This version of the page http://www.arbitr.gov.ua/visnik.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-07-07. The original page over time could change.
Вищий Господарський Суд України : Вiсник ВГСУ
 2007 010203040506070809101112

ІСТОРІЯ ВИДАННЯ
 
 

У грудні 1994 року вийшов з друку перший номер офіційного видання системи на той час арбітражних судів України - "Збірника рішень та арбітражної практики Вищого арбітражного суду України".

Його співзасновниками виступили Вищий арбітражний суд України та Українська правнича фундація. Часопис відповідно до статті 33 Закону України “Про арбітражний суд” мав статус офіційного друкованого органу Вищого арбітражного суду України.

Значущість цієї події важко переоцінити, оскільки “Збірник рішень та арбітражної практики Вищого арбітражного суду України” був першим періодичним виданням спеціалізованої гілки судової системи молодої Української держави, покликаної вирішувати спори у сфері господарських правовідносин.

Програмною метою часопису визначалося інформування правників-господарників, представників ділових кіл, державних установ та широкого загалу про відправлення правосуддя у господарських справах і судово-арбітражну практику Вищого арбітражного суду України шляхом вміщення у виданні роз’яснень Пленуму та президії Вищого арбітражного суду України, інформаційних листів, оглядів арбітражної практики, коментарів і реферативних оглядів господарського законодавства та ін.

Далі...

 
“ВІСНИК ГОСПОДАРСЬКОГО СУДОЧИНСТВА” СЬОГОДНІ
 


 
 
 

З 2001 року журнал має назву “Вісник господарського судочинства” (свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації №КВ 4846 від 02.02.2001 р.), його засновником є Вищий господарський суд України, і згідно зі ст. 46 Закону України “Про судоустрій України” “Вісник” є офіційним друкованим органом Вищого господарського суду України.

У відповідності з постановою Президії ВАК України від 14 листопада 2001 р. № 2-05/9 “Вісник господарського судочинства” включений до Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук в галузі юридичних наук.

У “Віснику господарського судочинства” вміщуються законодавчі та нормативні акти з питань, пов’язаних з господарським судочинством та регулюванням господарських відносин; постанови Пленуму, рекомендації президії, інформаційні та оглядові листи Вищого господарського суду Укра-їни; науково-реферативні огляди та узагальнення судової практики; науково-практичні коментарі рішень та постанов господарських судів України. Видання містить “Сторінку вченого”, у якій друкуються наукові статті, огляди законодавства, судоустрою та судочинства, організації діяльності господарського суду в Україні.

Далі...

 
ВСІ ПУБЛІКАЦІЇ “ВІСНИКА ГОСПОДАРСЬКОГО СУДОЧИНСТВА” ЗА 1994-2006 РОКИ
 
 

Всі публікації

“Збірника рішень та арбітражної практики Вищого арбітражного суду України”, “Вісника Вищого арбітражного суду України”,

“Вісника господарського судочинства” у 1994-2006 роках

“Збірник рішень та арбітражної практики

Вищого арбітражного суду України”

№ 1-1994 Стор.

1. Д.Притика. Судова влада України: шляхи розбудови та становлення. 182

2. В.Щербина. Деякі проблеми правного забезпечення функціонування ринкової економіки. 190

3. М.Тітов. Арбітражне судочинство на порозі змін. 194

№ 1-1995

4. Д.Притика. Деякі аспекти організації діяльності та структури судової системи США. 156

5. В.Джунь. Провадження у справах про банкрутство як частина Арбітражного процесуального кодексу України. 164

6. Є.Чернов. Агентські угоди в експортно-імпортних операціях (в основу судової діяльності має бути покладено приватне (комерційне) право). 166

Далі...

 
НОВИНИ
 
 

20 жовтня 2006 року відбулася церемонія вручення нагород за результатами УІ Всеукраїнського щорічного конкурсу на краще юридичне видання, який проводиться Спілкою юристів України.

Редакційна колегія “Вісника господарського судочинства” рада повідомити про удостоєння офіційного друкованого органу Вищого господарського суду України в номінації “Періодичні юридичні видання, часописи” Другою премією “За високу наукову і практичну цінність публікацій, різнобічність правової тематики та спрямування статей на висвітлення актуальних питань господарського судочинства”.

З великим задоволенням можна констатувати, що “Вісник господарського судочинства” користується авторитетом як наукове фахове видання з високим рівнем авторських матеріалів, узагальнень і коментарів судової практики, що мають значну наукову і практичну цінність.

Далі...

 
 Новини | Господарськi суди України |  Судова практика |  Перший вiзит до суду 
 Сторінки з Історії | Вiсник ВГСУ |  Законодавство |  Iншi сайти 
© Адмiнiстратор:  Судовий інформаційній центр webmaster@arbitr.gov.ua

За підтримки Агентства з міжнародного
розвитку Сполучених Штатів Америки