This version of the page http://www.arterium.ua/patients (89.184.72.191) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-31. The original page over time could change.
Пацієнти
Укр Рус Eng
Кар’єра Медiа центр Контакти

Наші продукти

Фармацевтична Корпорація «Артеріум» всебічно дбає про пацієнтів. Наша компанія створює, виробляє та просуває на ринок якісні й ефективні лікарські засоби для здорового, тривалого та більш продуктивного життя. На даний момент в портфелі Корпорації «Артеріум» лікарські засоби, дієтичні добавки, вироби медичного призначення та ветеринарні препарати. Під брендом «Артеріум» випускається:

291 найменування продуктів

в 11 фармакотерапевтичних групах

Основними напрямами для нашої компанії є протимікробні засоби, засоби для серцево-судинної системи, засоби для нервової системи, засоби для травної системи, дерматологія, урологія, ендокринологія, ветеринарія. Усі вітчизняні виробники лікарських засобів, що є учасниками Корпорації «Артеріум», мають GMP сертифікацію, що гарантує виготовлення якісних ліків. Ми пишаємося нашим сучасним Центром досліджень і розробок. Тут працюють більше 180 співробітників, 8 з яких мають наукові ступені кандидатів та докторів наук. Центр обладнаний сучасним аналітичним і технологічним обладнанням для розробки продуктів. За останні 5 років Центр розробив 68 продуктів, наразі Центр працює ще над близько 170 новими розробками.

Фармаконагляд

Корпорація «Артеріум» піклується про безпеку пацієнта при медичному застосуванні лікарських засобів. Завдяки проактивним діям, постійному моніторінгу, збору, аналізу інформацiї система фармаконагляду завжди підтримує iнструкцiю лiкарських засобiв в актуалізованому стані, що сприяє безпеці пацієнта та відсутності випадків неефективності лікарського засобу при його терапевтичному застосуванні. Усі споживачі та медичні спеціалісти мають можливість звернутися в режимі 24/7 до Уповноважених осіб з фармаконагляду та надати свої зауваження щодо відсутності ефективності чи побічної реакції на ліки, що реалізує компанія. Компанія розглядає усі звернення, які надходять від медичних спеціалістів та споживачів, надає зворотній зв’язок, та у разі необхідності впроваджує дії, що спрямовані на запобігання небажаних проявів у майбутньому.

Освіта

За даними МОЗ України, понад 80% смертей в Україні спричинено хворобами системи кровообігу, новоутвореннями, хронічними обструктивними хворобами легень, діабетом. Це ті хвороби, яким в багатьох випадках можна запобігти, змінивши спосіб життя. Недотримання базових правил харчування, режиму рухової активності, безпеки на дорозі, а також шкідливі звички є причиною численних хвороб і передчасної смертності. Так, українські чоловіки в середньому живуть 67 років, жінки – 77. Це значно менше у порівнянні з тривалістю життя людей в інших європейських країнах. Незнання причин виникнення хвороб та відсутність профілактики негативно впливають на перебіг захворювання та погіршують результати лікування. Окрім забезпечення ефективними та сучасними лікарськими засобами «Артеріум» надає пацієнтам підтримку, реалізовуючи освітні програми. Серед головних тем освітніх програм «Артеріум» − профілактика і лікування діабету та серцево-судинних захворювань, а також відповідальне використання антибіотиків.

 

Онлайн-школа «Почни сьогодні»

Відомо, що правильне харчування та фізична активність може не тільки попередити діабет, але й зменшити ризик розвитку важких ускладнень, що його супроводжують. Програма «Почни сьогодні» призначена для людей із діабетом та у переддіабетичному стані. Програма включає онлайн-школу, вебінари зі спеціалістами, навчальні матеріали в форматі відео та статей та онлайн-консультації фахівців. Школа корисна також для людей, у яких хвороба не виявлена, але є підвищений рівень цукру в крові – стан переддіабету, а також лікарям-ендокринологам, які можуть рекомендувати її своїм пацієнтам як додатковий освітній майданчик. Програма «Почни сьогодні» розробляється у співпраці зі спеціалістами охорони здоров’я: ендокринологами, дієтологами, психотерапевтами. Майже 7 тисяч українців стали учасниками школи станом на 2018 рік.

 

Антибіотикорезистентність

У 2018 році «Артеріум» ініціював декілька соціальних проектів, які покликані зменшити проблему антибіотикорезистентності. Мета нашої компанії − привернути увагу та поширити знання щодо раціонального використання антибіотиків. Проблема антибіотикорезистетності патогенних мікроорганізмів набула надзвичайної гостроти на світовому рівні. Міжнародні організації постійно відслідковують цю ситуацію. У світі проводиться моніторинг збудників у різних відділеннях медичних закладів, різних госпіталях, а отримані дані ВООЗ надає в щорічному звіті.  У 2018 році «Артеріум розпочав в Україні перше масштабне дослідження антибіотикорезистентності. В ході дослідження планується проаналізувати дані щодо чутливості мікроорганізмів до антибіотиків різних регіонів України та сформувати карту антибіотикорезистентності. Така інформація допоможе лікарям обирати при лікуванні пацієнтів з госпітальною інфекцією ті антибіотики, які будуть найбільш ефективними. Насамперед це стосується тяжких інфекцій. Якщо лікар матиме актуальні дані щодо чутливості мікроорганізмів до антибіотиків, він зможе призначити ефективну та раціональну антибіотикотерапію та врятувати життя пацієнта з інфекцією, що загрожує життю. Для інформування населення про проблему неправильного вживання антибіотиків «Артеріум» розпочав просвітницьку кампанію серед пацієнтів. Наразі все більше людей лікується, керуючись порадами з інтернету або рекомендаціями знайомих. Важливо розуміти, що з інструкції препарату в мережі пацієнт отримує загальну необхідну інформацію, в той час як цілісну картину взаємодії та впливу антибіотиків у кожному індивідуальному випадку визначає тільки лікар. Щоб розвінчати поширені міфи серед пацієнтів, компанія створила відео-ролики з порадами лікаря на тему лікування антибіотиками. Навіщо дотримуватися правил прийому антибіотиків; що станеться, якщо цього не робити; що таке антибіотикорезистентність та чому вона небезпечнана ці та інші питання пацієнти отримали фахові відповіді. За декілька місяців на Youtube ці відео набрали майже 200 тисяч переглядів. А у співпраці з мережею аптек «Доброго дня» було поширено майже 9 тисяч листівок з роз’ясненнями правильного використання антибіотиків.

  • Наш підхід
  • Пацієнти
  • Співробітники
  • Етика
  • Суспільство
  • Екологія
  • Звіти

Програма «Активний спосіб життя»

Проекти для залучення до активного способу життя

Ознайомитися
ПРОГРАМА «ЩО ВАРТО ЗНАТИ»

Як запобігти виникненню захворювань

Ознайомитися
АНТИБІОТИКО- РЕЗІСТЕНТНІСТЬ

Як попередити розвиток стійкості до антибіотиків

Дізнатися