а http://www.orthodox.lutsk.ua

This version of the page http://www.orthvoldiocese.lutsk.ua/ann3.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-28. The original page over time could change.
Волинська єпархія Української Православної Церкви
 
 
 
Новини
Останні новини
Усі новини
Фоторепортажі
Архів новин і публікації

Публікації
Останні публікації
Усі публікації

 

  • ГРАФІК ПЕРЕБУВАННЯ МОЩЕЙ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРІМІФУНТСЬКОГО У МІСТІ ЛУЦЬКУ

          11 ТРАВНЯ

         15:00 – зустріч по вул. Рівненській (кінець вулиці Рівненської, біля кільця)

         Хресний хід до храму Всіх Святих землі Волинської:

         вул. Рівненська > пр. Відродження > пр. Молоді > пр. Соборності (храм Всіх Святих землі Волинської).

         18:00 – Всенічна у тимчасовому храмі Всіх Святих землі Волинської.

          12 ТРАВНЯ

         8:00 – Божественна Літургія у тимчасовому храмі Всіх Святих землі Волинської.

         13:00 – Хресний хід до Свято-Покровського храму:

         (пр. Соборності > пр. Перемоги > вул. Шопена > пр. Волі > Театральний м-н > вул.Лесі Українки > м-н. Злуки > вул. Данила Галицького (Свято-Покровський храм)).

         18:00 – Всенічна.

          13 ТРАВНЯ

         8:00 – Божественна Літургія у Свято-Покровському храмі.

         13:00 – Хресний хід до храму Трьох Святих:

         вул. Данила Галицького > м-н. Злуки > вул. Лесі Українки > Театральний м-н > проспект Волі > Київський м-н. > вул. Дубнівська (до храму Трьох Святих).

         Передача мощей у Тернопільську єпархію.

         Історична довідка.

          Для церковної людини святитель Спиридон Триміфунтський – відомий і великий святий..
         Народився він на Кіпрі в кінці ІІІ століття в селянській сім‘ї. З дитинства Спиридон пас овець і тихим чистим життям наслідував старозавітних праведників. У зрілому віці святитель став батьком сімейства і його дім завжди був відкритий для вбогих і нужденних – в його оселі вони завжди знаходили їжу і притулок.
         Після смерті дружини святий Спиридон був обраний єпископом міста Триміфунта. За свідченням істориківсвятитель Спиридон брав участь у Першому Вселенському соборі (325 р.), де свідчив про істину православної віри. Прості, але сповнені віри і щирості слова благодатного старця переконували навіть вчених філософів і для багатьох виявились переконливішими за вишукані і аргументовані доповіді вчених мужів. Історія донесла до нас повість про те, як святитель чудесним чином посоромив аріан, на прикладі довівши єдність Святої Трійці. Він взяв у руки цеглину і стиснув її – в ту ж мить з цеглини вийшов вгору – вогонь, вниз – вода, а в руках залишилась глина. У своїй церкві він строго пильнував церковний устав і оберігав у недоторканості Святе Письмо.
         Не зважаючи на єпископський сан, святитель Спиридон вів просте життя – обробляв поле, тримав худобу. Відома розповідь Сократа Схоластика про те, як злодії хотіли вкрасти у святителя овець. Коли вони вночі пробрались у вівчарню, то чудесним чином завмерли на місці і не могли звідти вибратись. Вранці святий муж застав їх у стайні, простив і вмовлявзалишити злочинний шлях, а зрештою відпустив, подарувавши їм по вівці і сказавши: «Нехай не буде нічне пильнування ваше марним». До того ж святитель Спиридон продовжував, як і раніше, допомагати бідним і обездоленим.
         Не зважаючи на єпископський сан, святитель Спиридон вів просте життя – обробляв поле, тримав худобу. Відома розповідь Сократа Схоластика про те, як злодії хотіли вкрасти у святителя овець. Коли вони вночі пробрались у вівчарню, то чудесним чином завмерли на місці і не могли звідти вибратись. Вранці святий муж застав їх у стайні, простив і вмовляв залишити злочинний шлях, а зрештою відпустив, подарувавши їм по вівці і сказавши: «Нехай не буде нічне пильнування ваше марним». До того ж святитель Спиридон продовжував, як і раніше, допомагати бідним і обездоленим.
         За благочестиве життя Господь наділив святителя Спиридона Триміфунтського даром чудотворіння. Він зціляв хворих, виганяв бісів, по його молитвам припинялись засухи і стихійні лиха. Близько 348 року святитель преставився до Господа, але і після смерті по його заступництву творились численні чудеса. Нині його святі мощі спочивають на острові Керкіра (Корфу) у храмі на честь святого.
         До цього часу святитель Спиридон Триміфунтський шанується як заступник бездомних і хворих, тих, хто знаходиться у фінансовій скруті і має проблему з житлом. Також його заступництва просять працівники фінансової сфери і торгівлі.






    Прес-служба Волинської єпархії УПЦ (www.orthodox.lutsk.ua)
 
 

Усi права на матерiали, що опублiкованi на сайтi, захищенi згiдно з українським та мiжнародним законодавством про авторськi права. У випадку використання текстiв, що розміщені на сайті, в друкованих та електронних ЗМI посилання сайт Волинської єпархії Української Православної Церкви обов`язкове. При використаннi матерiалiв в Iнтернетi обов`язкове гiперпосилання на http://www.orthodox.lutsk.ua