This version of the page http://procreditbank.com.ua/faq (13.107.213.67) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-10-23. The original page over time could change.
Запитання та відповіді | ПроКредит Банк
Головна Запитання та відповіді

Запитання та відповіді

Можливості мобільного застосунку

Зміна лімітів по карткам
Відкриття строкового депозиту онлайн
Обмін валюти онлайн
Національні перекази за реквізитами
Перерахування на ощадний рахунок FlexSave
Переказ з картки на картку

Додатковий захист Verified by Visa («Перевірено Visa») гарантує, що за допомогою вашої картки Visa тільки ви можете здійснювати покупки онлайн.

При здійсненні покупки в інтернет-магазині, який є учасником програми, ваша картка буде автоматично розпізнана як картка з захистом Verified by Visa.

Перевірте деталі транзакції у новому діалоговому вікні та введіть одноразовий пароль надісланий на ваш зареєстрований в системі номер мобільного телефону. Дотримуйтесь інструкцій, щоб завершити транзакцію.

За додатковою інформацією звертайтесь у цілодобову службу клієнтської підтримки за телефонами:  +38 044 590 10 44 та 0 800 50 09 55 або  до служби клієнтської підтримки ПроКредит Банку: 0 800 50 09 90, +38 044 590 10 00.

ГРИВНЯ

Безготівкові розрахунки

Безготівкові розрахунки в Україні працюють без обмежень. Поповнення рахунків, перекази в гривні, сплата комунальних послуг тощо.
Обирайте безготівковий спосіб оплати за будь-якої можливості, тому що робота інкасаторів зараз є особливо ризиковою.

Готівкові розрахунки

Зняття готівкової гривні
З рахунку в національній або іноземній валюті можна зняти готівкову гривню у розмірі до 100 тис. грн на день. Гривню можна зняти в банкоматі, для зняття валюти потрібно забронювати візит у відділення за посиланням. Банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення.

Правила для громадян, які перебувають під загрозою окупації державою-агресором
Національний банк дозволив клієнтам на територіях, які перебувають під загрозою окупації, знімати готівкову національну та іноземну валюту з рахунків без обмежень за сумою. Деталі за посиланням у відповідному розділі.

Готівкова гривня за кордоном

Якщо плануєте виїжджати за кордон, краще завчасно зарахувати готівку в Україні на свій рахунок в банку для того, щоб надалі за кордоном розраховуватись карткою. Поповнити свій рахунок можливо у наших зонах самообслуговування. Їх адреси та графік роботи тут.

ІНОЗЕМНА ВАЛЮТА

Обмеження на зняття іноземної валюти

Зняття готівки з рахунків в іноземній валюті
Зняти кошти з валютного рахунку в Україні можна:
• у гривні у розмірі до 100 тис. грн на день;
• у валюті рахунку до 100 тис. грн на день (в еквіваленті).

Зняття коштів з рахунків за кордоном:
• ліміт до 100 тис. грн в еквіваленті на день;
 ліміт на зняття валюти з гривневих рахунків обсягом до 12, 5 тис грн (в еквіваленті) на сім календарних днів, але не більше ніж 50 тис. грн на місяць.

 

Купівля/продаж іноземної валюти

Обмеження на продаж готівкової та безготівкової іноземної валюти відсутні. Конвертація долар/євро можлива лише у безготівковій формі.
Продати іноземну валюту можна через Інтернет-банкінг або у мобільному застосунку.

Купівля іноземної валюти
З 14 квітня населенню дозволено купувати готівкову іноземну валюту.
Звертаємо вашу увагу, що купівля безготівкової іноземної валюти поки заборонена (заборона діє з 24 лютого 2022 року), крім виключень, визначених Постановою №18 від 24 лютого 2022 року (зі змінами).

Обмеження на розрахунки за кордоном
Тимчасово заборонені розрахунки за кордоном з метою купівлі цінних паперів, акцій, облігацій та сплати брокерських послуг за цими операціями, що здійснюються з використанням карток, емітованих українськими банками.

Також, заборонені перекази на суму в еквіваленті більше 100 000 грн. на календарний місяць з усіх рахунків фізичної особи ‒ клієнта банку, відкритих в іноземній валюті, перекази на рахунки фізичних осіб з використанням реквізитів карток платника та отримувача (p2p-переказів) та розрахунки, які належать до операцій “квазікеш” (зокрема, купівля криптовалют, поповнення електронних гаманців, купівля подарункових сертифікатів, перекази на користь букмекерських компаній, оплата дорожніх чеків.

Для оплати будь-яких інших товарів, робіт та послуг обмеження відсутні.

Правила для громадян, які перебувають на територіях, що знаходяться під загрозою окупації державою-агресором
Дозволено:
1) знімати готівкову національну та іноземну валюту з рахунків без обмежень за сумою (за наявності готівки у касі банку);
2) купувати готівкову іноземну валюту та банківські метали з фізичною поставкою за умови наявності коштів або банківських металів у філії/відділенні банку.

ГРОШОВІ ПЕРЕКАЗИ

Обмеження, які діють на перекази у валюті з України
На більшість переказів з України за кордон встановлені обмеження.

Перекази з-за кордону, для тих хто хоче підтримати рідних або волонтерів в Україні
Національний банк не вводив обмеження на більшість переказів в Україну з-за кордону. Заборона стосується виключно переказів, пов'язаних з рф та рб, а також переказів у російських та білоруських рублях.

Зробити переказ можна або через міжнародні системи переказу коштів, або з картки на картку, або через SWIFT за номером IBAN.

Чи є в банку обмеження на зняття готівки за допомогою карти?

Для підвищення безпеки ПроКредит Банк встановлює ліміти на зняття готівки і розрахунки картою. За замовчуванням встановлено такі добові ліміти на проведення операцій по платіжним картам ПроКредит Банку:

Операції Visa Classic/Visa Business, грн Кількість операцій
Зняття коштів в банкоматах ПКБ 50 000
10
Зняття коштів в банкоматах / за межами ПроКредит Банку
Зняття коштів в касах ПроКредит Банку Зняття коштів в касах ПроКредит Банку здійснюється з поточного рахунку без використання БПК за умови попереднього замовлення відповідно до операційного регламенту банку
Оплата товарів у підприємствах торгівлі та сервісу 50 000 10
Операції в мережі Інтернет 30 000 7
Переказ коштів з картки на картку (Money transfer) 25 000
(max 75 000)
3

Звертаємо Вашу увагу на обмеження максимальної суми зняття готівкових коштів у банкоматах банку.
Розмір накопичувального ліміту за один календарний місяць складає 500 000 грн. для фізичних осіб та 300 000 грн. з рахунків юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

На здійснення переказів з картки на картку у мобільному додатку встановлено такі обмеження*:

Максимальна сума, грн Кількість
Ліміт на суму одного переказу 25 000
Ліміт переказів за добу 75 000 10
Ліміт переказів за місяць 150 000 25

 *встановлені обмеження не підлягають зміні

Як змінити встановлені ліміти по платіжним картам?

Для зміни лімітів на зняття готівки на 1 день Вам необхідно звернутися:

Контакти та графік нашого КЦ для ФО:

тел. 0 800 50 09 90
тел. +38 (044) 590 10 00

Що таке код CVV/CVV2?

Це тризначний код, що використовується для додаткової ідентифікації власника карти. Його надруковано на карті на панелі для підпису. Код використовується при здійсненні розрахунків в Інтернеті.

Чи можна повернути товар, придбаний з використанням карти?

Для повернення такого товару Вам необхідно звернутися в магазин, пред’явивши касовий чек, чек ПОС-терміналу і паспорт. Після оформлення повернення збережіть чек. Зарахування коштів на картковий рахунок відбувається протягом 2-14 днів.

Який розмір комісії при оплаті покупок картою?

При оплаті покупок за кордоном додаткові комісії не стягуються, крім випадків, коли валюта розрахунків за товар чи послугу відрізняється від долара США чи євро. В цій ситуації комісія за конвертацію становить 1% від суми операції.

Для чого потрібні додаткові карти?

Додаткова карта випускається на ім'я довіреної особи, що дає змогу їй здійснювати операції по Вашому рахунку. До одного рахунка може бути випущено кілька додаткових карт: на Ваше ім'я, родичів, дітей, батьків та інших осіб

Які сервіси доступні в банкоматах ПроКредит Банку?

Крім операцій зняття готівки в банкоматах ПроКредит Банку Ви можете:

  • змінювати ПІН-код;
  • перевіряти баланс;
  • отримувати міні-виписку про останні п’ять операцій по Вашій карті.

Чому іноді на карті блокується сума більша/менша суми операції?

При розрахунках картою або отриманні готівки операція відбувається у 2 етапи:

  1. В момент проведення операції на карті блокується сума, розрахована за курсом VISA на день здійснення операції.
  2. Після оброблення інформації VISA і Процесинговим Центром (протягом 1-30 днів залежно від типу операції) банк списує суми з рахунку клієнта за курсом, встановленим на день списання. Через курсові різниці сума до списання може бути як більшою, так і меншою спочатку заблокованої суми операції.

Де і як зберігати карту?

Платіжну карту слід зберігати в недоступному для сторонніх осіб місці. В жодному випадку не залишайте карту поряд з ПІН-кодом до неї. Не записуйте ПІН-код на карті. Не варто зберігати карту поблизу предметів, що мають електромагнітне випромінювання (наприклад, мобільним телефоном). Це може призвести до розмагнічування смуги, внаслідок чого карта перестане працювати.

У карти скоро закінчиться строк дії. Що потрібно робити?

Строк дії карти вказаний на лицьовому боці під номером у форматі 01/01 (місяць/рік). Карта дійсна до закінчення останнього дня зазначеного місяця.

За 15 днів до закінчення строку дії Вашої карти при наявності грошових коштів на рахунку в сумі, необхідній для перевипуску згідно з тарифами, вона перевипускається.

Для отримання перевипущеної карти Вам слід звернутися до КЦ:
Фізичні особи та ФОП: щодня 9:00 - 21:00
Юридичні особи: понеділок - п`ятниця 9:00 - 18:00
0 800 50 09 90
(Дзвінки в межах України безкоштовні)
044 590 10 00

Як визначається індекс для перегляду ставки?

Значення індексу фіксується Банком щомісяця у передостанній робочий день календарного місяця та встановлюється з першого дня наступного місяця.

До яких кредитів використовується індекс?

Вказаний розмір індексу використовується для затвердження нових кредитів строком більше 12-ти місяців та з метою встановлення плаваючої відсоткової ставки для майбутніх кредитних договорів, за умовами яких настане час перегляду ставки.

Даний індекс не використовується для перегляду ставки за поточними кредитним договорами, за умовами яких індекс перегляду ставки – строковий депозит у ПроКредит Банку.

Як часто відбувається перегляд ставки?

Перегляд ставки, згідно встановленої в кредитному договорі формули, відбувається відповідно до умов кредитного договору кожні 12 або 18 місяців до кінця строку його дії.

Індекси розраховуються на різні строки розміщення депозитів, який саме використовується у ПАТ «ПроКредит Банк»?

Для розрахунку плаваючої ставки використовуються індекси за 12-місячними депозитами, тобто UIRD12m, USD Libor12m, EURIBOR12m.

Де можна знайти більше інформації про вказані індекси?

Додаткову інформацією можна дізнатися на офіційних інтернет сайтах та в інших засобах масової інформації:

UIRD (Ukrainian Index of Retail Deposit Rates) - http://www.bank.gov.ua/files/UIRD.xls
USD LIBOR (London Interbank Offered Rate) - http://www.bbalibor.com
EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) - http://www.euribor-ebf.eu

Шановний відвідувач сайту,

Дякуємо, що виявили інтерес до нашого підприємства. Захист даних є завданням найвищого пріоритету для керівництва АТ «ПРОКРЕДИТ БАНК» (надалі – «ПроКредит Банк»), адреса: 03115, м. Київ, проспект Перемоги, 107А, тел.: 0800500990 (для дзвінків на території України), +380445901000. Ви можете користуватись інтернет-сторінками ПроКредит Банку, не зазначаючи персональних даних; проте, якщо суб’єкт персональних даних бажає користуватись спеціальними послугами підприємства за допомогою нашого сайту, може виникнути необхідність обробки персональних даних. За необхідності обробки персональних даних, якщо при цьому відсутні законодавчі підстави для такої обробки, ми зазвичай отримуємо відповідну згоду від суб’єкта персональних даних.

1. Файли Cookie

На інтернет-сторінках ПроКредит Банку використовуються файли cookie. Файли cookie – це текстові файли, що зберігаються в комп’ютерній системі через Інтернет браузер.

Файли cookie використовуються багатьма Інтернет-сайтами і серверами. Багато файлів cookie мають так званий ідентифікаційний код cookie. Ідентифікаційний код cookie – це унікальний ідентифікатор файлу cookie. Він складається з строки символів, за допомогою якої інтернет-сторінки й сервери можуть бути призначені конкретному інтернет-браузеру, в якому зберігався такий файл cookie. Це дозволяє відвідуваним інтернет-сайтам і серверам відрізняти браузер, яким користується суб’єкт персональних даних, від інших інтернет-браузерів, що містять інші файли cookie. Конкретний інтернет-браузер може бути визначений та ідентифікований завдяки використанню унікального ідентифікатора файла cookie.

Використовуючи файли cookie, ПроКредит Банк може надати користувачам сайту зручні й легкі у використанні сервіси, які б неможливо було надати без встановлення файлів cookie.

За допомогою файлів cookie інформація та пропозиції, що надаються на нашому сайті, можуть бути оптимізовані з урахуванням потреб конкретного користувача. Файли cookie дозволяють нам, як зазначалося вище, розпізнавати користувачів нашого веб-сайту. Таке розпізнавання спрямоване на те, щоб зробити використання нашого сайту більш зручним для користувачів. Наприклад, користувачу веб-сайту, що використовує файли cookie, не потрібно вводити дані для доступу кожного разу коли він заходить на сайт, оскільки вони переносяться веб-сайтом автоматично, і файли cookie, таким чином, зберігаються в комп’ютері користувача.

Суб’єкт персональних даних в будь-який час може припинити використання файлів cookie на нашому веб-сайті, встановивши відповідні налаштування в інтернет-браузері, яким він користується, і, відповідно, може таким чином постійно відмовлятись від встановлення файлів cookie. Більше того, встановлені раніше файли cookie можуть бути видалені в будь-який час через інтернет-браузер або за допомогою інших програм. Це можливо здійснити у всіх популярних Інтернет-браузерах. Якщо суб’єкт персональних даних деактивує встановлення файлів cookie у браузері, яким він користується, не всі функції нашого веб-сайту можуть бути доступні у повному обсязі.

2. Збирання загальних даних та інформації

Веб-сайт ПроКредит Банку збирає низку загальних даних та інформацію, коли суб’єкт персональних даних або автоматична система заходить на веб-сайт. Такі загальні дані й інформація зберігаються в файлах журналу сервера. Можуть збиратись наступні дані: (1) види й версії браузерів, що використовуються; (2) операційна система користувача, який відвідує сайт; (3) веб-сайт, з якого здійснюється доступ на наш веб-сайт (так звані реферери); (4) під-сайти; (5) дата та час входу на інтернет-сайт; (6) ІР-адреса; (7) провайдер доступу до мережі Інтернет користувача; та (8) будь-які інші подібні дані та інформація, яка може використовуватись під час атак на наші інформаційні системи.

Використовуючи ці загальні дані та інформацію, ПроКредит Банк не робить ніяких висновків про суб’єкта персональних даних. Ця інформація радше потрібна для того, щоб (1) коректно відобразити інформацію на нашому веб-сайті; (2) оптимізувати контент нашого сайту, а також його просування; (3) забезпечити тривале функціонування наших інформаційних систем і веб-сайту; а також (4) надати правоохоронним органам інформацію, необхідну для проведення кримінального провадження у справах про кібератаки. Тому ПроКредит Банк аналізує зібрані в анонімному режимі дані й інформацію з метою ведення статистики, для покращення захисту даних і підвищення інформаційної безпеки нашого підприємства, а також для забезпечення оптимального рівня захисту персональних даних, які ми обробляємо. Анонімні дані з файлів журналів сервера зберігаються окремо від усіх персональних даних, що надаються суб’єктом персональних даних.

3. Положення щодо захисту даних про застосування і використання сервісу Google Analytics (з функцією анонімізації)

В цей веб-сайті ПроКредит Банком був інтегрований сервіс для створення детальної статистики відвідувачів веб-сайту Google Analytics (з функцією анонімізації). Google Analytics – це сервіс веб-аналітики. Веб-аналітика дозволяє збирати та аналізувати дані про поведінку відвідувачів веб-сайтів. Сервіс веб-аналізу збирає, зокрема, дані про веб- сайт, з якого особа заходить на відповідний сайт (так званий реферер), про те, які підсторінки відвідував користувач, або як часто та протягом якого часу переглядалась підсторінка. Веб-аналітика здебільшого використовується для оптимізації веб-сайту, а також для здійснення аналізу економічної ефективності реклами в мережі Інтернет.

Оператором (адміністратором) сервісу Google Analytics є компанія «Гугл Інк.» (Google Inc.), що знаходиться за адресою: США, 94043-1351, Маунтін-В’ю, Амфітеатр Парквей 1600(1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States).

Користуючись сервісом веб-аналітики Google Analytics, ПроКредит Банк застосовує додаток «_gat. _anonymizeIp». За допомогою цього додатку IP-адреса системи, з якої суб’єкт персональних даних входить до мережі Інтернет, адаптується компанією Google і анонімізується під час доступу до наших сайтів.

Мета сервісу Google Analytics – аналіз трафіку на нашому веб-сайті. Компанія Google використовує зібрані дані й інформацію, зокрема, для того, щоб оцінити використання нашого веб-сайту і надати он-лайн звіти, в яких відображено активність на наших сайтах, а також для того, щоб надати нам інші сервіси для моніторингу відвідування нашого веб-сайту.

Сервіс Google Analytics зберігає в інформаційній системі суб’єкта персональних даних файл cookie. Визначення файлів cookie надається вище. Встановлення файлів cookie дозволяє Google аналізувати відвідування нашого веб-сайту. З кожним запуском однієї з сторінок цього інтернет-сайту інтернет-браузер суб’єкта персональних даних автоматично надсилає дані через сервіс Google Analytics з метою он-лайн реклами і оплати комісійних платежів компанії Google, якщо це передбачено. Під час цих дій компанія, Google, дізнається інформацію, як от (адаптовану) IP-адресу суб’єкта персональних даних, що необхідна компанії Google для, зокрема, встановлення походження відвідувачів (країну, регіон, місто) та кліків.

Файл cookie використовується для того, щоб зберігати інформацію про те, коли, звідки й як часто суб’єкт персональних даних відвідував наш сайт. З кожним відвідуванням нашого інтернет-сайту такі дані, включаючи (адаптовану) ІР-адресу, з якої суб’єкт персональних даних входив до сайту, будуть передаватись компанії Google в США. Ці дані зберігаються компанією Google на території США. Компанія Google може передавати третім особам такі дані, зібрані за допомогою технічної процедури.

Суб’єкт персональних даних може, як зазначено вище, будь-коли припинити встановлення файлів cookie, здійснивши відповідні налаштування веб-браузера, яким користується, відмовляючись, таким чином, від встановлення файлів cookie. Таке налаштування в інтернет-браузері, що використовується, також не дозволить сервісу Google Analytics встановити файли cookie в інформаційно-обчислювальній системі суб’єкта персональних даних. Крім того, файли cookie, що вже використовуються сервісом Google Analytics, можуть бути в будь-який час видалені через веб-браузер або інші програми.

Крім того, суб’єкт персональних даних має можливість заперечити проти збирання даних, що генеруються сервісом Google Analytics, що стосуються відвідування цього сайту, а також проти обробки цих даних компанією Google і шанс попередити здійснення таких дій. Для цього суб’єкт персональних даних має завантажити розширення до браузера за URL адресою https://tools.google.com/dlpage/gaoptout і встановити його. Це розширення надає інформацію сервісу Google Analytics мовою JavaScript, що жодні дані та інформація про відвідування Інтернет-сторінок не можуть бути передані сервісу Google Analytics. Встановлення розширень у браузер вважається компанією Google запереченням. Якщо пізніше систему суб’єкта персональних даних буде видалено, відформатовано, або перевстановлено, суб’єкт персональних даних повинен буде повторно встановити розширення браузера, щоб заборонити сервісу Google Analytics збирати дані. Якщо розширення браузера було видалено суб’єктом персональних даних або будь-якою іншою особою, що має відповідні повноваження, або вимкнено, можна перевстановити або повторно увімкнути розширення браузера.

Більш детальна інформація та чинні положення компанії Google про захист даних доступні за посиланням https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/, а також http://www.google.com/analytics/terms/us.html. Детальний опис сервісу Google Analytics можна знайти за наступним посиланням https://www.google.com/analytics/.

4. Реєстрація на нашому веб-сайті

Суб’єкт персональних даних має можливість зареєструватися на сайті ПроКредит Банку із зазначенням своїх персональних даних. Які саме персональні дані будуть передані нам, визначається відповідним шаблоном введення даних, що використовується під час реєстрації. Надані користувачем персональні дані збираються і зберігаються виключно для внутрішнього використання ПроКредит Банком та для його власних цілей. ПроКредит Банк може запросити дозвіл на передачу даних одному чи кільком обробникам даних (наприклад, службі кур’єрської доставки) які використовуватимуть персональні дані для внутрішніх цілей, пов’язаних з ПроКредит Банком.

Під час реєстрації на сайті ПроКредит Банку також зберігаються IP-адреса, яка присвоюється Інтернет-провайдером і використовується суб’єктом персональних даних, а також дата та час реєстрації. Зберігання таких даних обґрунтовується тим, що це єдиний спосіб попередити зловживання нашими послугами (користування послугами в незаконних цілях), та, за необхідності, мати можливість розслідувати вчинені правопорушення. Зрештою зберігання цих даних необхідне для захисту ПроКредит Банку. Ці дані не передаються третім особам, окрім випадків, коли обов’язок передавати такі дані передбачений чинним законодавством або якщо це необхідно в рамках кримінального провадження.

Реєстрація суб’єкта персональних даних із добровільним наданням персональних даних необхідна для того, щоб ПроКредит Банк мав можливість запропонувати суб’єкту персональних даних контент і послуги, що можуть бути запропоновані лише зареєстрованим користувачам з огляду на характер відповідного питання.

5. Зворотній контакт через веб-сайт

На веб-сайті ПроКредит Банку зазначено контактні дані для швидкого електронного зв’язку з нашим банком, а також контакти для прямого зв’язку з нами, включаючи й загальну адресу так званої електронної пошти (адреса електронної пошти). Якщо суб’єкт персональних даних зв’язується з ПроКредит Банком за допомогою електронної пошти або форми зворотного зв’язку, персональні дані, передані суб’єктом персональних даних, зберігаються автоматично. Такі персональні дані, що передаються суб’єктом персональних даних ПроКредит Банку добровільно, зберігаються з метою подальшої обробки або для зв’язку з суб’єктом персональних даних. Ці персональні дані не передаються третім особам.

  • Чергові відділення
  • Запитання та відповіді
  • Умови використання
  • Курси валют
  • Захищена категорія споживачів
  • Інформація щодо банківських послуг
Оновлено 15.10.2023 14:36:47
e-Bankingx
Для приватних клієнтів
Для бізнес клієнтів