This version of the page http://meta.ua/uk/mfo/ (104.22.64.144) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-12-13. The original page over time could change.
Кращі МФО України ᐉ Рейтинг мікрофінансових організацій ТОП 10
  • Новини
  • Спорт
  • Шоубіз
  • Фінанси
  • Пошта
  • Погода
  • Карти
  • Перекладач
  • ТБ
UA RU

Рейтинг МФО України 2023

Наш рейтинг МФО – це список перевірених компаній, які пропонують найвигідніші умови кредитів. Він складався з урахуванням багатьох факторів: від зручності сайту до бонусної програми та якості роботи техпідтримки. Кожна мікрофінансова організація має свої плюси та мінуси, розібратися з якими можна тільки після вдумливого ознайомлення з сервісом.

Представлений нами топ мікропозик допоможе істотно скоротити час, що витрачається на вивчення пропозицій.

Рейтинг МФО Кредит без фото Кредит без відмови Кредит онлайн Кредит до зарплати Кредит студентам Кредит без поручителів Кредит без застави Кредит з поганою кредитною історією

Усі МФО України

5
1
Moneyveo
Отримати позику Огляд
4.8
2
CreditKasa
Отримати позику Огляд
4.4
3
Є Гроші
Отримати позику Огляд
4.2
4
MyCredit
Отримати позику Огляд
4.1
5
CreditPlus
Отримати позику Огляд
4.1
6
Miloan
Отримати позику Огляд
4.1
7
Швидко Гроші
Отримати позику Огляд
4.1
8
Credit7
Отримати позику Огляд
4
9
AlexCredit
Отримати позику Огляд
4
10
Tengo
Отримати позику Огляд
4
11
SlonCredit
Отримати позику Огляд
4
12
SelfieCredit
Отримати позику Огляд

Як ми складали рейтинг мікрофінансових організацій

Мікропозики - це швидкі позички, що видаються громадянам України через інтернет або наземні відділення МФО. Для оформлення онлайн-кредиту потрібно мінімум документів. Зазвичай вистачає паспорта, ідентифікаційного коду та банківської картки, оформленої на ім'я клієнта. Заявки розглядаються протягом 10–15 хвилин, при позитивній відповіді гроші одразу перераховують на картку. Найкращі МФО України ми обирали за такими критеріями:

  • умовам першої позики та повторних звернень;
  • мінімальним та максимальним термінам погашення;
  • якості роботи служби підтримки;
  • зручності сайту, відкритості інформації;
  • кількості способів оплати заборгованості;
  • якості бонусної програми.

Звичайно, будь-який рейтинг онлайн-кредитів суб'єктивний, але ми постаралися врахувати максимум факторів.

Процентні ставки

Багато провідних мікрофінансових організацій пропонують ідеальні умови для новачків.

Першу позику готові перерахувати на картку під символічні 0,01% на день або навіть безкоштовно.

Окремі компанії йдуть ще далі, сплачуючи грошові бонуси за успішне закриття стартової позики. Наприклад, позичальникам, які вчасно розрахувалися за першою позикою, переводять на картку 400 гривень (ще 100 грн можна заробити, якщо пролонгувати договір). При повторному обігу ставка зазвичай різко зростає. Навіть у компаній, пропозиції яких очолюють рейтинг мікропозик, вона становить від 1,2% на день. Як правило, для лояльних клієнтів збільшується розмір доступної суми. Найчастіше перевіреним позичальникам пропонують знижки у вигляді промокодів або бонусів.

Терміни

Такі позики видають терміном від 1 до 30 днів. Найкращі МФО України надають можливість погасити кредит достроково, повертаючи при цьому на картку відсотки за невикористаний час. Але є й компанії, які воліють просто закрити позику, потішивши клієнта відсутністю штрафних санкцій. Цей момент краще уточнювати одразу, як і можливість продовження договору.

Пролонгація дозволяє закрити позику без штрафних санкцій та погіршення кредитної історії. Провідні мікрофінансові організації дозволяють активувати опцію багато разів.

Пропозиції, включені до нашого рейтингу мікропозик, як правило, передбачають подібну можливість. Пролонгація - це перенесення розрахунку на нову дату після часткового погашення заборгованості та виконання умов кредитора. Зазвичай, від позичальника вимагають лише внести відсотки за додані дні.

