This version of the page http://onu.edu.ua/uk/mizhnarodne-spivrobitnytstvo (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-11-01. The original page over time could change.
Міжнародне співробітництво

Студенти ОНУ Мечникова відвідали Congress of Young Science у Гданську

10 студентів ОНУ Мечникова прийняли участь у «Congress of Young Science” у польському місті Гданськ. Головна мета візиту - обговорення співпраці Гданського університету і ОНУ Мечникова. Представники студентської ради та профкому ОНУ розповіли про свою діяльність в університеті та обговорили спільні проекти разом із представниками Гданського університету.

Детальніше...

AccEnT project: Accelerating Innovation and Entrepreneurial Excellence in Higher Education Institutes

21-22.09.2023 ОНУ Мечникова провів в Одеській регіональній ТПП інформ-сесію міжнародного проєкту AccEnT project: Accelerating Innovation and Entrepreneurial Excellence in Higher Education Institutes, який реалізується у консорціумі з Університетом Аристотеля в Салоніках??, KU Leuven??, Університетом Марії Кюрі-Склодовської??, Thomas More University of Applies Sciences??, Університетом Pablo de Olavide??, Fontys University of Applied Sciences??, University of Macerata ?? та Луцьким національним технічним університетом??, а також Круглий стіл для представників екосистеми інновацій та підприємництва.

  • З вітальним словом на інформ-сесії виступив ректор ОНУ професор Вячеслав Труба, була представлена Концепція Accent у зв’язку із цілями сталого розвитку, низка презентацій, а також обрано амбасадорів AccEnt.
  • На Круглому столі обговорювалися проектні можливості для українських стартапів. Оголошено конкурс стартапів на травень 2024 р.

фото Катерини Дерікот (ФЖРВС) та Юлії Максимової (ЕПФ)

Детальніше...

14 студентів ОНУ стали учасниками Summer School for Promotion of Democratic Values у Гданську

Протягом 12 днів студенти ОНУ Мечникова відвідували різноманітні майстер-класи та лекції в рамках літньої школи «Summer School for Promotion of Democratic Values” у Гданському Університеті (Польща).

Детальніше...

Здобувачі ОНУ Мечникова взяли участь у European Science Campus 2023 у Гданську

Завершилася літня школа European Science Campus 2023, яка тривала з 19.07.2023 до 30.07.2023 в Гданському Університеті, та у якій взяли участь 4 здобувачі ОНУ Мечникова з ЕПФ, ФМВПС та біологічного факультету. Метою заходу було вдосконалення наукових компетенцій здобувачів різних ступенів освіти.

Детальніше...

У Гданському Університеті завершився Young Scientists Congress, що проводився у партнерстві з ОНУ

Завершився Young Scientists Congress, що тривав з 06.07.23 по 11.07.23 у Гданському Університеті і проводився у партнерстві з ОНУ. Метою Конгресу був обмін науковими напрацюваннями серед молодих науковців, налагодження відносин між Університетом Гданську та ОНУ Мечникова.

В конгресі прийняли участь 10 здобувачів ОНУ всіх рівнів підготовки (аспіранти, магістри та бакалаври) різних спеціальностей. Здобувачі ОНУ представили свої актуальні наукові напрацювання, під час панельної дискусії відбулося обговоренню нагальних питань підготовки докторантів і особливостей роботи Школи докторантів в освітній системі Польщі. На зустрічі з проректором Університету Гданська професором Арнольдом Клочинським здобувачі ОНУ змогли задати питання та висловити пропозиції щодо майбутніх спільних заходів.

Детальніше...

10 молодих науковців – здобувачів ОНУ Мечникова прибули до Гданська на Scientific Young Congress.

10 молодих науковців – здобувачів ОНУ Мечникова прибули до Гданська на Scientific Young Congress.
Конгрес проводить Університет Гданська у партнерстві з ОНУ Мечникова, ректор нашого Університету проф. Вячеслав Труба та проректор з міжнародного співробітництва проф. Андрій Смітюх входять до наукового комітету заходу.

Детальніше...

Делегація ОНУ Мечникова на Governing Week Альянсу SEA EU у Гданську

 За запрошенням Університету Гданська делегація ОНУ Мечникова у складі проректора з міжнародного співробітництва Андрія Смітюха, начальника відділу міжнародних зв’язків Юрія Грінченка, завідуючої навчальним відділом Світлани Гвоздій, завідуючої кафедрою конституційного права та правосуддя Тетяни Степанової та доцента кафедри  мікробіології, вірусології та біотехнології Оксани Зінченко взяла участь у Governing Week Альянсу SEA EU у Гданську.

