Про клуб

З метою правового виховання підростаючого покоління, поширення правової інформації серед молоді, підвищення рівня соціально-психологічної підготовки молоді до самостійного життя у 1999 році, з ініціативи бібліотеки, яка була підтримана Головним управлінням юстиції у Кіровоградській області, управлінням освіти і науки облдержадміністрації, відділом кримінальної міліції у справах неповнолітніх було створено лекторій „Молодь і право”. Планувалось, що діяльність лекторію буде спрямована на учнів державних професійно-технічних училищ м. Кіровограда. Але з часом до заходів лекторію залучились і учні загальноосвітніх шкіл, студентська молодь.

Основними завданнями лекторію є:
– інформування молоді з питань права;
– сприяння подоланню в свідомості окремих представників молоді помилкових поглядів і переконань, негативних звичок поведінки;
– сприяння виробленню навичок правомірної поведінки;
– популяризація літератури з питань права;
– залучення користувачів до бібліотеки.

Заняття лекторію відбуваються в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка, один раз на місяць. Робота лекторію проводиться із залученням фахівців – юристів різного профілю. За 9 років відбулося 80 засідань, які відвідало понад 2,5 тис. осіб.

При складанні програми лекторію, підготовці засідань завжди враховуються потреби молоді. На засіданнях розглядаються питання відображення прав підлітків в статтях законів України, статистика правопорушень молоді у Кіровоградській області, причини формування протиправної поведінки, обговорюються проблеми СНІДу, наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму. Відвідувачам даються поради, як слід себе поводити, щоб не стати жертвою насильства і шахрайства.

Час також вносить свої корективи в планування засідань. До тем, які є актуальними протягом багатьох років, добавляються нові. Зокрема, тема торгівлі людьми, ігрових автоматів, комп’ютерної залежності, телефонного тероризму тощо.

Засідання є різними і за своєю формою. Молодь добре ставиться до відвертої розмови з досвідченими фахівцями, до занять у формі тренінгів, конкурсів. Відвідувачам подобається і така форма, як перегляд відеофільму із коментарями спеціалістів. До кожної зустрічі в бібліотеці оформляється книжкова виставка, готуються огляди літератури.

Ми вдячні за активну і високопрофесійну участь в роботі лекторію спеціалістів відділу правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів, друкованих ЗМІ, легалізації об’єднань громадян та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Кіровоградській області, служби у справах дітей виконавчого комітету Ленінської районної у місті Кіровограді ради, інспекції у справах неповнолітніх Ленінського і Кіровського районів м. Кіровограда, кафедри правознавства Кіровоградського педагогічного університету ім. Володимира Винниченка.

План роботи лекторію „Молодь і право” на 2017 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2016 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2015 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2014 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2013 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2010 рік.     завантажити
План роботи лекторію „Молодь і право” на 2009 рік.     завантажити

25006, Україна, м. Кропивницький, вул. Володимира Панченка 6/15, тел./факс: (0522) 32-05-65
e-mail: oub@lib.kr.ua

Вибрати мову сайту »
Меню