This version of the page http://www.morshin-ua.com/mistochniki.html (89.184.73.148) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-04-09. The original page over time could change.
Моршин мінеральні воды,озокерит
morshin-ua.com
UA RU

Моршин мінеральні воды,озокерит

Мінеральні води Моршина

Життєво необхідні води, людина відчуває повсюдно, але предмет особливої ??уваги представляють води мінеральних джерел, які є провідним лікувальним фактором бальнеотерапевтичних курортів, до числа яких і належить Моршин. Становленню та розвитку курорту Моршин сприяли його головні лікувальні фактори - джерела мінеральних вод (розсоли). В геологічному відношенні район формування лікувальних розсолів і розташування джерел мінеральних вод знаходиться в зоні передгірного прогину Українських Східних Карпат. Формування лікувальних розсолів пояснюється розмиванням різних солей соленосних товщі прісними водами, інфільтруються з поверхні землі. За своїм складом мінеральні води різноманітні. Для них характерні хлоридно-натрієва, хлоридно-натрієво-магнієво-калієвий типи. Мінералізація їх коливається від слабких (16г \ л) до сильно мінералізованих (400 г \ л). Мінеральні води використовуються з лікувальною метою для внутрішнього і зовнішнього застосування. Розсоли застосовуються також для різних промивань та зрошень. Особливо ефективні ці процедури при лікуванні захворювань кишечника. Широко використовуються мінеральні води для інгаляцій, особливо при хронічних інфекційно-алергічних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, а також для спеціальних зрошень при гінекологічних захворювань. Ефективним методом бальнеотерапії є зовнішнє застосування мінеральних вод у вигляді ванн. Для них використовуються високомінералізована ропа поверхневого шару джерела №1 та свердловини №20 (Хлоридно-натрієвий розсіл (ропа). Як показали дослідження останніх років, під впливом хлоридно-натрієвих ванн настають явні зміни в різних функціональних системах. Мінеральні (Рапов) ванни призначаються через день тривалістю 10-15 хвилин (курс лікування 8-10 ванн). При наявності відповідних показань замість Ван призначаються дощовий або циркулярний душ, душ Шарко, підводний душ-масаж.

Мінеральні джерела

джерело №1
- це хлоридно-сульфатна калієво-натрієво-магнієва вода. Ефективне лікування органів травлення, шлунково - кишкового тракту; Посилення жовчогінну, сечегонного і загального оздоровчого ефекту; Виведення радіонуклідів, токсинів, канцерогенів і нітратів; Покращує обмін речовин, імунну та нервову систему. Лікарські рекомендації - при хронічних гастритах зі зниженою і нормальною секрецією і кислотністю шлункового соку; - при захворюванні печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів; - при захворюванні товстого кишечника; при виразкових хворобах шлунка та дванадцятипалої кишки.
джерело №6
- це хлоридно-сульфатна калієво-натрієво-магнієва вода. Ефективне лікування органів травлення, шлунково - кишкового тракту; Посилення жовчогінну, сечегонного і загального оздоровчого ефекту; Виведення радіонуклідів, токсинів, канцерогенів і нітратів; Покращує обмін речовин, імунну та нервову систему. Лікарські рекомендації - при гастритах; при виразкових хворобах шлунка та дванадцятипалої кишки при збереженій і підвищеній кислотності; - при захворюванні печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів; - при захворюваннях товстого кишечника з схильністю до запорів.
джерело №4
- це гідрокарбонатно-кальцієва вода. Джерело природної столової води «Моршинська». Вода з джерела підходить для щоденного вживання всім без винятку. Лікарські рекомендації - при лікуванні сечокислих діатезів, сечокам'яної хвороби.

Лікувальний озокерит

Озокерит в дослівному перекладі означає «пахне віск». Після відповідної обробки він зовні нагадує бджолиний віск, володіє нафтовим запахом і пластичністю. Озокерит ( "чорний віск», або «застиглі сльози землі», як його називають в народі) був відомий на Прикарпатті давно, причому використовувався він, в основному, для виготовлення свічок і ліків. Перший хімічний аналіз озокериту був зроблений в 1840 г. в. Парижі. Єдине родовище озокериту у світі знаходиться в м Борислав (в 60 км. Від Моршина). Колір природного озокериту залежить від якості і кількості смол і варіюється від світло-зеленого і бурого до чорного. Зміст в ньому мінеральних масел визначає його консистенцію - мазеобразную, воскову, тендітну або тверду. Продукт розчинний у бензині, гасі, смолах, хлороформі, практично не розчинний у воді, спирті і лугах. Озокерит складається з високомолекулярних парафінів і церезинів з добавками рідких масел і асфальтно-смолистих речовин. Використання озокериту має протизапальну і анальгетичну дію і посилює гемодинаміку в пошкодженому органі. Завдяки досить низькій теплопровідності, аплікації озокериту на шкірні покриви при температурі 60-70 градусів не викликає опіків. Основна властивість озокериту як терапевтичного засобу полягає в значному посиленні периферичного кровообігу і обміну речовин, що надає рассеивающее, протизапальну і антисептичну дію. Використовується тільки медичний озокерит, що отримується шляхом вилучення з відходів нафтовидобувної промисловості, а також з жильного воску, що видобувається в озокеритових шахтах. На курорті накопичений значний досвід озокеритотерапії при різних захворюваннях. У 80-х роках з'явилися нові препарати на основі жильного озокериту водної виваркі- озокерафін, озокерамін, озопарафін, озокерафиновая серветка. У озокеритне відділенні вам запропонують: озокеритові аплікації; озокеритові вагінальні тампони; озокеритові грілки; озокеритолікування пародонтозу. Показання озокеритотерапії - при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічних гастритах, захворюваннях печінки і шлункових шляхів, кишечника, деяких захворювань нирок і сечовивідних шляхів, запальних гінекологічних захворюваннях, захворюваннях периферичної нервової системи та органів опорно-рухового апарату. На курорті використовуються і такі лікувальні фактори, як торф'яна грязь. Торф'яну грязь добувають в околицях Моршина та сусіднього с.Оболоня. За фізичними і хімічними властивостями грязі є сільномінералізованних лікувальним сировиною високої якості, що володіє великим лікувальним ефектом. Торф'яна грязь застосовується для електрогрязевих процедур, вагінальних та ректальних тампонів.