This version of the page http://oridu.odessa.ua/?fil=7/1/7 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-05. The original page over time could change.
ОРІДУ НАДУ при Президентові України
Написати листа
НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ ukr eng карта сайту


Новини


Кафедра публічного управління та регіоналістики – це команда однодумців, прагненням якої є поєднання зусиль у справі розвитку науки державного управління, зміцнення кадрового потенціалу державної служби та органів місцевого самоврядування задля процвітання української держави.






Матеріали VІІІ Міжнародної наукової Інтернет-конференції аспірантів та докторантів з державного управління.
[2017р, ОРІДУ НАДУ]





21-22 вересня 2017 року

Викладачі кафедри публічного управління та регіоналістики взяли участь у роботі IX Щорічних Рішельєвських академічних читаннях на тему: «Професійна підготовка та розвиток державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування: виклики, завдання, перспективи». Захід організований Національним агентством України з питань державної служби, Національною академією державного управління при Президентові України та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою, Одеською міською радою та Одеським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України. Після пленарного засідання відбулася робота у секціях: – Секція І. Актуальні питання управління персоналом в контексті професіоналізації державної служби та служби в органах місцевого самоврядування відповідно до стандартів ЄС (Модератор секції – Приходченко Л.Л., д.держ.упр., професор, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування); – Секція III. Розвиток громадянських компетентностей в умовах реформування державного управління та державної служби.


20 вересня 2017 року

Відбулося засідання кафедри щодо звітування докторантів, аспірантів. Докторанти та аспіранти кафедри публічного управління та регіоналістики представили узгоджені та підписані науковим керівником звіти, індивідуальні плани та атестаційні висновки. Результатом засідання стало обговорення запропонованих до уваги присутніх атестаційні документи та їх затвердження.


Вітаємо ПРИХОДЧЕНКО ЛЮДМИЛУ ЛЕОНІДІВНУ,завідувача кафедри публічного управління та регіоналістики, із нагородою!

18 вересня 2017 року Приходченко Людмила Леонідівна, завідувач кафедри публічного управління та регіоналістики, була нагороджена Почесною відзнакою Одеської Обласної ради за значні особисті заслуги у становленні науки публічного управління, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння українському народу та з нагоди ювілею. Урочисте вручення нагороди відбулося на апаратній нараді ОРІДУ НАДУ при Президентові України 18 вересня 2017 року. Нагороду вручив директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України Іжа М.М.




14 вересня 2017 року

Викладачі кафедри взяли участь у загальних зборах науково-педагогічних працівників і співробітників ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Метою зборів стало підведення підсумків діяльності у 2016-2017 навчальному році та обговорення перспективних завдань колективу інституту щодо забезпечення навчально-виховного процесу у 2017-2018 навчальному році у відповідності до Плану дій інституту на 2016-2020 роки.


12-14 вересня 2017 року

Викладачі кафедри публічного управління та регіоналістики: Приходченко Л.Л., д.держ.упр., професор, завідувач кафедри, Саханєнко С.Є., д.держ.упр., професор, професор кафедри, Крупник А.С., к.політ.н., доцент, доцент кафедри, Давтян С.Г., к.держ.упр., доцент, доцент кафедри, Оганісян М.С., к.філос.н., доцент, доцент кафедри, – взяли участь у проведенні короткострокового тематичного семінару «Державно-управлінські, економіко-правові та соціально-психологічні аспекти управлінської діяльності», організованого відділом підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Мета семінару – підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. У рамках семінару проведено низку занять, а саме: лекція: «Забезпечення ефективності управлінської діяльності в органах публічної влади: взаємозв’язок ідеології, технології і стилю»; семінарські заняття: «Механізми узгодження державної та місцевих стратегій розвитку. Участь громадськості у формуванні та реалізації стратегії місцевого розвитку», «Методика і технологія оцінювання ефективності управлінської діяльності», «Управління людськими ресурсами в органах місцевої влади: проблеми, зміст і завдання» та ін.; тренінг: «Робота в команді щодо досягнення спільної мети»; «круглі столи»: «Державно-управлінські, економіко-правові та соціально-психологічні аспекти управлінської діяльності крізь призму асоціації України з ЄС», «Оптимізація функцій і повноважень органів публічної влади в контексті реформування державного управління».


08 вересня 2017 року

Викладачі кафедри: Саханєнко С.Є., д.держ.упр., професор, професор кафедри Крупник А.С., к.політ.н., доцент, доцент кафедри, – взяли участь у одноденному семінарі з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Одеської області за темою: «Запобігання корупції в органах публічної влади» у Татарбунарському районі, ініційованому управлінням підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України.


07 вересня 2017 року

Доцент кафедри Оганісян М.С., к.філос.н., доцент, доцент кафедри, взяв участь у одноденному семінарі з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Одеської області за темою: «Запобігання корупції в органах публічної влади» у Білгород-Дністровському районі, ініційованому управлінням підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України.


07 вересня 2017 року

Відбулося засідання кафедри, основним питанням порядку денного якого було звітування магістрантів ІІ року навчання денної форми факультету державного управління за результатами стажування в органах публічної влади. Заслухавши та обговоривши звіти, присутні викладачі кафедри ухвалили рішення щодо зарахування результатів стажування.


01 вересня 2017 року

Викладачі кафедри взяли участь в урочистостях з нагоди початку нового 2017-2018 навчального року.






30 червня 2017 року

Викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування взяли участь у роботі розширеного засідання кафедри регіональної політики та публічного адміністрування з попереднього захисту кандидатської дисертації Чернова С.В. «Організаційно-правовий механізм державної експертизи проектів у сфері публічного управління» (науковий керівник: Миколайчук М.М., д.держ.упр., професор, професор кафедри економічної та фінансової політики). Результатом розширеного засідання стали надані рекомендації та запропоновано виконання установленої процедури подальшого захисту.






29 червня 2017 року

Відбулося розширене засідання кафедри щодо попереднього захисту дисертаційних досліджень Лесик О.В. «Становлення та розвиток вітчизняної моделі державного управління» (науковий керівник: Приходченко Л.Л., д.держ.упр., професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування) та Віліжинського В.М. «Реформування системи місцевого самоврядування в Україні з урахуванням національних традицій врядування» (науковий керівник: Попов М.П., к.держ.упр., доцент, перший заступник директора інституту, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування). На засідання були запрошені науковці кафедри регіональної політики та публічного адміністрування. Після детального обговорення присутніми результатів наукових досліджень були надані рекомендації та запропоновано виконання установленої процедури подальшого захисту.






15 червня 2017 року

Вийшли друком організаційно-методичні рекомендації «Організація роботи регіональних ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії». Автор – Крупник А.С., доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, к.пол.н., доцент, голова Асоціації сприяння самоорганізації населення. Збірник видано в межах Угоди про співпрацю від 06.03.2017 р. між ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Видання містить організаційно- методичні рекомендації для ресурсних центрів (далі – РЦ) з розвитку самоорганізації населення та інших форм місцевої демократії. Такі центри сприяють створенню умов для практичної участі громадськості у суспільних перетвореннях та допомагають територіальним громадам у здійсненні реформ місцевого самоврядування та розвитку цих громад. Запропоновано оптимальну структуру РЦ, розглянуто внутрішні та зовнішні комунікації в їхній діяльності, порядок виконання аналітичних та навчально-методичних функцій. Надано рекомендації щодо організації діловодства в РЦ та їх навчально-просвітницькій діяльності в територіальних громадах, громадськими активістами. Матеріал збірника базується на досвіді багаторічної діяльності ВГО «Асоціації сприяння самоорганізації населення» з розвитку мережі місцевої демократії та координації діяльності РЦ. А також на досвіді викладання в ОРІДУ НАДУ при Президентові України курсу «Соціальна інфраструктура та комунікаційне забезпечення регіону» і короткотермінового курсу для дистанційної форми навчання «Громадянське суспільство і влада». Автор висловлює подяку рецензенту даного посібника професору кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр., професору Саханєнку С.Є. за висловлені зауваження та корисні поради. Збірник може бути корисним слухачам, аспірантам та викладачам дисциплін у межах програми «Публічне управління та адміністрування», а також керівникам та іншим працівникам органів публічної влади, які прагнуть до соціальної ефективності на засадах належного врядування.






15 червня 2017 року

Відбулося засідання кафедри державного управління і місцевого самоврядування. Згідно порядку денного, відбувся попередній захист дисертаційного дослідження аспіранта кафедри Стасишина М.О. на тему: «Механізми залучення громадськості до ухвалення та реалізації рішень у системі місцевого самоврядування» за спеціальністю 25.00.04 – місцеве самоврядування (наук. керівник проф. Приходченко Л.Л.). Було заслухано експертів: професора кафедри, д.держ.упр., Саханєнка С.Є. та доцента кафедри, к.політ.н., Крупника А.С.. У процесі обговорення аспіранту було запропоновано зміну теми дослідження, що спричинить і зміну спеціальності. Після конструктивної дискусії присутніми результатів наукового дослідження було надано рекомендації та запропоновано виконання установленої процедури подальшого захисту. Про результати моніторингу навчального процесу, який забезпечували викладачі кафедри у 2016-2017 н.р. доповів доцент кафедри, к.держ.упр, доцент Давтян С.Г., акцентувавши увагу на позитивних та негативних моментах. Також Давтян С.Г. доповів про стан щодо підготовки та затвердження затвердження робочих навчальних програм з дисциплін 2017-2018 н.р. навчального року, наголосивши на необхідності надання затверджених програм та оновлення навчально-методичних комплексів з дисциплін, що викладаються на кафедрі.






31 травня 2017 року

Відбулося розширене засідання кафедри щодо попереднього захисту кандидатської дисертації Даниленка С.А. «Взаємодія органів публічної влади і засобів масової інформації як механізм відкритості та прозорості влади» (науковий керівник: Попов М.П., к.держ.упр., доцент, перший заступник директора інституту, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування). На засідання були запрошені науковці кафедри права і законотворчого процесу. Після детального обговорення присутніми результатів наукового дослідження було надано рекомендації та запропоновано виконання установленої процедури подальшого захисту.






30 травня 2017 року

Відбулося засідання кафедри за участю першого заступника директора щодо проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників та обговорення кандидатур претендентів на посаду завідувача кафедри.






27 травня 2017 року

Завершився Фестиваль науки. Цей широкомасштабний комунікаційний захід, вже традиційний у різнобарвній палітрі науково життя інституту, вкотре підтвердив необхідність розгляду наукової складової соціально-політичного буття сучасної України.






26 травня 2017 року

На базі Вінницького обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за участю працівників і викладачів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі – Інститут) було проведено тематичний короткостроковий семінар «Сучасні управлінські технології в період децентралізації публічної влади». У семінарі взяли участь науковці кафедри: Приходченко Л.Л., завідувач кафедри, д.держ.упр, професор, Оганісян С.М., к.філос.н., доцент, Крупник А.С., к.політ.н., доц. У рамках тематичного короткострокового семінару: «Сучасні управлінські технології в період децентралізації публічної влади» були проведені заняття за актуальною тематикою, а саме: «Ефективність системи публічного управління в контексті децентралізації», «Система внутрішнього контролю, як складова забезпечення ефективності функціонування органів публічного управління», «Участь громадськості у реформі місцевого самоврядування», «Етична інфраструктура державної служби».




19 травня 2017 року

Професор кафедри, д.держ.упр. Саханєнко С.Є. був модератором Всеукраїнської науково-практичної конференції «Європейський Союз: минуле – сучасне – майбутнє (до 60-річчя Римських договорів та 25-річчя Маастрихтського договору)», яка відбулася у залі засідання Одеської міської ради (пл. Думська, 1, м. Одеса за ініціативи кафедри європейської інтеграції ОРІДУ НАДУ при Президентові України та підтримки Одеської міської ради, Представництва МЗС України в Одесі. У роботі конференції взяли участь керівники органів публічної влади, провідні науковці та фахівці, докторанти, аспіранти та слухачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України, вищих навчальних закладів Одеси та інших регіонів України, Генеральний консул Румунії Еміл Рапча, офіційний Представник Торгово-Промислової Палати України в Австрії, засновник Ukrainian Business Consulting.




19 травня 2017 року

У рамках вивчення дисципліни «Система публічного управління на регіональному та місцевому рівнях» (тема 3.8. «Судовий захист прав та інтересів органів публічної влади на регіональному та місцевому рівнях») слухачі першого курсу денної форми навчання факультету державного управління спеціалізації «Регіональне управління» на чолі з доцентом кафедри державного управління і місцевого самоврядування С.Г. Давтяном відвідали Одеський окружний адміністративний суд. Суддя Одеського окружного адміністративного суду, викладач Національної школи суддів України Олена Миколаївна Соколенко поінформувала слухачів про завдання адміністративного судочинства та специфіку публічно-правових спорів, навела цікаві приклади з практики вирішення подібних спорів та дані судової статистики. Актуальною була інформація щодо спорів, що виникають у зв'язку з реалізацією громадянами права на мирні зібрання. Інформуючи про реформування судової системи в Україні, Олена Миколаївна розповіла про Громадську раду доброчесності, яка утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання. Цікавою та новою була інформація щодо присудової медіації – як альтернативної процедури врегулювання спору за участю судді-медіатора – що має метою налагодження між сторонами процесу комунікації та сприяє самостійному обранню сторонами того варіанту рішення, який найбільше відповідає їх інтересам та потребам. На завершення практичного заняття слухачі мали можливість задати запитання судді Соколенко О.М. щодо проблемних моментів, з якими вони стикалися у своїй професійній діяльності, та отримали вичерпні та компетентні коментарі.




17 травня 2017 року

В рамках Фестивалю науки 17 травня 2017 року завідувач сектору підготовки науково-педагогічних та наукових кадрів, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, к.держ.упр. Матвєєнко І.В. спільно з аспірантами денної, вечірньої та заочної форм навчання Інституту були присутніми на методологічному семінарі «Науково-дослідна робота аспірантів як ефективний метод підготовки якісно нових фахівців у вищій школі», який було проведено на базі Одеської національної бібліотеки. Працівники відділу міжнародних проектів бібліотеки поінформували учасників заходу про спеціалізовані читальні зали: сучасної французької літератури, інформаційний центр «Вікно в Америку»,«Закордонне українство» та електронна читальна зала інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» – проект за підтримки Посольства США в Україні. Аспірантам було продемонстровано електронну читальну залу з інноваційним комп'ютерним класом технології «тонкий клієнт», інтерактивною дошкою Panasonic для презентацій, двома кабінами для індивідуальних занять англійською мовою за допомогою ліцензованого комп'ютерного курсу Rosetta Stone, аудіо книгами, планшетами iPad, Wi-Fi простором та доступом до Інтернету.




15 травня 2017 р.

З метою набуття практичного досвіду слухачі першого курсу денної форми навчання спеціалізації «Регіональне управління» факультету державного управління на чолі з доцентом кафедри державного управління і місцевого самоврядування С. Г. Давтяном відвідали Одеську обласну державну адміністрацію. У рамках вивчення дисципліни «Система публічного управління на регіональному та місцевому рівнях» було проведено виїзне практичне заняття за темами 2.6. «Процедури діяльності (регламент) МДА та інших державних органів на регіональному і місцевому рівні» та 2.7. «Досвід організації роботи МДА». Під час виїзду слухачі мали змогу на практичному досвіді узагальнити знання здобуті з питання діяльності Одеської обласної державної адміністрації, ознайомитись та проаналізували систему і порядок формування структури обласної державної адміністрації, детально вивчити документи, що регламентують роботу адміністрації, ознайомитись із системою планування роботи. Накопиченим досвідом роботи із слухачами поділились начальник відділу правового представництва та захисту юридичного управління апарату Чайка І. О., начальник відділу управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації іЖаров Ю. О., заступник начальника управління – начальник відділу контролю та моніторингу документів вищих органів влади апарату Пилипенко Т. А. та інші досвідчені державні службовці установи.




Наша кафедра – найкраща!

10 травня 2017 року на апаратній нараді Інституту було розглянуто питання «Про хід виконання п.6 Плану роботи інституту на 2017 рік щодо підведення підсумків конкурсу на кращу кафедру», за результатами якої наша кафедра – державного управління і місцевого самоврядування – посіла почесне І місце. Приємно усвідомлювати, що це лідерство кафедра утримує другий рік поспіль. Результати конкурсу підтверджують високий професіоналізм науковців кафедри і є мотивацією щодо досягнення високих науково-викладацьких показників у майбутньому.




27 квітня 2017 року

Відбулося розширене засідання щодо попередньої експертизи дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук державного управління Лужецької Н.А. «Механізми реалізації державної політики щодо запобігання та протидії наркоманії». Науковий керівник: Приходченко Л.Л., д.держ.упр., професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування.




26 квітня 2017 року

Було проведено виїзні практичні заняття на базі Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області. Слухачі першого курсу факультету державного управління спеціалізації «Регіональне управління» у другому півріччі поточного навчального року під керівництвом доцента кафедри державного управління і місцевого самоврядування С. Г. Давтяна вивчають матеріали модулю «Територіальні колективи та представницькі органи у системі публічного управління на регіональному та місцевому рівнях». З метою подальшого використання отриманих знань та вмінь у подальшій практичній діяльності робочою програмою дисципліни «Система публічного управління на регіональному та місцевому рівнях» передбачено проведення значної кількості практичних занять, в тому числі на базі органів публічної влади.



26 квітня 2017 року

Вдбулося розширене засідання кафедри державного управління і місцевого самоврядування за участю представників кафедри управління проектами з попереднього захисту кандидатської дисертації Гуненкової О.В. на тему: «Муніципальні послуги в Україні в умовах реформування територіальної організації влади: процеси та технології» за спеціальністю 25.00.04 – місцеве самоврядування. Науковий керівник: Молодожен Ю.Б., д.держ.упр.




20 квітня 2017 року

Члени кафедри були присутні на розширеному засіданні кафедри регіональної політики та публічного адміністрування щодо попередньої експертизи дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук державного управління Нагорної Ганни Олексіївни «Теоретичні та практичні проблеми соціального проектування в Україні: управлінський аспект», спеціальність 25.00.01 «Теорія та історія державного управління», науковий керівник – Балабаєва З.В., д.філос.н., професор.




19 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, виступив на Одеському телебаченні на тему «Участь громадян в місцевій демократії» разом з Артемом Філіпенко.




18 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, провів профорієнтаційну зустріч в управлінні взаємодії з органами самоорганізації населення міськвиконкому Одеської міської ради.




13 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у «круглому столі» з представниками місцевої влади та представниками ІГС «Забезпечення механізму залучення громадськості до здійснення реформ». Андрій Крупник ознайомив учасників з Національною стратегією сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та нормативно-правового регулювання форм місцевої демократії на місцевому рівні. Представники Луганщини – співробітники облдержадміністрації - розповіли про Регіональну цільову програмою сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017 - 2020 роки.



13 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у навчальному семінарі з активістами територіальної громади Сєвєродонецьку «Механізми належної практики громадської участі на місцевому рівні».




11 квітня 2017 р.

доценти кафедри Оганісян М.С. та Толпиго О.Ф. взяли участь у проведенні семінару на тему: «Засади етичної поведінки працівників вищого навчального закладу», ініційований відділом по роботі з персоналом на виконання плану внутрішнього навчання працівників та підвищення кваліфікації державних службовців 11 квітня 2017 року проведено. Під час роботи семінару було обговорено низку питань щодо правил комунікації з колегами, структурними підрозділами, слухачами та студентами, відвідувачами інституту. На завершення семінару Оганісян М.С. відповів на запитання слухачів.




10 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у роботі круглого столу на тему: «Партисипативна демократія в системі місцевого самоврядування», який відбувся в комітеті ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Тематика, склад учасників та зміст дискусії свідчать, що винесені на обговорення питання участі громадськості у здійсненні народовладдя є вкрай актуальними. Дискусія на круглому столі виявила серйозні розбіжності думок учасників щодо шляхів досягнення європейських стандартів належного врядування. Зокрема, чимало аргументів було висловлено проти ухвалення окремих законопроектів, які мають регулювати процедури реалізації таких механізмів місцевої демократії, як громадські слухання, місцеві ініціативи, публічний контроль. Учасники круглого столу від Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення принципово підтримують пріоритетні напрямки законотворчості у сфері компетенції комітету, зокрема у сфері діяльності з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії.




04 квітня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у прес-конференції, присвяченій стратегії розвитку територіальних громад. Захід відбувся у Кризовому медіа-центрі, м. Київ.




4-6 квітня 2017 року

Доцент кафедри, начальник відділу по роботі з персоналом Толпиго О.Ф. та начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська С.О. взяли участь у роботі семінару-тренінгу «Формування громадянських компетентностей державних службовців», який відбувся у м. Київ та організований Національним агентством України з питань державної служби - бенефіціаром швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» Метою семінару тренінгу було підвищення кваліфікації представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», для розробки і запровадження навчальних програм із освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, а також розробка методик розвитку громадянських компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.




31 березня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у прес-конференції за підсумками проекту «Розробка та прийняття бюджетів розвитку ОТГ», м. Одеса.




30 березня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, провів підсумкове заняття в Центрі підвищення кваліфікації Херсонської ОДА по вивченню короткострокового курсу «Громадянське суспільство і влада».




29 березня 2017 року

Доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, виступив на сесії Біляївської міської ради з презентацією Стратегії розвитку Біляївської ОТГ до 2020 року. Стратегія затверджена. Заявлено про розробку Статуту ОТГ та продовження співпраці з Асоціацією.




27 березня 2017 року

27 березня 2017 року науковці кафедри державне управління та місцеве самоврядування взяли участь у роботі науково-практичній конференції «Добровільне об’єднання територіальних громад в умовах поліетнічності та багатомовності», яка була присвячена формуванню засад стійкого розвитку об'єднаних територіальних громад Південних районів Одеської області. Захід був організований за сприяння Міжнародного Фонду "Відродження" кафедрою української та іноземних мов. У роботі конференції взяли участь: Саханєнко Сергій Єгорович, доктор наук державного управління, професор, голова Асоціації дослідників державного управління, який розкрив динаміку процесів добровільного об’єднання територіальних громад на Одещині та представив результати моніторингу процесів добровільного об’єднання територіальних громад на Півдні Одеської області. Надолішній Петро Іванович, доктор наук державного управління, професор зробив презентацію "Етнонаціональна обумовленість процесу формування територій громад області".




25 березня 2017 року

25 березня 2017 р. відбулася презентація кафедри державного управління і місцевого самоврядування в межах проведення заходу «День відкритих дверей», на якій були представлені були історія кафедри, основні наукові продукти та короткий огляд основних навчальних дисциплін.








24 березня 2017 року

24 березня 2017 року доцент кафедри Крупник А.С., керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, взяв участь у Всеукраїнському Муніципальному форумі, який відбувся у м. Львові. Андрій Семенович виступив на панельній дискусії щодо ролі місцевої демократії у реформуванні місцевого самоврядування.




24 березня 2017 року

24 березня 2017 р. працівники кафедри взяли участь у прибиранні території, закріпленою за кафедрою. Захід приурочувався до Дня відкритих дверей.







23 березня 2017 року

23 березня 2017 р. відбулося чергове засідання кафедри, на якому було розглянуто такі основні питання:
1. Захист дисертаційного дослідження здобувача кафедри Лужецької Н.А. на тему: «Механізм реалізації державної політики щодо запобігання та протидії наркоманії» за спеціальністю 25.00.02 – механізми державного управління (наук. керівник проф. Приходченко Л.Л.).
2. Про участь професорсько-викладацького складу кафедри у профорієнтаційній роботі серед учнівської молоді, державних службовців і посадовців органів місцевого самоврядування та запрошення на День відкритих дверей (ст. викл. Чижова С.М.).
3. Про завдання кафедри щодо організації проведення стажування слухачів 1 курсу денної форми навчання та практики слухачів 2 курсу заочної форми навчання (доц. Попов М.П.).
4. Про організацію та проведення «Фестивалю науки» (проф. Саханєнко С.Є., викладачі з пропозиціями до Плану заходів).
5. Про підготовку до 22-ї річниці НАДУ та ОРІДУ НАДУ при Президентові України (доц. Давтян С.Г.)
6. Про розгляд і рекомендацію до друку монографії «Інноваційний розвиток системи органів публічної влади: стратегічний підхід» (автор Попов С.А.)



15 березня 2017 року

Професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Саханєнко С.Є взяв участь у семінарі «Підтримка децентралізації в Україні: зміцнення партнерства на регіональному та місцевому рівнях». Організатором семінару виступила організація економічного співробітництва і розвитку ( ОЕСР).






