This version of the page http://mukachevo.net/readnews.php?nid=16996 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-23. The original page over time could change.
Новини - Карпачова просить Тимошенко врятувати Солотвинський солерудник
20 вересня в Ужгороді пройде обласна спартакіада держслужбовців    У неділю Закарпатський театр ляльок `БАВКА` відкрив 28-й театральний сезон    20-21 вересня таки відбудеться «Гуцульська бринза»    4-5 жовтня Ужгород святкуватиме День міста
Головна
Політика
Економіка
Спорт
Культура
Життя
Кримінал
Анонс подій
ТВ-програма
Архів новин
Оголошення
Сайти
Каталог фірм
Курси валют
Погода
Коди міст
Відправка СМС
Відпочинок
Форум
Докладно
2008-08-15 17:32:24 :: Життя -> Охорона здоров’я

Карпачова просить Тимошенко врятувати Солотвинський солерудник


`за будь-яку ціну`

`Врятування унікального Солотвинського солерудника (с. Солотвино Тячівського району Закарпатської області) - це шанс для двох мільйонів хворих на бронхіальну астму`, - йдеться у поданні Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко. Ніна Карпачова просить за будь-яку ціну врятувати від неминучої катастрофи природну лікарню задля збереження здоров’я громадян України, хворих на бронхіальну астму. Звернення Карпачової 15 серпня поширила прес-служба Уповноваженої з прав людини.

У поданні зазначається, що після звернення до Омбудсмена численних пацієнтів Української алергологічної лікарні та її головного лікаря Ярослава Чонки щодо збереження цього медичного закладу й запобігання порушенню прав хворих на належну медичну допомогу, Уповноваженим з прав людини відкрите провадження.

`Відновити повноцінну роботу ДП “Солотвинський солерудник”, а, відтак, і стабільну роботу медичних закладів без втручання і допомоги держави неможливо`, - наголошує у своєму поданні Уповноважений з прав людини. З Держбюджету України у цьому році для проведення аварійно-відбудовних робіт Солотвинському солеруднику виділено 15 млн грн. Ці кошти передбачені на ліквідацію наслідків затоплення гірничих виробок, відкачування води з них, гальмування утворення карстових провалів, фінансування науково-дослідних робіт та інженерно-геологічних досліджень, утримання стовбурів шахт, проведення інших заходів. На думку фахівців, цих коштів замало для запобігання катастрофі, та й надходити вони почали лише тепер.

Ніна Карпачова просить главу уряду розглянути питання про виділення додаткових коштів на проведення аварійно-відбудовних робіт на шахтах №8 і №9 ДП ”Солотвинський солерудник”, що гарантувало б безпечну експлуатацію підземних відділень Української та Закарпатської обласної алергологічних лікарень.

Довiдка ZAXID.NET

 

За своїми цілющими бальнеологічними властивостями Солотвинське родовище не має аналогів не тільки в Україні, а й у світі. Тут уже проліковано понад 90 тисяч хворих на бронхіальну астму, в тому числі близько 30 тисяч дітей. Досі у лікувальних відділеннях шахт №8 і №9 щороку отримували допомогу близько 6,5 тисячі хворих на бронхіальну астму. Усього ж такого лікування потребують, за даними Міністерства охорони здоров’я України, близько 2 мільйонів наших співвітчизників.

Через закриття підземних відділень лікарні хворі вдаються до акцій протесту. Так, 8 липня 2008 року понад сто пацієнтів Української алергологічної лікарні блокували міжнародну трасу Мукачево-Рогатин.

Після паводків 1998 та 2001 років на шахті №9 почастішали аварії, активізувались провали земної поверхні у зоні гірничого відводу солерудника, щогодини у горизонти шахти прибуває понад 600 кубометрів води. Просочується вода й у спелеовідділення лікарні.

Впродовж останніх двох років територіальним управлінням Держгірпромнагляду України по Закарпатській області було видано 10 приписів про заборону спуску в підземні відділення шпиталю. Споруди шахт у зв’язку з довготривалою експлуатацією перебувають в аварійному стані й непридатні для подальшого використання.

 

ZAXID.NET
Читайте також

Карпачова просить Тимошенко врятувати Солотвинський солерудник

Василь Савко вилікував туберкульоз кобилячим молоком
Хто вилікує Зорьку?
Незатишні школи ще є на Закарпатті
Органи дихання у закарпатських дітей здоровіші
Для всебічного обстеження та корекції слуху
У лікарнях перебуває вже 66 працівників Ядзакі
У лікарнях перебувають ще 72 працівники Ядзакі
В Закарпатському кардіодиспансері здійснили унікальну операцію на серці
У Закарпатті майже половина населення має серцево-судинні завхорювання
В Ужгороді масове отруєння
Додай коментар

*Ім\я E-mail
 
*Коментар
  
> Архів новин <
Пошук в новинах
Анекдот дня
Это просто невероятно, чем сейчас занимаются медики! - говорит начальник производственного отдела. - Сегодня Новикова отпросилась с работы в поликлинику, а вернулась с новой прической!
Вислів дня
   Мудрий соромиться своїх недоліків, але не соромиться виправити їх.
Конфуцій
Новини Redtram
Завантаження...
Перекладач
Введіть слово:
© Ectaco, Inc.
Інтернет
Прайс-лист
Статистика
Вхід для рекламодавців
Наша кнопка
Інформація
© 2007 Мукачево.net
Всі права застережено.
Використання матеріалів Мукачево.net дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на mukachevo.net. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, що містить посилання на інші джерела в будь-якому вигляді заборонено.
З технічних питань, та питань співпраці, звертайтеся
adminportal@mukachevo.net

Для розміщення ваших новин на сайті, надсилайте їх на
news@mukachevo.net

Новини Redtram
Завантаження...