This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/b-bb.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.
20 березня 2004. Арсенал — Борисфен ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

13 Чемпіонат України, 17 тур. Арсенал 2:0 Борисфен

20 березня 2004, 17:00. Київ. НСК "Олімпійський". Приблизно 1500 глядачів. 18 градусів.

Голи: Кутарба (49), Нагорняк (82)

Арсенал: 12-Бажан, 2-Омелянчук, 4-Бунєвчевич, 5-Першин (27-Боднар, 70), 10-Наконечний, 14-Окодува, 21-Кутарба, 8-Нагорняк (К), 9-Іванов (25-Розгон, 76), 23-Монарьов, 7-Бабич (20-Рибич, 86)

1-Шуховцев, 15-Скоба, 17-Пирич
ТРЕНЕР: В'ячеслав ГРОЗНИЙ

Борисфен: 12-Бабак, 2-Волосянко, 4-Котелюх, 14-Анненков (6-Гончар, 68), 5-Ковалюк, 7-Максимов, 17-Хомин, 18-Трусевич (23-Деркач, 76), 9-Мельник, 11-Ковальчук (19-Дребенюк, 84), 20-Слабишев

1-Вірт, 16-Сизон, 21-Карамушка, 26-Швець
ТРЕНЕР: Олександр РЯБОКОНЬ

Жовті картки: Максимов (17), Окодува (25), Мельник (62), Першин (70)
Червона картка: Максимов (90+3, друге попередження)
СУДДІ: А.Шандор, Е.Валенко, А.Валенко (усі — Львів)

День гри був незвично теплим, але відчувалося наближення дощу. І він таки пішов у середині першого тайму, й був дуже сильним — таких злив на домашніх матчах "Арсеналу" ще, здається, не бувало. Гра була важкою і не дуже видовищною, хоча гостроти біля обох воріт було більше, ніж у матчі з "Карпатами".



12-Бажан


10-Наконечний


5-Першин


2-Омелянчук


4-Бунєвчевич


9-Іванов


21-Кутарба


8-Нагорняк


14-Окодува


7-Бабич


23-Монарьов

Склад і розташування гравців на полі змінилися порівняно з попередньою грою. Омелянчук грав у захисті, персонально з одним із нападників гостей. Окодува діяв на лівому фланзі, але після перерви він став частіше з'являтися в атаці. Від початку гри вийшли Іванов та Монарьов. Для останнього ця гра стала не надто вдалою, м'яч рідко "знаходив" його. Значно активнішим в атаці був Бабич, а перемогу нам знову принесли півзахисники.

На початку матчу борисфенівці мали ініціативу. Серйозним "дзвоником" для нас був удар на 3-ій хвилині, коли м'яч влучив у поперечину. Перший момент "Арсеналу" створив Бабич на 11 хвилині. Він отримав пас від Іванова, увійшов до штрафного, пробив — загрозу відвів воротар. Вже за хвилину Максимов вривався в наш штрафний майданчик, але Наконечний зіграв красиво й ефективно у відборі.

В подальшому запам'ятався штрафний з 20 метрів у виконанні Кутарби — м'яч оминув "стінку", і воротар відбив його на кутовий — а також швидка атака гостей на 27-ій хвилині, коли свою команду врятував Бажан. А загалом перший тайм залишив гнітюче враження. Важко було побачити, за рахунок чого наші можуть сьогодні виграти.

Проте після перерви арсенальці збільшили тиск, і швидко домоглися свого. Вже на першій хвилині тайму добре прострілював Бабич — воротар відбив м'яча на Іванова, але той не скористався з шансу. Потім був штрафний з лівого флангу і кутовий із правого — без результату. Але потім Окодува заробив небезпечний штрафний правіше від центру. М'яча відкотили Кутарбі, і той сильним ударом влучив у ціль. 1:0!

