This version of the page http://www.intime.ua/gamavit-dlya-sobak/ (176.114.1.30) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-02-08. The original page over time could change.
Гамавіт для собак - InTime
InTime
Домашні тварини

Гамавіт для собак

Гамавіт для собак – імуномодулюючий лікарський засіб, який використовується в лікувальних та профілактичних цілях незалежно від віку та породи улюбленця. Засіб виробляється на основі натуральних компонентів, майже не має протипоказань і побічних ефектів, має високу ефективність щодо великої кількості захворювань і станів, які потребують мобілізації власних захисних сил тварини.

Склад і форма випуску

До складу Гамавіту для собак входять наступні інгредієнти:

  • натрієва сіль (нуклеїнат натрію) – основне діюче сполука, яке виробляється з дріжджів;
  • екстракт з плаценти (емульгований кислотний гідролізат);
  • вітаміни А, В, С, Е, Н та інші;
  • амінокислоти;
  • жирні кислоти;
  • мікроелементи;
  • протеїни.

Препарат представляє собою напівпрозору червону рідину без запаху; продається в скляних флаконах об’ємом 5, 10 і 100 мл. Кожний флакон герметично закривається гумовою затичкою, покритою ковпачком з фольги.

Як діє Гамавіт

Натрієва сіль стимулює регенерацію клітин і тканин, активізує імунітет, підвищує вміст у крові лейкоцитів, зменшує прояв алергії на токсини. Плацентарний екстракт прискорює метаболізм у пошкоджених клітинах, сприяючи їх відновленню, швидкому заживленню тканин та посиленню захисних сил. Гамавіт для собак має наступний вплив на організм:

  • забезпечує нормалізацію та покращення обмінних процесів в кожній клітині;
  • підвищує опірність тканин і органів до стресових факторів;
  • посилює місцевий та загальний імунітет;
  • підвищує працездатність улюбленця, надає сил і енергії;
  • усуває негативні наслідки токсичних станів при гельмінтозах, отруєнні, інфекційних захворюваннях;
  • відновлює пошкоджені слизові оболонки;
  • поліпшує роботу смугастої і гладенької мускулатури;
  • тонізує організм.

Профілактичне застосування препарату знижує ймовірність загибелі новонароджених цуценят і ослаблених тварин, підвищує фізичну витривалість при інтенсивних тренуваннях собак, зводить на “нівець” вплив стресу.

Показання до застосування

Серед численних показань до застосування Гамавіту для собак можна виділити такі:

піроплазмоз;
токсикоз;
травми різного походження, включаючи післяопераційні;
дегідратація;
важка вагітність;
отруєння;
дефіцит ваги;
недостатність вітамінів, анемічні стани;
чумка;
поразки шкіри.

Гамавіт також показаний для збільшення ймовірності зачаття під час спарювання, а також в післяродовому періоді при важких пологах. Поміж іншого препарат призначають тваринам у період зміни корму, при інтенсивній лікарській терапії, для зниження стресу під час подорожей або переїздів.

Дозування Гамавіту для собак

Дозування та тривалість застосування препарату Гамавіт залежить від мети призначення, маси тіла та стану собаки. Згідно з інструкцією препарат використовується наступним чином:

при укусі кліщів іксодових (піроплазмоз) – 0,5 мл/кг, двічі на день протягом 7 днів;
слабкість, анемічні стани – 0,1 мл/кг двічі на тиждень протягом 30 днів;
після пологів – 0,05 мл/кг за 10 днів до пологів, під час та після них (за показаннями);
для зміцнення організму, при дефіциті вітамінів – 1 мл/кг, частота та тривалість прийому визначається ветеринарним лікарем;
стреси – 0,1 мл/кг, вводиться один раз;
гельмінтози – 0,3 мл/кг через день, тривалість визначається ветеринарним лікарем, додатково потрібне одночасне очищення організму засобами для виведення паразитів;
отруєння – 0,5 мл/кг кілька разів на день, тривалість визначає врач.
Препарат вводять внутрівенно, внутрім’язово або підшкірно інсуліновим шприцем. Найчастіше укол роблять в м’яз (плече або сідницю), але в складних випадках показане внутрівенне крапельне введення.

Важливо: прийом Гамавіту повинен відбуватися тільки під контролем ветеринарного спеціаліста. За необхідності схему прийому коригують.

Гамавіт для цуценят

Ослабленим цуценятам (новонародженим або після хвороби) допускається прийом Гамавіту не тільки у вигляді ін’єкцій, але і шляхом додавання до напою (води або молока). В такому випадку дозування препарату становить, в середньому, 0,1 мл/кг. Подачу проводять за згодою з ветеринаром, який встановлює частоту і тривалість курсу лікування. Додавання лікарства у напій дозволяє швидко підвищити захисні сили організму цуценяти, прискорює розвиток і зростання, збільшує шанси на виживання, знижує ризик інфекційних захворювань і ускладнень. Для дорослих собак цей метод не підходить.

Протипоказання та побічні дії

Гамавіт майже не має протипоказань. Не рекомендується його використовувати, якщо у собаки діагностують онкологічні захворювання, оскільки обілля активних біологічних компонентів і вітамінів може спровокувати зріст пухлини. Також протипоказано використання препарату при індивідуальній непереносимості інгредієнтів.

Згідно проведених досліджень, побічних ефектів від прийому Гамавіту не спостерігається. Однак з огляду на відгуки власників, у деяких випадках у собаки можуть зустрічатися негативні реакції на введення препарату:

порушення дихання;
замедлення пульсу;
пригнічений стан, тормозність.
На місці введення засобу можливе незначне почервоніння або запалення, яке проходить самостійно.

Рекомендації щодо використання Гамавіту

Для підвищення ефективності лікування рекомендується звернути увагу на наступні моменти:

Ні в якому разі не можна колоти препарат, якщо рідини змінили колір, у ній з’явилися осади. Також не можна використовувати препарат, якщо він був підданий заморожуванню або тривалий час перебував під прямими сонячними променями. Те саме стосується порушення герметичності флакона.
Необхідно слідкувати, щоб наступна ін’єкція препарату була проведена вчасно, інакше його дія може ослабитися. Також у процесі лікування слід дотримуватися рекомендованих інтервалів між процедурами.
Гамавіт можна поєднувати з іншими препаратами, наприклад, антибактеріальними, протипаразитарними, противірусними засобами, вітамінними комплексами. В такому випадку дозу препарату і тривалість його введення встановлює лише ветеринарний лікар.
Місце постановки уколу обов’язково обробляють спиртом. Для ін’єкції беруть тільки нові стерильні шприци. Перед тим, як набирати розчин у шприц, його потрібно струсити.
Після процедури потрібно ретельно вимити руки з милом, навіть якщо маніпуляція проводилася у перчатках. При потраплянні засобу на шкіру або слизові оболонки слід тщательно промити їх проточною водою.
Хоча Гамавіт для собак можна придбати без рецепта, його використання вимагає обов’язкової попередньої консультації ветеринарного спеціаліста для оцінки стану улюбленця і складання правильної схеми лікування. Самостійне застосування препарату може призвести до ускладнень.

Як зберігати препарат

Рекомендований для зберігання температурний режим складає від +2 ˚C до +25 ˚C; заморожування та високі температури неприпустимі. Місце зберігання повинно бути захищене від сонячного світла і недоступне для дітей. Невідкриті флакони придатні протягом 2 років, а відкриті можна зберігати протягом місяця.

Гамавіт: вартість та аналоги

Ціна на Гамавіт для собак залежить від обсягу упаковки:

5 мл – близько 70 гривень;
10 мл – близько 120 гривень;
100 мл – близько 900 гривень.
Існують інші препарати для тварин, які також мають імуномодулюючі властивості. Аналогами Гамавіту є: Максидин, Ронко Лейкін, Гамавіт форте, Аміновітал, Вітам, Плацентоль. Вони зміцнюють імунітет, мають регенеративні та захисні властивості, сприяють підвищенню стресостійкості.

В мережі можна знайти різні відгуки про препарат для собак Гамавіт. Деякі спеціалісти вважають, що він слабо допомагає при лікуванні серйозних захворювань. Однак більшість ветеринарних лікарів, а також власників і заводчиків відзначають помітне покращення самопочуття тварин після проходження курсу лікування, особливо при правильному використанні засобу.

Оцените публикацию

По цій темі

Як купати цуценя шпіца цуценя

redactor

Як можна назвати собаку таксу

redactor

Як зшити кофту для кішки

redactor

Як привчити цуценя шпіца до пелюшки

redactor

Як зі светра зробити одяг собаці?

redactor

Як правильно варити перепелині яйця

redactor

Залишити коментар Видалити відповідь

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припускаємо, що ви згодні з цим, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше