This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/dd-e.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.
27 серпня 2006. Дніпро — Арсенал ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

16 Чемпіонат України, 5 тур. Дніпро 1:1 Арсенал

27 серпня 2006, 19:00. Дніпропетровськ, стадіон "Метеор". 8000 глядачів. 28 градусів.
0:1 Джакобія (57), 1:1 Назаренко (58)

Дніпро: 23-Кернозенко, 5-Єзерський, 15-Матюхін, 25-Шершун, 6-Шелаєв, 12-Сердюк (14-Радченко, 70), 13-Бартулович (7-Мелащенко, 81), 24-Кравченко, 27-Давідсон (21-Главіна, 86), 28-Назаренко, 8-Корніленко

77-Куслій, 3-Грицай, 17-Бідненко, 20-Аладашвілі
ТРЕНЕР: Олег ПРОТАСОВ

Арсенал: 1-Деонас, 5-Беньо, 26-Шандрук, 2-Романчук, 18-Бредун, 3-Ільницький, 12-Брґлес (10-Ярошенко, 69), 22-Канкава, 7-Мізін (К) (25-Герасим'юк, 89), 9-Закарлюка, 8-Джакобія (14-Головко, 90+4)

78-Кирилов, 4-Розгон, 15-Литовченко, 39-Перич
ТРЕНЕР: Олександр ЗАВАРОВ

Жовті картки: Матюхін (14), Канкава (44), Бредун (61), Брґлес (65), Беньо (73), Корніленко (73)
СУДДІ: Ю.Мосейчук, Ю.Скорейко, В.Антимійчук (усі — Чернівці)

Поїздка на гру вийшла нелегкою: ніч у поїзді та довгий день у розжареному Дніпропетровську тиснули на голову, відчувалася неабияка втома. Але цікава гра, чудова атмосфера на стадіоні та цілком прийнятний результат значно покращили самопочуття, і додому ми вирушали в гарному настрої.

Матч проходив під знаком жалоби. Напередодні футбольний Дніпропетровськ, та й усю Україну, шокувала трагічна смерть Євгена Кучеревського, який їхав на гру дублерів сьогоднішніх суперників. Пам'ять тренера, з яким пов'язано так багато успіхів "Дніпра", вшанували хвилиною мовчання. Треба думати, гравці господарів дуже хотіли добитися перемоги в такий день.



1-Деонас


26-Шандрук


5-Беньо


3-Ільницький


18-Бредун


22-Канкава


2-Романчук


12-Брґлес


7-Мізін


9-Закарлюка


8-Джакобія
Олександр Заваров виставив той самий склад, що й у попередніх двох виграних матчах. Загалом, команда не підвела: арсенальці виглядали цілком гідно, якщо й поступалися в ініціативі господарям, то небагато. Гострі моменти біля воріт обох суперників виникали нечасто, але й браку було небагато. Команди показали досить якісний, динамічний футбол.

На 4-ій хвилині фланговий прохід господарів завершився ударом по центру — Деонас зіграв чітко. Гості відповіли дальнім "пострілом" Закарлюки — Кернозенко перевів гру на кутовий. Потім наші виконали ще кілька кутових, але особливої загрози воротам вони не принесли. Дніпряни пробили штрафний на 16 хвилині — знову Деонас на місці.

На 27-ій хвилині Джакобію запустили у прорив, він увійшов до штрафного, але не зміг переграти захисника. А наступна атака "Дніпра" завершується ударом із середньої відстані — повз ворота. Наприкінці тайму знову активний Джакобія. Спочатку він увійшов до штрафного з правого флангу, віддав у центр — удар Закарлюки прийшовся в захисника. На 41 хвилині Лаша сам замикав фланговий навіс, але не влучив у ворота.

Другий тайм активніше розпочали господарі, але першими потурбували Кернозенка кияни: на прямий удар із флангового штрафного він зреагував чітко. А на 57 хвилині — знову штрафний з правого флангу, подачу замикає Лаша Джакобія, і м'яч іде по недосяжній для Кернозенка траєкторії. 0:1 — якщо казати про історію, то це перший гол "Арсеналу" в Дніпропетровську за всі роки!

Але радіти довелося недовго. Хвилинна розслабленість в обороні дозволяє Назаренку завдати удару, і вже Деонас не дотягується до м'яча. "Дніпру" вистачило хвилини, щоб відігратись. І під акомпанемент радісного реву трибун господарі атакують знову. Назаренко вривається в карний майданчик, падає — суддя показує, що все було чисто. Шелаєв замикає подачу з правого флангу — трохи повз ворота. Потім зблизька головою б'є Корніленко, і знову мимо. Гості розігрують стандартні положення з різних точок. На 77 хвилині той же Назаренко змусив Деонаса продемонструвати всю свою майстерність, витягаючи м'яча з-під поперечки. "Арсенал" відповів тільки випадом Ярошенка, що вийшов на заміну, але Кернозенко був на місці.

Останні хвилини стали нервовими для арсенальського захисту, але він вистояв. Сподобалось, що не було тупого "відбою": захисники намагались робити націлені передачі, організовуючи контратаки. На 88 хвилині м'ячем заволодів Джакобія і, демонструючи техніку, дотягнув його аж до кутового прапорця. Але забракло підтримки партнерів.

Так "Арсенал" здобув у Дніпропетровську очко — до речі, вперше за три останні сезони. І залишається на третьому місці.

Кілька слів про фан-сектор дніпрян. Такого сапорту не побачиш в інших містах України, і з роками він стає все більш масовим та злагодженим. Коли-то в нас таке буде... А в другому таймі болільники запалили сотні свічок — вони довго горіли, віддаючи шану великому Тренеру.

Усім щасти,
Donkey
Київ — Січеслав — Київ

Післяматчева прес-конференція

Олександр Заваров: Передусім хочу висловити співчуття всім болільникам, сім'ї, родичам нашого видатного тренера, якого я особисто добре знав, шанував і шаную досі. Це втрата і для "Дніпра", і для українського футболу. Це була чесна порядна людина, яка заслужила значно більшого, ніж отримала за життя.

Та життя є життя, воно має тривати... Я перепрошую, в мене сьогодні немає настрою відповідати на питання, тим паче, радіти нічиїй. Те, що сталося, просто тисне... Якось і незручно щось казати.

Результатом ми задоволені. "Дніпро" — солідна команда, в ній зібрано чимало гравців збірної. Загалом ми так і очікували, що більшість моментів "Дніпро" створить після стандартів, переважно у виконанні Назаренка — людини, що веде гру команди. Та наші хлопці показали, що вони вміють грати у футбол, не випадково тримаються на третьому місці. Ми маємо класних гравців, що виконують мої задумки, і в них є майстерність. Сьогодні вони це зайвий раз довели.

Олег Протасов: Сьогодні в нашій родині, в нашій футбольній родині — горе, й оскільки в житті в таких випадках усе відходить на другий план, я б не хотів коментувати матч. Просто хотів би разом із вами ще раз згадати Євгена Мефодійовича, попрощатися з ним. Уся команда в жалобі, ми пережили великий шок.

А молодим ми зараз мусимо сказати, що життя триває, що ми маємо знаходити сили жити й трудитися далі. Дякую вам.

http://www.fcdnipro.dp.ua

ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК