This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-24. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів



завантажити


Консультативна Рада з надання науково-методичної допомоги суддям з питань судочинства у справах про воєнні злочини



КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на 2024 рік (електронна реєстрація на сайті НШСУ)



Календарний план підготовки суддів, помічників суддів для підтримання кваліфікації, періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації, підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами березень 2024 року


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 


Календарний план 

підготовки суддів, помічників суддів для підтримання кваліфікації,

періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації,

 підготовки та періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації  працівників апаратів судів та працівників Служби судової охорони

за рахунок коштів Державного бюджету України та у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги, міжнародними організаціями та фондами

липень  2023 року


Наказ Про порядок дій при оголошенні повітряної тревоги


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий номер журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на  25 - 29.03.2024 
р.



Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Адміністративні та кримінальні правопорушення у сфері фінансування політичних партій та виборчих кампаній

22 березня 2024 року Національна школа суддів України спільно та за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії провели тренінг для суддів “Розгляд справ про адміністративні та кримінальні правопорушення у сфері фінансування політичних партій та виборчих кампаній”.

Навчання відкрили заступник директора IFES Роман Любченко та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Тамара Закревська, які ознайомили учасників з форматом проведення тренінгу та представили фахову команду викладачів.

Неплатоспроможність фізичних осіб

22 березня 2024 року Національна школа суддів України провела для суддів місцевих та апеляційних господарських судів усеукраїнський семінар “Особливості провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб” на платформі ZOOM.

Національний курс HELP “Кіберзлочинність та електронні докази”

16 квітня – 21 червня 2024 року Національна школа суддів України спільно з Проєктом Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни” та Тренінговим центром прокурорів проводять курс Програми Ради Європи HELP “Кіберзлочинність та електронні докази”.

Для участі зареєструйтесь за посиланням до 3 квітня 2024 року.

Склад учасників буде формуватися на конкурсній основі (з урахуванням спеціалізації, досвіду участі в курсах HELP, гендерної рівності та рівномірного регіонального представництва).

Українська мова за професійним спрямуванням

22 березня 2024 року відбулася завершальна частина тренінгу “Українська мова за професійним спрямуванням” для суддів, помічників суддів і працівників секретаріату Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді.

Цього разу головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Кабиш ознайомила слухачів з морфологічними й синтаксичними нормами української мови, а також навчила правильно будувати та оформлювати речення.

Міжпрофесійні інтервізії

ГО “Асоціація сімейних медіаторів України” у співпраці з Національною школою суддів України запрошує суддів, які розглядають сімейні спори, помічників та секретарів суддів і медіаторів, які працюють із сімейними конфліктами (спорами), взяти участь у міжпрофесійних інтервізіях.

Сучасні правила функціонування ефективної команди: суддя, помічник судді, секретар судового засідання

21 березня 2024 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар-практикум для помічників суддів “Сучасні правила функціонування ефективної команди: суддя, помічник судді, секретар судового засідання- запорука успішної професійної діяльності”.

Відшкодування збитків, втрат та травм, спричинених агресією російської федерації проти України

18–19 березня 2024 року у місті Варшаві (Польща) Міжнародною організацією з Міграції (МОМ), Радою Європи, Програмою USAID “Правосуддя для всіх” був проведений круглий стіл високого рівня “Відшкодування руйнувань, втрат і травм, спричинених агресією рф проти України”.

Участь у круглому столі взяли проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та розробники навчального курсу для суддів “Відшкодування шкоди, заподіяної у процесі збройної агресії громадянам та юридичним особам в Україні” – суддя Великої Палати Верховного Суду Ольга Ступак, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді Наталія Волковицька та суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Максим Ходаківський.

Ключовим питанням роботи круглого столу стало запровадження та функціонування Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України (RD4U), який був створений під егідою Ради Європи із розташуванням у місті Гаазі (Королівство Нідерланди) та заснований як перший компонент майбутнього міжнародного комплексного компенсаційного механізму.

Розгляд публічно-правових спорів за участю військовослужбовців та правоохоронців

20 березня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Дніпропетровським окружним адміністративним судом провела круглий стіл “Проблемні питання, які виникають у практиці адміністративних судів при застосуванні норм матеріального та процесуального права при розгляді публічно-правових спорів за участю військовослужбовців та правоохоронців” для суддів окружних адміністративних судів.

Усі новини