This version of the page http://tpu.net.ua/news/716/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Тендерна Палата України
          
 
01601, м.Київ, вул. Хрещатик, 6. 501-78-91, 501-78-92, 501-78-93 Сьогодні вівторок, 11 грудня 2007 року
/Початок /Усі новини
Версія для друку

Тендерна палата України перевірить законність придбання столичною владою евакуаторів

26 вересня 2006 16:07

 

За останнє десятиліття у столиці в декілька разів збільшилась кількість автомобілів. А пропускні можливості столичних доріг уже зараз на межі, не говорячи вже про наявність вільних місць на стоянках. Тому, як правило, водії змушені залишати авто в недозволених місцях, де на них чатують „коварні евакуаторщики”. А обіцянки міської влади вирішити дану проблему, яка є особливо гострою у центральних районах Києва, шляхом створення підземних паркінгів, залишаються лише „обіцянками-цяцянками”. Наразі, назріває суспільний резонанс.

 

Нагадаємо, що розпорядженням Київської міської державної адміністрації „Про заходи по впорядкуванню відстою транспортних засобів на проїжджих частинах вулиць міста Києва” № 1996 від 28 жовтня 2005 року передбачено блокування коліс и евакуація автомобілів, припаркованих в заборонених для цього місцях на столичних вулицях.

 

Все частіше водії заявляють про незаконність даного рішення, посилаючись на Правила дорожнього руху, що встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України, а також Кодекс про адміністративні правопорушення, у яких не передбачено санкцій у вигляді примусової евакуації транспортних засобів за порушення правил паркування. Окремі власники „сталевих коней” оскаржують „такі протизаконні дії” КП „Київдорсервісу” у суді. А деякі ЗМІ навіть повідомляють про порушення кримінальних справ проти посадових осіб КП „Київдорсервіс” за ознаками злочину, передбаченого ст. 202 Кримінального кодексу України.

 

З метою вирішення даної проблеми та зважаючи на звернення народних депутатів України щодо доцільності та ефективності використання державних коштів Тендерна палата України проведе перевірку законності придбання комунальним підприємством Київської міської ради „Київдорсервіс” у 2006 році спеціалізованих автомобілів-евакуаторів з краном-маніпулятором. Запит щодо надання ТПУ необхідних для дослідження документів уже направлено до КП „Київдорсервіс”.

 

За словами першого заступника директора КП „Київдорсервіс” Костянтина Красавіна, „тендер на додаткову поставку 15-ти евакуаторів виграла група київських підприємств „Автек”... 15 евакуаторів обійшлися місту у 2 млн. 199 тис. гривень, а один евакуатор коштує близько 240 тис. гривень”.

 

Однак, відповідно до оголошення про результати проведеної процедури закупівлі, розміщеного у Інформаційному бюлетені Тендерної палати України, загальною сума договору складає 4 млн. 199 тис. гривень.

 

Можна було б подумати, що пан Красавін просто помилився у цифрі. Замість „4 млн.” сказав „2 млн.”. Однак, не сходяться і інші цифри. При проведені підрахунку вартості закупівлі 15-ти машин за ціною 240 тисяч гривень, аж ніяк не можливо отримати 2 млн. 199 тис. гривень.

 

Крім того, провівши нескладні підрахунки можна визначити, що за договором вартість одного автомобіля-евакуатора складає майже 280 тисяч гривень (еквівалент 55 тисячам доларів). Такої суми цілком достатньо для придбання авто „представницького класу”. А от „вантажівку” за такі  поважні кошти уявити досить важко.

 

Враховуючи вищесказане, виникають сумніви щодо раціональності та ефективності використання державних коштів. З метою проведення детальної перевірки законності закупівлі у 2006 році комунальним підприємством Київської міської ради „Київдорсервіс” спеціалізованих автомобілів-евакуаторів Тендерною палатою України було надіслано запит щодо надання інформації про проведену процедуру закупівлі. Крім того, за ініціативою ТПУ до дослідження документів будуть залученні представники правоохоронних органів.

 

Наразі, Костянтин Красавін повідомив, що зараз оголошений конкурс на придбання ще 30 евакуаторів. Не важко здогадатися, що чергова закупівля обійдеться жителям міста щонайменше 8 млн. гривень.

 

Варто також зазначити, що за словами першого заступника директора КП „Київдорсервіс” Константина Красавіна, на сьогоднішній день на підприємстві і так „не вистачає місця для того, щоб розміщувати евакуйовані автомобілі, адже за планом кожен евакуатор повинен привезти не менше п’яти автомобілів… „Київдорсервіс” поки має лише два майданчики для евакуйованих автомобілів…”.

 

Враховуючи, вищесказане повстає питання про необхідність закупівлі автомобілів-евакуаторів у такій кількості.

 

До того ж, закупівля евакуаторів ніяким чином не вирішить проблеми. Адже, в місті катастрофічно не вистачає місць для паркування. До речі, пошуком таких місць займається саме „КП „Київдорсервіс”, однак, як ми бачимо безрезультатно. Як вже повідомлялось, на сьогоднішній день даним підприємством плануються закупити чергову партію евакуаторів, що, напевно, на їхню думку може створяти безліч вільного місця для паркування. Однак, за словами водіїв, проблему не вирішить.



Версія для друку

Тематичний каталог учасників процедур закупівель
Увага!Увага!Увага!
Продовжується передплата на "Інформаційний бюлетень Тендерної палати України"
на 2008 рік.
Передплатний індекс 94512 Адреса: 01034, м.Київ, вул. Прорізна, 25а
Довідки за телефонами відділу передплати
(044) 592-00-86, 235-12-66

E-mail: ibtpu.podpiska@gmail.com

Передплатити "Інформаційний бюлетень Тендерної палати
України" >>

   Курси валют
   Індекси інфляції
  Жовтень 102.9


















Copyright© 2004-2006 "Тендерна Палата України"