This version of the page http://www.budmajster.com.ua/?p=eng-smesi-tynk241.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-16. The original page over time could change.
Будмайстер - Building mixtures
 

 Група підприємств "ЛИС"

   

  Main   |   Building mixtures   |   Reinforced-concrete products   |   Doors   |   Site map  

 

search

enter keywords

search in headings
search in the text

our banner



 processing mixtures for finishing works and decorating

Stucco mixture decorative ТИНК-241/244/247 (BEETLES-W)
on white cement with structure "bark beetle"

 

Технічні характеристики

 
Пропорція суміші0,18-0,24 л.води/кг
Витрата розчинної суміші~2; 2,5; 5 кг/м2
Рекомендується товщина шару1,5; 2,5; 5 мм
Час придатності розчину до використання2 години
Час твердіння розчинуmin 24 години
Адгезія до основиmin 0,5 МПа
Морозостійкістьmin 50 циклів
Температура основивід +5° до +30°С
Температура експлуатаціївід -30° до +85°С

1. Галузь застосування
  Декоративна штукатурка білого кольору «БудМайстер «BEET­LES‑W» призначена для ви­со­ко­я­кіс­ної тонкошарової де­ко­ра­тив­ної об­роб­ки фасадів будинків з метою одержання різ­них "ко­ро­їд­них" фактур. Розмір зерна 1,5; 2,5; 5 мм.

2. Склад
  Штукатурка «БудМайстер «BEET­LES‑W» виготовлена на основі білого цементу, кварцових за­пов­ню­ва­чів та полімерних додатків.

3. Властивості
  Декоративна штукатурка «БудМайстер «BEET­LES‑W» білого кольору, рекомендується під фар­бу­ван­ня, дозволяє одержувати різноманітні "короїдні" фактури, ат­мос­фе­ро­стій­ка й па­ро­про­ни­ка­ю­ча, має захисні властивості, зручна в роботі, екологічно безпечна.

4. Підготовка поверхні
  При підготовці основи необхідно дотримуватись вимог СНиП 3.04.01‑87 і ДБН В.2.6‑22‑2001. Ос­но­ва повинна бути міцною, сухою й очищеною від пилу, бруду, олій, воску, залишків фар­би. Неміцні шари варто видалити. Перед нанесенням декоративної штукатурки поверхню не­об­хід­но вирівняти штукатурною сумішшю «БудМайстер СШ». Поверхні, що сильно усмок­ту­ють, повинні бути об­роб­ле­ні ґрун­ту­ю­чою емульсією «БудМайс­тер «REX‑GRUNT» і ви­три­ма­ні не менш 5 годин. Слаб­ко вби­ра­ю­чі по­верх­ні об­ро­би­ти ґрунтуючою емульсією «БудМайс­тер «APІ‑GRUNT» і ви­три­ма­ти не менш 2 годин.

5. Готування розчину
  Суху суміш засипати в ємність з чистою водою кімнатної температури в пропорції: 0,18‑0,24 л на 1 кг суміші (4,5‑6 л на мішок 25 кг). Перемішати дрилем з насадкою або вручну до од­но­рід­но­го стану без грудок і згустків, витримати 5 хв і перемішати ще раз. Отриманий роз­чин необхідно використати про­тя­гом 2‑х го­дин. Для готування використовувати чисті єм­нос­ті та інструмент.

6. Витрата
  Середня витрата розчинної суміші — 2; 2,5; 5 кг/м2(в залежності від товщини заповнювача).

7. Порядок робіт
  Штукатурка наноситься на основу металевим шпателем або терткою товщиною, що від­по­ві­дає розміру зерна. Після нанесення штукатурки в момент початкового схоплювання (5‑10 хв), коли розчин перестане прилипати до інструмента, необхідно за допомогою плас­ти­ко­вої терт­ки по­ча­ти формування фактури. У залежності від часу, інтенсивності і на­прям­ку ру­ху шпателя мож­на одержати горизонтальні, вертикальні, кругові і перехресні бо­роз­ни. При виконанні ро­біт ін­стру­мент необхідно тримати паралельно оброблюваної по­верх­ні. Ро­бо­ти на одній по­верх­ні вар­то виконувати безупинно, дотримуючись правила нанесення розчинів "мокре на мокре". У випадку перерви в роботі приклеїти липку стрічку уздовж лінії, де планується за­вер­шен­ня роботи, нанести штукатурку с заходом на стрічку і додати їй бажану фактуру. Після чого стрічку видалити разом із залишками свіжої штукатурки. Отверділий розчин можна видалити тільки механічним шляхом. Час твер­дін­ня су­мі­ші за­ле­жить від характеру основи, тем­пе­ра­ту­ри і відносної вологості повітря і скла­дає, при­близ­но, 24 години.
  Після закінчення робіт інструмент необхідно вимити.

8. Рекомендації
  При роботі не можна застосовувати інструменти і посуд, що іржавіють. Щойно ви­кла­де­ну су­міш до тужавіння необхідно захищати від дощу, перегріву і влучення прямих сонячних про­менів.
  Роботи необхідно виконувати при температурі повітря від +5° до +30°С. Найбільш ефек­тив­ний результат досягається при температурі +20°С й відносній вологості 60%. В інших умовах робочі параметри суміші можуть змінитися. У випадку використання штукатурки в не­стан­дарт­них умовах чи для інших цілей, необхідно самостійно провести іспити або про­кон­суль­ту­ва­ти­ся з виробником. Виробник не несе відповідальності за неправильне ви­ко­рис­тан­ня ма­те­рі­а­лу, а також його застосування в інших цілях і умовах, не передбачених технічним описом.

9. Примітка
  Штукатурка «БудМайстер «BEET­LES‑W» містить цемент, що викликає лужну реакцію в мо­мент гі­дра­та­ції, тому при роботі необхідно берегти очі і шкіру. У випадку влучення роз­чин­ної суміші в очі слід негайно їх промити водою і звернутися до лікаря.

10. Упакування
  Паперові мішки з внутрішнім поліетиленовим шаром по 25 кг.

11. Зберігання
  Суміш необхідно зберігати у фірмовому герметичному упакуванні в сухому приміщенні, на під­до­нах. Термін зберігання 12 місяців із дня виготовлення, зазначеного на упаковці. Ушкод­же­ні мішки використовувати в першу чергу.

.