This version of the page http://censor.net.ua/go/viewTopic--id--23945 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-07. The original page over time could change.
<font color='Navy'>ИНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦИЯ С АНДРЕЕМ ШКИЛЕМ</font>
Сейчас на сайте: 30, За 24 часа комментировалось: 296 тем, сделано 5582 комментариев
 Сделать стартовой |  Добавить в избранное
ПОЛИТИЧЕСКИЕ АНЕКДОТЫ
- Юлия Владимировна, ваше правительство с бедностью борется? - Борется изо всех сил! - А почему не видно... (06.11.2008)
   
ПОЛИТИЧЕСКИЕ АФОРИЗМЫ
"В последнее время некоторые СМИ публикуют заказные провокационные материалы о каких-то группах и "штыках", ко... (06.11.2008)
 

ИНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦИЯ С АНДРЕЕМ ШКИЛЕМ

 
Уважаемые читатели, началась интернет-конференция с Андреем Шкилем
24 Июнь 2005, комментариев: 24, просмотров : 6502 Тему начал: Андрей Шкиль

Страницы: 

Вопрос Фіна
Шановний пане Андрію,
1. В Конституції записано, що державна мова одна. Поясніть, якщо закон про другу мову не набере 300 голосів, то норма не пройде? Адже якщо норма буде прийнята 226-ма голосами, то тоді закон буде протирічити Конституції... Чи це не так?
2. Як Видумаєте, на сьогодні розширюється чи звужується вживання української? Чи робив хтось аналіз, скажімо, який відсоток людей говорить українською серед молоді і серед старшого покоління? Яка зараз тенденція вживання української? Особливо цікаво такі дослідження в двомовних регіонах.

Дякую за відповідь. Дуже сподіваюсь на Вашу підтримку української.
17-06-2005, 18:38
24-06-2005, 17:41

Андрей Шкиль
Так. Будь-який закон про другу державну мову суперечить Конституції. Але законодавці поступають інакше. Вони говорять про офіційну мову. Про захист російської мови. Таким чином підходить законодавець. Наприклад, законопроект Петра Порошенка. Він був розроблений ще перед виборами. З його боку тоді мало місце загравання перед російськомовними виборцями. Зараз необхідність у цьому відпала, тому я радив би йому відкликати законопроект.
І по другому Вашому питанню. Який закон нам зараз потрібний насправді, так це закон про державну мову. Жодним чином не регламентується вживання або не вживання держаної мови. І тому кожен, хто має цього стосунок у свій спосіб трактує вживання державної мови. Ми не почуємо в жодному кінотеатрі жодного фільму, дубльованого українською. В жодному місці не можна купити фільму, дубльованого на українську. Жодної комп*ютерної гри, дубльованої на українську, знайти також неможливо. І власне тому серед молоді вживання української радикально скорочується. Хоча за переписом, 88% визнали, що мовою їхнього спілкування є українська.
24-06-2005, 17:42

Вопрос Свободного
Г-н Шкиль! Почему ВР вместо программы развития украинского языка, вместо определения стутуса и защиты украинского языка, вместо защиты украинской культуры в России, где украинский язык фактически никак не развивается и не преподается, занята сугубо популистскими законами? Зачем определять статус русского языка - его что кто-то притесняет?! Кто несет ответственность за отсутствие стратегии развития национального языка и национальной культуры Украины - Ющенко, Тимошенко, Порошенко?
20-06-2005, 13:32
24-06-2005, 17:51

Андрей Шкиль
Про програму розвитку нашої мови я вже говорив, і відповідний законопроект вже є на розгляді ВР. Цей законопроект має регламентувати серед іншого вживання мови. Чому українець румунського походження з українцем угорського походження, спілкується російською мовою? Тому що в Україні не існує програми забезпечення українській статусу мови міжнаціонального спілкування.
Стосовно російської мови – погоджуюсь, її ніхто не притискає, і закон про державну мову не буде мати жодного впливу на статус російської мови. А українська в Росії може розвиватись лише за державної підтримки. І відповідальність за не розвиток її за межами України в першу чергу несе Президент як гарант дотримання Конституції. Я впевнений, що упродовж двох-трьох років ця проблема почне вирішуватись. Але чи буде вирішена – побачимо.
24-06-2005, 17:51

Вопрос МоНи
Добрый день,пан Андрей!Я хочу попросить Вас переосмыслить свою позицию относительно статуса русского языка.Пора прекратить политические спекуляции на эту тему.Согласитесь,что   на бытовом уровне русский более распространен.Если Вы пересмотрите свою позицию- Вам ,как политику -это пойдет на пользу.У Вас появится популярность на Востоке страны.Этим Вы снимите недоверие к Вам ,как националисту.Эти Президентские выборы показали как расколота наша страна.Выбор между двумя Викторами - был сложное испытание для народа.Нужно снять напряжение между нашими народами(Запад-Восто  к).Будьте МУДРЕЕ!
24-06-2005, 15:34
24-06-2005, 17:56

Андрей Шкиль
Не бачу необхідності щось переглядати, і в чому полягають мої нібито спекуляції? Російська мова має відповідний статус, але я не можу подивитись фільм рідною мовою. Чому власник прав на показ фільму за мене вирішує якою мені дивитись кіно. Тому я думаю, що моя популярність чи непопулярність на Сході не пов*язується з ставленням до російської мови.
24-06-2005, 17:57

Вопрос Жанны
Почему все так кричат о необходимости введения второго государственного языка? Чего на сегодняшний день не имеют русскоязычные граждане Украины? В чем их ущемляют? Может быть вся соль в том, что люди в силу каких-то психологических причин или в виду интеллектуальной несостоятельности не хотят или не могут (чего больше?) выучить БЛИЗКИЙ СЛАВЯНСКИЙ УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК. Странно, но в необходимости изучения английского и других явно не очень родственных языков вопросов не возникает.
Может хватит спекулировать !!!!!
24-06-2005, 13:42
24-06-2005, 17:58

Андрей Шкиль
Згідний повністю. Вистачить спекулювати. Мова йде навіть не про те, щоб вивчити українську, бо її знають і розуміють. Мова йде щоб просто почати нею спілкуватись.
24-06-2005, 17:59

Вопрос Ганни
Як на Вашу думку, чи випадково відсутні газети на українській мові у великому місті Харкові. Як би ви порадили вирішувати цю проблему місцевій власті, бо на такі запитання завжди маємо відповідь, що це все комерція і зробити нічого не можливо. Дякую за відповідь.
24-06-2005, 16:42
24-06-2005, 18:19

Андрей Шкиль
Більше того, в Україні не існує жодного україномовного „ілюстрованого” журналу типу „Наталі”, Ліза” і т.п. В більшості випадків власниками цих видань є іноземці. Я особисто цікавився у них, чому вони не видають журнали українською. Вони пояснюють це „некомерційністю” української мови. Мовляв, 5-6 мільйонів не складають комерційно привабливий сегмент. Я їм казав, що винятково українською спілкується і бажає отримувати інформацію українською за офіційною статистикою понад 17 мільйонів громадян. А у Фінляндії, де мешкає 8 мільйонів фіннів, комерційна привабливість є. А в Україні нібито немає. Щодо Харкова, то я радив місцевим підприємцям заснувати україномовне видання, і довести його привабливість на видавничому ринку. І зробити це можна під егідою Ярослава Ющенка, заступника голови адміністрації. Сподіваюсь, він не буде проти.
24-06-2005, 18:20

Вопрос Юрия
почему в стране где боьшая половина разговаривает на родном , русском языке не может иметь на это право? В Бельгии в центре Евросоюза между прочем два национальных языка.( французский и голландский)
У нас попахивает национализмом.
23-06-2005, 17:54
24-06-2005, 18:21

Андрей Шкиль
По перше, більша половина на нібито „рідній” російській не розмовляє. Згідно з офіційними даними, лише 20 % населення не визнають українську мову рідною. По-друге, Бельгія зараз переживає не найкращі часи. До відділення голандської частини залишились одні вибори. Після згідно з Конституцією почнеться процес сепарації. Але навіть в Бельгії існують два окремі телебачення – голандськомовне та французькомовне. В Україні немає ані російськомовного ані україномовного ТБ, якщо оцінювати за західними стандартами. В тій же Бельгії на французькому каналі уся інформація подається французьською. Навіть коли Президент країни виступає голандською, голос за кадром перекладає французьською.
Коли мені кажуть, що треба давати на ТБ-каналі 70 % української – це неправильно. 80% відсотків каналів має бути виключно україномовними, з дублюванням всієї інформації виключно українською. Причому з накладанням звукового перекладу, а не дрібної біжучої стрічки. Наприклад, ТРК „Україна” може здійснювати мовлення тільки російською. З обов*язковою приміткою на логотипі і в абревіатурі, що це є російськомовний канал. Тобто має бути не ТРК „Україна”, а РТРК – де літера „Р” має означати „російськомовний”. Хоча вони можуть вибрати для себе українське мовлення. Тоді кожен, хто дає інтерн*ю на україномовний канал російською, буде свідомий того, що його інтерв*ю буде перекладено працівниками каналу.
24-06-2005, 18:21

Вопрос Петра з РНБО
Степан Хмара вийшов зі фракціії Тимошенко на знак протесту проти прийняття до фракції олігархів та бандюків, що працювали на Кучму. Скажіть, хто Вам з депутатів здається більш шанованою та авторитетною фігурою - пан Хмара чи пани Хмельницький, Баграєв, Абдулін?
21-06-2005, 15:59
24-06-2005, 18:27

Андрей Шкиль
Мені шкода, що Хмара вийшов з фракції, але те, що я там залишився зовсім не означає, що я схвалюю таке розширення фракції. У фракції я не є керівником або будь-якою посадовою особою. Тому не можу впливати на прийняття чи не прийняття до фракції. Коли мені перестане там бути комфортно, то я про це повідомлю. Поки що, я вважаю, що своєю присутністю і роботою, я допомагаю не тільки фракції чи партії „Батьківщина”, але й Україні.
24-06-2005, 18:27

Вопрос Андрея
Почему депутаты из фракции БЮТ поддержали законопроект о том, что 150 нардепов могут брать на поруки подозреваемых? Как же борьба с преступностью?
24-06-2005, 17:22
24-06-2005, 18:28

Андрей Шкиль
Боротьба зі злочинністю тут не до чого. Коли арештованого за підозрою у скоєнні злочину беруть на поруки, це не означає, що він буде виправданий судом. Це взагалі нічого не означає. До того ж, сам законопроект може бути оскаржений у Конституційному суді. А голосування за нього дало можливість парламенту працювати. Уряду потрібно зараз надати законодавчу підтримку. А коли парламентська робота буде заблокована, то уряд опиниться у безвиході. Хай есдекі потішаться, аби трибуну не блокували.
24-06-2005, 18:28

Вопрос Правдоруба
Я думаю, что кроме как к отчуждению и враждебности, попытка принудительной украинизации Востока и Юга Украины в обозримой перспективе не приведёт. Массовое сознание - страшная и тёмная сила. Чем бесцеремоннее давление , тем яростнее и ожесточённее сопротивление толпы. Не надо уговаривать себя и других, что дети и внуки нынешних русскоговорящих граждан страны признают украинский язык за альтернативу. Этого не случится. Ребёнок признаёт за родной только тот язык ,на которым с ним говориn мать. Все остальные языки для него будут вторичны,искусственн  ы, отвлечёны, а значит непригодны для общения в семье и на улице. Было бы опрометчиво утверждать, что язык улицы не играет одну из главных ролей в эстетическом созревании учащейся и рабочей молодёжи. Для тех юношей и девушек, которые впитали вкус к русской речи с молоком матери украинский язык навсегда останется чужим, тусклым, скупым,неэмоцинальны  м, как бы это оскорбительно не звучало для господина Шкиля и его соратников. Вам, Андрей, нужно чётко обозначить отношение режима к языковым предпочтениям восточных и южных регионов страны , если хотите разработать продуманный план формирования единного мультикультурного пространства нацеленного на сплочение нации. Делать это, безусловно, надо уже сейчас, но только опираясь на мощный фундамент двуязычия. Нужно прекратить бесцельно растрачивать скудные рессурсы страны, пытаясь административными мерами принудить русскоговорящие регионы к переходу на т.н. государственный язык. Эти усилия бесплодны, неэффективны, ведут к противостоянию и расколу. Нам нужно трезво оценить и взвесить все плюсы и минусы украинизации, признать несостоятельной политику принуждения и согласится на признание русского языка вторым государственным, хотя бы в границах девяти-десяти регионов Востока и Юга Украины.
А для начала, нужно остановить разгрывающиеся каждую осень в кабинетах директоров русских школ душераздерающие сцены устраиваемые родителями желающими обучать детей в русских школах и русскоязычных классах. Если эта неумная и неумелая политика железных ревнителей национальной идеи не будет прекращена, нас ожидают в будущем новые пожары , в огне которых нагреют руки , прежде всего, радикалы, экстремисты и , конечно же, недруги Украины.А разве это тот уровень общественного согласия и спокойствия к которому мы так страстно, я бы сказал даже, неистово стремимся ?
21-06-2005, 07:01
24-06-2005, 18:42

Андрей Шкиль
Запропонована Вами дискусія могла б зайняти не одну годину. Коротко відповім на прикладі. У Словаччині словаки становлять меншість у співвідношенні словаків 40%, 25% - угорців, 20% - циган, і решта – чехи. Вгадайте, якою мовою спілкуються між собою цигани та угорці? З молоком матері вони увібрали рідну мову, але спілкуються державною. На ній розповідають анекдоти один одному, на ній базується молодіжний „сленг”, словацькі „пірати” озвучують фільми словацькою, навіть якщо вони за походженням цигани чи угорці.
У Латвій 52% - не латиші. До входження в ЄС лунали протести проти заборони виступати в латиському парламенті російською. Після вступу до ЄС цей закон демократизували. Тепер в парламенті дозволено виступати лише латиською. І я не чув щоб на знак протесту хтось вийшов зі складу парламенту, або виїхав з країни, де середня зарплатня вище ніж в Польші – понад 750 доларів на місяць.
24-06-2005, 18:43

Вопрос Александра
Я коренной Харьковчанен.И я против чтобы в Украине было два государственных языка!Мы живем в Украине и обязаны знать родной язык.Его и так притесняли на протяжении 70 лет.А для депутатов есть предложение,пусть они примут этот закон но с одним условием,что он вступит в силу когда Российская Дума примет закон о втором государственном языке,который будет Украинский.
21-06-2005, 19:35
24-06-2005, 18:48

Андрей Шкиль
Повністю згідний з Олександром :) І хотів би сказати, що українська мова й надалі перебуває у статусі такої, що притісняють.
24-06-2005, 18:48

Вопрос &quot;В курсе&quot;
Ув. Андрей Васильевич, хотелось бы узнать из первых уст – что происходит с парламентской фракцией БЮТ? Она превращается в общество спасение олигархов? Вы принимаете в свои ряды бизнесменов, чтобы пополнить партийную кассу на выборы? А как же тезисы ЮВТ – отделить власть от бизнеса? Ваш партийный список на выборах будет открытым? Мы там прочитаем все те же фамилии: Баграев, Хмельницкий, Астров-Шумилов, Цкитишвили? Все те же заедисты? Не хотят они быть простыми украинскими миллионерами? Или боятся лишиться депутатской неприкосновенности?   21-06-2005, 14:57
24-06-2005, 18:49

Андрей Шкиль
З парламентською фракцією БЮТ не відбувається нічого особливого, вона зростає. І не факт, що всі, хто зараз прийшов у фракцію, опиняться у списку від БЮТу.
24-06-2005, 18:50

Вопрос Олега Баклана
Вітаю, шановний пан Шкіль. Будь ласка, посприяйте, щоб фільм-переможець Каннського кінофестивалю 2005 року (сценаріст Н.Конончук. режисер Ігор Стрембицький) був показанний по всеукраїнському телебаченню. Це є визначна подія, і цікаво ознайомитись з фільмом. Дякую.
24-06-2005, 17:53
24-06-2005, 18:50

Андрей Шкиль
Порозмовляю з Тарасом Стецьківим, щоб український фільм-переможець у своїй номінації на Канському фестивалі був продемонстрований на УТ. Сподіваюсь Стецьків не відмовить.
24-06-2005, 18:50

Страницы: 
 
АВТОРИЗАЦИЯ
Имя:  
Пароль:
Регистрация / Забыл пароль?
Регистрация на Беспредельном форуме «Цензор.Нет» НЕ является обязательной.
Загрузка ...
Загрузка...
ТОП 10 ТЕМ С ФОТО ЗА НЕДЕЛЮ
ШАШЛЫЧНАЯ НА ПЛЯЖУ...
550 за неделю и 54890 всего комментариев, 186138 просмотров
Реалии сегодняшней России: Инородцы пируют в Кремл...
377 за неделю и 377 всего комментариев, 1940 просмотров
ПЕРЕПИСЫВАНИЕ ИСТОРИИ! В МОСКВЕ ОТКРЫЛИ МЕМОРИАЛЬН...
276 за неделю и 276 всего комментариев, 1314 просмотров
ПОЗОР НА МОЮ СЕДУЮ (условно) ГОЛОВУ! Выполняю свое...
143 за неделю и 143 всего комментариев, 666 просмотров
Марш ублюдков все-таки сосотоится...
140 за неделю и 396 всего комментариев, 2973 просмотров
12 ноября суд может оставить Украину без Крыма...
122 за неделю и 122 всего комментариев, 1110 просмотров
«Петр Великий» заходит на главную базу ВМФ Франции...
116 за неделю и 116 всего комментариев, 780 просмотров
Тест: Опасность, живущая в тебе...
109 за неделю и 109 всего комментариев, 622 просмотров
ПОЧЕМУ ЦИОН БОИТЬСЯ САБЛИНА!!!...
99 за неделю и 99 всего комментариев, 293 просмотров
проверка...
75 за неделю и 86 всего комментариев, 377 просмотров

СМОТРЕТЬ ВСЕ ТЕМЫ С ФОТО
НОВОСТИ КИНО И ТВ
Загрузка ...
Загрузка ...
СВЕЖИЕ ВАКАНСИИ ОТ UKR.NET
Загрузка ...
Это интересно!
Загрузка ...

 
Контактная информация
© 2004—2008 «Цензор.нет»
 
"Создание сайтов ArtWeb Studio студия" – "Доступ в Интернет Ап-Трейдинг"