This version of the page http://www.sokalfm.com/page_1.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-16. The original page over time could change.
ТРК Сокаль 101FM :: Про радіо
   
 
  Про радіо 
06:30  Ранкова "СВОБОДА"
08:00  Регіональні новини
08:15  Погода
 
 
Радіо ONLINE
Радіо ONLINE
Новини
Новини
Реклама
Реклама
Вітання
Вітання
Фотогалерея
Фотогалерея
Гостьова книга
Гостьова книга
Форум
Форум
Контакти
Контакти
Наші партнери
Наші партнери
Наша кнопка
Наша кнопка








точний час

















3 квітня 2009 року
 
Сокальська районна рада поставила колектив ТРК "Сокаль" на межу виживання
 
Телерадіокомпанія «Сокаль» з позаминулого року перебуває у стадії неоголошеної війни поміж Сокальською РДА, районною радою та керівництвом ТРК, а також подвійних підходів до співпраці. Підтвердження цьому спостерігається власне у розподілі засновником коштів на підтримку ЗМІ - комунальних підприємств районної ради.
 
Про проблеми ТРК «Сокаль» районна рада, як засновник, неодноразово була повідомлена письмово, на ці звернення підприємство не отримало жодної письмової відповіді, окрім усних обіцянок про дофінансування коштів на утримання колективу та навіть ремонт приміщень, які знаходяться на балансі ТРК.
 
140 тисяч грн, які були виділені і вже використані з початку року, включали у себе і проплату за ліцензію (яка 4 квітня цього року закінчується) це - понад 103 тис грн., відтак близько 37 тис. грн залишалося на оплату роботи 14 працівників. Окрім того, ТРК увійшло в новий 2009 рік із заборгованістю в 10 тисяч грн, про що і засновники і РДА були повідомлені.
 
Отже, через два з половиною місяці, станом на 16 березня, коштів по програмі підтримки нашого підприємства не залишилося. Аби не нарощувати заборгованість по заробітній платі, працівники радіо «Сокаль» написали заяви на відпустку за власний рахунок і за своїм бажанням підтримували діяльність ТРК.
 
На жаль, ситуація із завершенням чергової сесії районної ради (28 березня - 3 квітня 2009 р.), на яку ми подали усі розрахунки, не змінилася. Пункт про хоча б часткове виділення коштів не потрапив до проекту рішення, листи, які були направлені до ради і Сокальської РДА, вчасно, через незрозумілі нам причини, не надійшли до фінансового управління. ТРК «Сокаль» опинилася в заручниках у даної ситуації: наше КП включене районною радою до переліку підприємств, що не підлягають приватизації, залишається без фінансової підтримки засновників. Тепер колективу ТРК  загрожує скорочення, в іншому випадку на підприємстві можливе нарощення заборгованості по заробітній платі.
 
Ми, працівники КП ТРК «Сокаль» - члени профспілкової організації «Журналіст України», не бачимо послідовності в діях наших засновників і закликаємо як найшвидше роз’яснити власну позицію через ефір радіо «Сокаль», в іншому випадку ми змушені будемо вдатися до проведення акцій і дій, які не суперечать чинному законодавству України.
 
 
 
 
Акція протесту КП ТРК "Сокаль" "Ні - партійному контролю над ЗМІ!" (2007 рік)

26 березня 2007 року трудовий колектив ТРК «Сокаль» розпочав безстрокову акцію «Ні партійному контролю над ЗМІ». Вона направлена на протест проти встановлення політичного контролю над найпотужнішою на Півночі Львівщини - Півдні Волині медіа-структурою – радіостанцією «Сокаль».

Ці дії ми пов’язуємо із нещодавніми подіями на сесії районної ради 22 березня 2007 року, в ході яких була спроба політичними засобами, через заміну керівництва ТРК «Сокаль», вплинути на роботу телерадіоорганізації як ЗМІ. Цьому сценарію передували події минулорічної давнини: тиск на творчих працівників і керівництво, втручання в творчу діяльність ТРК заступника голови Сокальської РДА М.Христинич. В зв’язку з цим 23 лютого 2006 року радіо «Сокаль» звернулося до засновника – Сокальської районної ради – і висунуло вимогу включити трудовий колектив у співзасновники. Що, в свою чергу, унеможливило б втручання в діяльність ЗМІ, тиск на його творчих працівників та керівництво. На жаль, відповіді ТРК «Сокаль» не отримала до сих пір.

Влітку 2006 року Сокальською районною радою – вже нового скликання – була створена Редакційна рада, затверджене відповідне положення та її особовий склад (16 осіб – половина представляла засновника, інша половина – творчий колектив). Нажаль, навіть в супереч положенню, ця рада не збиралась більш як 5 місяців з вини частини засновника, отже і не виконувала покладених на неї функцій. А під час першого засідання 1 лютого 2007 року її робота була зірвана в питанні обрання керівництва.

Редакційна рада не діяла і, відповідно, не було напрацьовано проекту Редакційного статуту. Це також не дало можливості в строки, визначені Законом України «Про телебачення і радіомовлення» до 1 березня 2007 року, затвердити на сесії районної ради 16 лютого 2007 року проект документу, що був розроблений в співпраці творчих працівників ТРК «Сокаль» і комісії з питань взаємодії із ЗМІ райради. Ця ситуація, тим самим, поставила під загрозу функціонування телерадіоорганізації в цілому.

До останнього засідання сесії Сокальської районної ради 22 березня 2007 року не виконане власне минулорічне рішення ради про заслуховування звіту керівника ТРК «Сокаль».

Вбачаючи у згаданих діях тенденцію до створення контролю над ТРК «Сокаль» політичними партіями більшості в Сокальській районній раді, трудовий колектив звертається до власника підприємства, політичних партій і блоків, громадських організацій, мас-медіа Сокальщини, Львівської області і держави із закликом унеможливити спроби політичного впливу на радіостанцію «Сокаль» і сприяти якнайшвидшому роздержавленню цього ЗМІ - на благо громади регіону, розвитку демократії, вільних і незалежних мас-медіа в Україні.

ТРК «Сокаль» заручилося підтримкою медіа-юристів Львівщини, які 28 березня 2007 року представили пакет документів щодо процедури роздержавлення цього ЗМІ.

В рамках акції «Ні - партійному контролю над ЗМІ» 27 березня на хвилях 101FM в прямому ефірі відбувся радіомарафон Свободи слова, участі в якому взяли представники засновника – Сокальської районної ради, керівництво Сокальського району, представники громадських і політичних організацій Сокальщини, юристи, депутати різних рівнів, ЗМІ району, області і держави, громадськість регіону.

Трудовий колектив КП ТРК "Сокаль"


ГОЛОСУВАННЯ
Якби вибори Президента України були зараз я б голосував
За В.Ющенка
За В.Януковича
За Ю.Тимошенко
За А.Яценюка
За А.Гриценка
За І.Богословську
За П.Симоненка
За В.Литвина
За С.Тигипка
Проти всіх
РОЗСИЛКА НОВИН
Ваш e-mail:


ЛІЧИЛЬНИКИ













 
 
 
 
Телерадіокомпанія Сокаль
80000, Львівська обл.,
м.Сокаль вул.Шептицького, 105
тел./факс (03257) 2-13-08
Рекламний відділ: тел. (03257) 2-13-00, (03249) 4-99-90
e-mail: admin@sokalfm.com
розробка сайту