Після цього ініціатива залишалась у наших. Кілька разів до воріт проривався Окодува. В середині тайму гру пожвавив вихід Боднара (замість Першина, який травмувався при зіткненні в чужому штрафному) та Розгона (замість Іванова). На 78-ій хвилині Монарьов увійшов до штрафного майданчика справа — його удар відбив голкіпер Бабак, м'яч відскочив до Окодуви, але він не зміг пробити повз воротаря. Згодом був прорив Розгона з лівого флангу — кутовий. Потім удар Бунєвчевича — знову кутовий... І нарешті один із кутових приніс успіх — удар головою Нагорняка був таким сильним, що захисник, який прикривав правий від воротаря кут, не встиг на нього зреагувати.

З того, що відбулося після другого голу, можна відзначити дебют сербського форварда Владимира Рибича. А також вилучення Юрія Максимова через другу жовту картку. Гравець дуже бурхливо зреагував на це — щосили вдарив м'ячем у бік арсенальської лави запасних, а потім підійшов туди і — як розповість В'ячеслав Грозний на прес-конференції — висловив нашому тренерові кривду за те, що той не давав грати в "Арсеналі" Коновалову та Костюку (?!)

Як і в листопаді, арсенальці довели, що вони є сильнішими за "Борисфен". Та рівень їхньої гри залишає бажати ще багато кращого. Побачимо, що нам принесуть наступні, дуже непрості ігри.

Усіх із перемогою,
Donkey

Прес-конференція

Спочатку в залі був присутній лише тренер "Борисфена".

— Коновалов не мав права грати? Це умова оренди?

Олександр Рябоконь: Так, за попередньою домовленістю футболісти, що на контракті в "Арсеналі", сьогодні грати не могли. Той склад, що вийшов на цей матч, зіграв у міру своїх можливостей. Результат, мабуть, є закономірним, хоча обидва м'ячі нам забили зі "стандартів". Горезвісна втрата концентрації — і два пропущених м'ячі...

— Опишіть епізод із Максимовим.

— Я мушу вибачитися за невитриману поведінку Максимова, за його реакцію на червону картку.

— Кому більше заважала погода? Ви на таке розраховували?

— Про погоду не думали — умови однакові для обох команд.

— У другому таймі команда підсіла, чи "Арсенал" додав?

— Вам з боку відніше. Мені здається, що й перший тайм, і другий зіграли в міру своїх можливостей.

Прийшов Грозний.

В'ячеслав Грозний: Всі матчі за накалом будуть такими ж, як сьогоднішній. Ніхто не збирається поступатись супернику в жодному зіткненні, в жодному єдиноборстві. Команди хочуть проявляти характер. Сказати, що це весняний футбол? Він не весняний. Нам більше вдалося реалізувати свої можливості. Особливо в другому таймі. Першим таймом я незадоволений. У перерві сказав: ви вийшли прогулятись? Включайте швидкості. Ми хотіли мати перевагу за рахунок швидкості, і я спеціально випустив спритних гравців. Ішов дощ — м'яч іде в ноги, а не у вільну зону. Суперник хорошого рівня, який виграв перед цим, перебуває в гарному психологічному стані. У першому таймі ми нічого не створили, тому що не йшов останній пас. Кутарба досить "низько" грав — я йому дав завдання грати дещо в іншому місці, там де він і був у другому таймі. І пішла вже зовсім інша гра, і моменти почали створюватись. Добре, що забили зі стандарту. Я задоволений, що забив Нагорняк. Він і у Львові показав гарний рівень гри, там у нього не пішов удар. Дав я дебютувати в чемпіонаті України Рибичу. Досить перспективний нападник. Результатом я задоволений... У нас Шекіладзе травмований, Першин зазнав травми — ви бачили, які я робив заміни. Наконечного поставив у центральну зону, й він досить пристойно зіграв. Боднара планував випустити не менше, як на 30 хвилин, бо він швидкий, і треба було створити чисельну перевагу на правому фланзі. І він активно ввійшов у гру. Він не пройшов з нами зборів, тому триває адаптація — це нормальна ситуація.

— Багато перестановок порівняно зі Львовом — ви незадоволені грою, чи це ваш окремий підхід до кожного з суперників?

