This version of the page http://onu.edu.ua/uk/podii (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-12-05. The original page over time could change.
Події

Візит викладачів та здобувачів вищої освіти до Вільного університету Берліну

У листопаді 2023 року здобувачі та викладачі спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Факультету міжнародних відносин, політології та соціології відвідали із візитом Вільний університет Берліну в рамках проекту Леонарда Ейлера DAAD «Діалог Берлін - Одеса в економіці».

Детальніше...

Засідання вченої ради університету 12 грудня 2023 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені І.І.МЕЧНИКОВА

12 грудня 2023 року о 14ºº годині 

ВІДБУДЕТЬСЯ

ЗАСІДАННЯ  ВЧЕНОЇ  РАДИ  УНІВЕРСИТЕТУ

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. ОБРАННЯ ЗА КОНКУРСОМ НА ВАКАНТНІ ПОСАДИ НАУКОВО- ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ДОДАТОК 1.
  1. ПРИСВОЄННЯ ВЧЕНИХ ЗВАНЬ. ДОДАТОК 2.
  2. ЗАТВЕРДЖЕННЯ  РАЗОВИХ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД.
  3. РІЗНЕ.                                        
Детальніше...

Онлайн семінар «Туризм та реабілітація для людей з інвалідністю: приклад Ізраїлю» - 4 грудня 2023 року

Управління туризму та курортів ЛОДА запрошує Вас долучитися до онлайн семінару «Туризм та реабілітація для людей з інвалідністю: приклад Ізраїлю».

Захід відбудеться 4 грудня 2023 року о 10:00 год

Його проведуть представники організації Access Israel.

Організатор семінару – ГО «Всесвіт з Україною» за сприяння ЛОВА.

Під'єднання до події за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/89674614330

Очікуємо на Ваше зацікавлення та присутність!

Zoom Video (https://us02web.zoom.us/j/89674614330)

Детальніше...

Відкрита лекція Марі-Аннік Ламі-Жіне «Географія південно-західних островів Індійського океану» (La géographie des îles du sud-ouest de l'océan Indien)

5 грудня 2023 о 12.00 відбудеться відкрита лекція Марі-Аннік Ламі-Жіне «Географія південно-західних островів Індійського океану» (La géographie des îles du sud-ouest de l'océan Indien).

Лектор: доцент Марі-Аннік Ламі-Жіне, заступник декана факультету гуманітарних наук з наукової і міжнародної співпраці Університету Реюньону, старший науковий дослідник Центру географічних наукових досліджень Університету Реюньону.

Marie–Annick Lamy-Giner, maître de conférences en géographie à l’Université de La Réunion, dans le Centre de Recherches et d’Etudes en Géographie à l’Université de La Réunion (CREGUR).

https://ufr-lsh.univ-reunion.fr/organisation/equipe-de-direction

Доступ за посиланням: Приєднатися до лекції

Ідентифікатор конференції: 860 157 4716

Код доступу: 777

Детальніше...

Зустріч із Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марією Поповою

30 листопада відбулася зустріч із Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марією Поповою із студентами спеціальностей 052 політологія, 291 міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 292 Міжнародні економічні відносини Факультету міжнародних відносин, політології та соціології в офлайн та онлайн режимі. Під час зустрічі обговорювалася тема «Гарантії дотримання прав людини в умовах воєнного стану та роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в їх захисті» та обговорювалися актуальні питання щодо забезпечення та реалізації прав людини в сучасних умовах. Студенти проявили високий рівень зацікавленості даною проблематикою, участь у заході прийняло більше 120 здобувачів, які обговорювали проблемні аспекти у реалізації прав людини.

Детальніше...

Проректор ОНУ взяв участь у Раді проректорів з міжнародного співробітництва Спілки Ректорів України в Університеті Адама Міцкевича у Познані

 23-24 листопада проректор ОНУ Мечникова з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Андрій Смітюх взяв участь у Раді проректорів з міжнародного співробітництва Спілки Ректорів України, яка пройшла в Університеті Адама Міцкевича у Познані (Польща).
 
