This version of the page http://www.intime.ua/anandyn-dlya-kotiv/ (176.114.1.30) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-02-09. The original page over time could change.
Анандин для котів - InTime
InTime
Домашні тварини

Анандин для котів

Один із найбільш популярних лікарських препаратів для лікування кішок і собак – це Анандин. Доступна ціна, широкий спектр дії, мінімум побічних ефектів і протипоказань роблять його практично універсальним засобом. Анандин для кішок застосовується в терапії багатьох захворювань вірусної, бактеріальної, грибкової, а також паразитарної природи. Завдяки своєму складу препарат швидко знищує патогенних мікроорганізмів, запобігаючи розвитку ускладнень.

Склад і форма випуску препарату

Виробник випускає Анандин для кішок у трьох формах.

Краплі для очей і носа, для вух. Офтальмологічні краплі мають зеленуватий колір; вони показані для лікування інфекційних захворювань носоглотки та очей. Вуховий препарат призначають для терапії отитів; розчин має жовтуватий відтінок. Анандин плюс – вушні краплі – застосовується для лікування паразитарних захворювань вух, оскільки до його складу додатково входить активний протипаразитарний компонент – перметрин.
Мазь для зовнішнього застосування. Використовується для терапії шкірних захворювань, відновлення епідермісу після перенесеної інфекції або травми покриву, при грибкових ураженнях.
Розчин для ін’єкцій. Використовується для лікування великої кількості захворювань різної етіології, а також у профілактичних цілях, для підтримки імунітету. Вводиться в м’язи.

Діюча речовина препарату Анандин для кішок – глюкамінопропілкарбакридон (анандин). Це синтетичний індуктор цитокінів з низькою молекулярною масою. З’єднання має виразну протизапальну та імуномодулюючу дію. Воно має руйнівну дію на патогенні мікроорганізми, стимулює вироблення Т- і В-лімфоцитів, проявляє активність проти вірусів, впливає на процес регенерації. Анандин не є токсичним препаратом, виводиться з організму приблизно через 20 годин після введення всередину.

Показання до застосування

Анандин застосовується для лікування кішок у наступних випадках:

гострі і хронічні захворювання різної природи;
грибкові патології;
запальні процеси внутрішніх органів;
зниження імунітету;
ускладнення після перенесених захворювань;
травматичні ушкодження.
Препарат ефективний при дерматозах та мікозах, отитах і кон’юнктивітах, ринітах і хворобі кишечної палички, а також багатьох інших захворюваннях.

Як застосовувати Анандин

Кожна форма препарату має свою інструкцію з застосування.

Краплі для очей:
Препарат капають під нижнє повіко по дві краплі в кожне око, вранці і ввечері щоденно, протягом принаймні 5 днів. У важких випадках можна використовувати препарат протягом двох тижнів.

Краплі для носа:
Засіб капають в кожну ніздрю по 1-2 краплі вранці і ввечері щоденно, протягом 5-7 днів. При ускладненому, гнійному риніті можна проводити лікування протягом 14 днів.

Ушні краплі:
При лікуванні отиту препарат капають щоденно протягом тижня по 2-4 краплі вранці і ввечері (додатково можна в обідню пору). Анандин плюс застосовують при ушному кліщі таким чином: один раз на день по 3 краплі, протягом 3-7 днів щоденно. Цю форму препарату можна використовувати для профілактики.

Розчин для ін’єкцій. Для лікування необхідний об’єм розраховують, виходячи з співвідношення 20 мг на 1 кг маси тіла кішки, а з профілактичною метою – близько 5 мг на 1 кг. Укол ставлять в м’яз одноразово в день, протягом 3 днів при лікуванні хвороб і 10 днів для профілактики.

Мазь. Невелику кількість засобу наносять тонким шаром на місце ушкодження шкіри і аккуратно втирають. Обстригати шерсть або проводити інші підготовчі заходи перед нанесенням засобу не потрібно. Втирати мазь можна 1-3 рази на день протягом приблизно 5 днів. Під час нанесення слід захопити ділянку здорової шкіри на відстані близько 1-2 см від рани.

Побічні ефекти та протипоказання

Хоча Анандин для кошек не є токсичним препаратом, при недотриманні інструкції та недостатній увазі до складу можуть з’явитися побічні ефекти у тварини. Особливо важливо стежити за реакцією тварини на препарат, якщо раніше засіб не використовувався. Серед можливих побічних реакцій можуть відбутися наступні:

сильний свербіж (тварина інтенсивно терлася о меблі або підлогу);
набряклість (очей, носа, носоглотки);
покрасніння шкіри, висипання, випадання шерсті;
слабкість, відмова від їжі та води;
рідкі сече виділення (свідчить про інтоксикацію організму).

Протипоказання до застосування Анандина для кошек досить мало: індивідуальна непереносимість компонентів лікарського засобу та захворювання нирок. Останнє стосується застосування ін’єкційної форми препарату.

Переваги та недоліки лікарського засобу

Переваги Анандина для кошек:

препарат можна використовувати не тільки для лікування, але і у профілактичних цілях;
лікувальний ефект досягається за короткий час;
засіб має універсальну дію – можна застосовувати для лікування бактеріальних, вірусних, грибкових, паразитарних інфекцій;
Анандин випускається в кількох формах, що дозволяє здійснювати як внутрішнє, так і зовнішнє вплив на патогенну флору;
лікарський засіб практично не має протипоказань;
з дотриманням інструкції з використання препарату, ймовірність побічних ефектів зводиться до нуля;
не потрібне паралельне застосування інших лікарств;
всі форми випуску препарату поєднуються між собою і за необхідності можуть бути використані одночасно;
якщо вдома є собака, то її також можна лікувати цим засобом;
Анандин має невисоку вартість.

Щодо недоліків лікарського засобу Анандин слід відзначити обмеження в тривалості його застосування. Препарат не можна використовувати довше, ніж це вказано в інструкції.

Рекомендації щодо лікування кішки препаратом Анандин

Щоб підвищити ефективність лікування та досягти якнайшвидшого та повного одужання улюбленця, в процесі застосування препарату Анандин слід дотримуватися деяких рекомендацій.

Перед закапуванням ушних крапель, вуха кота потрібно аккуратно очистити від забруднень. Для цього ватний тампон змочують ушними краплями Анандин (можна використовувати фізраствор), а потім обережно протирають внутрішню поверхню вуха рухом зсередини на зовні, не глибоко проникаючи. Тільки після цього можна закапувати ліки.
Рани на поверхні шкіри також потрібно перед цим очистити, якщо на них є гнійні виділення або кров. Корочки не рекомендується відлущувати.
При закапуванні очних крапель, очі улюбленця також потрібно промити. Для цього підійде звичайна вода або неяскравий чай.
Після закапування кошку треба трохи утримати на руках, щоб вона не трусила головою і не розбризкувала ліки.
При використанні крапель необхідно уважно слідкувати, щоб не переплутати флакони. Недопустимо використання ушних крапель для лікування очей.
Ставити коту уколи потрібно стерильним шприцем з дотриманням усіх заходів асептики.
Необхідно періодично перевіряти термін придатності препарату при зберіганні в домашніх умовах.

Скільки коштує Анандин для котів

Препарат для лікування котів від різних зовнішніх та внутрішніх захворювань Анандин, не зважаючи на всю свою універсальність, відрізняється доступною ціною. Так, вартість 5 мл крапель для очей, носа та вух находиться в межах 80-100 гривень. Мазь Анандин (10 г) коштує приблизно 60 гривень. Найбільш дорогим варіантом є ін’єкційна форма – вартість розчину для ін’єкцій становить 190-230 гривень за три ампули по 2 мл.

Аналоги та відгуки

На даний момент Анандин не має аналогів серед лікарських препаратів, які застосовуються в ветеринарії. При цьому відгуки про лікарський засіб дуже різноманітні: від захоплених до дуже негативних. Не останню роль у цьому відіграє той факт, що багато власників, сподіваючись на універсальність лікарського засобу та відсутність протипоказань, придбовають його та застосовують самостійно. Щоб уникнути побічних ефектів, досягти одужання улюбленця, а не погіршення його стану, перед використанням засобу обов’язково потрібно показати тварину ветеринарному спеціалісту.

Оцените публикацию

По цій темі

Як купати цуценя шпіца цуценя

redactor

Як можна назвати собаку таксу

redactor

Як зшити кофту для кішки

redactor

Як привчити цуценя шпіца до пелюшки

redactor

Як зі светра зробити одяг собаці?

redactor

Як правильно варити перепелині яйця

redactor

Залишити коментар Видалити відповідь

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припускаємо, що ви згодні з цим, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше