This version of the page http://ukrchess.org.ua/index.html (194.28.84.197) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-09-03. The original page over time could change.
The Ukrainian Chess Federation official site

Оголошення
 


Офіційна сторінка ФШУ
на Facebook

 

Анонси Турнірів
 
on-line змагання "Дитяча шахова ліга"
 
Щоп'ятниці на порталі Lichess
 
Контакти: nata1208666@gmail.com - Наталія Палагіцька,
dolynachess@gmail.com - Михайло Кепещук.
Детальна інформація
Сайт ліги
 
 
SAINT CHARBEL CHESS CUP
 
4-10 Вересня, м.Моршин, Львівська область
 
Міжнародний шаховий турнір з можливістю виконання норм GM, WGM, IM, WIM.
Регламент (оновлено 03.08)
 
 
Шаховий турнір
Пам'яті Ольхового Я. М.
 
15-17 вересня
м. Звенигородка
Черкаська область
 
Швейцарська система, 9 турів, обрахунок національного рейтингу.
Положення
 
 
Шаховий турнір
"Зірки Арцизу"
 
23 вересня,
м.Арциз,
Одеська обл.
 
Швидкі шахи. Обрахунок міжнародного рейтингу з рапіду.
Положення
 


Головні події
 
1 вересня 2023 р.

З 5 по 11 вересня пройде командний чемпіонат світу серед жінок.
Участь у чемпіонаті візьмуть 12 команд, поділені на дві групи. Наша збірна потрапила до групи "А", де склала компанію командам Індії, Грузії, Франції, Казахстану та Єгипту.
До складу української збірні увійшли Анна УШЕНІНА, Наталія БУКСА, Інна ГАПОНЕНКО, Наталія ЖУКОВА, Анастасія РАХМАНГУЛОВА, Єлизавета ГРЕБЕНЩИКОВА, капітан - Михайло БРОДСЬКИЙ.
По чотири команди з групи виходять до чвертьфіналу.

Побажаємо успіху українським шахістакам!
Офіційний сайт чемпіонату
 
 
УВАГА!

Запрошуємо дітей дошкільного віку (до 7 років) на свято шахів!
 
Друзі! Вперше в Україні за підтримки Благодійного Фонду Mr. Leader, Київського університету інтелектуальної власності та права та Федерації шахів України ініційовано проведення Дошкільного Кубку з шахів 2023 / Preschool chess cup 2023.
Всі учасники будуть нагороджені пам'ятними призами, переможець отримає цінний приз. Для участі необхідно до 14 вересня включно зареєструватись за посиланням.
Кількість учасників обмежена.
Дата проведення: 16 вересня 2023 року.
Програма проведення:
9.30 –10.00 - реєстрація учасників (при собі мати копію свідоцтва про народження);
10.00 – урочисте відкриття заходу;
10.30 – початок сеансу одночасної гри;
11.30 – перерва на каву;
11.45 – фінальна гра між кращими гравцями за I місце;
12.00 – нагородження переможців та учасників турніру;
12.30 – урочисте закриття заходу.
Місце проведення: м. Київ, Харківське шосе, 210 у приміщенні Київського університету інтелектуальної власності і права Національного університету «Одеська юридична академія».
Карта проїзду
Запрошуємо. Цікава, спортивна та дружня атмосфера гарантована!
Чекаємо на Вас! Є питання? Телефонуйте: +380504725230 - Ольга
 
 
1 вересня 2023 р.

Рейтинг-лист ФІДЕ на 1 вересня 2023 року.
У світову сотню входять 6 шахістів України: Павло ЕЛЬЯНОВ (2695), Ігор КОВАЛЕНКО (2674), Василь ІВАНЧУК (2664), Андрій ВОЛОКИТІН (2659), Юрій КРИВОРУЧКО (2656), Антон КОРОБОВ (2652).
До сотні найсильніших шахісток світу входять 6 представниць України: Марія МУЗИЧУК (2519), Анна МУЗИЧУК (2510), Юлія ОСЬМАК (2449), Анна УШЕНІНА (2434), Анастасія РАХМАНГУЛОВА (2354), Наталя БУКСА (2352).
У списку ста найсильніших юнаків 3 українеців: Ігор САМУНЕНКОВ, Владислав ЛАРКІН, Святослав БАЗАКУЦА.
У сотні найсильніших дівчат 2 українки: Єлизавета ГРЕБЕНЩИКОВА, Анастасія ГНАТИШИН. 
! Оновлено також національний рейтинг-лист.
 
