This version of the page http://www.interfax.kiev.ua/emitent/go.cgi?0,1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-23. The original page over time could change.
Інформаційне Агентство "Інтерфакс-Україна"




ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ЗАТ ВАТ та IНШI   КОНТАКТИ

тема дня
новини України
ділові новини
енергетика
новини компаній
фінанси

про агентство
контакти
продукти
послуги
передплата
прес-релiзи
реклама
Рiчний звiт АКБ Престиж
наша кнопка



правила установки
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

N 88 від 14.03.2002
м. Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 квітня 2002 р.
за N 332/6620

Про затвердження Вимог до річного звіту емітентів цінних паперів

На виконання вимог статті 24 Закону України "Про цінні папери і фондову біржу" (1201-12) щодо інформування емітентами цінних паперів громадськості про своє господарсько-фінансове становище і результати діяльності та відповідно до пунктів 10 та 15 частини другої статті 7 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-вр) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Вимоги до річного звіту емітентів цінних паперів (додаються).

2. Увести в дію Вимоги, затверджені цим рішенням, з01.06.2002.

3. Управлінню звітності учасників ринку цінних паперів(Величко О.Г.) спільно з юридичним управлінням (Волохов Л.А.)забезпечити державну реєстрацію в Міністерстві юстиції України Вимог, затверджених цим рішенням.

4. Управлінню організаційного забезпечення (Піскун Н.С.)опублікувати це рішення відповідно до чинного законодавства.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена комісії - заступника Голови М. Волкова.

Голова Комісії ________________________О.Мозговий

 

Протокол засідання Комісії
від 14 березня 2002 р. N 6
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Державної комісії
з цінних паперів та фондового
ринку 14.03.2002 N 88
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
4 квітня 2002 р.за N 332/6620

ВИМОГИ
до річного звіту емітентів цінних паперів

Ці Вимоги розроблені відповідно до Законів України "Про цінні папери і фондову біржу" ( 1201-12 ), "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" ( 448/96-вр ).

1. Загальні положення

1.1. Вимоги визначають порядок складання річного звіту та обов'язкового розкриття інформації акціонерними товариствами та підприємствами - емітентами облігацій (далі - емітенти).

Річний звіт -- це документ (у паперовій та електронній формах), який характеризує господарсько-фінансове становище і результати діяльності емітентів з метою інформування громадськості.

1.2. Емітенти, які є професійними учасниками ринку цінних паперів (юридичними особами, які здійснюють професійну діяльність, а саме, діяльність з випуску та обігу цінних паперів; депозитарну діяльність депозитарію цінних паперів; депозитарну діяльність зберігача цінних паперів; розрахунково-клірингову діяльність за угодами щодо цінних паперів; діяльність щодо ведення реєстру власників іменних цінних паперів; діяльність з організації торгівлі на ринку цінних паперів), зокрема комерційні банки, страхові компанії та підприємства - емітенти облігацій, подають(надсилають) річні звіти до центрального апарату Комісії.

1.3. Емітенти, які не визначені в п.1.2, подають (надсилають)річні звіти до територіального управління Комісії згідно з їх місцезнаходженням.

1.4. Звітним періодом для складання річного звіту є календарний рік. Перший звітний рік новоствореного емітента може бути меншим за 12 місяців. Такий звітний рік ураховується:
- для відкритих та закритих акціонерних товариств -- з дати реєстрації випуску цінних паперів Комісією до 31 грудня звітного року включно;
- для емітентів облігацій - з дати реєстрації випуску облігацій комісією до 31 грудня звітного року включно.

1.5. Річний звіт подається до загального відділу центрального апарату чи до територіального управління Комісії або поштою з повідомленням про вручення до 30 вересня року, наступного за звітним, в електронній та паперовій формах. При надходженні річного звіту поштою після 30 вересня року, наступного за звітним, дата подання визначається за поштовим штемпелем відділення зв'язку. При невиконанні цих умов річний звіт уважається поданим несвоєчасно.

1.6. Електронна форма річного звіту, який подається(надсилається) до центрального апарату Комісії, може бути надіслана електронною поштою за адресою emitent_kv@stockmarket.kiev.ua. Електронна форма річного звіту, який подається (надсилається) до територіального управління, може бути надіслана на електронну адресу територіального управління. При цьому дата подання річного звіту визначається відповідно доп.1.5.

1.7. Річний звіт уважається прийнятим, якщо він:
- поданий в електронній та паперовій формах своєчасно;
- складений відповідно до Вимог;
- паперова форма за складом інформації відповідає електронній формі.

1.8. Емітент зобов'язаний інформувати громадськість про господарсько-фінансове становище і результати діяльності до 30вересня року, наступного за звітним, таким чином:
- надіслати опублікований річний звіт з поштовим повідомленням кожному акціонеру за реєстром акціонерів - держателю іменних акцій за станом на дату обліку для проведення загальних зборів про затвердження результатів фінансово-господарської діяльності звітного року (при цьому про результати відправлення річного звіту емітент інформує центральний апарат або територіальне управління Комісії листом за призначенням, визначеним пунктами 1.2, 1.3).Документи, що підтверджують результати такого відправлення, зберігаються емітентом три роки;
- або оприлюднити річний звіт на Web-сайті одного з інформаційних агентств, з яким Комісією укладено договір про оприлюднення інформації на фондовому ринку України або на Web-сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (www.smida.gov.ua).

2. Вимоги до річного звіту, що подається емітентом

2.1. Вимоги до звіту закритих акціонерних товариств:

2.1.1. Річний звіт складається шляхом заповнення українською мовою таблиць та форм, передбачених цими Вимогами, за допомогою програмних засобів, які забезпечують формування файлів"urosob_r.dbf", "oblig_r.dbf", "obslug_r.dbf", "slug.dbf","slug.dbt", "fin_pr_r.dbf" або "fn_bnk_r.dbf" (для банків),підготовлених з використанням кодування RUS cp866 у форматі DBASE-IV. Структура файлів, формат та опис полів визначено додатком 1 до цих Вимог.

2.1.2. Річний звіт у паперовій формі формується як друкована копія електронного річного звіту. Річний звіт зшивається (аркуші нумеруються), підтверджується підписом керівника емітента і засвідчується печаткою. Форми для друку визначено додатком 2 до цих Вимог.

Відповідність інформації в паперовій та електронній формах підтверджується підписом керівника і засвідчується печаткою на титульному аркуші річного звіту із зазначенням дати його складання.

2.1.3. Звіт складається з:
- титульного аркуша;
- Інформації про емітента та юридичних осіб, послугами яких користується емітент ";
- Інформації про облігації" (у разі їх випуску);
- Основних показників фінансово-господарської діяльності емітента (довідки про фінансовий стан) -- не банка" або "Основних показників фінансово-господарської діяльності емітента (довідки про фінансовий стан) -- банка";
- текстової частини звіту.

2.1.4. Текстова частина звіту містить:
- підтвердження аудитором (аудиторською фірмою) річного балансу та довідки про фінансовий стан;
- основні відомості про додатково випущені протягом звітного року цінні папери;
- інформацію про зміни в складі службових осіб емітента, що відбулися протягом звітного року з обґрунтуванням цих змін --інформацію про звільнення та призначення голови та членів виконавчого органу (правління), голови ревізійної комісії, голови та членів ради товариства (спостережної ради) та головного бухгалтера емітента, якщо він не входить до складу виконавчого органу (правління) емітента.

2.1.5. Текстова частина звіту складається шляхом створення файлів "slug.dbf" та "slug.dbt", підготовлених з використанням кодування RUScp866 у форматі DBASE-IV, та заповнення їх відповідною інформацією українською мовою. Додатком 1 до Вимог визначено формат та опис полів службового файлу "slug.dbf".

2.1.6. У складі річного звіту подається підтвердження аудитором (аудиторською фірмою) річного балансу та довідки про фінансовий стан згідно з вимогами Комісії.

2.1.7. У складі звіту подається копія протоколу загальних зборів емітента (якщо вони відбулися), на яких вирішувалось питання щодо затвердження результатів фінансово-господарської діяльності емітента за звітний рік (порядок розподілу прибутку, термін та порядок виплати дивідендів, визначення порядку покриття збитків). Копія протоколу зшивається, аркуші нумеруються.

2.1.8. Перелік усіх документів, що містить річний звіт, подається на окремому аркуші в складі звіту, засвідчується підписом керівника та печаткою емітента.

2.1.9. Якщо емітент з об'єктивних причин не може надати будь-якої інформації, яка міститься у формах, затверджених цими Вимогами, то у відповідному полі робиться запис "дані відсутні"("д/в") або ставиться "0" (нуль), якщо поле числове. У примітках емітент повинен викласти причини відсутності інформації.

2.2. Вимоги до звіту відкритих акціонерних товариств та підприємств -- емітентів облігацій.

2.2.1. Річний звіт відкритих акціонерних товариств та підприємств - емітентів облігацій складається і подається до Комісії в порядку, визначеному Положенням про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами- емітентами облігацій, затвердженим рішенням Комісії від17.01.2000 N3 (z0063-00).

2.2.2. Відкриті акціонерні товариства, у яких відбулися загальні збори акціонерів, що затверджували результати діяльності за звітний рік, або в яких здійснено аудиторську перевірку після надання до Комісії регулярної інформації відповідно до Положення про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами - емітентами облігацій, затвердженого рішенням Комісії від 17.01.2000 N3 (z0063-00),подають до Комісії аудиторський висновок та копію протоколу загальних зборів емітента до 30 вересня включно.

У разі появи будь-яких змін у регулярній інформації після її подання відповідно до Положення про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами-емітентами облігацій, затвердженого рішенням Комісії від17.01.2000 N3 (z0063-00), відкриті акціонерні товариства або підприємства -- емітенти облігацій надають регулярну інформацію зі змінами до 30 вересня включно.

2.2.3. Відкрите акціонерне товариство або підприємство-емітент облігацій інформує громадськість згідно з п.1.8 Вимог.

3. Відповідальність емітента

За ненадання, несвоєчасне надання або надання свідомо недостовірної інформації емітент несе відповідальність відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" ( 448/96-вр ).

Начальник управління звітності учасників ринку цінних паперів ______ Величко О.Г.

Додаток 1 до Вимог до річного звіту емітентів цінних паперів.
Структура файлів та опис полів файлів звіту


23 Жовтня 2008


22 Жовтня 2008
21:32 Ющенко привiтав главу УПЦ КП Фiларета з 13-ю рiчницею патрiаршого служiння
21:03 Жителi Одеської областi заборгували за комунальнi послуги понад 260 млн грн
20:58 Депутати Тернопiльської облради спробували висловити недовiру головi обладмiнiстрацiї Чижмарю (оновлена)
20:45 В Одеськiй областi чотири райони не готовi до зими
19:39 До вiдома: про селекторну нараду з питань пiдготовки та початку опалювального сезону в четвер
19:22 Зниження попиту на нафту в свiтi триватиме щонайменше до II кварталу 2009 р. - Morgan Stanley
19:21 ПЗ з 28 жовтня запустить перший електропотяг на маршрутi Кременчук-Користiвка
19:17 У Приднiстров'ї лунають вимоги зняти меморiальну дошку Мазепi в Бендерах
19:13 Тернопiльська облрада висловила недовiру головi обладмiнiстрацiї Чижмарю
19:03 МЗС України вживає заходiв для поповнення запасiв продуктiв, води i палива на захопленому пiратами суднi "Фаїна"




© 1992-2008, Интерфакс-Украина. Все права защищены
Вся информация, размещенная на данном веб-сайте, предназначена только для персонального использования и не подлежит дальнейшему воспроизведению и/или распространению в какой-либо форме, иначе как с письменного разрешения "Интерфакс-Украина".