This version of the page http://www.kievrealty.org/Docs_mls.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-30. The original page over time could change.
Положение об МЛС







"Затверджено"
Загальними Зборами Учасникiв МЛС
Спiлки фахiвцiв з нерухомого майна м. Києва

31 травня 2002 р.

Протокол № 1

ПОЛОЖЕННЯ

про Мультиплікативну Лiстингову Систему Спілки фахівців з нерухомого майна м. Києва (МЛС “Союз”)
(зі змінами та доповненнями, внесеними на підставі рішення Загальних Зборів Спілки від 24 червня 2004 року)


Розділ I. Загальні положення.

1.1 Положення про Мультиплiкативну Лiстингову Систему (далi "МЛС” Союз") Спiлки фахiвцiв з нерухомого майна м. Києва (далi "Положення") затверджено Загальними Зборами Спiлки фахiвцiв з нерухомого майна мiста Києва (далi "Спiлка") з метою створення єдиної iнформацiйної системи серед Членiв Спiлки - Учасникiв МЛС, та всiх iнших зацiкавлених осiб, яка б вiдповiдала мiжнародним стандартам про iнформацiйнi системи на ринку нерухомостi, iз встановленням для всiх учасникiв такої системи єдиних правил та умов роботи, для пiдвищення ефективностi роботи кожного з учасникiв МЛС та ринку нерухомостi в цiлому і пiдвищення якостi послуг, якi надаються рiелторами своїм клiєнтам.

1.2 МЛС «Союз» створена у вiдповiдностi до чинного законодавства України, Статуту Спiлки, Кодексу професiйної етики та стандартiв практики фахiвцiв з нерухомостi (далi "Кодекс"), iнших внутрiшнiх документiв Спiлки, рiшень, прийнятих Загальними Зборами членiв Спiлки, а також Правил роботи в МЛС «Союз» (далi "Правила"), якi затверджуються рiшенням Загальних Зборiв Спілки.

1.3 Визначення термiнiв.

У цьому Положеннi термiни вживаються в такому значеннi:

МЛС «Союз» - Мультиплiкативна Лiстингова Система Спiлки, яка являє собою iнформацiйну та технiчну (комп'ютерну) систему засобiв збору, обробки, узагальнення, перевiрки та розповсюдження iнформацiї про Лiстинги серед Учасникiв МЛС «Союз» та iнших осiб з метою сприяння Учасникам МЛС «Союз» в бiльш якiсному обслуговуваннi клiєнтiв, надає можливiсть робити власнi висновки та оцiнки щодо вартостi та iнших якостей нерухомостi, а також є iнструментом, за допомогою якого для Учасників встановлено певні правила по взаємовідносинам з іншими юридичними особами, якi можуть виступати в якостi агентiв, субагентiв або iнших посередникiв.

Лiстинг - iнформацiя про будь-який об'єкт нерухомостi (будинки (жилi чи нежилi, в тому числi багатоквартирнi), споруди (в тому числi комерцiйнi - склади, магазини тощо), квартири, земельнi дiлянки або будь-яка iнша нерухомiсть, можливiсть розмiщення якої визначена МЛС «Союз» ), що надана Учасником в стандартному для МЛС «Союз» форматі для здiйснення операцiй з нею (продаж, оренда, найом або будь-яка iнша операцiя з нерухомiстю, можливiсть розмiщення якої визначена МЛС «Союз» );

Учасник – Член Спілки, який став учасником МЛС «Союз» в порядку підписання Угоди про участь в роботі МЛС «Союз» на умовах, передбачених цим Положенням.

Угода на участь в роботі МЛС «Союз» - Угода, яка пiдписується Учасником та Союзом щодо органiзацiї роботи та спiвробiтництва в МЛС «Союз» , а також вирiшення всiх iнших питань дiяльностi МЛС «Союз» .

Ексклюзивні договірні відносини – відносини, оформлені у вигляді письмової угоди між ріелторською компанією та клієнтом, про виключне право у наданні послуг з реалізації, оренди та управління нерухомим майном, яке належить клієнту на праві власності. Інформація, яка розміщується Учасником в МЛС «Союз» повинна базуватись на передумові ексклюзивних договірних відносин. .

Роздiл II. Принципи утворення та роботи МЛС «Союз»

МЛС «Союз» утворюється та здiйснює свою дiяльнiсть на основi наступних принципiв:

Добровiльнiсть - кожен з Членiв Спiлки має право стати Учасником МЛС «Союз» та вийти iз складу Учасникiв МЛС «Союз» добровiльно в порядку та на умовах, передбачених Положенням, Правилами та iншими внутрiшнiми документами МЛС «Союз» . Кожен з Учасникiв МЛС самостiйно вирiшує питання про розмiщення Лiстингiв в МЛС «Союз» на принципах добровiльностi у порядку, передбаченому Правилами. Кожен Член Спiлки самостiйно вирiшує питання про участь в МЛС «Союз» та може не брати участi в МЛС «Союз» якщо вважає, що така участь не буде сприяти розвитку його власного бiзнесу.

Довiра - кожен з Учасникiв МЛС «Союз» повинен довiряти iншим Учасникам, а також керiвництву Спiлки, Адміністрації МЛС «Союз» , а також їх органiв управлiння. Чеснiсть, професiональнiсть та об'єктивнiсть керiвництва та працiвникiв Спiлки не повиннi викликати сумнiвiв у її Учасникiв.

Спiвробiтництво - кожен Член Спілки, який уклав Угоду про участь в роботі МЛС «Союз» цією дією стверджує готовнiсть до чесного та вiдкритого спiвробiтництва з іншими Учасниками по обмiну даними та iнформацiєю, проведенню маркетингу, а також всiх iнших дiй в рамках, передбачених МЛС «Союз» . Керiвництво Спiлки в межах своєї компетенції в порядку, передбаченому Правилами та iншими внутрiшнiми документами Спiлки здiйснює допомогу Учасникам у досягненнi довiри та спiвробiтництва.

Стандарти вирiшення суперечок - кожен Учасник свою участь в МЛС «Союз» будує виходячи з прiоритету недопущення виникнення суперечок, а в разi їх виникнення, прагне попереднього їх вирiшення через Конфлiктну комiсiю Спiлки. Вирішення суперечок не забороняється за допомогою їх розгляду в судовому порядку.

Дотримання Стандартів роботи в МЛС «Союз» - кожен Учасник в своїй роботі в МЛС «Союз» прагне дотриманню стандартів, викладених в Кодексі професійної етики Спілки фахівців з нерухомого майна м. Києва та Правил роботи в МЛС «Союз» .

Неприбутковiсть МЛС «Союз» - МЛС «Союз» створюється та дiє як систематизована база даних про об’єкти нерухомості , створення якої не ставить за мету отримання прибутку вiд власної діяльності. МЛС «Союз» iснує та функцiонує виключно за рахунок внутрішнього бюджету Союзу.

Дотримання норм професiйної етики - кожен Учасник зобов'язується дотримуватись норм професiйної етики, якi викладенi в Кодексі професійної етики Спілки фахівців з нерухомого майна м. Києва, Правил роботи в МЛС «Союз» та iншими внутрiшнiми документами Спілки.

Чесний та достовiрний обмiн iнформацiєю - кожен з Учасників у відповідності до укладеної письмової Угоди пiдтверджує свiй обов'язок про обмiн iнформацiєю в МЛС «Союз» та розмiщенню об'єктiв нерухомостi в МЛС «Союз» , а також відповідальність, визначену Угодою, за достовiрнiсть та повноту такої iнформацiї. Спілка та техперсонал МЛС «Союз» не несуть вiдповiдальностi за достовiрнiсть та повноту розміщеної Учасниками iнформацiї.

Система вiдповiдальностi в МЛС «Союз» - кожен Учасник у відповідності до укладеної письмової Угоди погоджується iз встановленням в Угоді системою штрафiв та iншої вiдповiдальностi за порушення Положення та Правил роботи в МЛС «Союз» .

Вiдкритий доступ до МЛС «Союз» - МЛС «Союз» є вiдкритою системою як з точки зору зовнiшнiх користувачiв МЛС «Союз» , так i з точки зору самих Учасникiв МЛС «Союз» .

Роздiл III. Порядок утворення та дiяльностi МЛС «Союз»

3.1 МЛС «Союз» утворюється рiшенням Загальних Зборiв Спiлки. МЛС «Союз» не є юридичною особою та не мiстить ознак будь-якого вiдокремленого структурного пiдроздiлу Спiлки без прав юридичної особи (фiлiя, представництво тощо), а також не має будь-яких iнших ознак, якi б пов'язували iснування МЛС «Союз» iз сплатою податкiв (будь-яких iнших обов'язкових платежiв до бюджету) та поданням будь-яких форм звiтностi до державних органiв (податкова служба, органи статистики, пенсiйного та iнших фондiв тощо).

3.2 Дiяльнiсть МЛС «Союз» знаходиться пiд постiйним контролем з боку Спiлки, яка додає максимальних зусиль для захисту iнтересiв Учасникiв.

3.3 Технічний персонал Спілки здiйснює органiзацiйнi та технiчнi заходи для пiдтримання роботоспроможностi МЛС «Союз» та постiйного пiдвищення обсягу та якостi iнформацiйних систем, веде та зберiгає внутрiшню статистичну звiтнiсть, яка повинна бути представлена будь-якому Учаснику на його вимогу.

Роздiл IV. Органи управлiння МЛС «Союз»

4.1 Управлiння МЛС «Союз» здiйснюють:

  • Загальнi Збори Спілки;
  • Рада Спілки;
  • Комiтет МЛС «Союз» ;
  • Адмiнiстрацiя МЛС «Союз» .

4.2 Загальнi Збори Спілки.

4.2.1 Загальнi Збори Спілки вирiшують найважливiшi питання дiяльностi МЛС «Союз» , вичерпний перелiк яких наведений в цьому Положенні.

4.2.2 До компетенцiї Загальних Зборiв Спілки вiдноситься:

  • затвердження Положення та Правил роботи в МЛС «Союз» , внесення до них змiн та доповнень;
  • вирiшення всiх iнших питань щодо дiяльностi МЛС «Союз» , якi прямо вiднесено цим Положенням до компетенцiї Загальних Зборiв або внесених на розгляд Комiтетом МЛС «Союз» або Президентом Спілки.

Загальнi Збори мають право передати частину належних їм повноважень на вирiшення Раді Спілки та Комiтету МЛС «Союз» .

4.3. Рада Спілки

  • затверджує всi робочі документи щодо дiяльностi МЛС «Союз» , в т.ч. стандартні форми, внесення до них змiн та доповнень;
  • затверджує форми Угоди про роботу в МЛС «Союз» та внесення до них змiн та доповнень;
  • Розглядає в межах своєї компетенції інші поточні питання щодо діяльності МЛС «Союз».

4.4 Комiтет МЛС «Союз» .

4.4.1 Комiтет МЛС «Союз» здiйснює контроль за функцiонуванням системи в цiлому, пiдтриманням її в робочому станi та контроль за дiяльнiстю Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» .

Комiтет МЛС «Союз» складається з трьох осiб: двох, якi обираються на Загальних зборах Спілки та президента Спiлки фахiвцiв з нерухомого майна м. Києва, який керує роботою Комiтета МЛС «Союз» та має на його засiданнях один голос.

4.4.2 До компетенцiї Комiтета МЛС «Союз» належать:

  • прийняття оперативних рiшень по реалiзацiї програм дiяльностi МЛС «Союз» ;
  • забезпечення додержання прав та iнтересiв Учасникiв МЛС «Союз» ;
  • визначення перелiку вiдомостей, що складають конфiденцiйну iнформацiю МЛС «Союз» , визначення порядку її використання та охорони;
  • притягнення до вiдповiдальностi Учасникiв МЛС «Союз» та накладення санкцiй;
  • розгляд у попередньому порядку всiх питань, якi виносяться на Загальнi Збори Спілки;
  • iншi питання, передбаченi цим Положенням, внутрiшнiми документами Спiлки та МЛС «Союз» або делеговані Загальними Зборами Спілки.
  • Розгляд питань, пов”язаних з порушенням вимог Правил та Положення про МЛС «Союз» .

Питання, вiднесенi до компетенцiї Комiтета МЛС «Союз» , не можуть бути переданi на вирiшення іншим органам Спілки.

4.5 Адмiнiстрацiя ( технічний персонал) МЛС «Союз» .

4.5.1 Адмiнiстрацiя МЛС «Союз» є органом, який утворюється за поданням Комiтету МЛС «Союз” рішенням Президента Спілки і здiйснює оперативне управлiння та керiвництво поточною дiяльнiстю МЛС «Союз» .

4.5.2 Чисельний та персональний склад Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» , змiни в її складi, а також керiвник Адмiнiстрацiї (Головний Адмiнiстратор) затверджуються рiшенням Президента Спiлки за поданням Комiтету МЛС «Союз» . Адмiнiстрацiя МЛС «Союз» призначається, як правило, на невизначений термiн. Рiшенням Президента Спiлки може бути встановлений строк здiйснення Адмiнiстрацiєю МЛС «Союз» своїх повноважень. Головним Адмiнiстратором та працiвниками Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» не можуть бути члени Ради Спiлки.

4.5.3 До компетенцiї Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» належить:

  • вжиття заходiв для забезпечення роботоспроможностi МЛС «Союз» та пiдвищення якостi послуг, якi надає МЛС «Союз» ;
  • розробка напрямкiв дiяльностi та розвитку МЛС «Союз» ;
  • розробка та подання на затвердження Загальних Зборiв Правил та iнших внутрiшнiх документiв з питань дiяльностi МЛС «Союз» , форму Угоди про роботу в МЛС «Союз» ;
  • органiзацiя дiяльностi МЛС «Союз» , органiзацiя розробки програмного забезпечення, закупiвлi необхiдного обладнання тощо;
  • ведення внутрiшньої статистичної звiтностi в рамках МЛС «Союз» ;
  • iншi питання поточної дiяльностi за винятком тих, що входять до компетенцiї iнших органiв МЛС «Союз» .

4.5.4 Адмiнiстрацiя МЛС «Союз» пiдзвiтна та пiдконтрольна у своїй дiяльностi Загальним Зборам Спілки та Комiтету МЛС «Союз» , та органiзовує виконання їх рiшень.

4.5.5 Головний Адмiнiстратор МЛС «Союз» в межах своєї компетенцiї самостiйно вирiшує питання дiяльностi МЛС «Союз» та органiзує роботу підпорядкованих йому працівників.

4.6 МЛС «Союз» у вiдносинах з державними органами, пiдприємствами, установами, кооперативами, громадськими та iншими органiзацiями та господарськими товариствами, а також з iноземними органiзацiями, фiрмами, пiдприємствами, українськими та iноземними громадянами, представляють Президент Спiлки та за його дорученням Голова Комітету МЛС «Союз» .

Роздiл V. Учасники МЛС «Союз» . Їх права та обов'язки.

5.1 Учасниками МЛС «Союз» можуть бути лише Члени Спiлки, якi уклали письмову Угоду про участь в роботі МЛС «Союз» , визнають та зобов'язуються не порушувати це Положення, Правила МЛС та iншi внутрiшнi документи МЛС «Союз» .

5.2 Учасник може в будь-який час припинити в односторонньому порядку дію Угоди про участь в роботі МЛС «Союз» за умови дотримання порядку, встановлених Правилами, або може бути виключений за рiшенням Комiтету МЛС «Союз» у разi недотримання вимог цього Положення, Правил та iнших внутрiшнiх документiв МЛС «Союз» , чинного законодавства, заподiяння МЛС «Союз» або її Учасникам своєю дiяльнiстю шкоди (збиткiв, матерiальної або моральної шкоди), а також в iнших випадках, передбачених Правилами або внутрiшнiми документами МЛС «Союз» .

5.3 Учасники МЛС «Союз» мають право:

  • брати участь в роботi керiвних органiв МЛС «Союз» ;
  • подавати до Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» та Комiтету МЛС «Союз» пропозицiї з питань дiяльностi МЛС «Союз» та удосконалення її роботи;
  • брати участь у роботi над документами, якi приймаються в МЛС «Союз» ;
  • отримувати iнформацiю про дiяльнiсть МЛС «Союз» ;
  • добровiльно розірвати Угоду про участь в МЛС «Союз» в порядку, передбаченому Правилами та iншими внутрiшнiми документами МЛС «Союз» ;
  • користуватися iншими правами, передбаченими чинним законодавством, Положенням та внутрiшнiми документами МЛС «Союз».

5.4 Учасники МЛС «Союз» зобов'язанi:

  • дотримуватись вимог цього Положення, Правил та iнших внутрiшнiх документiв МЛС «Союз» , рiшень Загальних Зборiв Спілки, рішень Комiтету МЛС «Союз» та рекомендацій Адмiнiстрацiї МЛС «Союз» ;
  • розвивати спiвробiтництво з iншими Учасниками та рiелторами на основi доброзичливостi, взаємної поваги i пiдтримки, безумовного виконання взаємних зобов'язань;
  • своїми дiями не наносити збиткiв Учасникам та МЛС «Союз» , не розголошувати конфiденцiйну iнформацiю про дiяльнiсть МЛС «Союз» .

Роздiл VI. Розв'язання конфлiктних ситуацiй. Вiдповiдальнiсть Учасникiв.

6.1 Учасники МЛС «Союз» докладають максимальних зусиль щодо недопущення виникнення конфлiктних ситуацiй серед Учасникiв стосовно всiх питань їх участі в i МЛС «Союз» iз дотриманням принципiв, встановлених цим Положенням.

6.2 У разi виникнення конфлiктної ситуацiї мiж Учасниками МЛС «Союз» сторони вирiшують конфлiкт на засiданнi Конфлiктної комiсiї в порядку та на умовах, передбачених Кодексом. Конфлiктна комiсiя також розглядає будь-якi письмовi скарги вiдносно порушення правил дiяльностi МЛС «Союз» , якi можуть надходити як вiд Учасникiв, так i вiд будь-яких третiх осiб, в тому числi клiєнтiв.

6.3 У разi порушення Учасником МЛС «Союз» принципу попереднього розгляду конфлiктної ситуацiї або будь-якого iншого спiрного питання на засiданнi Конфлiктної комiсiї, Комiтет МЛС «Союз» за власною iнiцiативою або за заявою будь-кого з Учасникiв МЛС «Союз» повинен розглянути питання про накладення санкцiй та/або перебування такого Учасника серед Учасникiв МЛС «Союз» , з обов'язковим повiдомленням Учасникiв МЛС про прийняте рiшення з наданням вiдповiдної аргументацiї.

6.4 Учасники, якi порушують вимоги цього Положення, принципи МЛС «Союз» , Правила та iншi внутрiшнi документи МЛС «Союз» , а також взятi на себе обов'язки, можуть бути притягнутi до вiдповiдальностi та до них можуть бути застосованi наступнi види санкцiй:

1) попередження;

2) штраф;

3) заборона доступу до роботи в МЛС «Союз» .

6.5 Порядок та умови накладення санкцiй визначаються в Угоді про участь в роботі МЛС «Союз” .

Роздiл VII. Заключнi положення.

7.1. Це Положення набуває чинності з дати його затвердження Загальними Зборами Спілки фахівців з нерухомого майна м. Києва.

7.2. Зміни та доповнення до Положення набувають чинності після їх затвердження на Загальних Зборах Спілки фахівців з нерухомого майна м. Києва .
Главная страничка МЛС