This version of the page http://censor.net.ua/go/viewTopic--id--29598 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-05. The original page over time could change.
<font color='Navy'>ИНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦИЯ С ИГОРЕМ ГРЫНИВЫМ!</font>
Сейчас на сайте: 100, За 24 часа комментировалось: 244 тем, сделано 4489 комментариев
 Сделать стартовой |  Добавить в избранное
ПОЛИТИЧЕСКИЕ АНЕКДОТЫ
Диктор на ОРТ читает новости: Сегодня Россия направила гуманитарную помощь Молдове, пострадавшей от наводнени... (04.08.2008)
   
ПОЛИТИЧЕСКИЕ АФОРИЗМЫ
"Я готов сделать все, что угодно лишь бы Тимошенко не была премьером и не доводила страну до распада". В. Кол... (04.08.2008)
 


ИНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦИЯ С ИГОРЕМ ГРЫНИВЫМ!

 
Игорь Грынив – народный депутат, директор Национального института стратегических исследований. Именно он готовил обращение Президента 24 августа, и именно он работает над посланием Президента Верховной Раде, с которым Ющенко выступит в декабре.

Игорь Алексеевич является одним из создателей брэнда «Наша Украина». Он даже входит в руководство одноименной партии, вместе с Виктором Пинзеником и Сергеем Терехиным.

Главными успехами Грынива в качестве политтехнолога можно назвать избирательные кампании «Нашей Украины» в 2002-м и выборы Виктора Ющенко в 2004-м годах.

Команда Грынива разработала весомую часть политтехнологических шагов президентской кампании. Игорь Грынив пользуется большим авторитетом в кругу московских политтехнологов, и после кампании Ющенко получил ряд предложений по проведению выборов в России.
26 Август 2005, комментариев: 24, просмотров : 5421 Тему начал: Игорь Грынив

Страницы: 

Вопрос katavasiya
Скажите, пожалуйста, то, что в народе сложился образ Президента, как человека хорошего, но слабахарактерного, Вы считаете позитивным раз не предпринимаются никакие "полеты на истребителях"?
26-08-2005, 10:26
26-08-2005, 11:17

Игорь Грынив
Образ Ющенка не є витвором політ технологічним. Коли Ющенко появився у публічній політиці, то вже мав сформований власний імідж людини-патріота, економіста, людини професійної. Але в той же час - доступної та відкритої людини. А часто ознаки доброти та доступності людини сприймаються як ознаки слабкості. Тому задача його команди полягала не в формуванні якогось іміджу польотами на винищувачі, а прорив інформаційної блокади, яка існувала під час виборів. Стосовно твердості характеру, то я знаю небагато людей, які би вистояли та зберегли силу духа, за тих випробовувань, які випали останніми роками на долю Віктора Андрійовича.
26-08-2005, 11:18

Вопрос Саши
Считаете ли Вы нормальной излишнюю мифологизацию сегодняшней власти, и есть ли для политтехнолога грань корректности по отношению к собственному народу чтобы не закрывать ему глаза на происходящее в стране, и не думаете ли вы что скрывая реальные лица политиков и создавая мифы вы тем самым создаете почву для появления таких проблем как национальная рознь, межконфессиональные конфликты, обострение соц неравенства(буду признателен, если не подвергнете цензуре-к ред.)
25-08-2005, 23:28
26-08-2005, 11:19

Игорь Грынив
С цензурой сейчас как раз все хорошо – с мифами сложнее. Предыдущая избирательная кампания была чрезмерно насыщена мифологией. И ключевой миф – о межнациональной розни, о национализме команды Ющенко был доминирующим на ТВ. Что касается сегодняшней власти, то мне кажется, что наоборот – отсутствует целенаправленная работа по созданию положительных мифов и положительных образов. Есть Авгиевы конюшни, есть проделанная работа, много еще предстоит. Но вера в собственных героев и в собственные силы многим часто не хватает.
26-08-2005, 11:19

Вопрос FastRiver_N
Chestno govorya, ne schitayu Vas polittechnologom. Kakie kampanii Vi proveli i gde? Krome svoey sobstvennoy, nepobednoy....
Nu da ladno...Opishite, pojaylusta, technologii, kotorie Vi ispol‘zovali dlya pobedi Yuschenko. Ya tak ponimayu, chto Otpor i Kmara - toje Vashih ruk delo?
Hodyat sluhi, chto eto Vi posovetovali Tarasu Chernovolu pereyti v Regioni?
A kak s tochki zreniya etiki mojno ocenit‘ krazhu brenda Nashey Ukraini?
Pozvoyaet li Vash intellekt rukovodit‘ kandidatami i doktorami nauk v Institute? Nehvatki slov dlya diskursa ne chuvstvuete?
26-08-2005, 05:29
26-08-2005, 11:23

Игорь Грынив
Первую свою кампанию я провел еще в 1988 году – это были выборы еще в парламент Советского Союза. Я руководил кампанией Ростислава Братуня, который стал первым оппозиционным депутатом от Украины в Верховном совете СССР. В 90-м году я выиграл сразу две собственные кампании как в Верховный совет Украины, так и в львовский областной совет. Руководил избирательными штабами Партии «Реформы и порядок», был заместителем руководителя штаба блока «Наша Украина» в 2002-м году, и президентской кампании В.Ющенко в 2004-м, и еще многих других, в том числе и успешной кампании Тараса Чорновила в 2000-м году. Это единственная кампания за результаты которую, как я сейчас думаю, лучше было бы проиграть.
26-08-2005, 11:30

Вопрос КАТТЕРА
Игорь, объясните ситуацию с брэндом "Наша Украина".
1. Партия Пинзеника, где Вы также состоите, заполучила этот брэнд раньше Народного союза "Наша Украина". А что теперь? Вы отказались от своего названия в пользу блока?
26-08-2005, 09:12
26-08-2005, 11:30

Игорь Грынив
С 98-го года, после подписания соглашения о блоке между ПРП и Народного руха Украины мы начали, как теперь говорят, «брэндирование» названия «Наша Украина». Вспомните ТВ-ролики «Наша история», «Наши герои», «Наши песни» и «Мы украинцы, это наша Украина!» В 2002-м году это название стало официальным названием блока Виктора Ющенко. В 2004-м году съезд ПРП изменил название партии на партия «Наша Украина». Через год была создана еще одна партия с похожим названием – Народный союз «Наша Украина». 2006-й год не имеет права быть годом междоусобиц. Мы все должны пойти на парламентских выборах единым блоком. Какое будет название этого блока – предмет работы политиков и политтехнологов.
26-08-2005, 11:31

Вопрос Понтія П.
Шановний Ігоре Олексійовичу!
Такі, може і не найсуттєвіші, питання інтригують:
1. Хто ж все-таки автор головної зброї революції - помаранчевої стрічки? Чому саме помаранчевий колір?
2. Про колег-технологів. "Політолог" Волков Олександр стверджував в інтерв"ю, здається, відомому Вам "Главреду", що політтехологічне угрупування Ю. Левенця вело перемовини про роботу над кампанією Ющенка, однак щось "не зрослось". Цікаво, якщо можете сказати що? Не вистачило коштів для Левенця чи не прийнятними були його методи? Як Ви особисто до них ставитися?
3. Який у вас як директора НІСД режим стосунків із главою держави? Гальчинський при Кучмі, здається, щочетверга доповідав про "ситуацію". Чи можете Ви похвалитись такою інтенсивністю контактів із гарантом Конституції?
26-08-2005, 11:04
26-08-2005, 11:32

Игорь Грынив
1.Головною зброєю президентської кампанії була не помаранчева стрічка, а Віктор Ющенко. Люди виходили на Майдан не для можливості продемонструвати помаранчеву моду, а тому що вірили своєму Президенту. А жовто-гарячі (помаранчевий) колір присутній в політ рекламі багатьох кампаній. З 98-го року це також базовий колір партії „Реформи і порядок”, але ніякої екстраординарної ролі не відігравав. Що ще раз підтверджує – не кольори забезпечують перемогу, а люди. Під час революції цей колір став своєрідним паролем однодумців.
2. Вважаю Юрія Левенця високопрофесійним політ технологом, який досконало володіє „польовими” технологіями. Його енергію та в мирних би цілях... А не для фальсифікацій. А фальсифікації – це вже не технологія, а злочин. Стосовно Волкова, то я думаю, що у нього було достатньо коштів, щоб оплатити роботу Левенця.
3. У кожного „свої” дні. Національний інститут стратегічних досліджень щотижня готує для Президента моніторинг політичної та економічної ситуації в Україні з відповідними рекомендаціями.
26-08-2005, 11:45

Вопрос Fedira
Враховуючи Вашу посаду у НІСД, поясність стратегію, напрацювання науковцями НІСД по проблемі "Національної ідеї".
Який змість необхідно, на Вашу думку, вкласти в цей термін?
26-08-2005, 11:33
26-08-2005, 11:47

Игорь Грынив
Кожна держава потребує своєї ідеї і своєї стратегії. Для України на мою думку, є декілька пріоритетних завдань. Перш за все, це формулювання такої національної ідеї, яка забезпечила би перетворення всього українського народу в єдину політичну націю. Коли кожен громадянин України незалежно ні від місця народження, ні від мови спілкування, з гордістю говорив би: „Це моя країна!”, і був її справжнім патріотом. Важливим також є і геополітична перспектива України. Стратегія України на інтеграцію в Європу повинна враховувати певну асиметрію, яка склалась. Адже головними сусідами України є два мегаутворення – майбутня Європа та колишній Радянський Союз. Пам*ятаючи про своє минуле, Україна чітко повинна орієнтуватись на рух вперед, в майбутнє, до Європи. Цей процес не є таким простим, бо значно змінює карту світу.
Предмет досліджень Інституту і є визначенням шляхів реалізації національної стратегії та формування власної національної ідеї. І тут справа не тільки в грубих томах монографій, які щорічно видає інститут по цій тематиці, але і визначення способу імплементації цих ідей.
26-08-2005, 11:55

Вопрос Кирила Кожумяки
1. До каких пор будут "ходить" противоположные коментарии со стороны правительства ? Например : с ЕЭП ВМЕСТЕ , или двусторонние отношения с Россией.
2. Когда будут различного рода "утки" "преследоваться", естедтвенно по закону.
26-08-2005, 10:50
26-08-2005, 11:57

Игорь Грынив
Довіривши минулого року владу Віктору Ющенку та його команді, народ сформулював декілька вимог. І перша з них – це єдність. Всі хто стояв разом на Майдані, не мають права зрадити ідеали цієї єдності. Адже єдність є запорукою сили влади, яка повинна захищати людей, а не себе. Нажаль, сьогоднішня влада часто про це забуває. І політичні конфлікти заважають не тільки рухатись вперед, але ставлять під сумнів завоювання Майдану. Президент неодноразово попереджав, що хто буде займатись нагнітанням протистоянь – з влади піде. А ЄЕП чи не ЄЕП – це справа не міністрів, а глави держави.
26-08-2005, 12:06

Вопрос Дмитра Різниченко
Пане Ігоре, моє питання стосується "експорту революції" до таких країн, як Білорусія та Россія. Чи не є вищеозначений "експорт" - черговим міфом, чи справді така діяльність ведеться? Чи вважаєте ви таку діяльність перспективною? І які, на вашу думку, плюси й мінуси вона може принести?

Дякую.
26-08-2005, 11:50
26-08-2005, 12:08

Игорь Грынив
Історія дає свої уроки стосовно експорту революцій. Що ефективно на Кубі, не завжди працює в Болівії. І одного Че Гевари для цього не достатньо. Сьогодні Україна стала лідером демократичних змін на пост-радянському просторі. Відійшло в минуле демократичні зміни в Росії чи Польші. Це велика відповідальність для України, бо від кінцевого успіху перетворень залежить і віра людей в успіх подібних перетворень в їхніх країнах. Для того щоб піднятись з колін, треба вірити перш за все у власні сили та не боятися. Думаю, що спроба експорту помаранчевої революції в Біларусь чи Росію сьогодні приречена на невдачу. Нажаль сьогодні багатьох росіян цікавить не їх права та гідність, а ностальгія за великою імперією, рабами якої в першу чергу були вони самі.
26-08-2005, 12:12

Вопрос АКСа
Скажіть будь ласка коли президент поділиться повноваженнями з прем’єр - міністром?
І коли наші політики перестануть льопати язиком , а почнуть щось конкретне робити?
Чим може теперішня влада пишатися ? я про здобутки, про покращення життя (мяса по 16 грн наїлися)
26-08-2005, 11:58
26-08-2005, 12:13

Игорь Грынив
Розподіл повноважень між Президентом та прем*єром, Верховною Радою та урядом не є панацеєю в справі зниження цін на м*ясо. Ефективне управління базується на трьох китах. Перш за все – рівні політичної культури людей, які обирають владу, професійності самої влади, та довірі до менеджерів, яким необхідно приймати управлінські рішення. І неважно, чи це прем*єр-міністр, міністр, чи заврайоно. Нажаль, нам часто бракує всіх трьох елементів. Але демократія – це процес, як треба вчитися керувати державою. Президент попередив – у владі змінилось багато облич. Але саме обличчя влади в багатьох регіонах залишилось старим. Хто не зможе працювати по нових правилах, або не захоче вчитися, змушений буде піти. Багатьох у владу брали „по-здоров*ю”. А питати будуть „по-уму”. Одного патріотизму і участі в помаранчевій революції недостатньо.
Сьогодні здобутки та зрушення, нажаль, відчули не всі. Але найнезахищеніші верстви – пенсіонери та молоді матері відчули турботу уряду. Наступний рік повинен забезпечити не тільки обіцянку „Багаті допоможуть бідним та сильні підтримають слабших”, але і створити умови для зростання економіки і відповідно, зменшення цін.
26-08-2005, 12:46

Вопрос Юли
Пропозиція Президента збільшити прохідний барьєр Ви підтримуєте чи ні? Якщо Ющенко попросить, депутати вашої партії проголосують за цйе у парламенті?
26-08-2005, 11:51
26-08-2005, 12:47

Игорь Грынив
Підняття виборчого бар*єру є шляхом переходу від нашої мультипартійності до європейської багатопартійності. Це шлях, який треба пройти, при цьому не скотитися до прикладу деяких азійських країн. Адже в Азербайджані, Казахстані та й в Росії, високий виборчий бар*єр став механізмом боротьби з опозицією. Сильна влада повинна бути зацікавлена у наявності опозиції. Адже саме опозиція перша помічає помилки влади, і тим самим допомагає владі вчасно їх виправляти. Я особисто голосуватиму за підвищення бар*єру до 4-5 відсотків, але не 6-10. Оптимальним я вважаю 4-х відсотковий бар*єр для партій та 5-и відсотковий для блоків.
26-08-2005, 12:48

Вопрос ВОЛОДИМИРА
Шановний пане Ігорю, пам"ятаю як Ваш клієнт (Ющенко) під час мітингів на Майдані зробив публічну заяву, що є щасливим від того, що лягає спати і прокидається з чітким усвідомленням того факту, що він нікому і нічого не заборгував.
І це, очевидно правда. Оскільки ті, хто йому організовував вибори (Порошенко і К), не змогли протидіяти тим фальсифікаціям, до котрих вдвлась ВЛАДА а отже де-факто їх програли. Таким чином Ющенка привели на Президенство ЛЮДИ, а точніше Майдан очолюваний (чого гріха таїти?) Юлею Тимошенко і Самим Ющенком.А що ж вийшло насправді? КУМ почувається головним песонажем при владі і це у порядних людей, котрі йшли "за Ющенка і Тимошенко" викликає відразу. Ви що цоьго не помічаєте? Чи Ющенко уже не Ваш клієнт? Чи може Ющенко уже не той?
26-08-2005, 12:34
26-08-2005, 12:50

Игорь Грынив
Слово „клієнт” розуміє під собою контракт та платні послуги. Я, як і більшість людей на Майдані, політиків, громадських лідерів, підтримував і підтримую Ющенка тому що вірю йому. Значно менше мене цікавить хто є його кумом чи кумою, і взагалі не цікавить чи заслуги тих чи інших людей адекватно оцінені. Україна має унікальний шанс, який випадає один раз на сотні років, і історія та майбутні покоління найкращі судді.
26-08-2005, 12:51

Вопрос В курсе
Можно ли объяснить необъяснимый феномен: украинские политтехнологи довольно успешно работают на выборах, российские - много шума из ничего. И тем не менее их опять приглашают - в который раз на одни и теже грабли... Почему так происходит?

И работу кого из своих украинских коллег вы можете отдельно отметить? Кого считаете наиболее успешными политтехнологами (кроме себя, конечно :))))?
26-08-2005, 10:20
26-08-2005, 12:52

Игорь Грынив
На мою думку, ключовою відмінністю між підходами російських та українських політ технологів є врахування настрою у людей. Українські полі технологи спочатку питають людей, що вони хочуть, і потім їм це пропонують. Російські ж часто вважають, що вони можуть „продати” будь що. Головне переконати людей, що саме це їм потрібно. Очевидно, успіх розкрутки „МММ” створює ілюзію успішності будь-якої авантюри, якщо в неї вкласти багато грошей.
Оцінкою політ технологів, як з рештою і будь-яких інших спеціалістів є їх попередні успішні проекти. Скажи, не скільки кампаній ти провів, і скількох клієнтів „розвів на гроші”, а скільки кампаній ти виграв. Особливо успішною вважаю кампанію Народного Руху 1998 року, яку проводив Ярослав Лесюк, та кампанію Партії зелених цього ж року, яку проводила група молодих політиків.
26-08-2005, 12:58

Страницы: 
 
АВТОРИЗАЦИЯ
Имя:  
Пароль:
Регистрация / Забыл пароль?
Регистрация на Беспредельном форуме «Цензор.Нет» НЕ является обязательной.
Загрузка ...
Загрузка...
ТОП 10 ТЕМ С ФОТО ЗА НЕДЕЛЮ

СМОТРЕТЬ ВСЕ ТЕМЫ С ФОТО
НОВОСТИ КИНО И ТВ
Загрузка ...
Загрузка ...
СВЕЖИЕ ВАКАНСИИ ОТ UKR.NET
Загрузка ...
Это интересно!
Загрузка ...

 
Контактная информация
© 2004—2008 «Цензор.нет»
 
"Создание сайтов ArtWeb Studio студия" – "Доступ в Интернет Ап-Трейдинг"