3 березня 2017 року

Професор, доктор наук з державного управління, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Саханєнко С.Є. був присутнім за черговій сесії Куцубської сільської ради Миколаївської області, на якій одноголосно було підтримано запропонований виконкомом проект рішення щодо ухвалення «Стратегії Куцурубської об’єднаної громади до 2026 р.», яка окреслює шляхи розбудови першої на Миколаївщині об’єднаної сільської громади.






3 березня 2017 року

Крупник А.С., член Координаційної ради доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, взяв участь в організаційному засіданні Робочої групи з питань створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства, створеної у складі Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Президентові України, що відбулося в Адміністрації України під головуванням Заступника Глави Адміністрації Ростислава Павленка та Віце-прем’єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадія Зубка.


2 березня 2017

Викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування: завідувач кафедри, Приходченко Л.Л., доктор наук з державного управління, професор, Крупник А.С., доцент кафедри, кандидат політичних наук, доцент, Оганісян М.С., доцент кафедри, кандидат філософських наук, доцент, Давтян С.Г., доцент кафедри, кандидат наук з державного управління, доцент, – взяли участь у семінарах з підвищення кваліфікації посадових осіб органів публічної влади Херсонської області, які проводилися на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Зазначені семінари проводяться на виконання плану-графіку навчання державних службовців 1-5 груп оплати праці та посадових осіб місцевого самоврядування ІV категорії посад в ОРІДУ НАДУ при Президентові України на 2017 рік.




01 березня 2017 року

Крупник А.С., доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення», Саханєнко С.Є., професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування, експерт Асоціації сприяння самоорганізації населення Голинська О. В., доцент кафедри економічної та фінансової політики, консультант Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень, експерт Асоціації сприяння самоорганізації населення, взяли участь у семінарі, який проводився у межах проекту ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» «Біляївській об’єднаній громаді – комплексний розвиток» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Захід відбувся у приміщенні Impact Hub Odessa (в. Грецька, 1а, м. Одеса). Організатори порушили актуальні питання: процес розробки Стратегій та планів розвитку територіальних громад, їх реалізація в умовах реформ; залучення додаткових ресурсів для вирішення місцевих проблем (Крупник А.С.), новації щодо бюджетування на місцевому рівні, розвиток програмно-цільового методу (Голинська О.В.), регламентація участі громадськості у місцевому розвитку, Статут територіальної громади (Саханєнко С.Є.).




27 лютого 2017 року

Крупник А.С., доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення», Саханєнко С.Є., професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування, Голинська О. В., доцент кафедри економічної та фінансової політики, взяли участь у роботі «круглого столу» на тему: «Удосконалення планування місцевого та регіонального розвитку в Одеській області за участі громадськості». Дискусія була організована Асоціацією сприяння самоорганізації населення спільно із фінансово-економічними службами Одеської обласної державної адміністрації.




24 лютого 2017 року

Доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Оганісян М.С. взяв участь у проведенні тематичного семінару для працівників юридичних служб територіальних органів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій Одеської області, що відбувся га базі Головного територіального управління юстиції в Одеській області, провівши з присутніми учасниками дискусію на тему: «Етична інфраструктура державної служби».







22 лютого 2017 року

Викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування: Саханєнко С.Є., професор кафедри, д.держ.упр, професор, Давтян С.Г., доцент кафедри, к.держ.упр., доцент, Крупник А.С., доцент кафедри, к. політ.н., доцент, Піроженко Н.В., доцент кафедри, к.держ.упр., доцент, - практики, що беруть активну участь у створенні територіальних громад та підготовці стратегічних планів діяльності органів публічної влади щодо розвитку територій, взяли участь у роботі виїзного семінару-практикуму, який відбувся у селищі Доброслав Лиманського району Одеської області, що проводився у рамках короткострокового тематичного семінару «Стратегічний та проектний підхід в управлінні місцевим розвитком» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей





21-22 лютого 2017 року

Доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Крупник А.С. взяв участь у роботі міжнародної конференції з питань політики «Інновації для більшої доказовості та участі в розробці політики», що відбулася в Алмати.







Архів новин