This version of the page http://internews.ua/opportunity/lmf-2020-summary (185.104.45.29) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-09-23. The original page over time could change.
Львівський медіафорум 2020 в умовах к... | Internews Ukraine
Про нас Наша команда Вакансії Можливості Проєкти Контакти
ENG УКР

Підсумки

Львівський медіафорум 2020 в умовах карантину: ключові тези

Пандемія COVID-19 стала не тільки викликом для медіаспільноти, але й можливістю створити нові формати взаємодії з аудиторією. Львівський медіафорум-2020 успішно адаптувався до нових реалій: з одного з найбільших медіафестивалей Центрально-Східної Європи він трансформувався в кампанію #StayAtHome Media Stories. Утім одна річ залишилася незмінною: вже 7-й рік поспіль Форум пройшов за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

У межах кампанії організатори провели 10 онлайн-зустрічей з українськими та міжнародними журналістами, блогерами та аналітиками. Публікуємо для вас цікаві ідеї з кожного виступу:

  1. Камеран Ашраф ― доцент Центрально-Європейського університету (Угорщина): Штучний інтелект (ШІ) варто розглядати через призму прав людини. Для їх максимального забезпечення розробники ШІ повинні ретельніше конструювати та перевіряти алгоритми. А наше завдання ― навчитися критично сприймати контент і знаходити найцінніше в постійному потоці інформації (відеозапис і конспект зустрічі).

  1. Ярина Серкез ― журналістка The New York Times: Тенденції у дата-журналістиці незмінні: чим детальніші дані, тим кращий аналіз. Сфера рухається до створення власної моделі та симуляції розвитку подій, тренування нейромереж (конспект зустрічі).

  2. Остап Яриш ― журналіст The Voice of America: Пандемія частково зрівняла можливості: якість картинки в скайп-інтерв’ю у всіх буде однакова. Це стосується і регіональних видань, і великих мовників (конспект зустрічі).

  3. Джейн Литвиненко — журналістка BuzzFeed News: Ми дуже уважно ставимося до онлайн-розслідувань. Головне правило — сприймати те, що відбувається онлайн так само серйозно, як і те, що відбувається в реальному житті (конспект зустрічі).

  4. Бектур Іскендер ― співзасновник видання Kloop (Киргизстан): З одного боку, коронавірус змусив почекати з пошуками нових підходів, а з іншого ― став стимулом для пошуку нових тем (конспект зустрічі).

  5. Франак Вячорка ― медіааналітик (Білорусь): Іноді є думка, що варто робити щось не про коронавірус, бо від нього вже всі втомилися. Але це не працюватиме. Алгоритми збудовані так, що коли всі обговорюють одну тему, то іншим немає місця (конспект зустрічі).

  6. Юсуф і Сумайя Омар ― автори проєкту Hashtag Our Stories: Не забувайте запитувати себе кожні 15-20 секунд, чи достатньо у відео напруги, чи дійсно те, що ви показує, зацікавлює (конспект зустрічі).

  7. Том Голман ― лауреат Пулітцерівської премії: Інтерв’ю ― це не балачка. Ви мусите бути детективом: уточнювати, шукати мотивацію, повертатися до заплутаних моментів (конспект зустрічі).

  8. Кірстен Ган ― журналістка (Сингапур): Щоб не вигоріти під час роботи в умовах локдауну, треба вміти сказати собі, що з вас досить (конспект зустрічі).

  9. Якуб Гурніцький ― журналіст і блогер (Польща): Будь-яка історія медіа починається з потреб спільноти. Залучення аудиторії до цього процесу допомагає їй зберегти надію ― так люди знають, що їх хочуть почути (відеозапис і конспект зустрічі).

Як журналістика рішень може допомогти нам віднайти надію під час коронакризи? Відповіді шукайте у статті за результатами ЛМФ-2020.

Чи може Термінатор стати ідеальним суддею? Про вплив штучного інтелекту на права людини розповідає ця стаття.

Програми та проєкти Європейського Союзу в Україні, інституції ЄС, терміни для акредитації медіа, умови публікування коментарів, практичні поради та корисні контакти – уся інформація зібрана в посібнику ЄС для журналістів.

Схожі події та новини

Подія
Тренінг із журналістики рішень (Донецька та Луганська області)

Прагнете, щоб ваші матеріали допомагали вирішувати проблеми громади? Запрошуємо відвідати дводенний тренінг «Журналістика рішень: як впливати на зміни у своєму місті?».

Новина
Як українські регіональні медіа живуть під час карантину
Подія
Журналістика рішень: тренінг для тренерів

Проводимо набір на тренінг із журналістики рішень.

Новина
West Media Forum 2020: сила спільнот у час пандемії
Подія
Тренінги з журналістики рішень: Як написати матеріал, що змінить життя твоєї громади

У листопаді в Києві відбудуться тренінги з журналістики рішень. Якщо маєте бажання не просто писати, а й впливати на зміни у громаді своїми журналістськими матеріалами, реєструйтеся!

Подія
Медіазліт: відкрито набір на літню онлайн-школу для журналістів

Для журналістів-початківців, які прагнуть відповідати сучасним викликам професії, ГО «Інтерньюз-Україна» оголошує набір на літню онлайн-школу «Медіазліт». Її мета – підготувати універсального професіонала, який зможе бути не лише автором тексту, але й фотографом, оператором, монтажером, SMM-спеціалістом.