Друк
Закрити

Комплаєнс, ділова етика та запобігання корупції


У своїй діяльності Офіс з управління ризиками та комплаєнсу відповідає за створення чесних, прозорих і справедливих умов роботи компанії. Для нас комплаєнс – це не лише діяти відповідно до чинного законодавства та внутрішніх положень, а й запроваджувати доброчесну корпоративну культуру.

Щоб забезпечити стійкий успіх АТ «Укрзалізниця», ми покладаємося на перспективне управління ризиками та можливостями, впровадження ефективної системи дотримання законодавчих вимог, міжнародних стандартів та взаємоповаги, нульової толерантності до корупції. Ми ставимо перед собою задачу побудувати в стратегічному підприємстві країни сучасну комплаєнс-систему, що підштовхне людей до створення ефективних ініціатив на користь компанії.

Ми працюємо над тим, щоб довіра наших партнерів та клієнтів тільки зміцнювалась. Тому основна мета Офісу – створити умови для формування прозорих та передбачуваних відносин зі стейкхолдерами, вільного та чесного конкурентного середовища, відповідальності у повсякденних діях та рішеннях компанії.

Компанія працює над забезпеченням гідних умов праці для кожного залізничника, за яких він відчуває свою цінність та повагу до своєї роботи. Ми прагнемо допомогти кожному працівнику на його шляху до вирішення проблем, пов’язаних з питаннями корупції, конфлікту інтересів, охорони праці, корпоративно-соціальної відповідальності, якості надаваних компанією послуг, операційної діяльності, екології, та інше. У наших планах розвивати культуру вільного висловлювання думок, щирої залученості до досягнення успіхів компанії, неприйняття проявів корупції та впроваджувати дієві механізми, які зроблять невідворотними покарання за порушення.

Ми готові до професійних викликів, адже впевнені у потужному потенціалі АТ «Укрзалізниця» бути компанією №1 не тільки за кількістю працівників, але й за рівнем якості послуг та умов праці.  

Олена Ковальова

Директор Офісу з управління ризиками та комплаєнсу             


Наші принципи

Це структура АТ «Укрзалізниця», основна мета якої – створити надійний фундамент для максимально ефективного та доброчесного функціонування компанії. Щоб забезпечити стійкий успіх нашої діяльності, ми покладаємося на перспективне управління ризиками та застосування сучасної комплаєнс-системи, яка базується на провідних стандартах, згідно українського та європейського законодавства.

Наша задача – це забезпечити реалізацію стратегії АТ «Укрзалізниця» з дотримання правових вимог, правил внутрішньої корпоративної політики, етичних принципів і визначених компанією цінностей, зокрема турботи та поваги до кожного клієнта та працівника залізниці.

Про діяльність Офісу з управління ризиками та комплаєнсу

Офіс складається з трьох функціональних напрямів: управління ризиками, комплаєнсу та антикорупційної діяльності.

Офіс є уповноваженим підрозділом, відповідальним за:

  • сприяння досягненню стратегічних цілей компанії через впровадження ефективного функціонування комплексної системи управління ризиками та можливостями;
  • імплементацію сучасної комплаєнс-культури в АТ «Укрзалізниця» щодо посилення прозорості та доброчесності ведення бізнесу;
  • дотримання нульового рівня толерантності до корупції в компанії, шляхом реалізації Антикорупційної програми та вдосконалення процесів управління конфліктом інтересів.

Якщо ви стали свідком неправомірної поведінки або порушення комплаєнсу в
АТ «Укрзалізниця» та маєте дані для підтвердження, ви можете звернутись до Офісу на умовах відкритого спілкування або конфіденційно.

Контакти для звернень:

e-mail: anticor@uz.gov.ua

листом: вул. Єжи Гедройця, 5, м. Київ, 03150

тел.: (044) 309-73-30

Відповідальна за впровадження та реалізацію комплаєнс-діяльності:

Директор Офісу з управління ризиками та комплаєнсу – Олена Ковальова

Телефон: (044) 406-32-35

  • Кодекс етики
  • Запобігання корупції
  • Повідомлення про порушення
  • Інформування та роз’яснення
  • Звітність
  • Партнерство з UNIC
  • Інформаційні матеріали