This version of the page http://www.intime.ua/najkrashhi-filmy-pro-sobak/ (176.114.1.30) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-04-05. The original page over time could change.
Найкращі фільми про собак - InTime
InTime
Домашні тварини

Найкращі фільми про собак

Під дощовий вечір особливо приємно скоротити час, дивлячись цікавий фільм, укутавшись в плед і не забувши принести стратегічний запас закусок. Ще краще, якщо у вас є собака, адже тоді можна посадити пухнастого друга поруч і показати йому кінодіб’єзди з участю сородичів. Якщо ж ви тільки задумуєтеся про те, щоб завести улюбленця, тематичні фільми можуть підштовхнути до такого рішення і навіть допомогти визначитися з породою.

До підбірки найкращих фільмів про собак ввійшли картини, що викликають різноманітні, але однозначно яскраві та незабутні емоції. Багато фільмів стали класикою світового кінематографу, засновані на реальних драматичних подіях. Список доповнили голлівудські яскраві комедії, що обов’язково піднімуть настрій.

1 Хатіко: Найвірніший друг, 2009 р. (рейтинг КиноПоиск 8,3/10, IMDb 8,1/10)

Британсько-американська мелодрама Лассе Халльстрьома незмінно потрапляє в топ фільмів, які рекомендується переглянути кожному. Це ремейк драми “Історія Хатіко” 1987 року. В основу сюжету лягла історія акіти-іну з Японії. Після смерті господаря пес протягом 9 років приходив на вокзал з надією зустріти його з роботи. В картині розкриваються взаємини людини і собаки, показані безмежна вірність і справжня любов, які торкають до глибини душі.

Цікаво, що деякі кінологи оцінюють дії самого вірного пса з іншого ракурсу. Посилаючись на упертість породи, фахівці вважають, що Хатіко приходив у одне й те саме місце не через вірність персонажу Річарда Гіра, а через те, що він звик вести такий спосіб життя. А як ви вважаєте?

2 Собаче життя 1, 2017 р. (КиноПоиск 7,9/10, IMDb 7,2/10) і Собаче життя 2, 2019 р. (КиноПоиск 8/10, IMDb 7,4/10)

Це дивовижна історія про собаку, любов якої здатна перемогти навіть смерть. Пес Бейлі помирає і перевтілюється, але в кожному житті шукає свого першого господаря, Ітана. Собака встигає побути чарівною дворнягою, золотим ретрівером, німецькою вівчаркою, вельш-коргі пемброком і сенбернаром. З кожною реінкарнацією Бейлі все більше розуміє людей, завдяки чому у кінці кінців знаходить Ітана і допомагає втраченому орієнтирам чоловікові знову стати щасливим. А в другій частині улюблений пес повернеться, але вже заради онучки головного героя. У сиквелі задіяні інші породи: зенненхунд, бігль, бурбуль, йоркширський тер’єр.

До речі, режисер першої частини “Собачого життя” – той самий, що й у “Хатіко”. Чи помітний прогрес?

3 Білий полон, 2005 р. (КиноПоиск 8,1/10, IMDb 7,3/10)

Славний фільм з Полом Уокером у головній ролі присвячений виживанню собак в Антарктиці. В основу картини лягла японська драма 1983 року “Антарктична історія”. Події, показані в фільмі, відбувалися насправді. Відважним сибірським хаскі довелося виживати в суворих умовах протягом півроку. Фільм показує справжню силу та відданість собак, які часом перевершують людей за своїми моральними якостями.

4 Білий Бім Чорне вухо, 1977 р. (КиноПоиск 8,4/10, IMDb 8,2/10)

Цей двосерійний радянський фільм є екранізацією книги Гаврила Троєпольського. Режисером виступив Станіслав Ростоцький – справжній майстер своєї справи, Лауреат Ленінської та двох Державних премій СРСР, який пройшов війну і зумів передати всю суть людської природи. Хоча фільм і сумний, дуже важливо подивитися його з дітьми хоча б раз, оскільки він навчає гуманності та змушує задуматися про наших менших братів.

Цікавий факт: за сюжетом, Бім – шотландський сеттер білого забарвлення, проте це не відповідає стандарту породи, тому в фільмі знімався англійський сеттер.

5 Тернер і Хуч, 1989 р. (КиноПоиск 7,6/10, IMDb 6,2/10)

Якщо ви бажаєте розслабитися та подивитися на молодого Тома Хенкса у ролі детектива, зверніть увагу на цей фільм. Секрет успіху комедії полягає в таланті актора та не поступається йому у чарівності бордоському догу. Зворушливе та смішне кіно перевірено часом та ідеально підходить для перегляду всією сім’єю.

6 Неймовірний світ очима Енцо, 2019 р. (КиноПоиск 7,8/10, IMDb 7,5/10)

Фільм знятий за романом “Гонки на мокрому асфальті” Гарта Стайна. Незвичайно, що розповідь ведеться від імені золотистого ретривера, якого озвучив Кевін Костнер. Це історія дружби гонщика Денні та собаки Енцо. Доля приготувала для них чергу крутих поворотів, і щоб дійти до фінішу, їм доведеться стикнутися з крутою дорогою невдач. Хоча з перших хвилин здається, що фільм буде легким і позитивним, він викликає бурю емоцій та потрапляє в саме серце. Цей пес покаже світу, як бути людиною!

7 101 далматинець, 1996 р. (КиноПоиск 6,8/10, IMDb 5,7/10)

Яскрава комедія Стівена Херека знята за однойменним романом британської письменниці Доді Сміт. Дорослим фільм дозволить добре настальгувати, а дітям – побачити багато-багато плямистих собак, посміятися і водночас усвоїти пізнавальні уроки на прикладі злодійки Крюелли Де Віль. А якщо після кінозалу не захочеться спати, то вас чекають “102 далматинці”.

Трохи про труднощі перекладу: Крюеллу іноді називають Стервелою. Справа в тому, що англійською Cruella De Vil – це гра слів cruel (“жорстокий”) і devil (“диявол”). При дубляжі за основу було взято слово “стерва”, що і внесло корективи. Також фільм приніс велику популярність породі далматин, але собак все частіше стали називати далматинцями, що не зовсім коректно.

8 Лессі, 2005 р. (КиноПоиск 7,3/10, IMDb 6,7/10)

У кожного покоління своя “Лессі”. Якщо ви не знайомі з трогательною історією цього розумного та вірного коллі, рекомендуємо звернути увагу на творчість Чарльза Старріджа. Дружба хлопчика Джо та собаки на прізвисько Лессі перемагає, здавалося б, непереборні обставини. Незважаючи на те, що його батько продав коллі герцогові в оплату своїх боргів, пухнаста красуня наполегливо шукає шлях додому.

Історія Лессі вигадана, але це не заважає їй мати мільйони прихильників по всьому світу. На свій час Лессі була настільки популярною, що її нагородили зіркою на голлівудській “Алеї слави”.

9 Снігові пси, 2002 р. (КиноПоиск 7,1/10, IMDb 5,2/10)

Диснеївська комедія обов’язково порадує як дітей, так і дорослих. Історія розгортається навколо дантиста Теда з Маямі. Здається, що його життя склалися належним чином, але все перевертається з ніг на голову. Тед відправляється в Аляску, щоб отримати милозвучне спадщину – десяток хаскі. В’їздні собаки допоможуть йому прислухатися до своїх справжніх бажань, покажуть, якими можуть бути дружба і любов. Фільм чудово підійде для перегляду з дітьми. Живописні сніжні пейзажі, жвавий гумор, красиві та добрі тварини тут представлені у великій кількості.

10 Острів собак, 2018 р. (КиноПоиск 8,1/10, IMDb 7,9/10)

Американський анімаційний фільм режисера Веса Андерсона унікальний у своєму роді. Уява поразить лялькова анімація, політична сатира, вишукана передача японської культури. “Острів собак” займає 13-е місце в списку найбільш прибуткових лялькових мультфільмів. Дія відбувається в майбутньому. Собак поміщають у карантин на віддаленому острові через “собачий грип”. Туди ж вирушає хлопчик Атарі Кобаясі, щоб повернути свого улюбленця Спотса. Хоча ідея мультфільму не нова: “Ми відповідаємо за тих, кого приручили”, її подача ні з чим не порівняється!

Оцените публикацию

По цій темі

Як купати цуценя шпіца цуценя

redactor

Як можна назвати собаку таксу

redactor

Як зшити кофту для кішки

redactor

Як привчити цуценя шпіца до пелюшки

redactor

Як зі светра зробити одяг собаці?

redactor

Як правильно варити перепелині яйця

redactor

Залишити коментар Видалити відповідь

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припускаємо, що ви згодні з цим, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше