This version of the page http://www.henkel.ua/sustainability (185.132.25.11) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-11. The original page over time could change.
Cталий розвиток
  • Додати до Моя Колекція
  • Україна | Змінити веб-сайт
Закрити
Закрити
  • Додати до Моя Колекція
  • Україна | Змінити веб-сайт

CТАЛИЙ РОЗВИТОК

Займаючи лідерські позиції у сфері сталого розвитку, ми прагнемо першими впроваджувати нові рішення і при цьому, як і раніше, здійснювати свою діяльність з належною відповідальністю та примножувати економічний успіх компанії.

Сервіси

Наша стратегія

Трансформація компанії заради блага наступних поколінь

Наша стратегія сталого розвитку ґрунтується на корпоративній меті компанії: Pioneers at heart for the good of generations («Першопроходці за покликом серця заради блага прийдешніх поколінь»). Спираючись на дух новаторства, наші знання, продукти та технології, ми маємо на меті невпинно поліпшувати рівень щоденного життя мільярдів людей, збагачуючи їх  і створюючи стабільне майбутнє для прийдешніх поколінь. 

Отже, сталий розвиток є ключовим елементом нашого бачення майбутнього. Ми прагнемо активно сприяти переходу до економіки та суспільного життя згідно з принципами сталого розвитку, захисту та відновленню природи, розвитку життєздатних громад і зміцненню довіри акціонерів.

У межах нашої Концепції сталого розвитку 2030+ (2030+ Sustainability Ambition Framework) ми встановили нові довгострокові амбітні цілі за такими трьома напрямами: «Регенерація планети» (Regenerative Planet), «Процвітання громад» (Thriving Communities) і «Надійний партнер» (Trusted Partner). Їхнє досягнення дасть змогу забезпечити впровадження ідеї «Трансформаційний вплив на благо поколінь».

Дізнатися більше

   

Ми добре підготувалися до того, щоб упевнено дивитися у майбутнє: принципи сталого розвитку глибоко вкорінені у нашій бізнес-стратегії й активно застосовуються у реалізації нашої мети. На цих засадах ми продовжуємо трансформацію компанії відповідно до зазначених принципів!

Маніфест сталого розвитку компанії «Хенкель»

Ми живемо та працюємо в час, що постійно змінюється. Ще ніколи наша місія з вирішення екологічних, соціальних і політичних проблем не була такою чіткою.

Ми маємо стимулювати трансформаційний вплив на благо поколінь.

Закрити

Регенерація планети

Нині ми працюємо у напрямку трансформації нашої бізнес-моделі з урахуванням екологічних аспектів. Щоб досягти цієї амбітної цілі, маємо намір здійснити трансформацію наших бізнес-процесів, продуктів і підходу до використання сировини, щоб у майбутньому забезпечити ефективне споживання ресурсів і досягти кліматичної нейтральності. Найбільше уваги ми приділяємо вжиттю заходів із послаблення впливу на клімат, переходу до функціональної економіки замкненого циклу, а також захисту природи та збереженню біорізноманіття.

Меню

Процвітання громад

Ми робимо все можливе, щоб допомагати людям жити краще. Наша соціальна відповідальність полягає у сприянні справедливості, зміцненні різноманітності та повазі до прав людини. Ми пропонуємо нашим співробітникам можливості для навчання впродовж усього життя, а також привабливе та здорове робоче середовище. Виступаємо за соціальний прогрес і доступ до освіти у всьому світі та надаємо допомогу в надзвичайних ситуаціях.

Меню
Закрити
Закрити

Надійний партнер

Ми будемо допомагати людям жити краще. Наша соціальна відповідальність полягає у сприянні рівним можливостям, зміцненні різноманітності та повазі до прав людини. Ми пропонуємо нашим співробітникам можливості навчання впродовж усього життя та привабливе та здорове робоче середовище. Виступаємо за соціальний прогрес і доступ до освіти у всьому світі та надаємо допомогу в надзвичайних ситуаціях.

Меню

Наші досягнення у 2022 році

Наша стратегія сталого розвитку спрямована на досягнення визначених компанією амбітних цілей за рахунок реалізації конкретних заходів і проєктів заради забезпечення практичних позитивних результатів. Нижче наведено деякі досягнення за 2022 рік:

Зовнішня оцінка

Одним з основних пріоритетів нашої компанії є здійснення соціально відповідальної діяльності, і ми завжди прагнемо займати лідерську позицію у сфері стійкого розвитку. Дізнайтеся більше про наші досягнення (англійською)!

Наші позиції

Ми, компанія «Хенкель», прагнемо вступати у діалог з усіма, хто так само, як і ми, виявляє повагу до різноманітності думок та є прихильником конструктивного обміну ідеями. Саме це спонукало нас взяти активну участь у суспільно-політичних дебатах і більш детально розглянути певні актуальні питання.

Закрити
Меню

Співпраця та партнерські відносини

У 1993 р. компанія «Хенкель» приєдналася до Всесвітньої ради підприємців з питань довкілля. У 1996 р. Раду було об’єднано з іншою ініціативою  з утворенням WBCSD, у якій «Хенкель» також є членом-засновником.

Генеральний директор «Хенкель» Карстен Кнобель приєднався до Альянсу лідерів з питань клімату Всесвітнього економічного форуму (WEF Alliance of CEO Climate Leaders).

Хартія щодо екологічно безпечного очищення організації A.I.S.E.  – це добровільна ініціатива світових виробників мила, детергентів та засобів для чищення, яка була створена з метою здійснення позитивного впливу  на суспільство та довкілля.

Під час зустрічі на вищому рівні «Планета Земля» у Ріо-де-Жанейро (1992 р.) компанія «Хенкель» однією з перших підписала запропоновану у 1991 р. Міжнародною торговельною палатою Хартію підприємницької діяльності в інтересах стійкого розвитку.

У 1995 р. «Хенкель» взяла на себе зобов’язання, передбачені програмою «Відповідальна турбота», яка є ініціативою хімічної промисловості всього світу. 

З 2017 р. компанія «Хенкель» підтримує партнерські відносини з громадською організацією «Plastic Bank», яка ставить собі за мету збирання пластикових відходів до моменту їх потрапляння в океан та створення можливостей для найбідніших верств населення.

Для того, щоб розробляти та впроваджувати нові рішення у галузі збирання врожаю олійної пальми та використання пальмової олії з дотриманням принципів стійкого розвитку у всіх ланках ланцюга створення цінності ми протягом багатьох років активно підтримуємо мету «Круглого столу з питань екологічно ефективного виробництва пальмової олії».

Європейське партнерство з розроблення підходів, які є альтернативою випробуванням на тваринах (EPPA) – це спільна ініціатива Європейської Комісії, Європейських торговельних асоціацій семи промислових секторів та окремих компаній.

У 2019 р. «Хенкель» приєдналася до «Альянсу з ліквідації пластикових відходів» як один з членів-засновників. Глобальна місія Альянсу – розроблення та впровадження рішень, які забезпечуватимуть ліквідацію пластикових відходів у довкіллі, зокрема, в океані.

Хартія з питань різноманіття передбачає втілення фундаментального обов’язкового принципу справедливого ставлення до працівників організації  з повагою до їхньої гідності. Компанії, які підписують цю хартію, зобов’язуються створити робоче середовище без дискримінації та ізоляції.

“AIM-PROGRESS” – це форум, створений компаніями, які спеціалізуються на виробництві споживчих товарів. Його мета – популяризація відповідального підходу до вибору постачальників та виробництва з дотриманням принципів стійкого розвитку.

«Хенкель» підтримує партнерські відносини з міжнародною організацією стійкого розвитку «Solidaridad» з метою популяризації виробництва пальмової олії з дотриманням принципів стійкого розвитку та надання підтримки дрібним фермерам.

SIFE – це міжнародна неприбуткова організація, яка співпрацює з провідними корпораціями та освітніми закладами з метою заохочення студентів університетів до прояву ділової ініціативи у їхніх громадах. 

У 2012 р. «Хенкель» та ще п’ять компаній хімічної галузі започаткували ініціативу під назвою «Разом до стійкого розвитку» - ініціативу хімічної галузі з розвитку ланцюга поставок з дотриманням принципів стійкого розвитку»

У 2013 р. «Хенкель» приєдналася до ініціативи «SAVE FOOD» , яка сприяє розвитку діалогу між бізнесом, дослідниками, політиками та громадянським суспільством з питань страт продуктів харчування.

Корпоративне зобов’язання

Додаткова інформація

Звіт щодо сталого розвитку 2022 (англійською мовою)

Архів публікацій з питань сталого розвитку, доступних з 1992 до сьогодні на сайті henkel.com.