|  русский
Головна сторiнка
ЧТЕI сьогоднi
Факультети
Кафедри
Бiблiотека
Центр iнформацiйних технологiй
   Проблемна лабораторiя
  дистанцiйного навчання
Науково-дослiдна робота
Навчальний процес
Вища школа України на шляху
          до Болонського процесу
Золота книга випускника
Новини
Центр розвитку кар'єри
Спорт
Абітурієнту
        Газета інституту
Сходинками до profi
Пошук по сайту
Карта сайту
Адреса:
      58002 м. Чернiвцi,
               Центральна площа, 7
      58000 м. Чернiвцi, вул. Головна, 91,
         тел.(0372) 51-11-58, 3-20-10
          Тел/факс 51-11-58
      e-mail: main@chtei.cv.ua
          


Кафедра фінансів


       Кафедра фінансів була створена у 2005р. відповідно до наказу "Про внесення змін до структури Чернівецького торговельно-економічного інституту" від 09.06.2005 року №1288 та наказу "Про внесення змін до структури Чернівецького торговельно-економічного інституту" від 17.06.2005р.
№ 53а.
       Кафедра фінансів забезпечує підготовку освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавра, спеціаліста та магістра з фінансів.
       На кафедрі фінансів сформувався потужний колектив висококваліфікованих науково-педагогічних кадрів. Науково-педагогічну роботу на кафедрі виконують 18 викладачів, в тому числі: 1 професор та 6 доцентів, кандидатів наук. Серед науково-педагогічних кадрів є викладачі з інших вищих навчальних закладів.
       Завідувачем кафедри фінансів є Нікіфоров Петро Опанасович, який закінчив Московський державний університет ім. М. В. Ломоносова у 1982 році за спеціальністю "Політична економія" . Нікіфоров П. О. - доктор економічних наук, доцент. Докторську дисертацію захистив в 2003 році за темою "Регулювання грошового обігу в умовах ринкової трансформації економіки", у спеціалізованій вченій раді Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, номер диплома ДД №003361. Загальний педагогічний стаж завідувача кафедрою складає 20 років.
       Нікіфоров П. О. нагороджений почесним знаком "Відмінник освіти України" (наказ Міністерства освіти і науки України № 913-к від 27.09.2005р., посвідчення №80810).

       Ним випущено такі монографії :
       1. Теорія та методологія регулювання грошового обігу: монографія// Чернівці: Рута, 2002. - 327с. (19,3д.а.)
       2. Валютно-фінансовий аспект глобалізації національної економіки// Стратегія економічного розвитку в умовах глобалізації: монографія / за ред. Лук'яненка Д.Г.- Київ: КНЕУ, 2001. - 538 с. - С.430-443. (0,8д.а.)
       3. Грошовий обіг і особливості сучасної монетарної політики: український контекст// Становлення ринкового механізму в Україні: теорія і практика: монографія / за ред. Комарницького І.Ф. - Чернівці: Рута, 2002. - 215с. (С.126-169)(2,2д.а.)
       Проблематикою його наукових досліджень є монетарна політика в системі економічної політики держави.

Викладачі кафедри:
       Ковалевич Д.А.- к.е.н., доцент.
       Рошило В. І. - к.е.н., доцент.
       Москальов А. А. - ст. викладач.
       Грицюк І. В. - ст. викладач.
       Томнюк Т. Л. - ст. викладач.
       Юрій С. М. - ст. викладач.
       Руснак Ю. М. - асистент.
       Тулюлюк А. С. - асистент.
       Юрій К. М. - асистент.
       Каспрук А. Ю. - викладач-стажист.


Ковалевич Д.А.

        Заступник завідуючого кафедри фінансів.
      Закінчила Чернівецький державний університет ім.. Ю. Федьковича в 1986 році за спеціальністю "Фінанси і кредит". Згідно Указу президента України № 2382 від 29 вересня 1994 року їй присвоєно почесне звання "Заслужений вчитель України". Вона Відмінник освіти України, посвідчення № 8349 видане згідно наказу № 265-к від 20.07.1994.
      Була здобувачем кафедри фінансів Київського національного економічного університету. Загальний педагогічний стаж складає 19 років.
      В 2004 році захистила дисертаційну роботу на тему: "Формування і виконання місцевих бюджетів в регіонах з обмеженими фінансовими ресурсами". Подальші наукові дослідження пов'язані з функціонуванням місцевих бюджетів за умов обмеженості фінансових ресурсів.

Вгору



Рошило В. І.


      Доцент кафедри фінансів з 2005р.
      В 2000 році закінчила Чернівецький державний університет ім. Ю.Федьковича за спеціальністю "Фінанси". В 2004 році в інституті прогнозування НАН України захистила кандидатську дисертацію на тему: "Формування амортизаційної політики підприємства".
      В торговельно-економічному інституті КНТЕУ працює з 2000 року.
      Сучасна проблематика дослідження: фінансове забезпечення власних і делегованих повноважень органів місцевого самоврядування.

Вгору



Москальов А. А.


      Старший викладач кафедри фінансів з 1990р.
      В 1981 році закінчив Ленінградський фінансово-економічний інститут ім.. Н. А. Вознесенського за спеціальністю "Фінанси і кредит" .
      Працює над проблематичними дослідженнями в області трансформації регіональних фінансових систем у сучасних умовах.; впливу податків на формування місцевих фінансів; вивченні розвитку банківської справи у регіональному аспекті.
      З 1999 року на громадських засадах виконує обов'язки віце-президента футбольного клубу "Меркурій - ЧТЕІ".

Вгору



Грицюк І. В.


      Старший викладач кафедри фінансів з 2003р.
      В 2000р. закінчив ЧТЕІ КНТЕУ за спеціальністю "Облік і аудит".
      Є здобувачем НДФІ при Міністерстві фінансів України.
    Займається дослідженням теоретичних та методологічних аспектів формування системи державного фінансового контролю у сфері місцевих бюджетів.

Вгору



Томнюк Т. Л.


      Старший викладач кафедри фінансів з 2005р.
    В 2000 році закінчила Буковинський державний фінансово-економічний інститут за спеціальністю "Фінанси". Займається проблематикою сучасного стану та напрямків трансформації податкової політики України, дослідженням діяльності податкових органів в процесі адміністрування податків, зборів та обов'язкових платежів до бюджетів та державних цільових фондів.

Вгору



Юрій С. М.


      Старший викладач кафедри фінансів з 2004р.
      В 2001 році закінчила з відзнакою Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ за спеціальністю "Бухгалтерський облік" . В тому ж році почала працювати в ЧТЕІ КНТЕУ .
      Займається вивченням сутності оборотного капіталу, особливостями його формування та використання на підприємствах в сучасних ринкових умовах.

Вгору



Руснак Ю. М.


      Асистент кафедри фінансів з 2001р.
      Закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю "Фінанси". Проблематика наукових досліджень пов'язана з місцевими фінансовими ресурсами. Навчається заочно в аспірантурі КНТЕУ.

Вгору



Тулюлюк А. С.


      Асистент кафедри фінансів з 2002р.
      У 2000 році закінчила Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича, за спеціальністю "Філолог англійської і французької мови та літератури " ;Має другу вищу освіту за спеціальністю "Фінанси". Починаючи з 2002 р. працює в ЧТЕІ КНТЕУ , де своєю основною дисципліною вважає курс "Страхування". Наукова проблематика пов'язана з дослідженням сучасного стану державного фінансового контролю в бюджетній сфері на регіональному рівні, системи забезпечення фінансового контролю в процесі використання коштів місцевих бюджетів за основними напрямами фінансування.

Вгору



Юрій К. М.


      Асистент кафедри фінансів з 2005р.
      В 2005 році закінчила з відзнакою ЧТЕІ КНТЕУ за спеціальністю "Бухгалтерський облік" та отримала диплом магістра.
      Займається вивченням сутності фінансових ресурсів підприємства, їх ефективним формуванням та використанням.

Вгору



Каспрук А. Ю.


      Викладач-стажист кафедри фінансів з 2005р.
     В 2005 році закінчила з відзнакою ЧТЕІ КНТЕУ за спеціальністю "Фінанси". В тому ж році почала працювати на кафедрі фінансів у ЧТЕІ КНТЕУ. Займається вивченням проблеми координації бюджетної і монетарної політики та досліджує взаємозв'язок державних фінансів з грошовим обігом.

Вгору


WEB майстер