Детальніше...

Делегація РГФ ОНУ взяла участь у Staff Week в Гданському університеті (Польща)

27-29 травня делегація РГФ ОНУ взяла участь у Staff Week – заході, організованому Центром іноземних мов Гданського університету (Польща) спільно з Мальтійським університетом для представників дев'яти університетів альянсу приморських університетів SEA-EU. Теми доповідей включали розвиток багатомовності, розвиток мовних компетентностей та необхідність встановлення спільної мовної політики SEA-EU.

Детальніше...

ОНУ імені І.І.Мечникова відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні пан Томаж Менцін

23 травня до Одеського національного університету імені І. І. Мечникова здійснив візит Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Словенія пан Томаж Менцін разом із дружиною, пані Дар'єю Зорко. Також до складу делегації увійшов відомий словеньский письменник, доктор філософії, професор культурології та керівник Центру культурологічних і релігієзнавчих досліджень на факультеті соціальних наук Люблянського університету Митя Великоня. Гостей зі Словенії вітали ректор Вячеслав Труба, перший проректор Майя Ніколаєва, проректор з міжнародного співробітництва Андрій Смітюх, декан факультету міжнародних відносин Віктор Глєбов, начальник відділу міжнародних зв'язків Юрій Грінченко, професор кафедри політології Юлія Узун.

Детальніше...

Лекція Кароліни-Софі Рупп, професора Кільського університету Крістіана Альбрехта (ФРН) для студентів ОНУ Мечникова

17 травня Кароліна-Софі Рупп, професор Кільського університету Крістіана Альбрехта (ФРН), прочитала лекцію студентам магістратури і бакалаврату ОНУ Мечникова спеціальності 081 "Право".

Темою лекції став вступ до права нерухомості Німеччини.

Студенти дізналися про принципи речового права Німеччини, правові засади реєстрації, порядок виникнення та передачі речових прав на нерухомість за німецьким правом.

Детальніше...

Візит делегації ОНУ до Регенсбургу

Делегація ОНУ Мечникова у складі проректора Андрія Смітюха та начальника відділу міжнародних зв’язків Юрія Грінченка взяла участь в організованій Баварським академічним центром Центральної, Східної та Центрально-Східної Європи (BAYHOST) українсько-баварській конференції з програм подвійних дипломів у Регенсбурзі, Німеччина. Учасники конференції поділились своїм досвідом організації програм подвійних дипломів та обговорили основні чинники, що впливають на їх реалізацію. В робочих групах та на індивідуальних зустрічах делегація ОНУ провела з представниками низки баварських Університетів плідні переговори щодо запуску програм подвійних дипломів з різних спеціальностей, обговоривши освітні, фінансові та організаційні аспекти їх впровадження.

Детальніше...

Студенти ОНУ імені І.І.Мечникова взяли участь в щорічному Форумі Демократії

25 квітня викладачі та студенти ОНУ взяли участь в щорічному Форумі Демократії, який проводить Оснабрюкський університет прикладних наук (Німеччина). Форум традиційно поєднує дослідників, студентів, представників влади та бізнесу з Оснабрюку та інших міст Нижньої Саксонії. З доповідями на Форумі виступили завідувача кафедри міжнародних відносин, доктор політичних наук, професор Ольга Іллівно Брусиловська, студенти факультету міжнародних відносин, політології та соціології Марія Знаменок, Як Коган, Олена Курик. Центральною темою доповідей була війна в Україні, її вплив на життя українців, передумови та наслідки збройної агресії проти нашої України, значення демократії для українського суспільства. Сповнені особистісних емоцій, короткі але змістовні, виступи українських учасників були із великою підтримкою прийняті німецькою авдиторією. У дискусії, що послідувала, німецькі та українські учасники змогли поставити один до одного кілька запитань, як належить такому Форуму, доволі гострих. Україна виборює свою свободу, українці зробили свій вибір на користь демократії, й в учасників Форуму не залишилось сумнівів, що Україна невдовзі буде гідним членом Європейського Союзу.

Детальніше...

Лекція професора Сінді Байз з Університету Південного Іллінойсу, США для студентів спеціальності "Право" про свободу слова у США та ЄС

24 квітня 2023 року професор Сінді Байз (Університет Південного Іллінойсу, США) прочитала лекцію для студентів бакалаврату та магістратури спеціальності 081 «Право», ЕПФ ОНУ з проблемних питань свободи слова у США та ЄС.
 
У ході інтерактивної лекції було здійснено порівняльно-правовий аналіз судової практики щодо реалізації свободи слова в Америці та Європі.
 
Детальніше...

ОНУ імені І.І.Мечникова на польському TV

ОНУ Мечникова на польському TV: в ході візиту до Гданську ректор Вячеслав Труба поділився з польськими журналістами тим, як працює Університет під час війни, а перший проректор Майя Ніколаєва у студії програми Raport Gospodarczy національного інформаційно-публіцистичного каналу TVP3(Gdansk) розповіла як про втрати, що їх понесла освіта України від російської агресії, так і про можливості, які надає співпраця з європейськими, зокрема – польськими університетами та перспективи майбутньої відбудови України.

Дивись за лінком 1.43-1.50 хв., 6.52-11.30 хв.: https://gdansk.tvp.pl/53965990/raport-gospodarczy

Детальніше...

Лора Лейн-Стіл, доцент Університету Південної Кароліни (США) прочитала лекцію студентам правникам про практику Верховного Суду

18 квітня 2023 року на ЕПФ ОНУ відбулась лекція Лори Лейн-Стіл, доцента Університету Південної Кароліни (США) для студентів бакалаврату та магістратури спеціальності 081 «Право», ЕПФ ОНУ, присвячену практиці Верховного Суду США з питань абортів та дискримінації при працевлаштуванні за ознакою статі, гендеру та сексуальної орієнтації.

Детальніше...

Лекція для студентів-правників про цивільне судочинство у США

14 квітня 2023 року доцент Деніел Едельсон (Університет Сетон Холл, США) разом з професором Стівеном Горовіцем (Університет Джорджтауну, США) разом провели лекцію для студентів бакалаврату та магістратури спеціальності 081 «Право», ЕПФ ОНУ.

Детальніше...

Візит делегації ОНУ до Університету Гданська

Минулого тижня ректор ОНУ Мечникова Вячеслав Труба разом з першим проректором Майєю Ніколаєвою здійснили візит до Гданську (Польша), де взяли участь у конференції Focus on Ukraine, організованій Польським національним агентством з академічних обмінів (NAWA) та Університетом Гданську, на якій політики та представники освітніх спільнот Польщі та України обговорювали шляхи допомоги українським університетам під час війни.

Детальніше...

Представник United Nations Academic Impact провів семінар для співробітників ОНУ

30 березня 2023 року відділом міжнародних зв'язків ОНУ був організований інформаційних семінар під егідою United Nations Academic Impact щодо змісту, структури та значення Цілей сталого розвитку (Sustainable Development Goals), вказаних в програмному документі Організації Об'єднаних Націй "Порядок Денний 2030 для Сталого Розвитку".
 
Детальніше...

Лекція доцента Університету Миколая Коперника у Торуні (Польща) Юлії Капеланьської-Пшенговської для юристів ОНУ

8 листопада доцент кафедри прав людини Університету Миколая Коперника у Торуні (Польща) dr. Julia Kapelańska-Pręgowska прочитала студентам бакалаврату та магістратури спеціальності 081 «Право» ЕПФ ОНУ імені І.І.Мечникова лекцію про проблемні аспекти прав людини під час війн та криз, де було висвітлено співвідношення міжнародного гуманітарного права (International Humanitarian Law) та міжнародного права прав людини (International Human Rights Law), обмеження прав людини у воєнний час та сферу прав людини, які не можуть бути обмежені за жодних обставин. 

Студенти задали лекторці низку запитань і взяли участь у дискусії. 

Захід відбувся у межах ініціативи USAID Global Legal Skills Virtual Workshop Series.

Детальніше...

Лекція професора Університету Фоджа (Італія) Aldo Ligustro з міжнародного права для студентів ЕПФ ОНУ

У середу, 2 листопада 2022 р. у рамках курсу “Проблеми міжнародного публічного та міжнародного приватного права” для студентів І курсу магістратури спеціальності “Право” економіко-правового факультету ОНУ ім. І. І. Мечникова відбулася лекція професора кафедри міжнародного права Університету Фоджа (Італія) Aldo Ligustro з проблемних питань вирішення спорів у Світовій Організації Торгівлі.