 
1 вересня 2023 р.

На фото: Призери змаганнь
Закінчився IV Всеукраїнський дитячо-юнацький шаховий турнір «Франківські мрії», присвячений Дню Незалежності України.
До Івано-Франківська завітали представники 8 областей України та м. Києва.
33 юнаки та 9 дівчат виборювали нагороди у двох вікових групах: 2007 року народження та молодших і 2013 року народження та молодших.
Переможцем турніру став вихованець Івано-Франківської ДЮСШ №3 кандидат у майстри спорту України Ігор Нагорний – 8½ очок. Друге місце виборов торішній переможець «Франківських мрій» – кандидат у майстри спорту України Максим Паньків – 8 очок. Бронзу виборов першорозрядник Ростислав Матієвський – 6½ очок. 4 призове місце в активі Павла Сороки – 6½ очок. Кращий результат серед дівчат у Ірини Савченко з Києва – 6 очок.
У групі 2013 року народження та молодших такі підсумкові результати: 1-ше місце Максим Стремоухов з Харкова – 6 очок.; 2-ге місце Олексій Ковтун (Івано-Франківськ) – 5½ очок; 3-тє місце Юрій Стефурак з Коломиї – 5 очок; Кращий результат серед дівчат у молодшій групі у Вікторії Риженкової зі Львова – 4 очки.
Детальніше Результати Фотогалерея
 
 
24 серпня 2023 р.

 
 
22 серпня 2023 р.

Федерації шахів України та Харківської області щиро вітають з 60-ти річчям від дня народження майстра спорту України, міжнародного майстра, одного з провідних шахових тренерів нашої країни, який виховав низку всесвітньовідомих міжнародних гросмейстерів та майстрів, заслуженого тренера України Алексікова Олександра Вадимовича та бажають шановному ювіляру міцного здоров’я, оптимізму, добробуту, нових успіхів у справі виховання талановитої шахової молоді.
 
 
21 серпня 2023 р.

Анна Музичук – бронзовий призер Кубка світу!
У мікро-матчі за третє місце Анна Музичук перемогла китаянку Тань Чжун'ї – 1,5:0,5.
Крім "бронзи", львів’янка також здобула путівку на Турнір претенденток.
Наші вітання!
Foto: @FIDE - International Chess Federation
Післяматчеве інтерв'ю А.Музичук | Турнірна сітка
 
 
20 серпня 2023 р.

16 серпня на засіданні Ради ФІДЕ було затверджено присвоєння звань для великої групи шахістів.
Серед них – два українці:
Олексій Білич та Дмитро Кушко стали міжнародними майстрами.
Вітаємо!

 
 
15 серпня 2023 р.

У Вінниці фінішував чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 8 років.
У класичних шахах серед дівчат чемпіонкою стала Дар'я Кравчук з Київщини (тренер Володимир Корнійчук). Срібна призерка - Єлізавєта Кочерга з Києва, (тренер Федір Бабич). Бронзовою призеркою стала Тетяна Молчанова зі Львова (тренери Максим Мацейко і Сергій Борецький). Усі три призерки набрали по 7 очок.
В турнірі хлопців з блискучим активом у 8 очок переміг вінничанин Артем Кучер (перший тренер Михайло Шафір, тренери Володимир Вусатіюк і Микола Боднар). По 7 очок набрали другий призер, також вінничанин Олександр Шабунін (тренери Сергій Бутивський і Володимир Вусатюк) та “бронзовий” призер Мирон Нетребка з Дніпра (тренер Геннадій Гутман).
У швидких шахах знову ж таки троє дівчат набрали по 7 очок - Ольга Душенко, Злата Дробот та Дар'я Кравчук.
У хлопців 8 очок принесли перемогу Артему Дмитруку. Одразу четверо гравців набрали по 7 очок. За додатковими показниками “срібло” отримав Дмитро Солінський, “бронзу” - Артем Кучер. Кирило Щербак та Маркіян Ханас трішечки не догнули до п'єдесталу пошани.
У блискавичних шахах чемпіонкою стала Вікторія Риженкова (10 очок з 11), друга - Тетяна Молчанова (8,5), третя - Катерина Прокопович (8). Серед хлопців найбільшу кількість очок - по 9 - набрали переможець турніру Артем Дмитрук та срібний призер Артем Кучер, на пів-очка менше та бронзову медаль здобув Маркіян Ханас.
Вітаємо чемпіонів та призерів, їх батьків і тренерів!

