This version of the page http://onu.edu.ua/uk/fakultety (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-11-01. The original page over time could change.
Факультети

Лекція у рамках міжнародного наукового проєкту «Лімспейс»: «Фантомні кордони (на прикладі карт виборів у Польші)

Дата проведення: 09.11.2023 р.

Початок о 16:00 год. (за Києвом)

У рамках міжнародного наукового проєкту «Лімспейс» у співпраці з українськими партнерами: географічним факультетом Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, геолого-географічним факультетом Одеського національного університету ім. І.І. Мечнікова, факультетом гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Київською Малою академією наук учнівської молоді відбудеться відкрита лекція провідної європейської вченої

Доповідач: Беатріс фон Гіршгаузен (Beatrice von HIRSCHHAUSEN) (д.геогр. н., провідний науковий співробітник лабораторії «Географія міст» і Центру імені Марка Блока)

Лекція: «Фантомні кордони (на прикладі карт виборів у Польші)».

Переклад українською мовою: І.Г. Савчук

Тривалість: 1 год.

Доступ до посилання

Ідентифікатор конференції: 876 4878 9793

Код доступу: 931069

Детальніше...

Луїджі Ніколо Сегаріцці відвідав Одеський центр досліджень дезінформації

1 жовтня 2023 року Луїджі Ніколо Сегаріцці, науковий співробітник Institut d’études européennes (IEE-ULB), Брюссель, та аташе з питань політики, преси та інформації Представництва Європейського Союзу, Кишинів, відвідав Центр. Метою візиту було встановлення більш міцних наукових та суспільних зв'язків між нашими інституціями, об'єднаними прагненням до істини в епоху постправди. У центрі уваги наших майбутніх спільних проектів – викриття російської дезінформації, яка набула всесвітнього масштабу та вплив якої негативно впливає на життя всіх європейських народів.

Детальніше...

Навчання у рамках проєкту Train the trainers

27-29 жовтня 2023 року відбулося навчання у рамках проєкту Train the trainers для представників і представниць з Дніпропетровської та Одеської областей. Метою даного проекту є підготовка тренерів з міжсекторальних кризових симуляційних навчань. Тепер в Україні є 16 сертифікованих тренерів, серед яких Ганна Грабіна, доцент кафедри міжнародних відносин, співробітник Одеського центру досліджень дезінформації.

Детальніше...

Затвердження спеціалізованої вченої ради з присудження наукового ступеня доктора і кандидата юридичних наук

Вітаємо з затвердженням спеціалізованої вченої ради з присудження наукового ступеня доктора наук Д.41.051.12 за профілем: 12.00.03 «Цивільне право та цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право», 12.00.07 «Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право» (наказ МОН № 1309 від 25.10.2023 р.)

Детальніше...

25 жовтня відбулася зустріч здобувачів бакалаврського рівня спеціальності 052 «Політологія» із стейкхолдером Ігорем Миколайовичем Ковалем

25 жовтня відбулася зустріч здобувачів бакалаврського рівня спеціальності 052 «Політологія» із стейкхолдером Ігорем Миколайовичем Ковалем, секретарем Одеської міської ради VIII скликання. За час зустрічі здобувачі дізналися щодо особливостей діяльності 25 жовтня відбулася зустріч здобувачів бакалаврського рівня спеціальності 052 «Політологія» із стейкхолдером Ігорем Миколайовичем Ковалем, секретарем Одеської міської ради VIII скликання.

Детальніше...

19 жовтня відбулася зустріч здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів спеціальності 052 «Політологія» із стейкхолдером Павлом Колотвіним

19 жовтня відбулася зустріч здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів спеціальності 052 «Політологія» із стейкхолдером Павлом Колотвіним, керівником Інституту політичної інформації, регіональним представником ІМІ в Одеській області, координатором проєкту «Infocrime» в Одесі. Підчас зустрічі здобувачі дізналися про особливості роботи у ЗМІ, проблеми журналістської діяльності в умовах військового стану. Здобувачі також прийняли участь у тренінгу з медіаграмотності із застосуванням FakeBoom Bot для вимірювання медійної грамотності, який був розроблений Медіабаза

Детальніше...

Презентацію для учнів 6-Б класу навчально-виховного комплексу № 90

З метою підвищення екологічної свідомості та в рамках інформативної програми «Уроки сталого розвитку. Студенти – школярам», 19 жовтня 2023 року студентами 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 081 «Право» та викладачем кафедри цивільно-правових дисциплін економіко-правового факультету, доцентом Толкаченко О.В. було проведено презентацію для учнів 6-Б класу навчально-виховного комплексу № 90 м. Одеси на тему: «Про відходи».

Детальніше...

Запрошуємо вас взяти участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Церква і віра як життєва позиція вільної людини»

Запрошуємо вас взяти участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Церква і віра як життєва позиція вільної людини», присвяченій 220-річчю німецької лютеранської громади святого Павла в Одесі.
На конференції передбачається розгляд широкого кола питань, пов’язаних з особливостями історичного розвитку лютеранства та одеської німецької громади зокрема, обговорення культурних та релігійних аспектів
протестантизму, аналіз філософських та теологічних питань, пов’язаних з глибинними смислами існування сучасної людини, питання германістики та мовознавства.
Конференція обіцяє бути змістовною та інформаційно насиченою, дозволить організувати плідні та актуальні дискусії, подарує радість спілкуванняв очному та змішаному форматі.

Робочі мови конференції: німецька, українська, англійська.

Інформаційний лист 

Детальніше...

Після ремонту відкрила свої двері Юридична клініка ОНУ імені І.І.Мечникова

16 жовтня 2023 року після ремонту відкрила свої двері Юридична клініка ОНУ імені І.І.Мечникова  

Юридична клініка допомагає здобувачам ОНУ імені І.І.Мечникова набувати досвід практичної діяльності з надання безоплатної правової допомоги особам, які потребують соціального захисту та підтримки, та формує у здобувачів старших курсів спеціальності 081-

Право практичні навички юриста.

Адреса Юридичної клініки: Французький бульвар, 24/26, каб.14н

Графік роботи Юридичної клініки:

Понеділок-четвер – 13:00-16:00

П’ятниця – 13:00-15:00

Субота, неділя – вихідні.

Детальніше...

Увага! Конкурсний відбір на заміщення вакантних посад

В ОНУ імені І. І. Мечникова відбувається конкурсний відбір на заміщення вакантних посад.

Детальна інформація для претендентів на посаду (перелік документів, послідовність дій, терміни, контакти) розміщується на сайті ОНУ у вкладці: "Співробітникам - Навчальний відділ - Вакантні посади - Конкурсні справи 2023-2024"

Посилання на сторінку: Навчальний відділ

Успішного проходження конкурсу!

Детальніше...

Гостьова лекція: "Роль дистанційного моніторингу в сільському господарстві та просторовому плануванні" 21.10.2023

21.10.2023 о 11.00 в онлайн-режимі відбудеться гостьова лекція на тему "Роль дистанційного моніторингу в сільському господарстві та просторовому плануванні" для здобувачів вищої освіти геолого-географічного факультету за спеціальностями 103 Науки про Землю та 106 Географія.

Лектор - Бутенко Ярина Олександрівна, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник відділу інформаційних технологій та маркетингу інновацій Інституту водних проблем і меліорації НААН.

Окрім здобувачів факультету запрошуються усі бажаючі.

Підключення за посиланням

Ідентифікатор конференції: 895 1977 5053

Код доступу: r61jYu

Детальніше...

Відкрита зустріч: акредитація підготовки магістрів - освітня програма 103 Науки про Землю

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, яка здійснює процедуру акредитації, запрошує усіх, хто бажає, на відкриту зустріч у вигляді Zoom конференції.

Ця зустріч відбудеться 03 жовтня 2023 року о 13.45. 

Відкрита зустріч з експертною групою: ID29768 Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, ОП "Науки про Землю"

Час: 3 жовтня, 2023 13:45

Підключитись до конференції

Ідентифікатор конференції: 712 3589 4142

Пароль: 2023

Детальніше...

ЦИКЛ ЗУСТРІЧЕЙ З ВИСКНИКАМИ ОНУ

Студентська рада розпочинає цикл зустрічей з випускниками ОНУ.

29 вересня о 14:30 чекаємо на здобувачів всіх факультетів та фахового коледжу ОНУ.

У ході зустрічі випускники поділяться яскравими спогадами про навчання в університеті, власним досвідом пошуку роботи та побудови професійної кар'єри.

У слухачів буде можливість поставити питання спікерам, взяти участь у невеликому інтерактиві та поспілкуватись між собою під час кава-брейку.

Місце проведення зустрічі: ауд. 202 (конференц-зал) ОНУ імені І.І. Мечникова, вул. Французький бульвар 24/26.

Детальніше...

Відкрита зустріч: акредитація підготовки магістрів - освітня програма 106 Географія

Експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, яка здійснює процедуру акредитації, запрошує усіх, хто бажає, на відкриту зустріч у вигляді Zoom конференції.

Ця зустріч відбудеться 03 жовтня 2023 року о 14.00. Тривалість - 40 хвилин.

Відкрита зустріч: ID 29769 Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, ОПП Географія

Час: 03 жовтня 2023 14:00 - 14:40 Київ

Приєднатися до конференції Zoom:

https://us04web.zoom.us/j/76444945427?pwd=VrIJab2YK9wJIw9BNXybkBOFcFXaAt.1

Ідентифікатор конференції: 764 4494 5427

Пароль: 2023

Детальніше...

Аспірантка третього року навчання Олена Дікол за спеціальністю 103 «Науки про Землю» (керівник проф. Янко В.В.) стала лауреатом премії імені Є.К.Лазаренко.

Успіхи наших студентів та аспірантів завжди радують, особливо у наш непростий час. Тому звістка про те, що аспірантка третього року навчання Олена Дікол за спеціальністю «Науки про Землю» (керівник проф. Янко В.В.) стала лауреатом премії імені Є.К.Лазаренко, була сприйнята з більшим задоволенням.

Детальніше...

ІІІ Міжнародна конференція "Моделі міждисциплінарних та міжгалузевих освітніх та освітньо-наукових програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження"

На базі нашого університету за організаторських зусиль представників геолого-географічного та економіко-правового факультету 8-9 вересня 2023 р. відбулась ІІІ Міжнародна конференція "Моделі міждисциплінарних та міжгалузевих освітніх та освітньо-наукових програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження".

Детальніше...

Участь геолого-географічного факультету у міжнародному проекті «Developing Optimal and Open Research Support for the Black Sea».

В рамках Наукової школи «Проблеми морської геології та палеонтології» та держ. бюджетної теми МОН України № 612 «Вивчення розвантаження глибинних флюїдних потоків на дні Чорного моря з метою оцінки мореплавства», які очолює доктор геолого-мінералогічних наук, проф. Валентина ЯНКО, випускниці геолого-географічного факультету ОНУ імені І.І. Мечникова аспірантка Олена ДІКОЛ та Тетяна КОНДАРЮК (PhD з геології океанів та морів у 2020 р.) виконують роботи в Чорному морі на борту румунського науково-дослідного судна “Mare Nigrum” в румунських та болгарських водах з 1 по 21 вересня 2023 р.

Детальніше...

Міжнародна літня школа “Contemporary problems of urban development”

Викладачі та здобувачі вищої освіти усіх рівнів геолого-географічного факультету нашого університету взяли участь у роботі Міжнародній літній школі “Contemporary problems of urban development” в рамках дослідницького навчального проекту ініційованого Університетом Адама Міцкевича в Познані, яка тривала з 13 по 19 серпня 2023 року.
Літня школа “Contemporary problems of urban development” відбулася за участі представників освіти, науки і бізнесу з метою налагодження ще більшої економічної, міжнародної та гуманітарної співпраці між країнами Європи та окремими її регіонами.
Участь в проекті посилює міжнародні зв’язки нашого університету, підтверджує готовність до роботи і співпраці з дружніми польськими колегами навіть під час війни, відкриває нові горизонти до спільної науково-дослідної діяльності та освітніх міждисциплінарних інноваційних програм.

Детальніше...

Одеський центр досліджень дезінформації

25-28 липня – конгрес «Дискурси та їхній вплив на світ багатьох криз», спільно організований міжнародною асоціацією DiscourseNet та латиноамериканською асоціацією ALED, в університеті Валенсії, Іспанія (Ольга Брусиловська, Катерина Вакарчук).

Детальніше...

Вітання спортсменам-студентам ОНУ

Щирі вітання нашим спортсменам-студентам, які захищали честь Одеського національного університету імені І. І. Мечникова на Європейських іграх єдиноборств у програмі карате серед закладів вищої освіти. Європейськi ігри єдиноборств щойно завершилися в Загребі (Хорватія). В заході приймали участь 398 університетів з 31 країни Європи.

Отже маємо такі здобутки: Шведа Владислав (факультет міжнародних відносин, політологї та соціології) - чемпіон в категорї до 67 кг; Панчук Аріадна (факультет журналістики, реклами та видавничої справи) - 2 місце в командному куміте серед жінок.

Підтримуємо традиції!

Детальніше...

Міжнародний захід «Вплив руйнування Каховського водосховища на екологію та економіку Північного Причорномор’я» в ОНУ iменi Мечникова

«Вплив руйнування Каховського водосховища на екологію та економіку Північного Причорномор’я» - міжнародний захід за такою тематикою вiдбувся на геолого-географічному факультетi ОНУ iменi Мечникова.

Детальніше...

Грант від Європейського парламенту для РГФ ОНУ

Факультет романо-германської філології ОНУ Мечникова отримав грант від Європейського парламенту. Грант виділено на магістерську програму з синхронного перекладу (Conference interpreting) в мовній парі «англійська-українська». Програма буде реалізовуватися в межах акредитованої магістерської освітньої програми «Переклад з англійської мови та другої іноземної українською».

Детальніше...

ВИПУСК БАКАЛАВРІВ ФМВПС-2023: ЦЕРЕМОНІЯ ВРУЧЕННЯ ДИПЛОМІВ

Любі наші випускники! Ви – гордість Факультету міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ Мечникова, фахівці, від яких залежить майбутнє нашої держави.

Усі викладачі і адміністрація факультету щиро вітають вас і бажають, щоб дорога вашого життя була легкою та цікавою, сповненою неймовірних відкриттів і неперевершених звершень! Чекаємо найсміливіших і цілеспрямованих у нашій магістратурі!

Детальніше...

19.07 вiдбулось вручення дипломів бакалаврам ЕПФ ОНУ імені Мечникова

Дипломи випускникам факультету вручав особисто ректор ОНУ, доктор юридичних наук Вячеслав Іванович Труба.

Пишаємося кожним із вас! вiримо, що ви здатні змінити цей світ, побудувати майбутнє та досягти омріяних вершин в кар'єрі. Здобута вами освіта - чудовий старт для досягнень професійних та академічних. Тому чекаємо в магістратурі!

Детальніше...

Бакалаври РГФ вийшли в світ

Сьогодні відбулася урочиста подія на нашому рідному факультеті: нові бакалаври вийшли в світ, щоб підкоряти нові горизонти.

Щиро вітаємо всіх новоспечених бакалаврів, а особливо тих, хто планує продовжувати своє навчання у рідних стінах - в магістратурі ОНУ ім.І.І.Мечникова. Gaudeamos igitur!

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Кінець
Сторінка 1 із 16

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top