This version of the page http://www.koras.com.ua/?m_am1.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-09. The original page over time could change.
Київська обласна сільськогосподарська дорадча служба :: Kyiv Oblast Agricultural Advisory Service
Про службу Послуги Відділення Кредитна спілка

 

· Новини · Партнери · Клієнти · Вакансії · Семінари · Служба оголошень ·

Меню

Сфери діяльності
Моделі / підходи
Звіти / Авторські матеріали
Корисні посилання

Контакти
Напишіть нам
Аграрний ринок
Юридичні послуги on-line 

 

Проекти КОСДС

Навчальні матеріали
 
Скорочення
  

До відома

 
 
 

 

Авторські матеріали

Захист цивільних прав за допомогою Постійно діючого третейського суду в аграрній сфері 
 

Линник Оксана Григорівна 

Юрист-консультант Київської обласної аграрної дорадчої служби

Конституція України надає право кожному громадянинові будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права й свободи від порушень і протиправних посягань. Згідно з Цивільним Кодексом України захист цивільних прав здійснюється в установленому порядку судами загальної юрисдикції, господарськими судами або третейським судом.

Третейський суд – це альтернативна форма вирішення спірних питань. Вона здійснюється третьою особою, обраною самими сторонами спору, які добровільно довіряють їй прийняття рішення щодо своєї справи та попередньо дають згоду підкоритися винесеному рішенню. Третейський суд, який є фактично громадським утворенням, визнається і підтримується державою на законодавчому рівні. Рішення третейського суду виконуються сторонами добровільно у порядку і в терміни, зазначені в ньому. Рішення третейського суду, які не виконуються сторонами добровільно, підлягають примусовому виконанню Державною виконавчою службою. 

До безперечних переваг третейського розгляду спорів слід віднести його оперативність, можливість залучення фахівців у тій чи іншій сфері господарських відносин а не лише юристів, спрощеність процедури вирішення суперечок. Третейський розгляд проходить без сторонніх спостерігачів. Сторони добровільно звертаються до третейського суду і самостійно обирають суддів. 

Третейський суд – найбільш адекватна ринковим відносинам форма юрисдикції оскільки вона передбачає широкий вибір третейських суддів з числа незалежних та кваліфікованих спеціалістів за ініціативою самих учасників конфлікту і, як наслідок, індивідуальний підхід до кожної справи. 

Ідея створення та діяльності третейських судів саме в аграрній сфері вже отримала широкий розвиток і підтримку сільського населення в Україні (Донецька, Одеська області). Так про діяльність третейських судів в аграрній сфері отримано тільки позитивні відгуки від громадян і керівників сільськогосподарських підприємств. 

З другої половини 2002 р. розпочав свою діяльність Постійно діючий третейський суд в аграрній сфері Київської області. В Макарівському, Згурівському та Ставищенському районах призначено відповідальних секретарів цього суду. Це штатні працівники Київської обласної аграрної дорадчої служби, які виконують ці обов‘язки на громадських засадах. Вони будуть приймати заяви громадян та юридичних осіб, готувати справи до розгляду, надавати юридичні консультації тощо. 

Завдання Постійно діючого третейського суду в аграрній сфері Київської області: 
• Підвищення рівня захисту прав та законних інтересів сільського населення. 
• Створення сталої та функціонально дієздатної системи вирішення спорів, насамперед в аграрному секторі Київської області.

Суддя (судді) третейського суду обиратимуться сторонами за взаємною згодою із Рекомендованого списку Постійно діючого третейського суду. Цей список включатиме осіб, які мають добру репутацію та володіють необхідними знаннями в галузі відносин, з яких виник спір. 

Створення третейського суду як органу захисту цивільних прав сільськогосподарських власників дає можливість кожному громадянину, який володіє землею чи майном, одержати оперативний, професійний захист власних інтересів на засадах законності та справедливості. Підприємства (сільськогосподарські об'єднання, приватні підприємства, фермерські господарства тощо) за умови взаємної згоди можуть передавати на розгляд третейського суду справи стосовно суперечок у сфері цивільно-правових, земельних та інших відносин. 

Постійно діючий третейський суд в аграрній сфері Київської області запрошує громадян і юридичних осіб у разі виникнення будь-яких спорів звертатися до відповідального секретаря суду, який проведе первинний юридичний аналіз справи, допоможе підготувати відповідні документи тощо. У третейському суді спір буде вирішено швидко, справедливо й законно. 

22 липня 2002 р.

 · Вгору · Авторські матеріали ·

Бліц-інформ

 

Звіт про діяльність за 2007 рік..

N.B. Прейскурант на дорадчі послуги, що надаються КОСДС. 2007 (у форматі .pdf, 160 kb)..

  

Інформаційні партнери

  

 

 

  

 

  

  

 

Реклама

  
 
 

Agro.Net.Ru - Аграрная баннерная сеть
 

   
     
Київська обласна сільськогосподарська дорадча служба – це організація, котра 2002-2006 реалізувала міжнародний проект «Програма підвищення рівня життя сільського населення в Україні» (ППРЖСНУ), що фінансувався Міністерством Великої Британії у справах міжнародного розвитку.

· Про службу · Послуги · Відділення · Мікрофінансування · 

· Сфери діяльності · Моделі / підходи · Авторські матеріали · Корисні посилання · Контакти · Карта сайту ·