Якість обслуговування

Усі провідні сайти в рейтингу МФО приймають заявки цілодобово, а рішення про видачу або відмову приймає програма. На окремих сервісах у режимі 24/7 чергують і живі менеджери, доступні по телефону або чаті. В інших МФО співробітники ночами не працюють, часто там нікого немає у вихідні та свята. Багато компаній видають позики і у наземних відділеннях. Там можна отримати гроші готівкою, якщо немає бажання або можливості перевести їх на картку. Наявність офісів, безперечно, є плюсом. Деякі організації пропонують клієнтам забрати готівку у пунктах видачі партнерів.

Зручність сайту

На рейтинг онлайн-кредитів впливає і такий фактор, як зручність сайту. Провідні мікрофінансові компанії надають доступ до всієї головної юридичної інформації про себе - дозволів, ліцензій, відомостей про засновників і т.д.

На провідних сервісах обов'язково є онлайн-калькулятор, що дозволяє одразу побачити, скільки потрібно заплатити за послугу.

Велике значення має якість мобільної версії сайту. Вона повинна адаптуватися під будь-який сучасний браузер для девайсу. У клієнтів більшості компаній немає проблем із використанням сервісу через телефон. Щодо додатків, то вони сьогодні відсутні навіть у організацій, які очолюють рейтинг МФО.

Кількість способів погашення кредиту

Ідеальний кредитор надає максимум варіантів закрити позику:

  • банківські карти;
  • телефонних операторів;
  • термінали;
  • касу чи особистий кабінет банку;
  • платіжні системи.

Банківську картку в будь-якому випадку доведеться прив'язувати до облікового запису для отримання онлайн-кредиту. Це найпростіший і найзручніший спосіб розрахунку.

Програма лояльності

Кожна МФО, яка потрапила в топ мікропозик, пропонує клієнтам бонуси за разовими акціями та промокодами. Програма лояльності є не скрізь, але деякі організації її реалізують. Наприклад, компанія Moneyveo за залучення друга в їхній сервіс дає 500 гривень.

Що ще враховувалося при визначенні найкращих МФО України

Складаючи рейтинг онлайн-кредитів, ми насамперед орієнтувалися на умови позик. Якщо пропозиції для новачків загалом схожі, відрізняється лише максимальна сума, то при повторному зверненні різниця у розмірі відсоткової ставки дуже помітна. Не менш важливим фактором була наявність опції пролонгації та розмір штрафних санкцій. Крім критеріїв, описаних у статті, до уваги бралися:

  • наявність офіційного дозволу від НБУ чи Нацкомфінпослуг;
  • стаж та репутація на ринку;
  • умови поточних акцій;
  • чи потрібна обов'язкова ідентифікація через BankID або сайт «Дія»;
  • доступність при поганій кредитній історії.

Кожен із факторів, що вплинули на рейтинг мікропозик, оцінювався певною кількістю балів залежно від його значущості. Внаслідок цього вгорі списку виявилися не лише компанії, які пропонують найнижчі ставки.

Привабливі умови ще не означають, що співпраця буде приємною та взаємовигідною. Привабливі пропозиції часто закінчуються розчаруванням через «хитромудрість» кредитора, тому надійна репутація іноді краща за видиму вигоду.

Умови видачі позик у найкращих МФО України

Вибираючи пропозиції з топу мікропозик, клієнт завжди думає про те, чи схвалять його заявку. Особливо коли має проблемну кредитну історію. Насправді навіть провідні організації не надто цікавляться фінансовим минулим позичальника, якщо той не має великих відкритих заборгованостей. Приводом для відхилення заявки може стати вік: багато кредиторів, що входять до рейтингу МФО, встановлюють ліміт 65, 70 або 75 років. Іноді відмова у позиці пов'язана з помилками у поданих даних. Навіть елементарну друкарську помилку система може сприйняти як спробу усвідомленого обману, тому важливо бути уважним. Причини негативної відповіді зазвичай не повідомляють. Відмова не означає, що людина назавжди потрапила до чорного списку сервісу. Зазвичай, кредитор вказує, коли можна подати нову заявку.

Топ-13 мікропозик

Найкращі МФО України – поняття досить умовне. Актуальність даних швидко старіє. Будь-яка компанія може як різко погіршити умови для клієнтів, так і запропонувати їм дуже хороші пільги. Але є організації, надійність та якість роботи яких перевірені часом. Цей рейтинг мікропозик складений із пропозицій провідних, на наш погляд, кредиторів країни:

Назва МФО

Щоденна ставка для нових клієнтів

Щоденна ставка при повторному зверненні

Максимальна сума для нових клієнтів, грн

Пролонгація

Moneyveo

0,01%

від 1,98%

25 000

Є

ШвидкоГроші

2,0%

від 2,0%

30 000

Є

CreditPlus

0,01%

від 1,9%

15 000

Є

Є Гроші

0,01%

від 2,0%

20 000

Є

Miloan

0,01%

від 1,9%

15 000

Є

MyСredit

0,01%

від 1,99%

12 000

Є

CreditKasa

0,01%

від 3,0%

15 000

Є

Credit7

0,01%

від 2%

15 000

Є

AlexCredit

0,01%

від 2%

6 000

Є

Tengo

0,01%

від 1,25%

15 000

Є

SlonCredit

0,01%

від 1,99%

15 000

Ні

SelfieCredit

0,01%

від 1,99%

15 000

Є

Залишається лише порівняти умови, вибрати оптимальний варіант, подати заявку та отримати гроші на карту.

Топ МФО України

  • Moneyveo
  • ШвидкоГроші
  • CreditPlus
  • Є Гроші
  • Miloan
  • MyСredit
  • CreditKasa
  • AlexCredit
  • Credit7
  • Tengo
  • SlonCredit
  • SelfieCredit

Moneyveo

📍 Юридична адресам. Київ, вулиця Лейпцизька, будинок 15 Б, перший поверх
🌐 Сайтhttps://moneyveo.ua/
📞 Телефон0 800 21 9393

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

ШвидкоГроші

📍 Юридична адресам. Київ, вул.Саксаганського, 133А
🌐 Сайтhttps://sgroshi.com.ua/
📞 Телефон+38 073 56 01 050

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

CreditPlus

📍 Юридична адреса03062, м. Київ, проспект Берестейський, 90-А
🌐 Сайтhttps://creditplus.ua/
📞 Телефон0 800 753 363

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

Є Гроші

📍 Юридична адресам. Дніпро, вул. Шевченка 51Д
🌐 Сайтhttps://e-groshi.com/
📞 Телефон0 800 300 330

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

Miloan

📍 Юридична адресам. Київ, вул. Багговутівська, будинок 17-21
🌐 Сайтhttps://miloan.ua/
📞 Телефон+38 044 337 36 67

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

MyСredit

📍 Юридична адресам. Київ, площа Арсенальна, будинок 1-Б
🌐 Сайтhttps://mycredit.ua/
📞 Телефон0 800 214 111

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

CreditKasa

📍 Юридична адресам. Київ, бул. Лесі Українки, буд. 26, оф. 407
🌐 Сайтhttps://creditkasa.com.ua/
📞 Телефон0 800 20 02 21

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

AlexCredit

📍 Юридична адресам. Дніпро, вул. Якова Самарського, буд. 12А
🌐 Сайтhttps://alexcredit.ua/
📞 Телефон+38 099 618 64 64

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

Credit7

📍 Юридична адресам. Київ вул. Дніпровська набережна д. 25, п.318
🌐 Сайтhttps://credit7.ua/
📞 Телефон0 800 33 07 33

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

Tengo

📍 Юридична адресам. Київ, вул. Багговутівська, 17-21
🌐 Сайтhttps://tengo.ua/
📞 Телефон+38 044 337 00 37

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

SlonCredit

📍 Юридична адресам. Київ, проспект Берестейський, 90-А
🌐 Сайтhttps://sloncredit.ua/
📞 Телефон0 800 33 03 83

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки

SelfieCredit

📍 Юридична адресам. Київ, вул. Андріївський узвіз, будинок №1А
🌐 Сайтhttps://selfiecredit.com.ua/
📞 Телефон+38 044 333 43 56

Істотні характеристики послуги

Попередження про можливі наслідки