Фото та результати
 
 
10 серпня 2023 р.

У Вінниці стартував чемпіонат України з шахів серед самих маленьких майбутніх гросмейстерів (вікова категорія до 8 років).
На старт вийшло 56 хлопчиків та 19 дівчаток.
У програмі змагань класична гра, рапід та бліц.
Результати

 
 
10 серпня 2023 р.

Федерації шахів України та Дніпропетровської області щиро вітають зі знаменною датою - 50-річчям з дня народження першого чемпіона Незалежної України (1992), чемпіона Європи серед юніорів до 18 років (1993), чемпіона Дніпропетровської області (2001), переможця та призера низки національних та міжнародних турнірів, шахового тренера, міжнародного гросмейстера Владислава Романовича Боровікова та бажають шановному ювіляру міцного здоров’я, добра і добробуту, спортивних, тренерських та творчих успіхів, довголітнього служіння улюбленій справі.
 
 
УВАГА!

До уваги українських шахістів, які бажають взяти участь у чемпіонаті Європи з швидких шахів та бліцу серед юнаків та дівчат до 8, 10, 12,14, 16 та 18 років (Терме Гатеж, Словенія, 27 вересня – 1 жовтня 2023 року).

Для заявки на участь у чемпіонаті необхідно надати до офісу ФШУ до 10 серпня 2023 року (olegtovchyga@ukr.net) таку інформацію:
-Прізвище, ім`я шахіста (супроводжуючої особи, тренера, який виїжджає на змагання) дату народження, № закордонного паспорта.
-ID FIDE, звання, рейтинг з рапіду та бліцу.
-Вікова категорія.
-Турніри, у яких бажаєте взяти участь.
-Надати інформацію про готель (назву) проживання. Дату заїзду та виїзду з готелю.

Виконавча дирекція ФШУ

Регламент
 
 
6 серпня 2023 р.

У м.Івано-Франківськ закінчився чемпіонат України з шахів (класична гра, рапід та бліц) серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 18 років.

У класичних шахах чемпіоном став Валентин ПРОКОФ’ЄВ з Івано-Франківська, який набрав 7,5 очок у 9 турах. По 7 очок в активі срібного та бронзового призерів відповідно киянина Андрія ТРУШКО та Олександра ВАСИНДИ з Івано-Франківська. Серед дівчат майже зі стовідсотковим результатом — 8,5 очок з 9 — перемогла Тетяна СКАРБАРЧУК зі Львова. “Срібло” виборола Людмила ІВАНИЦЬКА (Івано-Франківськ) з результатом 7,5 очок, “бронзу” — Юліана МІНАЄВА (Дніпропетровська обл.), в активі якої 6,5 очок.
Чемпіоном з швидкої гри став Роман ДЕГТЯРЬОВ — 7,5 очок, одразу четверо шахістів набрали по 7 очок. За додатковими показниками друге місце посів Максим ГРЕЧАНИЙ, третє — Богдан ЛОЗИНСЬКИЙ. Серед дівчат, як і в “класиці” перемогла Тетяна СКАРБАРЧУК з результатом 7,5 очок, по 7 очок набрали друга та третя призерки відповідно Віка ЗДОР та Людмила ІВАНИЦЬКА.
Чемпіонат з бліцу приніс такі результати: чемпіон — Андрій ТРУШКО 10 очок з 11, друге місце — Роман ДЕГТЯРЬОВ (8,5), третє — Богдан ЛОЗИНСЬКИЙ (8,5). У дівчат перемогу святкувала Людмила ІВАНИЦЬКА (10,5), друга - Тетяна СКАРБАРЧУК (10), третя - Юліана МІНАЄВА (7).
Вітаємо чемпіонів та призерів, їх батьків і тренерів!
Усі результати
 
 
4 серпня 2023 р.

Федерації шахів України та Чернігівської області щиро вітають відомого українського шахового тренера, кандидата в майстри спорту, суддю I категорії Олега Олександровича Юрасова - вихователя низки відомих міжнародних гросмейстерів та майстрів, з 90-річчям з дня народження та бажають шановному  ювіляру міцного здоров’я, щастя, добра і добробуту, життєвих та тренерських успіхів, мирного неба, довголітнього служіння улюбленій справі.
 
 
1 серпня 2023 р.

Рейтинг-лист ФІДЕ на 1 серпня 2023 року.
У світову сотню входять 7 шахістів України: Павло ЕЛЬЯНОВ (2695), Ігор КОВАЛЕНКО (2674), Василь ІВАНЧУК (2672), Антон КОРОБОВ (2663), Андрій ВОЛОКИТІН (2661), Юрій КРИВОРУЧКО (2656), Руслан ПОНОМАРЬОВ (2650).
До сотні найсильніших шахісток світу входять 5 представниць України: Марія МУЗИЧУК (2511), Анна МУЗИЧУК (2504), Юлія ОСЬМАК (2444), Анна УШЕНІНА (2434), Наталя БУКСА (2361).
У списку ста найсильніших юнаків 1 українець: Ігор САМУНЕНКОВ.
У сотні найсильніших дівчат 1 українка: Єлизавета ГРЕБЕНЩИКОВА. 
! Оновлено також національний рейтинг-лист.
 
 
31 липня 2023 р.

Міжнародному майстру,
шаховому журналісту,
оглядачу та літератору
П.В.Марусенко

Шановний Петре Володимировичу!


Від імені Федерації шахів України щиро вітаю Вас зi знаменним ювілеєм - 70-річчям з дня народження!
З юних років, зв'язавши своє життя з шахами, Ви досягли успіхів не лише за шахівницею, ставши міжнародним майстром, а одним з провідних шахових журналістів та оглядачів України. Вашому перу належить ціла низка шахових книг, що користуються популярністю серед аматорів шахів.
Завдяки високому професіоналізму, комунікабельності, скромності та тактовності Ви заслужили велику повагу й вдячність всіх, хто мав і має щастя співробітничати з Вами.
Впевнений, що Ваш інтелектуальний потенціал, життєвий та професійний досвід й надалі служитимуть примноженню славних традицій українських шахів. 
Бажаю Вам, шановний ювіляре, міцного здоров’я, гарного настрою, добробуту, невичерпного оптимізму, життєвих успіхів, довголітнього служіння улюбленій справі.
З щирою повагою, Президент Федерації шахів України В.В.Капустін
 
 
 
29 липня 2023 р.

У Баку 30 липня стартує Кубку Світу ФІДЕ з класичних шахів.
 
Змагання пройдуть у двох секціях — опен (206 учасників) та жіночій (103 учасниці).
Представництво України чимале — Андрій ВОЛОКІТІН, Антон КОРОБОВ, Василь ІВАНЧУК, Руслан ПОНОМАРЬОВ, Юрій КУЗУБОВ, Володимир БАКЛАН, Віталій БЕРНАДСЬКИЙ, Марія МУЗИЧУК, Анна МУЗИЧУК, Юлія ОСЬМАК, Анна УШЕНІНА, Наталя БУКСА, Анастасія РАХМАНГУЛОВА.
Тож побажаємо успіху нашім шахістам!

Офіційний сайт
 
 
28 липня 2023 р.

У Івано-Франківську стартував чемпіонат України з класичних шахів серед юнаків та дівчат віком до 18 років.

Змагання пройдуть в 9 турів і фінішують 4 серпня. На старт вийшли 67 юнаків та 19 дівчат.
Бажаємо успіху юним спортсменам!

Результати
 
 
28 липня 2023 р.

До уваги керівників та голів суддівських колегій регіональних федерацій!
Президія колегії суддів ФШУ разом з СКУ планує у третій декаді вересня у м. Львові та у третій декаді жовтня у м. Дніпрі проведення Всеукраїнських семінарів підвищення кваліфікації шахових арбітрів.
У зв’язку з обмеженою кількістю слухачів просимо до 10 серпня 2023 року подати для включення до персонального складу одного основного та одного резервного (на випадок відмови основного учасника) представників кожного регіону для участі у роботі семінару.
Основним учасникам семінару буде частково компенсовано витрати на проживання, харчування та проїзд за рахунок коштів СКУ.
У заявці необхідно вказати Прізвище, Ім’я, По-Батькові, дату народження, суддівську категорію, місто проживання. Які матеріали хотіли б прослухати на семінарі.
У семінарі можуть взяти участь додаткові учасники за рахунок організацій, що відряджають або власних коштів.
Учасники, які не будуть заявлені до 10 серпня 2023 року зможуть взяти участь у роботі семінару тільки за власний рахунок або за рахунок відряджаючих організацій.
Списки учасників семінару надіслати та погодити з Головою Президії колегії суддів ФШУ Товчигою О.Г. (тільки за електронною адресою olegtovchyga@ukr.net ).

Президія колегії суддів ФШУ

 
 
26 липня 2023 р.

До уваги користувачів програми Swiss Manager!
Міжнародним арбітром Олегом Олеговичем Городиським здійснено переклад програми на українську мову. Це має велике значення для оформлення турнірної документації змагань на українській мові (таблиці, картки учасників та інше).
Робота над цим варіантом програми продовжується.
Президія колегії арбітрів ФШУ висловлює подяку Городиському О.О. за проявлену ініціативу та виконану роботу.

Президія Колегії суддів ФШУ


 
26 липня 2023 р.

24 липня у місті Кодима завершився шостий всеукраїнський шаховий турнір пам’яті міжнародного майстра Михайла Підгайця.
Участь у змаганнях взяли гравці з 12 областей України: Одеської, Вінницької, Миколаївської, Запорізької, Полтавської, Кіровоградської, Хмельницької, Житомирської, Київської, Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської.
У категорії 50+ переміг Олександр РИБЧЕНКО (Чернігівська обл.); друге місце посів Василь КОВАЛІШИН (Одеська обл.); третє - Юрій ХОДОТОВ (Кіровоградська обл.).
У категорії 65+ найкращий результат показав Ігор ШЕПЕЛЄВ (Донецька обл.); 2 місце посів Мойсей ХАЗАНКІН (м.Одеса); третє - Володимир РЕВУЦЬКИЙ (Житомирська обл.).
У категорії 75+ нагороди отримали Андрій ЗУБКОВ (Кіровоградська обл.) та найстарший учасник турніру (87 років), кандидат у майстри спорту Микола ДЬЯЧУК (Одеська обл.).
Наші вітання лауреатам змаганнь!

Детальніше
 
 
25 липня 2023 р.

Луганською федерацією шахів проведено онлайн-турнір для вимушених переселенців.
23 липня на онлайн-платформі Lichess відбувся турнір, присвячений Міжнародному дню шахів для гравців, які перебувають у зоні активних бойових дій або вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення військ рф на територію України.
Учасниками спортивного заходу стали шахісти з чотирьох регіонів країни: Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Призерами турніру стали:
І місце – Данііл Коваленко, 1-й розряд, м. Сєвєродонецьк Луганської області.
ІІ місце – Артем Супрунов, 1-й розряд, м. Лисичанськ Луганської області.
ІІІ місце – Костянтин Захаров, КМС, м. Берислав Херсонської області.
Детальніше
 
 
25 липня 2023 р.

У Вишгороді на Київщині відбувся чемпіонат України зі швидких шахів серед юристів.
У турнірі взяли участь 50 гравців, які змагалися у двох номінаціях – без рейтингу (38 учасників) і з рейтингом (12).
Чемпіонат відкрив міністр юстиції України Денис Малюська.
У категорії "Без рейтингу" переміг Богдан Барбаш, другим фінішував Всеволод Сокалюк, третє місце посів Микола Федаш.
У категорії "З рейтингом" кращий результат показав Олексій Малий, друге місце посів Олександр Салімський, третє - Олександр Хомик.
Детальніша інформація, результати та фото
 
 
23 липня 2023 р.

Фінішував Чемпіонат України (класична гра, рапід, бліц) серед юнаків та дівчат віком до 20 років.
 
Класична гра:
Чемпіоном став Богдан Лозинський (Івано-Франківська обл.), який набрав 7 очок з 9; Друге місце з такою ж кількістю очок посів Владислав Сидорика (Миколаївська обл.). Одразу 7 шахістів набрали по 6 очок: Владислав Лимар (Одеська обл.) - саме він посів 3 призове місце, а також Микола Доманський, Володимир Медведик, Іван Токарев, Валентин Прокоф’єв, Артьом Андрієнко та Єгор Гаврилюк.
Серед дівчат сильнішою стала Тетяна Скарбарчук (Львівська обл.) - 7,5 очок, друга — Людмила Іваницька (Івано-Франківська обл.) - 7, третя — Марина Петренко (Хмельницька обл.) - 6.
Швидка гра:
1. Карвацький Олексій — 8,5 очок; 2. Щербина Дмитро — 8; 3. Шевченко Ярослав — 6,5.
1. Іваницька Людмила — 8 очок; 2. Скакун Катерина — 7; 3. Іваницька Софія — 6.
Блискавична гра:
1. Лимар Владислав — 9,5 очок; 2. Сидорика Владислав — 9; 3. Прокофьєв Валентин — 9.
1. Іваницька Людмила — 10,5; 2. Скарбарчук Тетяна — 10; 3. Петренко Марина — 8.
Вітаємо чемпіонів та призерів, їх батьків і тренерів!
Результати
 
 
20 липня 2023 р.

Сьогодні у Київському парку ім. Т.Г.Шевченка знов відзначався Міжнародний День шахів та День шахів в Україні!
На церемонії відкриття з промовами виступили Заступник профільного Департаменту Мінмолодьспорту пані Оксана Анастасьєва, Перший віце-президент Спортивного комітету України пан Олександр Брикульський, Віце-президент ФШУ пан Михайло Селезньов, Перший віце-президент ФШК пан Олексій Малий.
Під час церемонії хвилиною мовчання було вшановано загиблих захисників України.
Спортивна частина складалассь з сеансів одночасної гри, які проводили гросмейстери Вадим Шишкін (чемпіон світу серед сеньйорів) та Едуард Андрєєв, а також бліц-турніру на «Кубок імені е2-е4», у якому взяли участь 48 шахістів.
Серед учасників сеансів одночасної гри лише двоє спромоглися звести партії у нічії. У підсумку відзнаки отримали Давид Константінов, Каріна Марченко, Максим Фесик, Савелій Коцюбинський.
Переможцем бліц-турніру став Міжнародний майстер Віктор Скляров (6 очок з 7), друге місце посів гросмейстер Олексій Кислінський з таким самим результатом, третє - міжнародний майстер Олексій Малий (5,5 очок).
Вітаємо лауреатів змагань!
Вітаємо зі святом шахів!

Результати бліц-турніру | Відео та фотогалерея
 
 
18 липня 2023 р.

У м. Могилів-Подільський Вінницької області проходить чемпіонат України з класичних шахів серед юнаків та дівчат віком до 20 років.
У змаганнях беруть участь 45 юнаків та 18 дівчат. В обох турнірах буде зіграно по 9 турів.
По закінченні пройдуть чемпіонати з швидких та блискавичних шахів.
Результати
 
 
18 липня 2023 р.

Федерація шахів України щиро вітає президента шахового клубу «Юридична академія» - багаторічного переможця командного чемпіонату України, ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, лауреата Державної премії, заслуженого діяча науки і техніки України  Гетьмана Анатолія Павловича з 65–річчям   з дня народження та бажає йому міцного здоров’я, щастя, гарного настрою, мирного неба, здійснення усіх планів та задумів!
 
 
17 липня 2023 р.

20 липня 2023 року в шаховій альтанці парку ім. Тараса Шевченка святкуватимуть Міжнародний день шахів та День шахів в Україні! Початок заходів о 10-30.
 
Відзначатимуть професійне свято шахісти турніром та сеансом одночасної гри з гросмейстерами. Також, охочі зможуть долучитися до традиційного бліц-турніру серед аматорів «Кубок імені е2-е4».
Реєстрація в турнірі з обрахунком міжнародного рейтингу - Юрій Пепа, +380974734314, yurka14@i.ua. Реєстрація у сеансі - prihodkochess@ukr.net, (Приходько Олександр).
Участь у заході безкоштовна, реєстрація відкрита та триває до 19 липня до 18-00.00, кількість місць є обмеженою.
Свято для всіх шанувальників інтелектуального виду спорту організовує Спортивний комітет України спільно з Федерацією шахів України.
Запрошуємо всіх небайдужих до шахів відвідати захід та не забувати про парасолі та панамки!
Довідка:
Міжнародний день шахів відзначається з 1966 року. Ініціатива створення такого свята належить Всесвітній шаховій федерації (ФІДЕ), що була заснована 20 липня 1924 року у Парижі. Цього дня під її егідою проводяться різноманітні тематичні заходи та змагання. 1 листопада 2011 року Постановою Верховної Ради України, «враховуючи вагомі досягнення українських шахістів у змаганнях на міжнародному рівні, з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади і громадських об'єднань до шахового спорту як високоінтелектуального, доступного і наймасовішого виду спорту, забезпечення державної підтримки і розвитку шахів, примноження потенціалу та популяризації шахів серед молоді, зміцнення міжнародного авторитету України завдяки досягненням шахістів» проголошено 20 липня День шахів в Україні. У 2019 році Генеральна Асамблея ООН також оголосила 20 липня Всесвітнім Днем шахів. Україна є чинним чемпіоном Всесвітньої шахової Олімпіади серед жінок 2022 року.
 
 
11 липня 2023 р.

На фото: Призери чемпіонату
(збільшити)
У Чернигові фінішував чемпіонат України з шахів (класичні шахи, швидка гра та бліц) серед шахістів з рейтингом не більше 2300. До вашої уваги - підсумки змагань.
Класична гра: 1) Герасименко Максим (Черкаська обл., 7 очок з 9); 2) Корець Сергій (Одеська обл., 6,5 очок); 3) Парфьонов Гліб (Чернігівська обл., 6,5 очок).
Швидкі шахи: 1) Дьомін Ян (м. Київ, 7,5 очок з 9); 2) Герасименко Максим (Черкаська обл., 7 очок); 3) Піддубна Божена (м. Київ, 7 очок).
Бліц: 1) Герасименко Максим (Черкаська обл., 8,5 очок з 11); 2) Кулепестін Олександр (Чернігівська обл., 8,5 очок ) та Дьомін Ян (м. Київ, 8.5 очок).
Вітаємо чемпіонів та призерів!

Результати
 

Нове на сайті
 
02.09 На Сторінці колегії арбітрів ФШУ опубліковано Протокол засідання колегії №11;
19.08 Додано анонс турніру «Пам'яті Ольхового» (15-17.09, Звенигородка);
13.08 Додано анонс турніру «Зірки Арцизу» (23.09, Одеська обл.);
21.07 Додано анонс турніру «Saint Charbel Chess Cup» (4-10.09, Моршин);
12.07 Оновлено Список суддів;

 

Погода

 
 

Поточні рейтинги ФІДЕ


Наші партнери

Офіційний юридичний партнер
Популярні ігри






 

Різне

 
«Шахова школа» запрошує
всіх бажаючих для занятть шахами
Адреса:
м. Київ, вул. Дмитрівська 71 (Шевченківський район, метро Лук'янівська), 4-й поверх.
Контакти:
(063) 400-35-88 Семенов Дмитро (директор);
(073) 046-63-73 адміністратор
E-mail: chess_school@i.ua; Сайт: www.facebook.com/groups/kiev.chess
Детальна інформація
 

 
Шаховий центр «Товариш» проводить набір до груп шахового вдосконалення на постійній основі.
 
 
Більше інформації

 

 
Шахова школа "Дебют"
запрошує всіх бажаючих
осягнути ступені шахової майстерності!
Детальніше
 

 

Шаховий клуб «Гамбіт» запрошує дітей та дорослих на заняття шахами.
 

Детальна інформація
 

 

"Ретро ефем" - Шахові історії від Адріяна Міхальчишина
 

 

Турніри в Угорщині
 

 
Федерація заочних шахів України (ФЗШУ) постійно організовує шахові змагання на сервері Міжнародної федерації заочних шахів ICCF. З питань участі у змаганнях на сервері звертатись до Галицького Володимира Володимировича e-mail: ld@ukr.net . Обраховуються міжнародні рейтинги, діє чітка кваліфікаційна система, присвоєння титулів.
Подробиці на сайті ФЗШУ
 




© Федерація шахів України (2003-2023 рр.)
При використанні матеріалів посилання на www.ukrchess.org.ua обов'язкове!