This version of the page http://formula.co.ua/blog/gra-hto-u-gorah/ (31.28.191.34) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-30. The original page over time could change.
Гра «Хто у горах?» – Цікавинки для допитливих, навчальні матеріали

Гра «Хто у горах?»

«Хто у горах?» від Nravo Kids — навчальна гра для наймолодших діток (1–3 рочки), яка є як для пристроїв на базі Android, так і для Apple-пристроїв.

В основі гри — імпровізована мандрівка в гори, де живуть кумедні звірята і ними заправляє дід на ймення Іван. Це все супроводжується ніжним жіночим голосом, який постійно говорить з дитиною-гравцем.

В грі присутня певна інтерактивність, адже тицяючи пальцем в персонажа, дитина активує його. Анімований персонаж у відповідь чи то заворушиться, чи то щось промовить.

Під час подорожі дитина вивчає/згадує назви тварин, їх голоси, трохи далі по сюжету повторює лічбу.

До речі, гра не просто українізована. Вона українська. Це помітно в ілюстрації хатинки, в одязі діда, в музиці, які просякнуті українським духом. Локалізовані іноземні ігри такого ефекту дитині не дадуть.

І як це часто буває з хорошою грою, дитину годі відтягнути від неї. Але розробники потурбувались про це. Батьки можуть налаштувати її так, щоб обмежити ігровий час, по закінченні якого всі герої засинають.

І на останок пару слів про творців цієї гри. Nravo Kids — це спільний проект розробника мобільних ігор Nravo та активних українських мам. Розробники, на скільки я знаю, знаходяться в славному місті Львові.