This version of the page http://www.agromage.com/ (185.68.16.175) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-07. The original page over time could change.
Головна | Agromage.com
Головна
Шкідники та хвороби
Определитель вредителей горчицы, рыжика, рапса
Указательный определитель болезней горчицы, рыжика, рапса. Позволяет проходя по комплексу вопросов провести беглое определение вредителя по повреждениям.
Зернові, зернобобові / Пшениця
Хвороби пшениці, поширені в Україні: шкідливість, генетичний контроль та результативність селекції на стійкість
Наведено аналіз джерел літератури щодо найбільш шкідливих на території України хвороб пшениці: снігова плісень, септоріоз, піренофороз, борошниста роса, бура листкова іржа, вірус смугастої мозаїки пшениці, вірус жовтої карликовості ячменю. Акцентовано увагу на симптоматиці прояву цих хвороб, їх шкідливості, генетичних основах стійкості та основних результатах селекції.
Зернові, зернобобові / Пшениця
Особливості формування показників якості зерна пшениці озимої залежно від агротехнічних прийомів вирощування
В умовах північного степу України досліджено вплив строків сівби та рівня мінерального живлення на формування показників якості пшениці озимої розміщеної після стерньового попередника. Встановлено оптимальні строки сівби та рівень мінерального живлення, що забезпечують отримання зерна пшениці озимої 3 класу якості в конкретних ґрунтово-кліматичних умовах регіону.
Зернові, зернобобові / Пшениця
Ефективність передпосівної обробки насіння пшениці ярої біофунгіцидами і регуляторів росту рослин проти кореневих гнилей
Викладені результати досліджень з вивчення поширеності та розвитку кореневих гнилей пшениці ярої, впливу хвороби на формування та структуру урожаю культури. Визначена технічна ефективність застосування біофунгіцидів і регуляторів росту рослин для передпосівної обробки насіння.
Шкідники та хвороби
Розповсюдження фузаріозів
До останнього дестиріччя було прийнято вважати, що основною інфекцією насіння, з якою слід боротися на зернових культурах, є ураження сажковими хворобами. Але чи дуже часто ми зараз зустрічаємо ураження рослин цими хворобами? На наш погляд, ні, оскільки, з одного боку, аграрії зрозуміли, що протруювання насіння – обов’язковий захід, а з іншого – на ринку з’явилася велика кількість достатньо ефективних діючих речовин фунгіцидів, які здатні знищувати сажкові хвороби як на поверхні насіння, так і всередині його. Однак цього не можна сказати про фузаріозні хвороби.
Олійні, технічні, кормові / Ріпак
Кластерний аналіз урожайності сортів та гібридів ріпаку озимого в різних агрокліматичних зонах України
Обґрунтовано використання кластерного аналізу для підбору сортів та гібридів ріпаку озимого сучасної селекції. Дослідження проводились у 2013–2015 рр. у чотирьох різних агрокліматичних регіонах України.