На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Книга відгуків | Зворотній зв'язок 


РЕСУРСИ УКРІНФОРМУ














НАШІ ПАРТНЕРИ







ЛІЧИЛЬНИКИ










- Іслам
- Буддизм
- Християнство
- Регіональні релігії
- "Нові релігії" і синкретичні культи


ВІРА БАГАЇ

Віра багаї - наймолодша з існуючих нині світових релігій. Вона виникла у 1844 році в Ірані і вже існує в 232 країнах світу. На сьогодні налічується понад 6,5 мільйонів її послідовників.

Не зважаючи на те, що Віра багаї виникла в мусульманській країні, вона так само відрізняється від ісламу, як християнство від іудаїзму. Вона не є культовим відгалуженням, реформаторською течією чи сектою в рамках іншої релігії, не можна її назвати й просто філософською системою.

Наймолодша світова релігія

Багаї вважають, що знання Божественних істин та законів дається Богом людству поступово, мірою його розвитку. Кожне одкровення посланців Бога є розвитком попереднього і основою для наступного. Статусу Віри багаї, як світової релігії сприяють Будинки Поклоніння. Вони споруджуються за принципом " один храм на континент чи острівну групу". Зараз Будинки Поклоніння є в Уілметі (США), Кампалі (Уганда), Франкфурті-на-Майні (Німеччина), Сіднеї (Австралія), Панама-Сіті (Панама), Нью-Делі (Індія) та Апіа (Західне Самоа). У стінах Будинку Поклоніння спів, декламація, читання виконуються лише голосом, користуватися музичними інструментами не можна. Можуть звучати лише уривки зі Священних Писань різних релігій, а проповіді й адміністративна діяльність проводяться поза його стінами.

Основні принципи Віри Багаї

* Єдність Бога, Творця всього видимого й невидимого

* Єдність Його явителів і внутрішня подібність усіх богонатхнених релігій

* Єдність всього людства як творіння Божого

* Відмова від усіх забобонів та упереджень ( расових, національних, релігійних, класових та ін. )

* Самостійний пошук істини кожним віруючим ( відсутність розподілу серед багаї на священство та прочан )

* Справжня релігія завжди перебуває в гармонії з розумом і науковими знаннями

* Дотримання високих особистих моральних принципів кожною людиною

* Встановлення справжнього рівноправ'я та рівних можливостей для чоловіка та жінки.

* Вирішення економічних проблем духовним шляхом.

* Натхненна праця прирівнюється до богослужіння.

* Особливий пріоритет сім'ї, як основи гармонійного стійкого суспільства

Всесвітня Громада Багаї

Всесвітня громада багаї діє під керівництвом Всесвітнього Дому Справедливості, який знаходиться на горі Кармель у місті Хайфа (Ізраїль). На місцевому та національному рівні керівництво здійснюють колективні органи (Духовні Збори), які обираються щорічно. Вибори проводяться шляхом таємного голосування за участю всіх віруючих без попереднього висування кандидатів. Члени Духовних Зборів не мають ніякої особистої влади чи привілеїв. Найвищим органом влади у Вірі багаї є Всесвітній Дім Справедливості.

Міжнародне співтовариство багаї діє також як неурядова організація й бере активну участь у роботі багатьох, установ Організації Об'єднаних Націй: в Економічній і Соціальній раді, Комісії з прав людини, Комісії з прав жінок, Комісії соціального розвитку, Комісії з народонаселення і фонді ООН по боротьбі зі зловживанням наркотиків, а також майже у всіх конференціях ООН з соціальних, економічних та екологічних проблем планети.



ВІТАЄМО!

ПОГОДА
Завтра в Києві
 вдень  +13°C
 вночі  +5°C
Детальніше
ОПИТУВАННЯ!
100 USD   505.00
100 EUR   784.16
10 Рублів   2.12
Детальніше

Всі права застережені. © Ukrinform 2004.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 238-85-05
E-mail: mov@ukrinform.com