This version of the page http://rada-poltava.gov.ua/ (77.121.11.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-21. The original page over time could change.
Офіційний сайт Полтавської міської ради та виконавчого комітету / Офіційний сайт Полтавської міської ради та виконавчого комітету

Календар оновлень:

Події міста:23.07.2023, 16:07
Полтавцям до відома:20.07.2023, 19:37
Заяви прес-служби:Сьогодні, 16:42
Документи:25.07.2023, 03:00
 
Останнє оновлення: 25.07.2023, 03:00
ГородянамЦ Н А П Для юридичних осіб Для бізнесу та інвестора For foreign visitorse-gov
Петиція Публічна інформація Документи Місто Міська влада Події міста Приймальня Всі розділи
  • Місто Полтава
    • Райони в місті
    • Спортивне життя
  • Публічна інформація
    • Доступ до публічної інформації
    • Звіти
    • Зробити запит
    • Порядок оскарження
  • Петиція
  • Події міста
    • Журналістам до відома
  • Городянам
    • Вакансії
    • Квартирний облік
    • Доступне житло
    • Соціальне житло
    • Перейменування вулиць
  • Підприємцям
    • Ц Н А П
    • Рада підприємців
    • Оголошення
  • Приймальня
    • Графік прийому громадян
    • Зворотній зв'язок
    • For foreign visitors
    • Міжнародна сторінка
    • Інформаційні ресурси
    • Аналітика
    • Доповіді інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста
    • Контрольно-ревізійний відділ інформує
      • Закрити розділи

Офіційний сайт Полтавської міської ради
та виконавчого комітету

Полтава — перлина України,
її історична і духовна скарбниця —
місто, в якому хочеться жити.

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Полтавської міської ради інформує

До уваги громадян та засобів масової інформації, актуальна (корисна) інформація за посиланням.

У разі виникнення питань звертатись за телефонами (0532) 56-59-15, 60-95-13. 

Сьогодні, 15:57

До уваги мешканців!

Вдень 22 липня по місту Полтава та області очікуються грози, під час гроз шквали вітру 15-20 м/с.

За інформацією Полтавського гідрометцентру, прогнозується І-й рівень небезпечності – жовтий.

Будьте уважні та обережні!

Основні правила поведінки у разі посилення поривів вітру читайте за посиланням.

Сьогодні, 15:43

У Полтаві провели захід з військово-тактичної гри «Лазертаг»

20 липня в корпусному парку, Полтавський міський заклад-центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» разом з управлінням у справах фізичної культури та спорту організували фізкультурно-оздоровчий захід з військово-тактичної гри «Лазертаг» .

По закінченню призери турніру були нагороджені солодкими подарунками від організаторів.

Сьогодні, 15:26

Графік засідань постійних комісій

25 липня 2023 року, 10:00 - засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, охорони довкілля, природокористування (у режимі відеоконференції).

З порядком денним можна ознайомитися тут.

Сьогодні, 14:27

У Полтаві відбувся турнір з паркового волейболу

20 липня, за підтримки Полтавського міського заклад-центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» та управління у справах фізичної культури та спорту, пройшов відкритий турнір з паркового волейболу серед молоді, в якому взяли участь 10 команд.

У безкомпромісній боротьбі перемогу здобули гравці команди «ВК Максимус-2», друге місце посіла команда «Решетилівка-2», третє місце «Решетилівка-1».

По завершенню турніру переможці та призери були нагороджені кубками, грамотами та медалями від організаторів турніру.

Сьогодні, 14:02

Привітали з ювілеєм Митрополита Полтавського і Кременчуцького Федора

21 липня, в День народження Митрополита Полтавського і Кременчуцького Федора, керівник прес-служби міської ради Олександр Дедюхін від імені секретаря міської ради Андрія Карпова, привітав очільника ПЦУ Полтавщини.

- У нас війна, і війни виграють не генерали, а сільські вчителі та парафіяльні священники, тому для перемоги нам потрібно розвивати Православну Церкву України, а її священникам, котрих очолює митрополит Федор, необхідно бути прикладами незламності та вести духовну боротьбу. Створювати Церкву. Творити нову Україну. І нехай Господь Бог допомагає це творити митрополиту Федору та всій єпархії ПЦУ, - наголосив у вітальному слові Олександр Дедюхін...

Сьогодні, 13:49

Загинув, захищаючи Україну…

22 липня о 10:00 біля Свято-Успенського кафедрального собору відбудеться прощання з полеглим Героєм Анатолієм Срібним.

Солдат Анатолій Миколайович Срібний, народився 29 січня 1977 року в Полтаві. Навчався у 30Ш №29. Закінчив ПТУ №4 за спеціальністю слюсар по ремонту автомобільної техніки.

Проживав та працював у Полтаві. Призваний на військову службу за мобілізацією 25 лютого 2022 року Полтавським обʼєднаним міським територіальним комплектування та соціальної підтримки до військової частини А 4053 на посаду навідник відділення управління командира батальйону взводу звʼязку 2 аеромобільного батальйону.

Вірний військовій присязі, гідно виконуючи свій військовий обовʼязок, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет у...

Сьогодні, 13:05

#СпадщинаДержавництва — В'ячеслав Чорновіл

Стратегічний геній українського національного самоусвідомлення, філософ дисидентства, опозиціонер до всього, що гальмувало шлях до української незалежності. Це все про нього – про В’ячеслава Максимовича Чорновола (1937–1999), великого лідера великої нації. Українці, які закладали підмурок незалежної Української Держави у другій половині вже збіглого XX століття, ставали сильнішими та відважнішими, коли попереду йшов Чорновіл.

В’ячеслав Чорновіл став провідником українського національно-демократичного визвольного руху, разом з іншими діячами започаткувавши й очоливши в Україні рух опору проти зросійщення та національної дискримінації українців. Пройшовши страдницький життьовий шлях, він був напрочуд успішним у своїх україноцентричних і націєтворчих справах. Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990...

Сьогодні, 10:58

У Полтаві привітали срібного призера чемпіонату світу з легкої атлетики

21 липня перший заступник міського голови Валерій Пархоменко привітав призера чемпіонату світу з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю Володимира Пономаренка. Спортсмен виборов срібло на чемпіонаті в Парижі (Франція), який тривав з 7 по 18 липня 2023 року.

Володимир є майстром спорту України міжнародного класу, членом основного складу національної збірної команди України, спортсменом Полтавського регіонального центру «Інваспорт». Призер виграв срібну медаль в штовхані ядра, показавши результат 15 м 92 см.

Володимиру Пономаренку і його тренерці Людмилі Циганко вручили грамоти виконавчого комітету Полтавської міської ради та грошові сертифікати...

Сьогодні, 09:56

Виставка авторської ляльки та художнього розпису «Україно! Пісне моя!»

23 липня, до Дня Української Державності, у музеї Панаса Мирного о 12 годині відбудеться відкриття виставки авторської ляльки та художнього розпису «Україно! Пісне моя!» членкині спілки майстрів народного мистецтва України Тамари Пилипенко.

Сьогодні, 09:11

Україна пам'ятає...

Щоранку хвилиною мовчання ми вшановуємо наших героїв, які віддали своє життя за волю, свободу, незалежність та цілісність України. Вони мужньо тримали оборону. Вони трагічно загинули у бою з ворогом.

Вічна пам'ять усім цивільним українцям, медикам, волонтерам, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації.

Україна пам'ятає...

Сьогодні, 09:00

Для відвідувачів терцентру Подільської районної у м. Полтава ради провели захід зі скандинавської ходьби

20 липня для відвідувачів територіального центру Подільської районної у м. Полтава ради центр «Спорт для всіх» та управління фізичної культури та спорту провели фізкультурно-оздоровчий захід зі скандинавської ходьби. 

Фізична активність для людей похилого віку під керівництвом професійного тренера надзвичайно важлива. Саме тому оздоровчі заходи пропагуються для такої категорії людей. 

По закінченню усі присутні отримали від організаторів солодкі подарунки.

20.07.2023, 16:56

#СпадщинаДержавництва — Іван Стешенко

До Дня Української Державності. В рамках онлайн проєкту Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради.

«Полум’я серця, сили й завзяття – все віддаю для України» – ці слова належать одному з творців українського державотворення Івану Матвійовичу Стешенку. Цього року виповнюється 150 літ від дня народження невтомного будівничого вітчизняної освітньої системи. Ще до приходу в політику Стешенко був знаним педагогом, істориком українського театру, критиком і літературознавцем, перекладачем та письменником.

Його дружина Оксана Стешенко писала, що до 7 класу гімназії чоловік не усвідомлював себе українцем і тому перші поетичні твори написані російською мовою. Але під...

20.07.2023, 16:29

У Полтаві планують закупити спеціальну комунальну техніку на понад 200 млн грн

20 липня, під головуванням Юлії Городчаніної, відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму.

Під час засідання депутати розглянули технічне завдання для придбання комунальної техніки. Перелік техніки, яку планують закупити, затвердили на позачерговій сесії міської ради. При цьому, члени комісії наголосили на доцільності закупівлі євроконтейнерів для сміття замість звичайних, які менші за об'ємом та не закриваються. 

Комісія не рекомендувала Управлінню ЖКГ затвердження технічного завдання.

Згідно з Програмою розвитку ЖКГ та благоустрою громади на 2023 рік, планують закупити на 201 млн грн:

- для КАТП-1628 -...

20.07.2023, 16:00

Для відвідувачів терцентру Київської районної у м. Полтава ради провели змагання з дартсу

20 липня Полтавський міський центр «Спорт для всіх» та управління фізичної культури та спорту організували та провели змагання з дартсу серед відвідувачів територіального центру Київської районної м. Полтава ради.

Не дивлячись на те, що більшість учасників вперше мали змогу брати участь у змаганнях з такого виду спорту, враження виявилися дуже позитивними. Азарт, підтримка колег та бажання стати переможцем – все це складало атмосферу змагань.

У результаті переможці отримали медалі та грамоти, а всі учасники солодкі подарунки.

20.07.2023, 15:44

Гендерна рівність у сфері праці: роз'яснення

На сьогодні однією з актуальних проблем нашого суспільства є гендерна нерівність у реалізації чоловіками та жінками своїх прав та можливостей на ринку праці. І хоча наше законодавство містить положення, спрямовані на захист прав жінок, що перебувають у трудових відносинах, все ще існує низка недоліків та дискримінаційних практик.

Дискримінація за ознакою статі у соціально-трудових відносинах може проявлятися через нерівний доступ до професійного навчання, підвищення кваліфікації та перепідготовки, у тому числі отримання досвіду практичної роботи, необґрунтовану чи безпідставну нерівність в оплаті праці, неоднакові умови праці та організації робочого часу, а також через нерівний доступ до отримання...

20.07.2023, 15:37

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Полтавської міської ради інформує

До уваги громадян та засобів масової інформації, актуальна (корисна) інформація за посиланням.

У разі виникнення питань звертатись за телефонами (0532) 56-59-15, 60-95-13. 

20.07.2023, 14:54

20 липня — День шахів

Шахи – це інтелектуальний вид спорту з давніми історичними традиціями та потенційними можливостями. Гра в шахи розвиває логічне мислення, просторову уяву, уважність і цілеспрямованість, сприяє покращанню пам’яті, формує витримку та почуття відповідальності за доручену справу, здібності до самоаналізу та самостійного прийняття рішення.

Вітаємо усіх шахістів Полтавської громади. Зичимо вам творчої наснаги, енергії, бажання постійно вдосконалювати свою майстерність, незламної волі та багато яскравих партій, комбінацій, фантастичних задумів і блискучих ходів. Нехай з кожним роком ваш професіоналізм зростає, а гра знаходить все більше шанувальників.

20.07.2023, 14:24

До уваги мешканців!

Вночі 21 липня по місту Полтава та Полтавській області очікуються грози, під час гроз шквали 15-18 м/с.

За інформацією Полтавського гідрометцентру, прогнозується І-й рівень небезпечності – жовтий.

Будьте уважні та обережні!

Основні правила поведінки у разі посилення поривів вітру читайте за посиланням.

20.07.2023, 14:02

Трансляція засідання постійної комісії з питань з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму

20.07.2023, 12:55

Важливі телефони

 
Відділ оперативного реагування 15-80, 56-29-71
56-48-38, 56-31-79
Телефон для довідок 52-25-26
Відділ звернень громадян 52-59-10, 57-30-97
Прес-служба 56-44-56, 56-38-59
Соціальний захист населення 52-27-83

Код міста: 0532, міжнародний код: +38 (0532).

Полтавцям до відома

20.07.2023, 16:37.  «Водна безпека. Вода як екосистемна послуга в Україні» 26–27 вересня, м. Київ

20.07.2023, 16:35.  Екологічний бюлетень стану забруднення атмосферного повітря в Полтаві у червні 2023 року

20.07.2023, 14:58.  Звіт про виконання Програми зайнятості населення Полтавської громади за І півріччя 2023 року

19.07.2023, 14:25.  Належне облаштування та експлуатація індивідуальних колодязів

Інша інформація для городян

Журналістам до відома

Сьогодні, 13:42.  24. 07. 2023, 10: 00 - засідання виконавчого комітету Полтавської міської ради Більше інформації

17.07.2023, 14:19.  18. 07. 2023, 15: 00 - засідання робочої групи з питань присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Полтавської громади (III черга) Читати далі

10.07.2023, 12:57.  11. 07. 2023, 15: 00 - засідання робочої групи з питань присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Полтавської міської територіальної громади (III черга) Більше інформації

06.07.2023, 11:09.  06. 07. 2023, 13: 00 - засідання позачергової 36 сесії Полтавської міської ради восьмого скликання у режимі відеоконференції із застосуванням електронної системи голосування «Голос» Подробиці

Інші матеріали для журналістів

Документи для обговорення

02.05.2023.  Інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань в рамках громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації «Детальний план території на вул. Матросова в м. Полтава» і звіту про стратегічну екологічну оцінку документу державного планування

30.11.2022.  Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми охорони довкілля Полтавської міської територіальної громади на 2023–2027 роки

24.10.2022.  Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми економічного і соціального розвитку Полтавської міської територіальної громади на 2023 рік

14.02.2022.  Повідомлення про оприлюднення проекту документадержавного планування та звіту про стратегічну екологічнуоцінку містобудівної документації«Детальний план забудови території на вул. Матросова в м. Полтава»

21.01.2022.  Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації «Детальний план території на вул. Матросова в м. Полтава»