This version of the page http://www.rec.lviv.ua/newrec/?spage=chance&detail=84 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-18. The original page over time could change.
Ресурсно-інформаційний центр: ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ЛОЦЗ "ШАНС"

ГОЛОВНА СТОРІНКА
ПРО НАС
ДІЯЛЬНІСТЬ ЛМЦЗ
ЗАКОНОДАВЧА БАЗА
АКТУАЛЬНІ ВАКАНCІЇ
ЗАПРОШУЮТЬ НА РОБОТУ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПРАЦЕДАВЦІВ
СЕМІНАРИ ДЛЯ ПРАЦЕДАВЦІВ
ФОРМИ СТАТИСТИЧНИХ ЗВІТІВ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ
СЕМІНАРИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ
ПРОФНАВЧАННЯ
РОБОТА В ІНТЕРНЕТІ
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ
СТОРІНКА ПІДПРИЄМЦЯ
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ЛОЦЗ 'ШАНС'
ОРГАНІЗАЦІЇ З ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

 

 ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ЛОЦЗ "ШАНС"


 

У таборі відпочинку – про майбутню професію

 

Віднедавна центри зайнятості області почали практикувати новий напрям профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю під час літніх канікул...

    Молоді роки   це час активного розвитку пізнавальних можливостей людини, період особистісного й професійного становлення індивідууму. Молоді притаманні специфічні психологічні, соціальні, культурні та інші особливості, вона вирізняється способом життя і рівнем соціальної активності. Соціально значущою рисою юнаків і юнок є напружений пошук сенсу життя, прагнення до нових ідей, віднаходження власних уподобань і пріоритетів. Саме в цей період формується громадянин як активний член спільноти, виробляються його світогляд, політичні переконання і громадська позиція, відбувається професійний вибір.
    Служба зайнятості допомагає молодим людям зорієнтуватися у широкому спектрі різноманітних професій, аби вони могли правильно зрозуміти зміст та особливості уподобаного професійного напряму, зуміли адекватно оцінити власні можливості, здібності й схильності.
    Віднедавна центри зайнятості області почали практикувати новий напрям профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю під час літніх канікул. Зокрема у таборах відпочинку організовуються різні заходи з використанням інтерактивних ігор («Острів», «Повітряна куля» тощо), профдіагностичних тестувань, тренінгів тощо. Зазвичай діти охоче долучаються до обговорення пропонованих тем, виявляють глибоку зацікавленість і активність. Загалом було проведено 17 профорієнтаційних заходів, у яких взяли участь близько 400 школярів-відпочивальників. Так, у літньому таборі «Карпати», що у селі Рибник поблизу Східниці, фахівці Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості провели тренінг-семінар «У світі професій». У відпочинкових таборах Сколівщини відбулося чотири профорієнтаційні заходи, в яких взяли участь 72 старшокласники місцевих загальноосвітніх шкіл. Спеціалісти центрів зайнятості побували і в оздоровницях Моршина, Стебника, Трускавця, а також Жовківського, Золочівського та Перемишлянського районів.
    Із початком нового навчального року активність проведення профорієнтаційних заходів, з метою превентивної роботи з учнями, зросте. Восени планується провести Марафон актуальних робітничих професій, конкурс дитячих малюнків «Моя майбутня професія», а також День професійного самовизначення.

Олена Добош

2008/08/22 14:27:08