This version of the page http://www.intime.ua/milbemaks-dlya-kotiv/ (176.114.1.30) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-04-16. The original page over time could change.
Мільбемакс для котів - InTime
InTime
Домашні тварини

Мільбемакс для котів

Кішка може заразитися глистами після споживання сирих м’ясних продуктів, контакту з інфікованими тваринами та вуличним пилом, а також іншими способами. Оскільки гельмінти добре пристосовані до різноманітних умов, повністю попередити зараження складно. Однак знизити наявні ризики можна, і до цього питання слід підходити з усією серйозністю. Для профілактики та лікування гельмінтозу розроблені спеціальні засоби, одним з яких є Мільбемакс Elanco. Таблетки від глистів для перорального застосування створені на основі безпечної формули, що дозволяє використовувати їх як для кошенят, так і для дорослих котів.

У якій формі випускається Мільбемакс, що входить до складу

Протипаразитарна дія Мільбемаксу досягається завдяки наявності в складі празиквантелу та мільбеміцина оксима. Таблетки мають овальну форму, кольорова гамма – бежевий або коричневий. Передбачений лінійний розлом. Протигельмінтний препарат фасують в блістери, зроблені з алюмінію. У блістері міститься 2 таблетки, а в упаковці – 1-2 блістери. Виробник пропонує 2 варіанти препарату:

  1. Для кошенят. У складі однієї одиниці лікарства міститься 10 мг та 4 мг празиквантелу та мільбеміцина відповідно.
  2. Для великих кішок. Дозування празиквантелу – 40 мг, мільбеміцина – 16 мг.

Склад доповнений тальком, мікрокристалічною целюлозою, лактозою, макроголом, повідоном, натрію кармелозою, гіпромелозою, стеаратом магнію. Ці компоненти є допоміжними. Крім того, виробник додає до Мільбемакс колоїдний силікон та харчову добавку “Artificial beef flavor”, яка надає препарату смак говядини.

Мільбемакс для котів

Як діє препарат

Компоненти препарату забезпечують швидке та ефективне очищення від гельмінтів. Активні речовини виводять навіть личинки з організму вусатого улюбленця. Мільбеміцин впливає на ступінь проникності клітинних мембран, підвищуючи цей показник, компонент препарату поліпшує потік іонів хлору. У результаті в м’язовій тканині та нейронах відбувається перехідні потенціали клітинних оболонок – глисти паралізуються і гинуть. Максимальний ефект досягається протягом 2 годин. Речовина повністю виділяється з організму при моче виділенні через 13 годин після прийому Мільбемакса.

Празиквантел ефективний при зараженні нематодами та цестодами. Ця речовина представлена у вигляді ацильованого похідного піразинізохіноліну. Її лікувальний ефект полягає в підвищенні чутливості паразитів до іонів кальцію – результатом є деполяризація клітинних мембран, що призводить до скорочення м’язів та руйнування неодермісу. Паразити гинуть та виділяються з організму тварини природним шляхом. Для досягнення піка активності празиквантелу потрібна 1 година, для виділення речовини – 2 години.

Мільбемакс для кошенят і маленьких кішок

У яких випадках давати препарат: показання

Інструкція з застосування містить рекомендації для конкретних випадків. Препарат призначений для очищення організму домашніх улюбленців від паразитів. Його застосування допускається в профілактичних цілях. До показань відносяться: цестодоз і нематодоз. Відзначається ефективність щодо теніозів, ехінококозів, дипілідіозів, анкілостомозів та токсокарозів. Рекомендується використовувати Мільбемакс і перед вакцинацією.

Схема лікування

Мильбемакс слід давати кошкам за допомогою таблеток, підмішуючи їх до їжі (їжа повинна бути дуже невеликою кількістю, щоб вона не залишалась у мисці). Прийом здійснюється один раз; мінімальна доза складає 2 мг/кг мільбеміцин оксима і 5 мг/кг празиквантела.

Вага улюбленцяКошенятаДорослі тварини
0,5-1 кг0,5 табл.
1-2 кг1 табл.
2-4 кг0,5 табл.
4-8 кг1 табл.
8-12 кг1.5 табл.

Під час лікування не потрібно проводити попередню голодну дієту. Засоби, що мають слабительний ефект, також не знадобляться. Для очищення організму від глистів достатньо застосувати Мільбемакс від Elanco.

Яким кішкам не можна давати Мільбемакс

Обов’язково слід враховувати протипокази:

  • Вага менше 0,5 кг;
  • Вік менше 6 тижнів;
  • Порушення функції печінки та нирок;
  • Знижений імунітет, що виникає внаслідок інфекційного процесу.

Увага: препарат, призначений для дорослих котів, заборонено використовувати для лікування і профілактики глистів у кошенят та молодих тварин!

Побічні ефекти від прийому Мільбемаксу

Мильбемакс – препарат, компоненти якого представляють помірну небезпеку для організму тварини (клас небезпеки – 3). Оскільки вміст активних інгредієнтів невеликий, вони не викликають тератогенного, ембріотоксичного і сенсибілізуючого впливу. При використанні Мильбемакса відповідно до рекомендацій виробника організм кішки добре реагує на лікарство незалежно від віку і породи.

Ймовірність розвитку побічних ефектів мінімальна. Як зазначено в інструкції, негативні реакції і ускладнення, як правило, не виникають. Рідко при підвищенні рекомендованої дозування з’являються тремор, діарея, в’ялість. Можуть спостерігатися нудота і атаксія. У таких випадках потрібне припинення прийому препарату і симптоматичне лікування. Щоб уникнути негативних реакцій, необхідно строго дотримуватися вказаної дозування.

Особливості лікування кошенят, вагітних і годуючих кішок

Лікарський засіб застосовують у віці не менше півроку. Використання Мильбемаксу у більш ранньому віковому періоді може супроводжуватися побічними реакціями та алергією. Якщо кішка вагітна, таблетки можна давати лише у третьому триместрі. Годуючих тварин дозволено лікувати мінімум через 2-3 тижні після окоту. Попередньо обов’язково слід отримати дозвіл ветеринарного лікаря.

Як зберігати препарат

Засіб зберігають у оригінальній упаковці в сухому, темному місці, окремо від продуктів, щоб уникнути доступу дітей. Мильбемакс придатний не довше трьох років. Оптимальна температура зберігання становить +5…+25 °C. Якщо використовується лише частина таблетки, другу половину залишають у блистері і поміщають у коробку. Після розпечатування упаковки препарат слід використати для дегельмінтизації або профілактики протягом 6 місяців.

Де купити і скільки коштує Мільбемакс

В основному, протигельмінтні засоби для представників родини котових мають високу вартість, тому не всі можуть собі їх дозволити. Багатьох не влаштовує ціна препаратів від глистів, що є причиною відмови від профілактики та дорогоцінного лікування. Однак для домашніх улюбленців можна підібрати більш доступні ліки. До таких засобів належить Мильбемакс, середня ціна якого становить 330 рублів для кошенят та 500 рублів для дорослих кішок. Вартість вказана за упаковку, що містить 2 таблетки. Якщо придбавати препарат принаймні 1 раз за 6 місяців, ціна не висока. Купити засіб можна в ветеринарній аптеці або замовити його онлайн.

Аналоги препарату

В ветеринарних аптеках представлені різноманітні засоби для виведення гельмінтів та їх личинок з організму кішок. Широкий асортимент дозволяє підібрати для конкретного улюбленця найбільш підходящий препарат з оптимальною ціною. Серед найбільш поширених аналогів Мільбемаксу – Празимек-Д або Профендер. Також популярний Прател. Зазначені препарати виробляються у різних лікарських формах та відрізняються активними компонентами. Найкращий варіант у кожному конкретному випадку підбере ветеринарний лікар.

Що кажуть ветеринарні лікарі

Відгуки ветеринарів, в основному, є однозначними – таблетки Мільбемакс для кішок є високоефективним засобом і дозволяють повністю очистити організм улюбленців від паразитів та їх личинок. Головне – суворо дотримуватися умов застосування лікарства. Залишаючи свої відгуки, ветеринарні лікарі особливо акцентують увагу на регулярності прийому таблеток, що є гарантією здоров’я улюбленого вусатого друга.

Оцените публикацию

По цій темі

Корм для собак 10 кг: решение для тех, кто ценит качество и экономию

Oleksandr_Author

Як купати цуценя шпіца цуценя

redactor

Як можна назвати собаку таксу

redactor

Як зшити кофту для кішки

redactor

Як привчити цуценя шпіца до пелюшки

redactor

Як зі светра зробити одяг собаці?

redactor

Залишити коментар Видалити відповідь

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припускаємо, що ви згодні з цим, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше