This version of the page http://www.aratta-ukraine.com/socion_ua.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-11. The original page over time could change.
Соціоніка :: Національний портал АРАТТА.
НОВИНИ   СТАТТІ   ТРАДИЦІЯ   ФОРУМ   РУС   ENG   DE   ESP   POL   PDA   RSS

11 грудня 2011 р., неділя

   


Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Хто ти?
 


Словник
Тлумачний словник сучасної української мови онлайн. Перевірка слова:

Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:



быстрое обучение уроки живописи | скачать компьютерный журнал бесплатно
Погода в Україні:
 

Наш банер


Соціоніка - наука про стосунки між людьми
Стосунки між людьми можна прогнозувати. Так вважають прихильники порівняно нової (з 1970 року) психологічної теорії. Ці стосунки утворюються між 16 типами особистості, до одного з яких належите також і Ви.

Тип особистості (соціотип) не змінюється ні через день, ні через рік. Психологічний тип - це дещо інше, ніж виховання людини, її культурний рівень, її професія (фенотип): це спосіб обміну інформацією та діями з навколишнім світом. Кожен тип має не тільки сильні, але і слабкі риси - досконалість в одніх доводиться "відшкодовувати" через недосконалість в інших. Іноді представники одного типу виглядають як близнята - хоча вони навіть не родичі. Можливо, тип запрограмований генетично (генотип).

В соціоніці вважається, що стосунки більш залежать від типу особистості ніж від виховання. Проте в психології існують різні теорії міжособистісних стосунків. Багато хто з психологів дотримується думки, що характер людини на стосунки не впливає, а все залежить лише від культурного і соціального рівня, виховання, професії тощо. Але навіть серед тих, хто бачить зв'язок між характером людей і їхнiми стосунками, точки зору розбігаються. Ще Сократ так і не зміг відповісти на питання, який друг кращий - найбільш схожий, чи той, що найбільш відрізняється від мене?

Соціоніка розрізняє стосунки між типами за ступенем комфортності. Наприклад, стосунки двох тотожних типiв далеко не завжди гарні. Розуміючи один одного з півслова, вони також однаково слабкі перед однаковими проблемами, тобто взаємодопомога у таких парах низька. Проте стосунки двох цілком різних типів ще гірші. Вони призводять до постійних конфліктів. Де ж "золота середина"?

Це дуальність - відношення психологічного доповнення. Соціоніка поділяє 16 типів на 8 доповняючих, або дуальних пар. Такі пари - найбільш стійкі на близькій дистанції, тобто, наприклад, у сім'ї.

Головні сфери застосування соціоніки: педагогіка (вивчення взаємодії поміж викладачем та студентом/учнем, проблеми засвоєння учбового матеріалу), сімейне консультування (шлюб та розлучення, проблеми віку), кадрове консультування (професійна орієнтація, сумісність у робочому колективі, стратегія підприємства на базі типів співробітників), фундаментальні наукові дослідження (математичне моделювання, генетика, психофізиологія, морфологія – зовнішні параметри соціонічних типів), психологичні ігри та тренінги.

Якщо Ви схочете дізнатися, до якого типу Ви належите, і які можливості приховано у Ваших стосунках з оточуючими – пропонуємо Вам пройти нескладний тест та прочитати характеристику.

Розділ створено з використанням матеріалів сайту socioniko.net

Соціоніка - типи особистостей

Iнтуїтивно-логiчний екстраверт

Псевдоніми: Дон-Кіхот, Винахідник, Новатор
Художні образи: ПАГАНЕЛЬ (Ж.Верн. «Діти капітана Гранта»), ВЕДМІДЬ (Є.Шварц. «Звичайне чудо»), СІРАНО ДЕ БЕРЖЕРАК (Е.Ростан. «Сірано де Бержерак»), АЛІСА (Л.Керолл «Аліса в країні чудес»)

 

Сенсорно-етичний інтроверт

Псевдоніми: Дюма, Посередник, Художник
Художні образи: ВІННІ-ПУХ (О.Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі-всі»), САНЧО ПАНСА (М. Сервантес. «Дон Кіхот Ламанчський»), ШВЕЙК (Я. Гашек. «Походження бравого солдата Швейка»), ДУШЕЧКА (А.Чехов, «Душечка»).

 

Етико-сенсорний екстраверт

Псевдоніми: Гюґо, Життєлюб, Ентузіаст, Популяризатор, Продавець
Художні образи: ТАІС (І.Єфремов, «Таіс Афінська»)

 

Логіко-інтуїтивний інтроверт

Псевдоніми: Робесп`єр, Аналітик, Справедливий, Декарт
Художні образи: КРОЛИК (О.Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі всі»), ЧАРІВНИК (Є.Шварц. «Звичайне диво»), Віра Павлівна (М.Чернишевський. «Що робити»)

 

Етико-iнтуїтивний екстраверт

Псевдоніми: Гамлет, Вчитель, Наставник
Художні образи: МОРІС ДЖЕРАЛЬД (М.Рід. «Вершник без голови»), ШНІПЕРСОН-КРОЛІКОВ (із фильму «Ширлі-мирлі»), МАРГАРИТА (М.Булгаков. «Майстер і Маргарита»)

 

Логiко-сенсорний інтроверт

Псевдоніми: Максим Горький, Інспектор, Контролер
Художні образи: СТІЙКИЙ ОЛИВЯНИЙ СОЛДАТИК (Г.-X .Андерсен. «Стійкий оливяний солдатик»), КАМНОЄДОВ (А. і Б. Стругацькі. «Понеділок починаєтся в суботу»), МАЛЬВІНА (О.Толстой. «Золотий ключик»)

 

Сенсорно-логiчний екстраверт

Псевдоніми: Жуков, Маршал, Полководець, Македонський
Художні образи: ІЛЬЯ МУРОМЕЦЬ, ВІТЬКА КОРНЄЄВ (А. і Б. Стругацькі. «Понеділок починається в суботу»), ТЕРМІНАТОР (із фильму «Термінатор»), ДОКТОР РОСС (із фільму «Швидка допомога»), ВАССА (М.Горький. «Васса Желєзнова»).

 

Iнтуїтивно-етичний інтроверт

Псевдоніми: Єсенін, Лірик, Поет, Романтик
Художні образи: ЄМЕЛЯ (російська народна казка «За щучим веліням»), ЛЕНСЬКИЙ (О.Пушкін. «Євген Онегін»), ЛЕЛЬ (з казки О.М. Островського «Снігуронька»), АССОЛЬ (О.Грін. «Пурпурові вітрила»)

 

Логiко-iнтуїтивний екстраверт

Псевдоніми: Джек Лондон, Підприємець
Художні образи: Е.ХАРНІШ (Дж. Лондон. «Час-не-чекає»), ДІК ФОРРЕСТ (Дж. Лондон. «Маленька господиня великого будинку»), ДЯДЕЧКО СКРУДЖ (із мультфільму «Качині історії»), СКАРЛЕТТ О’ХАРА (М.Мітчелл. «Віднесені вітром»).

 

Етико-сенсорний інтроверт

Псевдоніми: Драйзер, Охоронець, Мораліст
Художні образи: ТРАКТИРЩИК ЕМІЛЬ (Є.Шварц. «Звичайне диво»), КОМІСАР КАТАНЬЇ (із серіалу «Спрут»), ГЕРДА (Г.-Х.Андерсен. «Снігова королева»)

 

Сенсорно-етичний екстраверт

Псевдоніми: Цезар, Полiтик, Покровитель
Художні образи: КНЯЗЬ ГВІДОН (О.Пушкін. «Казка про царя Салтана»), КІТ В ЧОБОТЯХ (Ш.Перро. «Кіт в чоботях»), ЛОЛІТА (В.Набоков. «Лоліта»)

 

Iнтуїтивно-логiчний інтроверт

Псевдоніми: Бальзак, Критик
Художні образи: ВІСЛЮЧОК ІА (О. Мілн. «Вінні-Пух і всі-всі-всі»), П`ЄРО (О.Толстой. «Золотий ключик»), МІСС МАРПЛ (героїня романів Агати Крісті).

 

Логiко-сенсорний екстраверт

Псевдоніми: Холмс, Менеджер, Адміністратор, Штiрлiц
Художні образи: ШЕРЛОК ХОЛМС (А.К.Дойл. «Записки про Шерлока Холмса»), ШТІРЛІЦ (із фільму «Сімнадцять миттєвостей весни»), МЕРІ ПОППІНС (Памела Тревєрс, «Мері Поппінс»)

 

Етико-iнтуїтивний iнтроверт

Псевдоніми: Достоєвський, Миротворець, Гуманiст, Письменник
Художні образи: ПЕТРУША ГРИНЬОВ (О. Пушкін. «Капітанська донька»), АЛЬОША КАРАМАЗОВ (Ф.Достоєвський. «Брати Карамазови»), ПОПЕЛЮШКА (Ш.Перро. «Попелюшка»)

 

Iнтуїтивно-етичний екстраверт

Псевдоніми: Гекслi, Психолог, Порадник, Журналіст, Том Сойєр
Художні образи: ТОМ СОЙЄР (М.Твен. «Пригоди Тома Сойєра»), ВІСЛЮК (із мультфільму «Шрек»), КОСТИК (із фільму «Покровські ворота»), ДОКТОР КАРТЕР (із фільму «Швидка допомога»), РУМАТА ЕСТОРСЬКИЙ (А. і Б. Стругацькі. «Важко бути богом»), ДЖУЛІЯ ЛАМБЕРТ (С.Моем. «Театр»)

 

Сенсорно-логiчний iнтроверт

Псевдоніми: Ґабен, Майстер
Художні образи: ІЛІЯ (герой А.Челентано в фільмі «Приборкання норовливого»), КОТ МАТРОСКІН (із мультфільмів про Простоквашино за Е.Успенським), ШРЕК (із мультфільма «Шрек»), ГЛЄБ ЖЕГЛОВ (із фильму «Місце зустрічі змінити не можна»), КОНСУЕЛО (Ж.Санд «Консуело»)

 
 
тест на визначення соціотипу »


Публiкацiї за темою «Соціоніка»:
  • Тайм-менеджмент для ірраціоналів
    Роман Калугін, “Мотивація до успіху”
    Майже всі сучасні системи управління часом ідеально підходять тільки раціоналам. Але для ірраціоналів ці методи неприродні. Коли ірраціонал намагається привчити себе до планування, він пливе проти течії і діє проти своєї внутрішньої природи. Він ламає себе...
  • Чому від кохання до ненависті один крок? Соціоніка без довгих тестів
    Олена Казанцева, “Школа життя”
    Щоб розуміти свого партнера, своїх близьких, треба насамперед пізнати самого себе. Але хто знає свій соціотип? Хто взагалі чув про соціоніку? Соціонічний тип - це всього лише спосіб людини сприймати, обробляти і видавати інформацію.
  • Класифікація міжособистісних стосунків в соціоніці
    Гуленко В.В., Молодцов О.В . - “Введення в соціоніку”
    Соціоніка розглядає 12 симетричних типів міжособистісних стосунків та дві пари асиметричних стосунків.
  • Соціоніка і соціотипи - як до них ставитися?
    Олена Казанцева, “Школа життя”
    Соціоніка як наука відома вже відносно давно. Знаючи основи соціоніки, кожна людина може стати в якійсь мірі психотерапевтом для самого себе, навчитися передбачати небезпеки, що виникають при спілкуванні з людьми певного типу, зрозуміти сильні і слабкі сторони свого характеру.
  • Етносоціоніка: алкоголізм, наркоманія та ментальність етносів
    Олександр БУКАЛОВ
    Роль алкоголю і наркотичних речовин в соціумі або етносі визначається інтегральним типом цього етносу. Етноси, що більшою мірою заохочують поширення речовин, що змінюють стан свідомості, є етноси з інтегральним аспектом інтуїції часу - таким як функція мрій і фантазій.
  • Дуальний секс
    Анатолій Гречинський, Всеукраїнський Центр Соціоніки
    Секс існує для життя чи для розваг? Найкращий секс там, де є захоплення, чи там, де є кохання? Секс потрібний для задоволення чи для здоров’я? Це фізіологічна чи психічна потреба?
  • Дуальність підтвердила генетика: шлюбних партнерів вибирають наші гени
    Наталія Паутова, Infox.ru
    Протилежності притягуються, довели генетики на рівні шостої хромосоми. Ми обираємо партнера з прямо протилежним набором генів по гістосумісності, тим самим забезпечуючи здорове потомство.
  • Духовна сумісність: Потяг душі і тіла
    socionics.org
    Прослідкуємо, як використовуючи знання соціоніки, можна прогнозувати розвиток стосунків між чоловіком і жінкою. Розглянемо окремо дві сторони цих стосунків: етико-емоційну (душевний потяг) і сексуальну (потяг плоті).
  • А може ну її, цю дуальність...
    Тетяна Педан, Анатолій Гречинський, Всеукраїнський Центр Соціоніки
    Дуальні стосунки просто необхідні людині. Необхідні, як сонце всьому живому, як дощ усьому зростаючому. Адже ж по-справжньому-то і плакати можна тільки в дуальності. Говорять, сльоза дана людям духовним. От і дуальність дана людям для духовного росту...
  • Український характер
    З книги І.Каганця “Арійський стандарт”
    Для наведення ладу в Україні потрібні знання про принципи і специфіку розвитку українського народного організму. Ідеологія, освіта, державний устрій, право, організація бізнесу, соціальна політика мають відповідати особливостям української душі. Будь-які спроби реформування, які не враховуватимуть цих особливостей, приречені на невдачу.
Рекомендовано до перегляду

«Психологічні аспекти в менеджменті: Типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика»

Каганець Ігор
© Київ — Тернопіль. Видавництво “Мандрівець” - “Port-Royal”, 1997

Викладаються основи типології Юнга, соціоніки та психоінформатики, пропонується інструментарій для практичної діяльності: характеристики та моделі психологічних типів, ідентифікаційні тести, таблиці.

 
До змісту Одразу читати
Публікації:
  • 10-12-2011 18:05
    Економічний націоналізм як складова національної ідеї
  • 09-12-2011 16:20
    Звідки в Києві взялася українська мова?
  • 09-12-2011 03:48
    Чого хочуть жінки? Внутрішня сутність жіночої суперечливості
  • 09-12-2011 02:38
    Інтелектуалізація економіки: інноваційне виробництво та людський капітал
  • 08-12-2011 19:59
    Камерний суд
  • 08-12-2011 16:04
    Чи існують дракони або що руйнує кохання?
  • 08-12-2011 14:55
    Про один міф із приводу української мови
  • 07-12-2011 21:43
    Націоналізм помер! Хай живе націоналізм!
  • 07-12-2011 11:23
    УРСР вже нібито немає, а парламент все ще “відзначає” річниці від появи комуністичних міфів
  • 06-12-2011 14:41
    Вибори в Росії скінчилися. Війною для України
  • 06-12-2011 04:25
    Щастя не має бути багато? Практичні поради - як стати щасливим
  • 06-12-2011 01:50
    Гордість і нікчемність - фундамент соціальності
  • 06-12-2011 00:21
    Тайм-менеджмент для ірраціоналів
  • 05-12-2011 20:26
    Екологічна свідомість – віра Українців. Гасло «Раз живемо на світі» – пряме заперечення нашої віри
  • 05-12-2011 16:31
    Шлюб на все життя

Останні новини:
  • 09-12-2011 18:16
    Партія регіонів втрачає довіру електорату
  • 09-12-2011 17:27
    Європейське лікування Тимошенко закінчилося: їй перестали давати навіть знеболювальне
  • 09-12-2011 16:58
    Парламент ухвалив у першому читанні закон про земельний дерибан
  • 09-12-2011 14:28
    ЄС стурбований трибуналом над Тимошенко
  • 09-12-2011 14:18
    На посаду Онопенка вже знайшли кандидатів
  • 09-12-2011 12:27
    В Україну екстрено і непублічно приїде єврокомісар
  • 09-12-2011 12:14
    Правозахисники вважають більш ніж сумнівним “камерне правосуддя”
  • 09-12-2011 11:54
    В Україні немає правосуддя
  • 09-12-2011 10:45
    Завтра - повне місячне затемнення
  • 09-12-2011 10:32
    Медіа-профспілка вважає протиправною вимогу міліції
  • 08-12-2011 22:29
    Після 12 годин тортур заарештовану Тимошенко заарештували
  • 08-12-2011 20:46
    Неприхована державна зрада СБУ
  • 08-12-2011 19:48
    Закон - як дишло... Норми, яка б дозволяла виїзне засідання суду у СІЗО - не існує
  • 08-12-2011 17:52
    Путін не помітив фальсифікацій на виборах, проте розгледів “американські валянки”
  • 08-12-2011 17:22
    Податкова відстежуватиме витрати пересічних українців
Популярні статті:
  • Хто такі козаки-характерники
    [50169 переглядів]
  • Цікаві факти про жінок
    [42384 перегляди]
  • Міфи і легенди стародавньої України. Божич
    [32290 переглядів]
  • Міфи і легенди стародавньої України. Стрибог
    [30927 переглядів]
  • «Велесова книга» у контексті східнослов`янської літератури
    [30576 переглядів]
  • Втрачена спадщина? Хто такі козаки-характерники
    [25192 перегляди]
  • Гетьман Петро Сагайдачний
    [23966 переглядів]
  • Легенди та відкриття обручки
    [22917 переглядів]
  • Що людині потрібно для щастя?
    [22679 переглядів]
  • Поетичні та психологічні моделі фольклорних магічних текстів
    [21985 переглядів]

 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 
«Аратта» рекомендує:
  • Видiленi лiнiї Інтернет
  • Геліосистеми для обігріву
  • Доставка вантажів по Україні
  • Зелений туризм
  • Інтер’єрні наклейки
  • Колокейшн
  • Наклейки на авто
  • Оптичний канал
  • Спеції та приправи
  • Традиційний український одяг
Опитування:

Україна сьогодні -
Окупована країна
Незалежна і самостійна
“Бананова республіка”
Час покаже
  • Результат голосування

  




 

 

     
Рейтинг:






Наші друзі та партнери







Розсилка:


 
Отримувати RSS-стрічку на E-mail:


rss2email.ru



 
На головну | Новини | Святині | Публікації | Книги | Соціоніка | UA-RSS | Знаки | Фотоальбоми | Вільна галерея | Форум
 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2011.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.