This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=164 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-23. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



СТЕГНІЙ Борис Тимофійович

Дата народження: 9 серпня 1951 р.
Дата обрання: 22 листопада 2007 р.
Відділення ветеринарної медицини і зоотехнії

Кандидатську дисертацію – “Разработка метода криоконсервирования первичных клеток культур и фрагментов органов, которые используются в вирусологических исследованиях” захистив у 1982 р. в Всесоюзному науково-дослідному ящурному інституті.


Докторську дисертацію – “Биологические свойства клеточных культур, используемых в биотехнологии” захистив у 1995 р. в Інституті експериментальної і клінічної ветеринарної медицини.


Наукова діяльність Стегнія Б.Т. присвячена вивченню біологічних властивостей клітинних культур тваринного походження за їхнього біопромислового використання у виробництві вакцин та діагностикумів. Ним розроблено оригінальні методики кріоконсервування клітинних культур та деконтамінації від мікроорганізмів. Під його керівництвом ведуться дослідження з розробки технології виробництва бівалентної вакцини проти хвороби Марека, вивчення епізоотології цієї хвороби та еденовірусних інфекцій птиці.
Стегній Б.Т. автор 167 наукових праць, у тому числі 25 авторських свідоцтв на винаходи.


Під науковим керівництвом Стегнія Б.Т. підготовлено 3 кандидатів наук.

Працює в Інституті експериментальної і клінічної медицини.

03022, м. Київ, вул. Васильківська,37. тел. 281-06-77 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2011 Національна академія аграрних наук України