— Ви маєте рацію: до кожного суперника я підходжу зовсім по-різному. Я бачив останню гру "Борисфена", там були мої розвідники, і касету п'ять разів переглядав. Я збирався грати у два нападники: думав, що Мельник буде попереду один, і його мав тримати Першин, а страхувати — дуже швидко — Омелянчук. А Бунєвчевич із Нагорняком мали грати пару центральних захисників. Але побачив склад, і довелося Бунєвчевича опускати "вниз" (більше не було кого!) Тому в першому таймі ми дещо програли центр. Гравці стали "винаходити велосипед" — повільно тягти м'яч, повільно доставляти його в ударні зони. Довелося внести певні корективи.

— Омелянчук на позиції центрального захисника — це надовго? Чи це вимушений захід?

— Залежно від суперника. Він мені більше подобається як опорний півзахисник. Але в даній ситуації він потрібніший як гравець, що страхує. Недоліки техніки на мокрому полі можна, зокрема, компенсувати швидкістю. У Львові я зробив рокірування — якщо пам'ятаєте, спочатку Бунєвчевич грав на позиції ліберо, а потім я поміняв його місцями з Омелянчуком. Тоді ми грали у зонний захист, а сьогодні такої потреби не було. Кожний матч ми — тренери моделюємо по-своєму, залежно від суперника і від стану своїх гравців.

— Прокоментуйте, будь ласка, інцидент після вилучення Максимова.

— Гравець не має права так болісно реагувати на поразку. Його вилучив суддя за те, що він зіграв грубо. А при чому тут тренерська лава команди-суперника? Гравець не має права нікого ображати, не має права бігти в технічну зону. Такий кваліфікований гравець, як Максимов, повівся неадекватно. Я здивувався. Він висловлювався і на мою адресу, що я не дав можливості грати Костюку, Коновалову, іншим гравцям. Я вперше зіткнувся з такою поведінкою гравця.

— Прокоментуйте дії новачків команди. І взагалі, кілька слів про трансферну політику.

— Трансферна політика особлива: ми не маємо грошей на те, щоб купувати гравців. Можемо тільки брати вільних агентів або орендувати. Але, як бачите, ми якось зібрали гравців, і ще збираємо, і можу сказати — будуть нові виконавці. До 4 квітня відкрите трансферне вікно, і ми неодмінно когось дозаявимо. Нагорняка важко назвати новачком — досвідчений гравець, має характер. Бабич — сумлінний хлопець, може грати на різних позиціях. Монарьов — він захотів у нас грати, і його бажання нас влаштовує, ми домовилися з московським ЦСКА. Він буде забивати неодмінно. Допоможе нам і Ласло Боднар. Рибич — талановитий нападник, добре розуміє гру. Він входить у молодіжну збірну Сербії. Бунєвчевич — універсальний гравець, досить серйозно ставиться до справи. Я хотів би ще таких гравців узяти. Розгон — харáктерний хлопець, серйозний. Ви бачили, він активно ввійшов у гру. Я й на нього розраховую досить серйозно. Шуховцев сьогодні не грав. Перед матчем у Львові я пообіцяв, що перший матч зіграє Шуховцев, а другий Бажан. Незалежно від того, хто як гратиме. Це чесно по відношенню до двох висококваліфікованих спортсменів. Далі вже будемо пириймати спільні рішення.

— Питання до пана Рябоконя. Втрата Максимова є істотною перед матчем із "Чорноморцем"? І якщо можна, кілька слів про перспективи посилення команди.

— Пошуки скінчилися: з тим, що маємо, будемо працювати далі. А стосовно Максимова — гра покаже, чи це була істотна втрата. Ще раз, у присутності В'ячеслава Вікторовича, хочу принести вибачення за Максимова. Що ж до подальших планів і посилення гри — будемо розраховувати на людей, яких нам люб'язно надав "Арсенал". З Коноваловим, Костюком і Клименком ми зможемо показати дещо інший футбол.

Donkey, White, Wind
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК