This version of the page http://www.intime.ua/najkrasivishi-kviti-na-planeti/ (176.114.1.30) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-02-05. The original page over time could change.
Найкрасивіші квіти на планеті - InTime
InTime
КвітиПрирода

Найкрасивіші квіти на планеті

Квіти – найдосконаліше творіння природи у світі флори. Їх ідеальні форми, безліч відтінків, ароматів, розмірів і форм завжди приносять задоволення та захоплюють своєю прекрасністю. На Землі нараховується понад 260 тисяч видів квітів, а кількість сортів необчислювана. Деякі з них не є типовими квітами, а схожі на дерева. Розглянемо 25 найкрасивіших, найрідкісніших і найнезвичайніших квітів у світі, проте кожна людина може мати суб’єктивну думку про них.


Найрідкісніші квіти на Землі

Прекрасним даром природи є квіти. Вони мають свою неповторну й зачаровуючу красу, і багато з них зростають на різних континентах і культивуються в домашніх умовах. Але існує особлива група рідкісних і прекрасних квітів, які ти зможеш зустріти лише на фотографіях або відеооглядах.

Серед них:

  • орхідея “танцюючі дівчата”;
  • орхідея-привид;
  • “папужий дзьоб”;
  • Кемпіон;
  • нефритова виноградна лоза;
  • орхідея “черевичок Ротшильда”;
  • імбир факел;
  • червоний Міддлеміст та інші.

Список незвичайних квітів, які виходять з вжитку, можна продовжувати – на жаль, він зменшується з кожним роком.

Найбільші та найкрасивіші квіти планети

Кадупул

Одна з рідкісних і безцінних квітів належить до сімейства кактусових. Інша назва цієї квітки – “Королева ночі”, вона росте на Шрі-Ланці, і не всім місцевим мешканцям пощастить побачити це диво. Кадупул розквітає тільки один раз у житті – вночі, і то всього лише протягом кількох годин. Його ніжні та вишукані пелюстки нагадують легкі пір’їнки.

Раффлезія

Раффлезія – це квітка, яка не має ні стебла, ні листя. Вона представляє собою гігантські квіти діаметром до 1 м та масою приблизно 10 кг. Її місцем поширення є Океанія та Філіппіни. Раффлезія Арнольді – один з видів цієї квітки, який цвіте протягом кількох годин та приваблює лісових комах своїм неприємним ароматом. Це найбільший квітковий екземпляр Раффлезії.

Трициртіс або жаб’яча лілія

Багаторічна рослина родини лілійних – походить з Японії, Тайваню та Гімалаїв. Ця рослина має незвичайну форму пелюсток, схожих на морську зірку. В роді міститься приблизно 15 видів рослин, деякі з яких вирощують як садові рослини.

Газанія

Трав’яниста рослина з Південної Африки та прибережної частини Австралії, що належить до сімейства айстрових, характеризується яскравими й ефектними квітами. Це бузок офіційною мовою називають “квітка-сонце” і розкривається лише опівдні, демонструючи всю свою красу. Ця рослина вирощується переважно в північних широтах.

Рябчик

Це багаторічна рослина з родини лілійних, яка має особливий малюнок на своїх пелюстках, схожий на шахову дошку. Цей вид рослини поширений у північних широтах, включаючи всі райони Азії та європейську територію. Квіти рябчика надзвичайно схожі на мініатюрну пальму з квітами біля вершини.

Стронгілодон крупнокистьовий

Ця рослина, яка росте у дикому середовищі тропічних лісів на Філіппінах, належить до сімейства бобових рослин. Вона має унікальну особливість – її квіти світяться в темряві, створюючи люмінесцентний ефект. Особлива цінність цієї рослини полягає в незвичайному бірюзовому забарвленні китиць, яке вони набувають.

Аморфофаллус титанический

Ця рослина – гігант, що перевищує 2 метри у висоту та має значну вагу. Її батьківщиною є Індонезія, В’єтнам та Мадагаскар. Ця рослина також відома під іменем “диявольський язик”. У світі вона вважається найвищою квіткою за висотою і належить до сімейства ароїдних. Зовнішній вигляд цієї рослини схожий на величезний качан з великими бульбами. Вона має неприємний запах тухлої риби.

Аквілегія колумбійська

Одна з незвичайних ніжних квітів, що зустрічається у дикому середовищі в Японії, Китаї та на північних широтах американського континенту, викликає захоплення. Вона має висоту до 1 метра і часто називається “квіткою фей” через свою незвичайну форму – 5 пелюстків, які зберігаються разом в одній воронці, оточені зігнутими чашолистками іншого відтінку.

Альстромерія

Лілія інків – таку назву ця квітка отримала через свою батьківщину – Південну Америку, де зустрічається понад 100 видів цих рослин. Вона вважається одним з найрозкішніших квітів на планеті, завдяки своїм захоплюючим забарвленням пелюсток, які формують парасолькоподібне суцвіття у верхній частині стебла.

Протея

Рослина має дивовижну форму, схожу на легке повітряне печиво, з гострими краями, яке зберігається у пакеті. У своєму природному середовищі вона зростає до величезних розмірів – до 2 метрів. Її батьківщиною є Америка, і також її можна побачити на островах Океанії, в азіатській частині та Австралії, вона входить до складу екзотичних букетів, що використовуються на церемоніях. Нектар цієї рослини володіє цілющими властивостями і часом вживається як складова частина їжі.

Хірантодендрон п’ятипалий

Це алое диво відоме як “рука диявола”, рослина унікального виду, що схожа на людську руку з червоними пелюстками-пальцями. Вона росте в Гватемалі та Південній Мексиці та належить до сімейства мальвових. Ацтеки використовували яскраво-червону квітку під час релігійних ритуалів. Цю рослину вважають символом хіромантів. У квітки є п’ять шкірястих чашолистків, з яких виростають п’ять вигнутих червоних тичинок, що нагадують формою кігті.

Остеоспермум

Інша назва цього квітку – південноафриканська ромашка, і він належить до сімейства айстрових. Його батьківщина – Аравія та південний край африканського континенту, де він росте як напівчагарники і чагарники. Цю квітку цінують за її оригінальне триколірне забарвлення різних частин, незвичайно згорнуті пелюстки та різноманітне розфарбування.

Стрелиція

Батьківщина цієї квітки – Африка, а її інша назва – “райський птах”, через унікальність свого бутона. Часто вона використовується у флористиці та розведена селекціонерами вдома.

Увага – деякі частини цієї квітки є отруйними.

Страстоцвіт

Ця рослина, відома також як “королівська зірка” або пасифлора, зустрічається в багатьох регіонах, включаючи Австралію, Середземномор’я, Перу та азійську частину. “Королівська зірка” налічує 500 видів, які представлені як кущавими, так і трав’янистими формами.

Лікорис

Ця рослина належить до родини амарилісових і налічує близько 20 видів. Вона поширена на різних материках і має широкий ареал. У Азії її ніколи не садять поруч з будинками через деякі забобони. Ця рослина, завдяки своїй незвичайній будові квітки, різноманітності відтінків і особливому вигляду тичинок у формі павутинок, також відома під назвою “павукова лілія”.

Найкрасивіші кімнатні квіти

Багато з рослин, які ростуть в дикій природі, людина навчилася вирощувати і селекціонувати. У своєму прагненні відтворити природну красу, люди досягли великого успіху в цьому.

Можна виділити кілька представників рослинного світу, що зустрічаються у житлових приміщеннях, знаходячись серед великого списку рослин:

  • троянда;
  • камелія;
  • каланхое;
  • фуксія;
  • гібіскус;
  • фіалки;
  • герань;
  • шлюмбергера;
  • бегонія.

Найкрасивіші кімнатні рослини – це не лише розкішні форми, але й зовсім скромні види. Проте їх присутність у приміщенні, дикій природі або на садових клумбах робить інтер’єр яскравішим і затишнішим.

Квіти – це звичайні кімнатні та дикорослі, рідкісні та екзотичні рослини, які приваблюють своєю красою та захоплюють людей нескінченною природною фантазією. Вони дарують безліч емоцій, мають лікувальні властивості та позитивно впливають на настрій.

5/5 - (1 vote)

По цій темі

Як прищепити грушу на яблуню

redactor

Як зробити клумбу зі старої ванни

redactor

Як посадити півонії в домашніх умовах

redactor

 Як доглядати за саджанцями яблуні та груші

redactor

Як виростити розсаду петунії на туалетному папері

redactor

Как сделать букет из конфет – пошаговая инструкция от профессионалов

Oleksandr_Author

Залишити коментар Видалити відповідь

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припускаємо, що ви згодні з цим, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше