This version of the page http://vn.20minut.ua/Groshi (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Фінансові новини, новини фінансів та грошей - 20 хвилин Вінниця

Гроші

За якої умови декретну відпустку зарахують як стаж до пенсії

В Україні матері та батьки, які йдуть у декретну відпустку, щоб виховувати дитину, можуть отримати додаткові три роки до страхового стажу. Це можливо лише в тому випадку, коли людина офіційно працевлаштована. Лише тоді стаж буде враховуватися при виході на пенсію.

Як Вінниця піклувалася про військових та їх сім’ї у 2023 році: пільги та підтримка

У нашому місті діє комплексна програма соцзахисту, в якій великий «пласт» присвячений саме Захисникам/Захисницям, а також членам їх сімей. Нещодавно в мерії прозвітували, як допомагали цим категоріям торік.  Ми переглянули документ і дізналися, які виплати їм призначали, які діють пільги та яку ще підтримку надають учасникам російсько-української війни та членам їх сімей.

Банкомат «з'їв» карту і не видає гроші? Кілька лайфхаків, що робити

Кожен власник платіжної картки час від часу знімає готівку в банкоматах. Ці звичайні операції нерідко закінчуються тим, що банкомат «ковтає» та не віддає картку або ж списує з рахунку, але фізично не видає гроші. Іноді «грошова скринька» завдає подвійного удару — це відбувається одночасно.

Середня вартість поховання воїна 20-25 тисяч гривень: хто займається цим та як отримати виплату

Загибель близької людини завжди є важкою подією у нашому житті, а коли це ще й полеглий воїн, то болить в рази важче. Такі процеси, як організація поховання, можуть додатково травмувати. Тому ми дізналися, як саме ховають військових у Вінниці та як можна отримати виплати.

У Вінниці планують ремонт п’яти зупинок. Де саме та скільки витратять грошей?

Протягом березня міська влада оголосила п’ять закупівель щодо капремонту зупинок громадського транспорту.  Загалом на роботи та матеріали готові витратити 1 мільйон 403 тисячі гривень. Що потрібно буде робити? І які зупинки хочуть поміняти?

Кредити для військовослужбовців. Чому в пільгах для ЗСУ не зацікавлені банки?

У той час, коли військовослужбовці захищають територіальну цілісність України, їх права за кредитними зобов’язаннями можуть бути порушені. Вінницька адвокатка Мар'яна Слізяк розповіла, чому банки не хочуть надавати пільги захисникам.

Шукають покупців на три спиртові заводи. Чому їх не хочуть купувати і що далі з ними робити?

Дев’ять спиртових заводів продали у нашій області. Залишилися ще три такі підприємства. Яка перспектива продажу таких об’єктів? Скільки грошей держава виручила за уже продані об’єкти спиртової галузі?

За донат виграв 100 тисяч. Щасливчик з Вінниці витратить кошти на лазню для захисників

В редакцію сайту «20 хвилин» звернувся вінничанин. Він розповів, що за донат виграв 100 тисяч. Чоловік збирається витратити кошти на пересувну лазню для захисників.

«Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося

Міська влада відмовила у подальшому розміщенні водоматів мережі «Долина плюс» на вулицях міста.  На це прийняли аж 11 рішень, які зачіпають підприємців-утримувачів водоматів.  У «Долині плюс» заявляють про чергову атаку на них. Адже їм незрозуміло, з яких причин відмовляють у продовженні дозволів.  А що кажуть в міськраді? І що буде в найближчому майбутньому з водоматами «Долини»?

Готують підвищення податків в Україні: які зміни пропонують та що на це кажуть експерти

Держава хоче зібрати ще понад 44 мільярди гривень до бюджету, аби виконати домовленість з Міжнародним валютним фондом. Зараз чиновники бачать єдине джерело залучення додаткових коштів — через підвищення податків та встановлення нових. Що саме пропонують? Який ефект це спричинить? І чи можливо зібрати необхідну суму до Держбюджету, не збільшуючи податковий тягар?

Свіжий випуск

№ 12 від 20 березня 2024

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту з NDF. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up