This version of the page http://imoney.com.ua/system/agreement.ua.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-27. The original page over time could change.
iMoney - Угода про визнання електронно-цифрового підпису

 

  сайт на русском   

info@imoney.com.ua / тел: (044) 537-0203  

 
Головна
Проект Інтернет.Гроші
Про проект
Технологія PayCash
Взаємодія з іншими платіжними системами
Як користуватися системою
Як користуватися системою
Умови використання системи
Завантаження Гаманця
Інструкції по роботі з Гаманцем
Тарифи
Демонстрація
FAQ
Ввести гроші в систему
Введення грошей для фізичних осіб
Введення грошей для юридичних осіб
Форма для прискорення зарахування грошей
Де витратити
Вивести гроші
Введення грошей для фізичних осіб
Введення грошей для інтернет-магазинів
Підключення магазина
Підключення інтернет-магазина
Технічна реалізація
Центр прийому платежів
Кнопки для продавців
Партнерські програми
Партнерські програми для магазинів
iDealer
iShop
Про нас
Інтернет.Гроші
Відправити листа
Наші партнери
Розсилка новин

 

 

 

УГОДА
про використання документів в електронному вигляді і про визнання електронно-цифрового підпису сторін

 

Оператор системи "Інтернет.Гроші" (на технології PayCash) - ТОВ "Пейкеш Україна" (далі Оператор), в особі Генерального Директора Грішина Олексія Геннадійовича, який діє на підставі Статуту, з одного боку, і користувач системи "Інтернет.Деньги" (на технології PayCash), далі користувач, з іншого боку, названі надалі "Сторони", уклали цю Угоду про нижченаведене.

 

1. ПРЕДМЕТ УГОДИ.

1.1. При виконанні якого-небудь договору між Сторонами, в якому міститься посилання на дану Угоду, обмін якою б то не було інформацією здійснюється Сторонами шляхом пересилання електронних повідомлень, завірених електронно-цифровим підписом (далі по тексту - ЕЦП) та таких, що мають необхідний захист.

1.2. Сторони визнають і погоджуються, що отримання будь-яких повідомлень в електронному вигляді, завірених ЕЦП, юридично еквівалентно аналогічним документам на паперових носіях, оформлених традиційним чином.

1.3. ЕЦП - результат роботи програми генерації цифрового підпису і має такі властивості:

  • відтворюється лише однією особою, яка володіє програмою генерації ЕЦП і закритим ключем;
  • достовірність ЕЦП може бути засвідчена багатьма;
  • вона нерозривно пов'язана з конкретним повідомленням і лише з ним.

    Захист електронного повідомлення забезпечує:
  • запобігання несанкціонованому доступу до повідомлення;
  • перевірку достовірності електронного повідомлення;
  • посвідчення особи відправника.

 

2. ПРАВА І ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН.

Сторони зобов'язані:

2.1. Проводити консультації, необхідні для встановлення програмного забезпечення і навчання роботі з програмами.

2.2. У разі отримання по телефону або по електронній пошті повідомлення однієї із Сторін про невірно виконану операцію, негайно перевірити таке повідомлення і виправити помилку, якщо вона виникла з її вини, або, у всіх інших випадках, припинити виконання операцій.

2.3. У разі отримання по телефону або по електронній пошті повідомлення від протилежної Сторони про втрату контролю над програмним забезпеченням і носіями ЕЦП, негайно припинити операції з електронними повідомленнями і повідомити про це іншій Стороні по електронній пошті.

 

3. ПРОЦЕДУРА РІШЕННЯ РОЗБІЖНОСТЕЙ.

3.1. У разі виникнення розбіжностей між Сторонами з приводу достовірності повідомлень, підписаних ЕЦП, застосовується процедура рішення розбіжностей, передбачена даною Угодою. Тягар доказу розбіжностей лежить на Стороні, яка заявила про порушення її прав і законних інтересів.

3.2. Якщо одна із Сторін стверджує, що повідомлення, завірене її ЕЦП, - є достовірним, а інша Сторона цей підпис не визнає, у такому разі створюється Узгоджувальна Комісія з рівною кількістю представників від обох Сторін. Повноваження членів Узгоджувальної Комісії підтверджуються довіреністю.

3.3. Узгоджувальній Комісії надаються такі матеріали:

  • Сторона, яка наполягає на невірогідності ЕЦП, надає такий підпис на дискеті у вигляді файлу;
  • Сторони надають свої екземпляри програмного забезпечення для перевірки ЕЦП;
  • контрольні і робочі екземпляри відкритих ключів, які зберігаються у Сторін.

3.4. Для перевірки повідомлення з суперечною ЕЦП Узгоджувальна Комісія виконує наступні дії:

  • порівнює відкриті ключі, надані Сторонами, із зразками, які передаються у вигляді паперового документу, завіреного підписами і печатками Сторін;
  • порівнює екземпляри програмного забезпечення, які використовуються для перевірки ЕЦП. Для уникнення різночитань при подальшій перевірці, Узгоджувальна Комісія використовує програмне забезпечення, одержане безпосередньо від розробника;
  • перевіряє достовірність електронного підпису під суперечливим повідомленням, використовуючи програму, надану розробником, з використанням відкритого ключа, достовірність якого вже встановлена

3.5. Висновки роботи Узгоджувальної Комісії відображаються в Акті, який підписується всіма членами Комісії. Члени Узгоджувальної Комісії, не згодні з висновками більшості, підписують Акт із запереченнями, які додаються до нього.

3.6. Підпис визнається фальшивим або справжнім залежно від результатів перевірки. Узгоджувальна Комісія робить висновок про вину Сторін у причинах виникнення розбіжностей. Рішення Узгоджувальної Комісії Сторони визнають для себе обов'язковим.

3.7. Акт Узгоджувальної Комісії є підставою для висунення претензій до Сторони, винної в порушенні інтересів іншої Сторони. Акт Узгоджувальної Комісії є доказом у разі вирішення конфлікту в судових органах.

3.8. Порядок визначення достовірності електронного повідомлення і цифрового підпису, встановлений даною Угодою, є обов'язковим для Узгоджувальної Комісії. Даний порядок може бути уточнений Сторонами шляхом підписання додаткових угод.

3.9. У разі ухилення однієї із Сторін від створення Узгоджувальної Комісії, інша Сторона має право самостійно призначити трьох незалежних експертів для того, щоб зробити висновки з питання достовірності суперечного ЕЦП. Висновок експертів є обов'язковим для Сторін, і спричиняє за собою наслідки, які обговорюються в п. 3.6. даної Угоди.

3.10. Витрати на проведення процедури узгодження лягають на Сторону, яка заявила про порушення її прав і законних інтересів. У разі визнання вимог Сторони, яка заявила про порушення її прав і інтересів правомірними, Сторона, яка винна в порушенні прав, повинна впродовж 5 (п'яти) днів з дня складання Акту Узгоджувальної Комісії або винесення висновків експертами, відшкодувати їй всі витрати у зв'язку з проведенням процедури узгодження.

 

Пошук по сайту
Як користуватися системою

Як користуватися системою

Умови використання системи

Тарифи

Інструкції по роботі з Гаманцем

Завантаження Гаманця

Введення грошей

Демонстрація

FAQ

 

 

 
Авторське право © 2003-2007   ТОВ "Интернет.Гроші"
УКРАЇНА, 04070, Київ, вул. Г. Сковороди 7  
тел.: (044) 537-0203  
e-mail: info@imoney.com.ua