які бажають продовжити навчання у аспірантурі.





Наукову статтю доцента Є.О. Львової опубліковано в Угорському щорічнику міжнародного та європейського права

Видавництво Eleven International Publishing, м. Гаага, Нідерланди. The Concept of Global Constitutionalism as a Road-Trip to Freedom for Local Democracies in Transition Times, in: Marcel Szabo, Petra Lea Lancos, Reka Varga (eds.): Hungarian Yearbook of International Law and European Law 2016, Eleven International Publishing, The Hague, the Netherlands, 2017, pp.155-167.





Результати роботи екзаменаційної комісії №1 ( лютий 2017 р.)

19 грудня 2016 р. № 308 та наказом директора ОРІДУ від 27 грудня 2016р. на кафедрі права і законотворчого процесу за результатами навчання 43 слухачам, які виконали навчальну програму, захистили магістерську роботу та склали державний екзамен, присвоєна кваліфікація магістра державного управління. Державна екзаменаційна комісія № 1 ( далі – ДЕК № 1) працювала у складі, затвердженому наказом президента Національної академії від 19 грудня 2016 р. № 308 та наказом директора ОРІДУ від 27 грудня 2016р. № 141. Робота ДЕК № 1 пройшла на належному організаційному рівні.






Архів новин