Робоча мова — італійська. Лекцію було організовано та перекладено к.ю.н., доц. кафедри загальноправових дисциплін та міжнародного права Нігреєвою О.О.

Детальніше...

Анна Конлі, доцент юридичного факультету Університету Монтани (США) прочитала лекцію студентам - правникам ЕПФ ОНУ

02 листопада на ЕПФ ОНУ Мечникова пройшла лекція Анни Конлі, доцента юридичного факультету Університету Монтани, США (Anna Conley, assistant professor at the Alexander Blewett III School of Law of the University of Montana) для студентів бакалаврату та магістратури, спеціальність 081 «Право».

Детальніше...

10-а річниця Китайського культурного центру ОНУ імені І.І.Мечникова

31 жовтня 2022 р. на факультеті міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ Мечникова відбулось урочисте святкування десятої річниці заснування Китайського культурного центру.

У своєму вітальному слові ректор ОНУ, професор Вячеслав Труба підкреслив, що Китайський культурний центр в ОНУ імені І. І. Мечникова протягом усіх років своєї роботи робить позитивний внесок у дружній розвиток міжнародних відносин у сфері вищої освіти.

У вітальному листі, який представив голова Центру Чжан Бінлінь, посольство КНР в Україні зазначає, що: "Китайський культурний центр, - йдеться у вітанні, - проводить велику роботу в галузі вивчення китайської мови в Одесі, виховав плеяду українських та китайських талантів, дуже яскраво представив українцям китайську традиційну культуру і зосередив увагу на китайській освіті для дітей закордонних китайців в Україні".

Детальніше...

Відбулась лекція професора права Університету Південної Кароліни Неда Сноу для студентів - юристів ОНУ

27 жовтня 2022 р. відбулась лекція професора права Університету Південної Кароліни США Неда Сноу (Ned Snow) для студентів бакалаврату та магістратури ЕПФ ОНУ, спеціальність 081 «Право», присвячена питанням правових режимів інтелектуальної власності у правовій системі США.

Жвавий інтерес студентів викликали питання захисту прав інтелектуальної власності та особливостей режиму інтелектуальної власності на комп’ютерні програми у США. Лекція сприяла поглибленню знань студентів з дисциплін «Цивільне право», «ІТ право» та «Інтелектуальна власність».

Захід відбувся у межах ініціативи USAID Global Legal Skills Virtual Workshop Series.

 

Детальніше...

Лекція професора Університету Кадісу (Іспанія) Alejandro Del Valle студентам спеціальності 081 "Право" ОНУ

У понеділок, 24 жовтня 2022 р. у рамках курсу “Міжнародне публічне право” для студентів ІІІ курсу спеціальності “Право” ЕПФ ОНУ ім. І. І. Мечникова відбулася дистанційна лекція професора, завідувача кафедри міжнародного права та міжнародних відносин Університету Кадісу (Іспанія) Alejandro del Valle за темою “Особиста юрисдикція держави: правовий статус громадян та іноземців”. Проведення лекції забезпечено к.ю.н., доц. кафедри загальноправових дисциплін та міжнародного права ОНУ Нігреєвою О.О. Робоча мова — англійська.

Детальніше...

Візит делегації Університету на міжнародну конференцію проєкта «Посилення ролі ЗВО у промисловій трансформації до парадигми «Індустрія 4.0» у Грузії та Україні (HEIn4)» ERASMUS+ до Тбілісі.

Делегація Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на чолі з Ректором Трубою В.І., у складі: декана ЕПФ Токарчук Л.М., зав.кафедрою менеджменту та інновацій Кузнєцова Е.А., проф.кафедри менеджменту та інновацій Нєнно І.М., доц.кафедри конституційного права та правосуддя Кузнєцової З.В., заст.головного бухгалтера Лівенцова Р.С. здійснила офіційний візит на міжнародну конференцію проекта «Посилення ролі ЗВО у промисловій трансформації до парадигми «Індустрія 4.0» у Грузії та Україні (HEIn4)» ERASMUS+. Конференція відбулася у м. Тбілісі, Грузія на базі Університету Бізнесу та Технологій.

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Кінець
Сторінка 1 із 5

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top