|  русский
Головна сторiнка
ЧТЕI сьогоднi
Факультети
Кафедри
Бiблiотека
Центр iнформацiйних технологiй
   Проблемна лабораторiя
  дистанцiйного навчання
Науково-дослiдна робота
Навчальний процес
Вища школа України на шляху
          до Болонського процесу
Золота книга випускника
Новини
Центр розвитку кар'єри
Спорт
Абітурієнту
        Газета інституту
Сходинками до profi
Пошук по сайту
Карта сайту
Адреса:
      58002 м. Чернiвцi,
               Центральна площа, 7
      58000 м. Чернiвцi, вул. Головна, 91,
         тел.(0372) 51-11-58, 3-20-10
          Тел/факс 51-11-58
      e-mail: main@chtei.cv.ua
          


Кафедра економічної теорії


    Кафедра економічної теорії входить до складу Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
    Кафедра є загальноосвітньо-гуманітарною, яка забезпечує підготовку висококваліфікованих спеціалістів з усіх спеціальностей, які є в Чернівецькому торговельно-економічному інституті.
    У своїй діяльності кафедра керується чинним законодавством, Статутом КНТЕУ, рішеннями вчених рад університету та інституту і положенням про кафедру.
    Безпосереднє керівництво діяльністю кафедри здійснює завідувач кафедри.
    Основними завданнями кафедри є здійснення якісної навчальної, методичної і науково-дослідної роботи, забезпечення підготовки науково-педагогічних кадрів, організація підвищення їх кваліфікації.
    До складу кафедри входять професори, доценти, старші викладачі, асистенти.
    Для забезпечення нормальних умов діяльності кафедри призначається навчально-допоміжний персонал у відповідності до штатного розкладу.
    Для якісного вирішення основного завдання кафедра здійснює підготовку програмно-методичного забезпечення навчального процесу на високому професійному рівні. Організовує та проводить навчальні заняття, здійснює керівництво виконанням студентами курсових, їх самостійною навчальною роботою та науковою діяльністю. Організовує та виконує накази ректора університету, директора інституту та його заступників в межах їх повноважень з питань навчального, виховного, методичного і науково-дослідного процесу. Розробляє навчальні плани та контролює їх виконання. Планує навчальне навантаження викладачів кафедри, здійснює контроль за його виконанням. Заслуховує звіти викладачів, аспірантів, докторантів, здобувачів про виконання індивідуальних планів. Планує підвищення кваліфікації викладачів кафедри. Здійснює і координує наукову роботу студентів, яка проводиться на кафедрі в наукових гуртках або наукових товариствах. Здійснює поточний, рубіжний та підсумковий контроль знань успішності студентів, проводячи опитування, заліки, іспити. Проводить профорієнтаційну роботу та бере участь у формуванні контингенту студентів.
    Завідувач кафедри є членом Вченої ради інституту, Державної екзаменаційної комісії, членом приймальної комісії і комісії з розподілу спеціалістів.

    На кафедрі працюють 22 викладачі, з них – 10 за сумісництвом:
       професорів – 2,75 (2 професори);
       доцентів – 6,25 (6 доцентів);
       ст. викладачів – 7,25 (7 ст. викладачів);
       асистентів – 3 (7 асистентів).

    Юрій М.Ф. - зав. кафедрою, доктор історичних наук, професор, академік АН ВШ. Наукове направлення - проблеми влади, еліти, етногенезу, національної ментальності та свідомості в посттоталітарному суспільстві.
    Павловський В.В. – професор, доктор філософських наук.
    Сарнацький М.П. - доцент, кандидат філософських наук. Наукове направлення - діалог влади і культури.
    Каспрук О.Я. - старший викладач. Працює над проблемою: «Україна в міжнародних економічних відносинах».
    Ореховський В.О. – в.о.доцента, кандидат історичних наук. Наукове направлення: “Політичні компоненти в еволюції конфесійного християнства на території Східної Європи”.
    Вардеванян В.А. – старший викладач. Наукове направлення: Pablic rilations у системі заходів фірми і формування власного іміджу.
    Гуцуляк О.Ф. – старший викладач. Наукове направлення: Система маркетингових досліджень в економічній політиці виробничих підприємств в Україні.
    Неміш С.І. – старший викладач. Наукове направлення: Міфи і легенди в українській літературі.
    Власова Т.Р. – старший викладач. Наукове направлення – ефективність інвестицій в людський капітал у транзитивній економіці України.
    Руснак Л.Р. – старший викладач. Наукове направлення: «Фольклористика. Троїцько-русальний цикл українського календарно-обрядового фольклору».
    Антонюк І.Б. – асистент. Наукове направлення: «Формування асортиментної політики торговельного підприємства».
    Тодеріко Є.В. – асистент. Наукове направлення: «Фактори резервного зростання на прикладі агропромислового комплексу Чернівецької області».

Вгору


WEB майстер