На зустрічі, де були представлені 56 університетів з України, узагальнювався досвід та вироблялися спільні підходи щодо посилення інтернаціоналізації освіти в Україні, зокрема – стратегій інтернаціоналізації, академічної мобільності, міжнародної освіти, співпраці з Альянсами європейських університетів та участі у міжнародних професійних мережах.

Наприкінці другого дня заходу Андрій Смітюх представив доповідь, у якій узагальнив вироблені членами Ради пропозиції щодо перспектив розвитку академічної мобільності в Україні.

Детальніше...

Академічна мобільність доцента кафедри Ірини Милосердної до Гданського університету (Польща) з 13 по 22 листопада.

Академічна мобільність доцента кафедри

Ірини Милосердної до Гданського університету (Польща) з 13 по 22 листопада.

В рамках академічної мобільності доцент Ірина Милосердна у складі професорсько-викладацької групи Одеського національного університету імені І.І. Мечникова відвідала Гданський університет (Польща) з 13 по 22 листопада. 

В рамках візиту відбулися зустрічі з науковою спільнотою Гданського університету, знайомство із роботою бібліотеки та архіву, участь в інших заходах. 

За час участі у програмі мобільності були поглиблені знання щодо міжнародного досвіду провадження викладацької, наукової діяльності та доступу до європейської та світової дослідницької інфраструктури, а також обговорювалися питання співробітництва та реалізації спільних проєктів. 

Протягом візиту також була можливість познайомитися з містом Гданськ, його історією, культурною спадщиною та затишною атмосферою.

Детальніше...

Центр лідерства ОНУ імені І. І. Мечникова разом громадськими організаціями започатковує програму з розвитку освіти у сфері розбудови миру

Центр лідерства ОНУ імені І. І. Мечникова разом громадськими організаціями започатковує програму з розвитку освіти у сфері розбудови миру. Програма "Peace & Conflict Study: Міждисциплінарні підходи у навчанні миробудівництва та конфліктології у світі і в Україні" відкрита для всіх бажаючих дізнатись, як побудовано цей напрям у світі - США і Європі, зрозуміти як можна започатковувати цей напрям у наших вишах. Програма відкрита, безкоштовна, річна. Щомісяця буде можливість послухати різних західних професорів з методологічних та змістовних питань.

Детальніше...

II Міжнародний круглий стіл «МІЖНАРОДНІ МЕДІАКОМУНІКАЦІЇ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ»

II Міжнародний круглий стіл «МІЖНАРОДНІ МЕДІАКОМУНІКАЦІЇ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ» відбувся 28 листопада 2023 року у дистанційному форматі, метою даного заходу було обговорення актуальних проблем міжнародних цифрових медіакомунікацій. Катерина Вакарчук виступила з темою "Російська пропаганда в медіа країн Латинської Америки", зазначивши основні наративи, які поширює Росія в даному регіоні, апелюючи до колоніального минулого країн Латинської Америки та посилюючи антиамериканські настрої. 

Детальніше...

Наукова конференція «ҐРУНТОВО-ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ»

На базі геолого-географічного факультету ОНУ імені І.І. Мечникова 24-25 листопада 2023 р. відбулася Всеукраїнська наукова конференція молодих вчених «Ґрунтово-земельні ресурси України».

У перший день розпочали роботу конференції з вітальними словами організатори конференції від ОНУ імені І. І. Мечникова проректор Запорожченко О.В., декан геолого-географічного факультету Яворська В.В., завідувач кафедри географії України, ґрунтознавства і земельного кадастру Буяновський А.О., професор кафедри географії України, ґрунтознавства і земельного кадастру Красєха Є.Н., а також завідувачка кафедри геодезії, землеустрою та земельного кадастру Одеського державного аграрного університету Леонідова І.В.

Детальніше...

Пленарне засідання 78-ї наукової конференції професорсько-викладацького складу і наукових працівників

В ДЕНЬ ФАКУЛЬТЕТУ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН, ПОЛІТОЛОГІЇ ТА СОЦІОЛОГІЇ 24 лютого 2023 року відбулось 

ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ 78-ї НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРОФЕСОРСЬКО-ВИКЛАДАЦЬКОГО СКЛАДУ І НАУКОВИХ ПРАЦІВНИКІВ 

СОКОРИНСЬКИЙ В. О. Цифрові тоталітарні тенденції та проблема «захисту прав» в умовах загострення міжнародних відносин.

ЛІЩИНОВСЬКИЙ Д. Р. Російські наративи у країнах – донорах допомоги Україні: кейси США, Німеччини та Польщі. 

КИРИЧЕНКО О. В. Відновлення міжнародного туризму в Україні в післявоєнний період.

Детальніше...

23 листопада відбулася XXV науково-практична студентська конференція з проблем світової політики за темою: «Локальна політика в умовах глобальних перетворень».

23 листопада відбулася XXV науково-практична студентська конференція з проблем світової політики за темою: «Локальна політика в умовах глобальних перетворень». Учасниками конференції стали студенти баклавріата та магістратури факультету міжнародних відносин, політології та соціології спеціальностей 052-Політологія та 292–Міжнародні економічні відносини Під час конференціі було представлено 17 актуальних доповідей, які викликали жваві дискусії навколо теоретичних і практичних проблем сучасної політичної ситуації. За результатами роботи конференції 2023 р. планується видання наукового журналу «Соціально-політичні студії. Науковий альманах. Праці молодих науковців». 2024. №8.

Посилання на електорнні версії видань №1-7 можна знайти за посиланням

Детальніше...

Зустріч першого проректору ОНУ імені І. І. Мечникова Майї Ніколаєвої з Надзвичайним й Повноважним Послом Франції в Україні паном Гаелєм Вейсьєром.

23 листопада 2023 рок відбулась зустріч першого проректору ОНУ імені І. І. Мечникова Майї Ніколаєвої з Надзвичайним й Повноважним Послом Франції?? в Україні паном Гаелєм Вейсьєром.

На зустрічі з боку делегації Посольства Франції також були присутні Олів’є Жако, радник з питань культури та співробітництва, Олег Соснов, керівник культурних проєктів, та Ярослава Леженцева, керівник Одеського Представництва Альянс Франсез, з боку ОНУ – начальник відділу міжнародних зв’язків Юрій Грінченко, декан факультету романо-германської філології Ніна Кравченко, завідувачка кафедри французької філології Мальвіна Марінашвілі та професор кафедри французької філології Маріанна Князян.

Детальніше...

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт Black Sea Science 2024

За підтримки МОН України та міжнародної організації Black Sea Universities Network Одеським національним технологічним університетом проводиться Міжнародний конкурс студентських наукових робіт Black Sea Science 2024 у номінації "Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка".

Метою конкурсу є розширення міжнародних зв'язків та залучення студентів до співпраці у наукових дослідженнях. Участь у конкурсі безкоштовна, мова конкурсу – англійська.

Для участі у конкурсі необхідно

заздалегідь зареєструватися на pk.ontu.edu.ua

та до 01.02.2024 надіслати в електронному вигляді (на аркуші реєстрації або за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ) конкурсну роботу.

Вимоги до учасників та робіт : isc.ontu.edu.ua

Додаткові відомості про конкурс : isc.ontu.edu.ua

Детальніше...

Всеукраїнська наукова конференція молодих вчених «ҐРУНТОВО-ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ» - 24-25 листопада 2023 р.

24-25 листопада відбудеться всеукраїнська наукова конференція молодих вчених «ҐРУНТОВО-ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ»

Робота конференції 24-25 листопада 2023 року у змішанному форматі.

Офлайн: ауд. 86 (м. Одеса, пров. Шампанський, 2, геолого-географічний факультет);

Онлайн: за посиланням: ZOOM

Ідентифікатор конференції: 396 864 9371

Код доступу: 2BBLWQ

Робочі мови конференції – українська, англійська.

Програма конференції (pdf)

Детальніше...

78-а наукова конференція професорсько-викладацького складу і наукових працівників ОНУ

78-а наукова конференція професорсько-викладацького складу і наукових працівників ОНУ. Секція "Географічні та геологічні науки і сфера обслуговування (туризм)". Дата та час проведення: 23 листопада, 2023 о 15.00.

Детальніше...

Науковий семінар за спеціальністю 052 «Політологія» Серова Романа Ігоровича

«22» листопада 2023 р. об 11.00 в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова на кафедрі політології (із використанням онлайн-платформи Zoom) відбудеться між кафедральний науковий семінар з метою апробації дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 052 «Політологія» Серова Романа Ігоровича

Назва дисертаційної роботи: «Інтерпретація політичної реальності в українсько-французькому дискурсі кінця XX-початку XXI століть»

Науковий керівник: доктор філософських наук, професор, професор кафедри політології Попков Василь Васильович.

Підключитись до конференції Zoom за посиланням

Ідентифікатор конференції: 721 1901 1904

Код доступа: 5E86w2

Детальніше...

З МIЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА! — вiтання ректора ОНУ

Шановні студенти! Шановні колеги!
 
Сьогодні ми відзначаємо свято юних та цілеспрямованих.
 
Ми пишаємось нашими студентами, які навчаються попри повітряні тривоги та блекаути. Часом захищають курсові та магістерські в укриттях. Деякі з наших студентів виходять на онлайн-лекції у паузах між фронтовими діями.
 
Впевнений, головна справа студентства — здобуття знань, які будуть служити розбудові країни! Ми пишаємося перемогами студентів ОНУ Мечникова у наукових конкурсах та міжнародних олімпіадах. Перемогами у спортивних змаганнях, чемпіонатах України та світу. Студенти Університету Мечникова активні у соціальному та громадському житті, їхня допомога у різних напрямках волонтерства неодноразово відзначена подяками.
 
Студенти-добровольці, випускники ОНУ захищають країну зі зброєю в руках, і ми завжди пам'ятатимемо тих, хто віддав своє життя за Перемогу.
Ми працюємо для того, щоб естафета передачі знань, започаткована нашими попередниками, тривала в поколіннях.
 
У Міжнародний день студента бажаю вам Перемоги, миру!
 
Яскравого студентського життя, вірних друзів та радості нових знань!
 
РЕКТОР Вячеслав ТРУБА
 
Детальніше...

Лекція відомої європейської вченої Беатріс фон Гіршгаузен (Beatrice von HIRSCHHAUSEN) на тему : «Фантомні кордони (на прикладі карт виборів у Польщі)»

9 листопада 2023 р. у рамках міжнародного наукового проєкту «Лімспейс» у співпраці з географічним факультетом Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, геолого-географічним факультетом Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, факультетом гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Київською Малою академією наук учнівської молоді відбулася відкрита лекція відомої європейської вченої Беатріс фон Гіршгаузен (Beatrice von HIRSCHHAUSEN) - д.геогр. н., провідного наукового співробітника лабораторії «Географія міст» і Центру імені Марка Блока на тему: «Фантомні кордони (на прикладі карт виборів у Польщі)». До лекції долучились здобувачі та викладачі факультету, які з цікавістю прийняли участь в обговоренні проблематики фантомних кордонів в географії та електоральної ситуації за результатами останніх виборів в Республіці Польща. Представники факультету вдячні організаторам (особливо Івану Савчуку) за запрошення та сподіваються на продовження співпраці і в майбутньому!

