This version of the page http://www.ukrpatent.org/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-13. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
13.03.2024

Від ідеї до виходу на ринок: IP офіс запускає відділ консультативної підтримки трансферу технологій

Маєте винахід і хочете вивести його на ринок, щоб заробляти? Вам допоможе новий відділ ІР офісу, який займатиметься інформаційним забезпеченням трансферу технологій.

Основне завдання нового відділу - всеосяжна консультація, інформаційна та правова підтримка процесу трансферу технологій між його учасниками (винахідниками, науковими установами, бізнес-спільнотою та іншими стейкхолдерами) на всіх стадіях просування технологій та/або їх складових на ринок.

Чим займається новий відділ

Наші фахівці:

  • здійснюють аналіз документів, укладених угод, ліцензійних договорів тощо;
  • розробляють проєкти договорів з розпорядження правами інтелектуальної власності (ліцензійних договорів, договорів комерційної концесії (франчайзингу), договорів про відчуження об’єктів інтелектуальної власності тощо);
  • розробляють механізми збереження інформації з обмеженим доступом;
  • надають консультації з питань набуття, передачі та захисту майнових прав інтелектуальної власності, а також щодо вирішення спорів та конфліктів з метою пошуку компромісних рішень;
  • надають висновки зацікавленим особам щодо відповідності законодавству представлених ними проєктів договорів відносно об’єктів права інтелектуальної власності;
  • здійснюють оцінку юридичних ризиків, пов’язаних зокрема із трансфером технологій, розробляють стратегії для їх зменшення чи уникнення;
  • проводять та беруть участь у навчальних заходах, спрямованих на проведення просвітницької діяльності та підвищення обізнаності в питаннях правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності, комерціалізації інтелектуальної власності, трансферу технологій.

Крім того, задля уникнення ризиків порушення прав інтелектуальної власності та посилення їх подальшого захисту фахівці відділу забезпечать юридичну підтримку протягом всього процесу комерціалізації інтелектуальної власності, зокрема трансферу технологій, включаючи переговори, підписання угод та виконання їх умов.

Куди звертатись?

За консультаціями просимо звертатися:

  • за телефоном: +380(44) 498-38-72 (понеділок - четвер: з 9:00 до 17:15; п’ятниця: з 9:00 до 16:00);
  • на електронну пошту: tetiana.tkachuk@nipo.gov.ua або olha.berezhna@nipo.gov.ua

Памʼятайте: фахова підтримка – запорука успішного виходу ваших ідей на ринок. 

Читайте також:

Захищай і заробляй на своїх ідеях: IP офіс надає консультації для креативних індустрій

Винахідництво та інноваційна діяльність серед військових: консультації фахівців ІР офісу

12.03.2024

Україна-ЄС: у Брюсселі обговорили підтримку стійкості українського культурного та креативного секторів

Як ЄС може підтримати культурний та креативний сектори економіки України? Як від цього розвиватиметься економіка європейських країн? Актуальні питання захисту права інтелектуальної власності та перспективи розвитку законодавства у сфері авторського права з урахуванням євроінтеграційного процесу.

Ці та інші теми – у фокусі дводенного семінару “Українська креативна економіка як сфера міжсекторальної співпраці та взаємопідтримки”, який було організовано 7-8 березня 2024 року у м. Брюссель (Бельгія) Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти, молоді, спорту і культури (DG EAC).

Участь у заході взяли представники Європейської Комісії, ЮНЕСКО, національних відомств країн-членів ЄС та країн, що мають статус кандидатів-членів ЄС, креативних секторів економіки, стейкхолдерів культурної сфери.

Український ІР офіс у Брюсселі представила начальниця департаменту розвитку сфери авторського права і суміжних прав Любов Майданик. Це вперше українське національне відомство долучилося до такої дискусії DG EAC з культурними інституціями України в контексті підтримки стійкості українського культурного та креативного секторів економіки через інструменти права інтелектуальної власності.

Любов Майданик (праворуч)

 

Представниця ІР офісу долучилася до обговорення актуальних питань забезпечення охорони та розвитку інтелектуальної власності на міжнародному рівні з урахуванням особливостей національних законодавств.

“Головний меседж від ЄС у сфері авторського права зводиться до того, що країни-кандидати на членство в ЄС мають гармонізовувати своє внутрішнє законодавство у сфері авторського права до acquis ЄС, але при цьому мають враховуватися економічні інтереси країни та її національні особливості”, – зауважила Любов Майданик.

За її словами, узгодження законодавства в сфері авторського права з acquis ЄС є одним із викликів для України на шляху до набуття повноправного членства в ЄС. І такі високопредставницькі зустрічі дозволяють сформувати цілісне глобальне бачення того, куди ми маємо рухатися далі.

“Іншим важливим завданням є популяризація знань про інтелектуальну власність серед креативних секторів економіки. Реєстрація результатів творчої діяльності та удосконалення інструментів охорони допомагатимуть креаторам отримувати кращий дохід, оскільки реєстрація та якісна охорона сприяють комерціалізації. Потрібно підвищувати знання про інтелектуальну власність з тим, щоб креатори знали, як захистити свою творчість, а також не порушувати права інших”, - акцентувала Любов Майданик, яка переконана, що держава має сприяти розвитку креативного сектору, адже від цього залежить і розвиток економіки країни. 

Довідково:

Семінар відбувся на виконання Робочого Плану Європейського Союзу у сфері культури на 2023-2026 роки, який передбачає підтримку українських стейкхолдерів у креативній та культурній сферах, а також в межах заходів, які проводяться Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури за підтримки Платформи культурних зв'язків, яка реалізується Гете-Інститутом у Брюсселі.

Фото: Cultural Relations Platform

Читайте також:

Набуття та втрата статусу сирітського твору: ІР офіс розробив зразки заяв та затвердив Порядок надання довідки з реєстру сирітських творів

Розвиток книжкової галузі: IP офіс та Український інститут книги домовилися про співпрацю

11.03.2024

Ідеї, які змінюють світ: стартувала Всеукраїнська просвітницька кампанія до Міжнародного дня інтелектуальної власності

Дізнайтесь, як стати учасником і амбасадором унікальної екологічної кампанії від української IP Academy та які цікаві заходи чекають дітей і молодь цієї весни. 

11 березня стартувала Всеукраїнська просвітницька кампанія “Творчі екоініціативи: як ідеї змінюють звичайний світ”. Вона присвячена Міжнародному дню інтелектуальної власності, який відзначають 26 квітня, і є частиною цьогорічної всесвітньої кампанії ВОІВ “Інтелектуальна власність та Цілі сталого розвитку: будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості”

Український ІР офіс долучається до просвітницьких акцій, оскільки популяризація важливості розвитку сфери ІВ є одним з пріоритетів роботи нашої установи.

Вже заплановано десятки різноманітних заходів. Обіцяємо: буде цікаво і корисно.

Головні завдання цьогорічної Всеукраїнської просвітницької кампанії:

  • популяризація знань про інтелектуальну власність, її значення для майбутнього планети Земля, розвитку суспільства та кожного з нас;
  • важливість забезпечення надійної правової охорони творчих рішень;
  • формування екокультури та відповідального споживання, сприяння у формуванні якісно нового уявлення дітей і молоді про культуру екодружнього відношення до довкілля та відповідального споживання, переосмислення власних звичок щодо культури споживання товарів та послуг;
  • сприяння розвитку талантів, здатності до креативного мислення та генерації власних творчих рішень, які сприятимуть покращенню, удосконаленню існуючих технологій для розбудови технологічно розвинутої екодержави та вирішенню екозагроз, що існують нині в Україні.

Цілі:

  • формування у дітей та молоді свідомого ставлення до екології; 
  • розвиток інноваційних підходів до вирішення екологічних проблем;
  • залучення громадськості до екологічних питань. 

Хто може проводити заходи?

  • Вчителі та тьютори;
  • викладачі закладів вищої освіти;
  • екосвідомі батьки;
  • екоактивісти;
  • фахівці у сфері інтелектуальної власності, зокрема патентні повірені або будь-які фахівці, повʼязані зі сферою інтелектуальної власності та інновацій.

Для кого?

Перш за все - для дітей та молоді, оскільки вони завжди мріють про можливість бути частинкою чогось важливого та змінювати світ на краще.

Ця кампанія дасть дітям можливість відчути себе частиною важливого процесу - генерування нових ідей щодо захисту природи. 

Найцікавіші події, які вже заплановано

Діти побачать, що їхні ідеї та дії можуть мати реальний вплив на світ навколо них. І в цьому їм допоможуть:

  • 15 уроків на неймовірно цікаві теми, повʼязані з інтелектуальною власністю, екологією та цілями сталого розвитку (вчитель/тьютор може самостійно обрати тему);
  • каталог книг з підбіркою корисної літератури з тематики просвітницької кампанії;
  • інтерактивний квіз «Перевір свого Екогероя»;
  • гра-квест «5 кроків до Екоперемоги»;
  • чек-лист з корисними порадами «Екологічний компас: вірний напрямок для глобальних змін».

Дати проведення: з 11 березня по 26 квітня 2024 року.

Сертифікат амбасадора отримає будь-яка особа (фізична або юридична), якщо вона: 

  • проведе та організує проведення заходу з тематики Просвітницької кампанії;
  • опублікує інформацію про проведення заходу на будь-яких інформаційних ресурсах (сторінках у соціальних мережах, сайтах тощо) з використанням хештегів #WorldIPDay та #EкoКреатор;
  • зареєструється як учасник за посиланнями нижче.

Як стати учасником кампанії?

Для участі в просвітницькій кампанїї необхідно заповнити реєстраційні форми за посиланнями:

  • Реєстрація амбасадора Всеукраїнської просвітницької кампанії 2024 «Творчі екоініціативи: як ідеї змінюють звичайний світ». 
  • Реєстрація екокреатора Всеукраїнської просвітницької кампанії 2024 «Творчі екоініціативи: як ідеї змінюють звичайний світ».
  • Усі матеріалами просвітницької кампанії - за посиланням (зверніть увагу, що презентації мають динамічні елементи, тому їх потрібно завантажити). 

Запрошуємо усіх долучитись до  просвітницької кампанії, яка стане поштовхом для розвитку творчості та важливих навичок для майбутнього. 

Довідково:

Щорічно 26 квітня відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності. Всесвітня організація інтелектуальної власності обирає та пропонує для обговорення світовій спільноті важливу тему, в контексті інтелектуальної власності, що має важливе значення для розв'язання глобальних завдань, що стоять перед світом. У 2024 році було обрано тему “Інтелектуальна власність та Цілі сталого розвитку: будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості”. 

Читайте також:

Діти в цифровому світі: підсумки серії онлайн-занять від IP Academy

Триває відеоконкурс ВОІВ для молоді: як взяти участь

“Мою ідею вкрали!” – ТОП-5 фраз, якими творці шокують юристів

11.03.2024

Правила складання, подання та проведення експертизи заявки на реєстрацію географічного зазначення: Мінекономіки та IP офіс запрошують до обговорення проєкту

Міністерство економіки України та IP офіс запрошують спільноту до обговорення проєкту наказу “Про внесення змін до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 12 березня 2021 року № 536-21”, яким викладаються в новій редакції Правила складання, подання та проведення експертизи заявки на реєстрацію географічного зазначення.

8 березня 2024 року на офіційному вебсайті Мінекономіки оприлюднило проєкт цього наказу.

Дотримуючись принципів прозорості та публічності в розробці та впровадженні підзаконних актів Уряду, Мінекономіки спільно з IP офісом проводять відкрите обговорення пропозицій громадськості стосовно проєкту Правил.

Захід відкритий та відбудеться 3 квітня 2024 року, початок – о 14:00.

Долучитись до обговорення можна в онлайн-режимі (Zoom) за посиланням.

Ідентифікатор конференції: 878 5946 4079

Код доступу: 099501

Читайте також:

Представники Мінекономіки, ІР офісу і професійної спільноти обговорили проєкт Правил складання, подання та проведення експертизи заявки на ТМ

Положення про Комісію “Україна” набрало чинності 

08.03.2024

Від захисту авторства мемів - до гармонізації законодавства з ЄС: IP офіс долучився до XIV Всеукраїнської школи з права інтелектуальної власності 

Охорона і захист авторства мемів та фан-артів, виклики й тренди сфери інтелектуальної власності, зміни законодавства на шляху вступу України до ЄС та альтернативні методи вирішення спорів. Про це розповіли представники ІР офісу під час XIV Всеукраїнської школи з права інтелектуальної власності від Київського осередку Ліги студентів Асоціації правників України (АПУ).

Виступ був присвячений темі “Сучасні виклики права інтелектуальної власності”. 

Зокрема начальниця відділу розвитку мережі центрів підтримки технологій та інновацій (TISC) Департаменту розвитку інновацій ІР офісу Анастасія Ярмолюк розповіла про:

  • особливості правової охорони об’єктів права інтелектуальної власності;
  • охорону і захист фан-артів, фан-фікшн, мемів, шрифтів, нетрадиційних торговельних марок;
  • правове регулювання діяльності штучного інтелекту,
  • захист прав у цифровому середовищі,
  • контрафакцію, промислове шпигунство, кіберсквотинг та інші актуальні напрями розвитку IP сфери.

Україна вже на 98% наблизила законодавство в ІР сфері до правової бази ЄС у рамках виконання Угоди про асоціацію. Проте ми постійно повинні враховувати всі виклики сучасності у сфері права інтелектуальної власності, зокрема стежити за технологічними змінами та удосконалювати законодавство для відповідності новітнім трендам. ІР система України повинна бути гнучкою і готовою до адаптації та змін", – наголосила Анастасія Ярмолюк.

Про сучасні виклики ІР медіації в Україні, практику впровадження ІР медіації та дослідження досвіду іноземних країн, а також роботу Центру медіації та посередництва розповіла його керівниця Ауріка Грибовська:

Для IP сфери медіація є ефективною та результативною процедурою вирішення спорів, оскільки специфіка об’єктів інтелектуальної власності полягає у їх нематеріальності. Це дозволяє сторонам конфлікту та медіатору знайти варіанти вирішення, не обмежуючись переліком законодавчо встановлених способів захисту порушеного права. IP офіс одним із напрямів своєї діяльності визначив впровадження механізмів альтернативного вирішення спорів, зокрема медіації”. 

Ауріка Грибовська (зліва) та Анастасія Ярмолюк

Також Ауріка Грибовська зауважила, що основним завданням створеного на базі ІР офісу Центра медіації та посередництва є сприяння мирному врегулюванню спорів шляхом ознайомлення всіх стейкхолдерів з процедурою медіації, її особливостями та перевагами. Проведення цієї процедури на базі Центру медіації із залученням професійного медіатора надасть можливість сторонам конфлікту вирішити спір у позасудовому порядку, оптимально та на вигідних умовах. Що у свою чергу дозволить зберегти партнерські відносини та конфіденційність спору, а також значно зекономити час і кошти.

Фото надано Лігою студентів Асоціації правників України.

Довідково:

Ліга студентів Асоціації правників України – це молодіжна організація з 10-річним досвідом роботи. Об’єднує перспективну й амбітну молодь для руйнування стереотипів щодо сучасної юриспруденції. Метою Ліги студентів АПУ є виведення на юридичний ринок справжніх молодих фахівців у сфері права, які обрали свою професію не тільки розумом, а й серцем.

 

Читайте також:

  • Розвиток інфраструктури для медіації: ІР офіс і ГО “Українська асоціація суддів з медіації” об’єднують зусилля
  • Talking about my idea: що треба знати про можливості для інноваторів у програмі “Горизонт Європа” (відео)
06.03.2024

“Мою ідею вкрали!” - ТОП-5 фраз, якими творці шокують юристів

Продовжуємо нашу рубрику IPictures - цікаво про IP в картках. Сьогодні розкажемо, а точніше - покажемо, про міфи щодо авторського права.

Зібрали фрази, які юристи неодноразово чули від творців (літераторів, музикантів, художників тощо) щодо деяких нюансів авторського права.

За допомогою карток пояснюємо на конкретних прикладах, що з ними не так. І наводимо статті закону, де про це можна дізнатись детальніше.

        

        

Більше подібних матеріалів - на нашій сторінці у Фейсбуці.

Також підписуйтесь на IP офіс в YouTube, де вже вийшло багато відео про інтелектуальну власність загалом і про авторське право зокрема.

 

Читайте також:

  • Про IP в картках: що таке монетизація контенту і як українці дають росії гроші на війну проти себе
  • “34 полюси творчості”: особливості застосування норм права інтелектуальної власності у книговидавництві (відео)
05.03.2024

Розвиток інфраструктури для медіації: ІР офіс і ГО “Українська асоціація суддів з медіації” об’єднують зусилля

Мета співпраці: ефективне впровадження медіації в Україні та напрацювання успішних кейсів.

Для того, щоб інтегрувати інструмент медіації в систему захисту прав, Україні знадобився тривалий час. Основний скепсис її потенційних учасників зводився до того, що сторони не вірили, що рішення за результатами медіації може бути виконане. Відтак, для утвердження довіри сторін до медіації як інструмента потрібно об’єднувати зусилля суддів, адвокатів, медіаторів та усіх зацікавлених сторін, а державі - розбудовувати інфраструктуру для застосування цього механізму.

Про це йшлося під час зустрічі очільниці ІР офісу Олени Орлюк та начальниці Центру медіації та посередництва Ауріки Грибовської з президентом ГО “Українська асоціація суддів з медіації” (яка є Національною секцією GEMME Europe), суддею Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрієм Рищенком.

У світі навчання медіаторів передбачає не тільки засвоєння теоретичного матеріалу, але й симуляцію процесу медіації в кейсах різного спрямування, у тому числі в кейсах з інтелектуальної власності. Про це зазначила Олена Орлюк.

За її словами, суть ІР спору досить часто зводиться до того, кому був виданий охоронний документ на той чи інший об’єкт права інтелектуальної власності. Звертаючись до суду, позивач прагне розв’язати наявний конфлікт інтересів та домогтися скасування реєстрації.

“Створюючи Центр медіації та посередництва, ми керувалися серед іншого тим, що саме ІР офіс може бути гарантом, що рішення, яке задовольнить сторони за підсумками медіаційного процесу, буде виконане. Ми усвідомлюємо наслідки медіації і беремо на себе відповідальність за виконання цього рішення”, - акцентувала очільниця ІР офісу.

Олена Орлюк та Андрій Рищенко

Андрій Рищенко переконаний, що суддям та і самій державі потрібно активніше долучатися до промоції та популяризації медіації, адже будь-які зусилля будуть марними, якщо ініціатива не буде підтримана сторонами судового процесу та представниками держави. Саме тому команда GEMME Ukraine продоводить низку заходів, присвячених медіації, роз'ясненню її основних принципів та переваг для суддівського корпусу, який є важливим стейкхолдером для розвитку медіації.

Ауріка Грибовська запевнила, що Центр медіації ІР офісу готовий долучатися до просвітницьких ініціатив, які направлені на популяризацію медіації в Україні.

Учасники зустрічі обговорили:

  • шляхи підвищення довіри до медіації (одним із яких є налагодження ефективної комунікації між усіма стейкхолдерами цього процесу та розвиток інфраструктури для медіації);
     
  • перспективи запровадження в Україні іноземного досвіду в частині обов’язкової зустрічі з медіатором, перш ніж вдаватися до судових процедур;
     
  • строки розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності та особливості ІР медіації.

За результатами зустрічі ІР офіс уклав з ГО “Українська асоціація суддів з медіації” меморандум про співпрацю. Документ підписали Олена Орлюк та Андрій Рищенко.

 

Читайте також:

  • Практика впровадження ІР медіації: презентуємо дослідження досвіду іноземних країн
  • Промоція альтернативного вирішення спорів: новий рівень співпраці IP офісу та Української академії медіації
05.03.2024

Talking about my idea: що треба знати про можливості для інноваторів у програмі “Горизонт Європа” (відео)

Відбувся другий вебінар у межах роботи National IP&Innovations Hub і TISC в Україні. 

Учасники другого вебінару проєкту Talking about my idea дізналися про можливості співпраці в сфері досліджень та інновацій, що відкриваються через участь України в програмі “Горизонт Європа”. А також про перспективи створення стійких зв'язків між науковими спільнотами України та ЄС.

Ігор Таранов, кандидат економічних наук, доцент, керівник “Офісу Горизонт Європа в Україні” НФДУ, та Юлія Ремінська, докторка філософії у галузі права, головна спеціалістка “Офісу Горизонт Європа в Україні” НФДУ, презентували тему “Можливості для українських учасників та особливості створення консорціумів у Рамковій програмі “Горизонт Європа” за напрямом “Дослідницькі інфраструктури”.

Спікери розкрили тематику про широкі можливості для наукових досліджень та інновацій, що сприяє зміцненню зв'язків між українським і європейським науковими спільнотами. Детально розглянули:

  • можливості Рамкової програми “Горизонт Європа” для вітчизняних дослідників та інноваторів;
  • особливості формування консорціумів у РП “Горизонт Європа” за напрямом “Дослідницькі інфраструктури”;
  • грантову підтримку від Національного фонду досліджень України;
  • можливості РП “Горизонт Європа” для різних сфер;
  • особливості формування консорціумів в рамках програми “Горизонт Європа”.

Дивіться запис вебінару на нашій ютуб-сторінці:

Нагадуємо, що працівників IP офісу обрано до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання РП “Горизонт Європа” за напрямами “Європейська дослідницька рада” та “Дослідницькі інфраструктури”.

“Програма “Горизонт Європа” є транснаціональною рамковою програмою, спрямованою на наукові дослідження та інновації. Вона включає в себе науково-дослідні ініціативи ЄС, механізми прийняття рішень, такі як Європейська інноваційна рада, дослідницькі місії та партнерські проєкти, спрямовані на поліпшення наукового ландшафту. Програма розроблена на період 2021-2027 років з метою вирішення глобальних проблем та сприяння промисловій модернізації шляхом координації наукових та інноваційних зусиль”, – зазначив Ігор Таранов.

“Ключовою складовою ефективного формування консорціумів в рамках програми “Горизонт Європа” є стратегічне визначення спільних цілей та оптимального розподілу наукових, технічних та фінансових ресурсів серед учасників. Взаємодія в межах консорціуму сприяє синергії компетенцій, максимізації інноваційного потенціалу та ефективному вирішенню складних завдань досліджень, що передбачені програмою”, - підкреслила Юлія Ремінська.

Також спікери зазначили важливість ролі IP офісу, який допомагає визначити та охороняти права на об'єкти інтелектуальної власності, створені в результаті реалізації проєкту “Горизонт Європа”.

Довідково

Talking about my idea - проєкт, який реалізується у межах роботи National IP&Innovations Hub та TISC в Україні. Це серія вебінарів, де розглядають найактуальніші та складні питання, практичні кейси від провідних національних та зарубіжних фахівців у сфері інтелектуальної власності та інновацій, які діляться своїм досвідом та знаннями.

 

Читайте також:

  • Шлях проєкту “від ідеї до ринку” – які інструменти потрібні: підсумки першого вебінару серії Talking about my idea (відео)
  • ІР офіс вітає початок роботи “Офісу Горизонт Європа в Україні”

Новини

13 березня 2024
Від ідеї до виходу на ринок: IP офіс запускає відділ консультативної підтримки трансферу технологій
12 березня 2024
Україна-ЄС: у Брюсселі обговорили підтримку стійкості українського культурного та креативного секторів
11 березня 2024
Ідеї, які змінюють світ: стартувала Всеукраїнська просвітницька кампанія до Міжнародного дня інтелектуальної власності
11 березня 2024
Правила складання, подання та проведення експертизи заявки на реєстрацію географічного зазначення: Мінекономіки та IP офіс запрошують до обговорення проєкту
08 березня 2024
Від захисту авторства мемів - до гармонізації законодавства з ЄС: IP офіс долучився до XIV Всеукраїнської школи з права інтелектуальної власності 
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності, що передбачені Порядком сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 № 1716. 

  • Нові реквізити рахунків УКРНОІВІ для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності

Реквізити для сплати державного мита (за видачу охоронних документів на об’єкти промислової власності) і зборів (у сфері авторського права) залишаються чинними, а саме:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

09 лютого , 2024

Набрав чинності новий Регламент Апеляційної палати НОІВ (IP офісу)

Набрав чинності наказ Міністерства економіки України від 23 листопада 2023 року № 17768 «Про затвердження Регламенту Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності».

Детальніше >>

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Лютий 2023 Лютий 2024

Винаходи

205
215

Корисні моделі

255
363

Промислові зразки

65
97

Торговельні марки

2101
2833

Усього надійшло

2626
3508
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

13

Березня , 2024

На цей день подій не заплановано

Всі події