Члени КБУ

Конфедерація будівельників України (КБУ) — це найбільше галузеве об’єднання, що представляє понад 800 членів (будівельних холдингів, асоціацій, об’єднань) та має представництва в усіх регіонах України. Конфедерація створена у 2011 році. 

Конфедерація будівельників України єдиний представник від України в Європейській федерації будівельної промисловості (FIEC), до складу якої входять 32 національні федерації-члени з 27 європейських країн. З ініціативи КБУ за результатами багатьох зустрічей з FIEC було створено робочу (цільову) групу Task Force FIEC – EIC "Ukraine". Яка об’єднує весь європейський будівельний бізнес для майбутньої відбудови нашої держави. В рамках зустрічей Task Force FIEC-EIC «Ukraine» активно обговорюються питання допомоги Україні, в тому числі навчання українських будівельників закордоном (наразі відомо про ініціативи Словаччини та Бельгії).
Зараз, попри складний для всіх воєнний час, КБУ продовжує свою діяльність та регулярно проводить заходи для консолідації спільних зусиль бізнесу щодо подолання наслідків російської воєнної агресії в Україні та координації дій для майбутньої відбудови нашої країни.
Завдяки позиції членів КБУ, було прийнято цілу низку змін до чинних законів, що дозволило підняти Україну зі 140 до 20 місця в останньому рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» зі 186 країн.
КБУ – це сучасна, мобільна та високотехнологічна платформа, яка надасть Вам змогу розвинути бізнес, налагодити партнерські зв’язки, а також взяти участь у формуванні ринку будівельних послуг та прогресивних нормативно-правових правил гри для ефективної та якісної відбудови України. 
КБУ об’єднує близько 80% компаній будівельної галузі, а це понад сто тисяч працівників.

РОЛЬ КБУ В ХОДІ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ:

1.Допомога у відновленні та відбудові зруйнованих або пошкоджених об’єктів:
  •  Проведення спеціальних тренінгів для українських громад та замовників, на яких навчають: як правильно розробляти документацію, куди її подавати, з ким комунікувати. Ознайомлюють з діючими на сьогодні програмами підтримки з відновлення та регіонального розвитку, особливостями та умовами їх фінансування. Це потрібно для того, щоб постраждалі населені пункти мали проєкти з відновлення, реконструкції тощо, які охочі інвестори або уряди країн-партнерів готові інвестувати.
  • Спираючись на наявні масштаби руйнування, КБУ працює над залученням українських та зацікавлених іноземних будівельних компаній до відбудови України. Компанії-члени КБУ вже сьогодні активно долучаються до відновлення зруйнованих або частково пошкоджених об'єктів.
2. Напрацьовані основні принципи майбутньої відбудови для міжнародної спільноти
  • Спільно з FIEC (European Construction Industry Federation), EIC (European International Contractors) та CICA (Confederation of International Contractors' Association) напрацьовані Recommendations for the Future Reconstruction of Ukraine щодо основних принципів майбутньої відбудови для міжнародної спільноти.
3. Разом з представниками влади учасники КБУ напрацьовують нормативно-правові зміни щодо спрощення процедур та покращення інвестиційного клімату для післявоєнної відбудови України.
4. Проведено п'ять великих форуми щодо майбутньої відбудови
  • RECOVERY FORUM UKRAINE – 19 жовтня 2022 року у Києві 
  • RECOVERY CONSTRUCTION FORUM -15 лютого 2023 року у Варшаві
  • Архітектурно-будівельний форум «Відбудова країни. Стратегія змін для архітекторів, девелоперів та забудовників» – 11 травня 2023 року у Києві
  • Архітектурно-будівельний форум «Відбудова країни. Трансформація та модернізація» – 05-06 жовтня 2023 року у Києві
  • RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0 - 14 листопада лютого 2023 року у Варшаві
5.Постійні бізнес-зустрічі
  • У форматі Business Club КБУ, на які запрошуються Голови постраждалих громад для обговорення інвестиційних проєктів українських населених пунктів, що зазнали руйнувань внаслідок агресії рф.

Інформаційні партнери

Співпрацюємо

До галереї