Детальніше...

9 листопада 2023 року на факультеті міжнародних відносин, політології та соціології відбулася відкрита лекція з дисципліни «Вступ до спеціальності міжнародні економічні відносини»

9 листопада 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин, PhD з міжнародних економічних відносин Алексеєевської Г.С. для здобувачів 1-го курсу бакалавріату спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини. Лекцію було присвячено темі «Платіжний баланс країни».

Детальніше...

Відкрита лекція: “Навіщо археологам потрібна морська геологія?” (“Why do archaeologists need marine geology?”) – 16 листопада 2023 р.

Запрошуємо долучитися до відкритої лекції викладачів, магістрів, студентів та всіх бажаючих!

Лекція відбудеться в рамках міжнародних наукових проектів «INQUA-POCAS “Ponto-Caspian Stratigraphy and Geochronology”) та UNESCO-IUGS-IGCP 610 "From the Caspian to Mediterranean: Environmental Change and Human Response during the Quaternary” (керівник обох проектів д.г.-.м.н., проф. Валентина ЯНКО, ОНУ імені І.І.Мечникова).

Лекція відбудеться у четвер 16 листопада 2023 року.

Початок о 9:30 год. (за Києвом)

Детальніше...

Засідання вченої ради університету 14 листопада 2023 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені І. І. МЕЧНИКОВА

14 листопада 2023 року  о 14 00 годині 

ВІДБУДЕТЬСЯ ЗАСІДАННЯ  ВЧЕНОЇ  РАДИ  УНІВЕРСИТЕТУ

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Детальніше...

Підписання Меморандуму щодо співпраці Департаментом культури ОМР та ОНУ імені І.І.Мечнікова.

3 листопада 2023 року відбулась координаційна нарада, під час якої був підписаний меморандум про співробітництво між Одеським національним університетом імені I.I. Мечникова та Департаментом культури, міжнародного співробітництва та европейської інтеграції Одеської міської ради.

У координаційній нараді взяли участь ректор ОНУ імені II. Мечникова, професор Вячеслав Іванович Труба, перший проректор ОНУ Майя Іванівна Ніколаєва, секретар Одеської міської ради Ігор Миколайович Коваль, директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, Іван Леонідович Ліптуга, заступник директора департаменту, начальник управління по роботі з ЮНЕСКО та охорони культурної спадщини Стоянов Федір Федорович, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін ОНУ Вадим Рудольфович Барський.

Детальніше...

Як впровадити програму стажування для молоді?

У Києві відбулась презентація посібника «Як впровадити програму стажування для молоді?» (далі – Посібник), який розробила команда Міжнародний республіканський інститут «IRI Ukraine» для органів місцевого самоврядування на основі практичного досвіду впровадження пілотних програм стажування у громадах в межах програми USAID «Мріємо та діємо».

Посібник містить наступні покрокові інструкції та рекомендації для органів місцевого самоврядування, як впровадити програму стажування для молоді: 

  • Крок 1. Визначення потреб і спроможності ОМС, портрета стажера і підготовка до запуску програми стажування;
  • Крок 2. Анонс програми стажування та відбір учасників і учасниць;
  • Крок 3. Проведення програми стажування;
  • Крок 4. Завершення та оцінювання програми стажування.

Інформацію щодо Посібника та його завантаження можливо отримати за наступним посиланням: iri.org.ua

Детальніше...

Нові мобільності викладачів та здобувачів ОНУ Мечникова до Гданського університету

Минулого тижня завершилась Autumn Science School для студентів нашого Університету а також наукові мобільності викладачів ОНУ Мечникова в Університеті Гданська.

Студенти і викладачі мали нагоду відвідати структурні підрозділи Університету та історичні пам’ятки міста, ознайомитись з підходом до впровадження у діяльність Університету цілей сталого розвитку.

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Кінець
Сторінка 1 із 53

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top