This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/c-ok.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.
13 серпня 2004. Арсенал — Оболонь ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

14 Чемпіонат України, 5 тур. Арсенал 1:0 Оболонь

13 серпня 2004, 17:00. Київ, НСК "Олімпійський", Приблизно 300 глядачів.
1:0 Окодува (90+3)

Арсенал: 1-Бажан, 3-Чернов, 5-Першин, 25-Розгон (21-Мізін, 60), 26-Анікєєв, 24-Ебанда, 10-Клименко, 9-О.Іванов (К), 33-Пестряков (17-Пирич, 78), 6-Ковальчик (20-Окодува, 55), 7-Бабич

12-Павленко, 4-Бунєвчевич, 14-Скоба, 55-Костюк
ТРЕНЕР: Олександр БАРАНОВ

Оболонь: 1-Романенко, 3-Конюшенко, 4-Кутас, 5-Нивинський, 18-П.Іванов, 7-Мазуренко, 8-Каряка (14-Мельник, 64), 17-Кобзар (31-Назарук, 83), 20-Коробкін (17-Гребеножко, 67), 22-Міщенко, 23-Козеренко

42-Товт, 13-Крохмаль, 24-Чуприна, 21-Слободян
ТРЕНЕР: Петро СЛОБОДЯН

Жовті картки: Кутас (45), Міщенко (62), П.Іванов (71), Нивинський (78), Романенко (90), Окодува (90+3)
СУДДЯ: О.Орєхов (Київ)

У п'ятому турі команда Баранова нарешті дебютувала перед очима київського глядача. Але він — цей самий глядач — масово проігнорував запропоноване видовище. Можливо, через ранній початок зустрічі, а може через сезон відпусток. Але й гра була безбарвною, і перемогу напевно треба вважати подарунком долі. Хоча варто відзначити, що бажання перемогти наші мали трохи більше, ніж суперники.



1-Бажан


25-Розгон


5-Першин


3-Чернов


26-Анікєєв


10-Клименко


24-Ебанда


9-Іванов


33-Пестряков


7-Бабич


6-Ковальчик
За відсутності Омелянчука Чернов зіграв у центрі захисту. Вперше в основному складі вийшов Олег Пестряков, він грав на фланзі й був доволі активним. У другому таймі показав непогану майстерність у виконанні штрафних, але забити йому не пощастило. На іншому фланзі грав Іванов — капітан команди в цій зустрічі. Він був найкращим гравцем команди, відзначався точними пасами в передню лінію. Мацей Ковальчик, що грав на вістрі атаки, як завжди діяв не дуже ефективно — і як звичайно, після перерви його замінив Окодува. Який зрештою став героєм цього матчу.

Початок гри був рівним. Арсенальці намагалися закинути м'яча на Бабича чи Ковальчика. Оболонці частіше пробували бити здалеку, і часом Бажанові було нелегко приборкати ці удари. На 13-й хвилині Каряка вийшов на гарну позицію, але не влучив у ворота. На 17-ій наші зробили навіс з одного флангу, потім з іншого, та до удару справа не дійшла. На 22-ій Бабич добре віддав на Іванова — але удар Олексія з-за меж штрафного був занадто неточним.

На 35-ій хвилині подібну нагоду мав Клименко. Не дійшовши кількох метрів до лінії штрафного, він сильно пробив. Воротар зумів лише перевести м'яча на кутовий. Нарешті, найкращу нагоду в першому таймі мав Бабич за три хвилини до його кінця. Він замикав головою фланговий навіс Іванова, проте удар вийшов несильним і нескладним для воротаря.

На другій доданій до тайму хвилині Ковальчик від того ж-таки Іванова отримав пас у штрафному. У боротьбі з захисником Мацей упав — як понад рік тому в матчі з "Динамо", арбітр Орєхов не вбачив у моменті порушення правил.

Другий тайм наші провели активніше. На 55-ій хвилині на полі з'явився Окодува, і вже за хвилину він заробив небезпечний штрафний у 20 метрах від воріт. Пестряков пробив на влучність у правий верхній кут — голкіпер Романенко відбив м'яча на кутовий. Подача — й у штовханині перед оболонськими воротами пробити не зміг ніхто.

На 60-ій хвилині Пестряков знову виконував штрафний, і цього разу м'яч пішов вище. Олександр Баранов випустив Мізіна замість Розгона, ще підсиливши атакувальний потенціал команди.

Гра ставала дедалі більш відкритою. На 71-ій хвилині "Оболонь" провела гостру контратаку — і дуже вчасно Анікєєв з'явився перед гравцем суперників, заблокувавши небезпечний удар. Незабаром черговий удар здалеку — Бажан не спить. Минає ще хвилина — Бабич знаходить Окодуву перед воротами суперників, але удар останнього головою не дуже складний для голкіпера.

На 84-ій хвилині Еммі знову неприкритий перед воротами. Воротар Романенко ціною пошкодження не дозволяє йому пробити. В останні хвилини гри більше атакують наші — оболонці огризаються контратаками, і удар на першій доданій хвилині був би досить небезпечним, якби не пішов вище. Але прийшла третя — остання додана хвилина. Ебанда, перебуваючи в центрі поля, робить сильний навіс уперед (а-ля збірна Ісландії) — Романенко виходить з воріт, але не встигає — й Окодуві вистачає одного дотику до м'яча головою, щоб поцілити в кут порожніх воріт. Є перша перемога в 14-му чемпіонаті!

Усіх із перемогою,
Donkey

Післяматчева прес-конференція

Віталій Кулібабенко, тренер "Оболоні":
— Я перепрошую за відсутність головного тренера — ви розумієте, такі ігри не додають здоров'я. Найбільша проблема — реалізація моментів. Ніякої паніки в нас немає, зараз маємо певний час і будемо аналізувати причини невдач. У цій грі брали участь три гравці 84-го року: Козеренко, Іванов, Назарук вийшов. Нам потрібен спокійний аналіз наших дій і помилок. Сподіваємося на краще.

Олександр Баранов, головний тренер "Арсеналу":
— Я цілком з вами згоден: реалізація моментів бажає кращого. По гарячих слідах робити аналіз я б не став: треба розібратися. Як ми припускали, як ми будували гру, так вона й пройшла. Намагалися створити тиск у штрафному майданчику суперника. Нарешті, в самому кінці вдалося реалізувати один з моментів. Нічого екстраординарного не трапилося.

— Перед матчем ви казали, що готові йти на будь-який ризик задля перемоги. Вихід на поле Окодуви, Мізіна й особливо Пирича — це й був той самий ризик?

— Ні, ці футболісти не належать до групи ризику. Планувалося, що вони підсилять нашу гру. Ризик був у тому, що ми жертвували обороною задля атаки.

— Питання до обох тренерів. Чи будете ви якось підсилювати склад?

В.К.: Ви чудово знаєте політику нашого клубу: розраховувати на власні сили. Знайти хорошого нападника — це проблема в українському футболі. Нам потрібен гравець, який попереду міг би взяти гру на себе. Підростає Коробкін, 83-го року народження. Потрбен час і терпіння. Як таких придбань у нас не передбачено.

О.Б.: Цілком із вами згоден. Ніде не купиш зараз класного гравця — хіба що за великі гроші. Робота тренера — "робити" гравців, а не купувати. Вчити його забивати, бігати, відриватися. Купівля гравців — це справа менеджерів. Тож ми сподіваємося на власні сили, а не на диво за 10 мільйонів.

— Після таких емоцій — там ще живий Всеволод Романенко?

В.К.: Живий :) У нас вистачає здорового глузду все розуміти. Помилився, причому двічі, у першому таймі — теж невчасно вийшов, ви бачили; й у другому. Але таке життя. Це не навмисна помилка — просто результат його емоцій, його хвилювання. Звичайно, неприємно, це останні хвилини, і помилка вплинула на результат.

— Чи правда, що в "Арсенал" повернеться Андрій Островський?

О.Б.: (Довго непевно киває головою...) Я б сказав, що ви дуже добре поінформовані. Здорове ставлення до життя — це сприймати реальність. Коли він буде в команді, тоді ми скажемо, що він у команді. Поки його немає. Сприймайте реальність, як вона є.

Donkey
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК