Пам’ять заради майбутнього

4 травня в бібліотеці відбулася патріотична акція, присвячена Дню пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього року пам’ятна дата 8 травня – день пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної війни росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Крім цього, російська федерація системно знецінює, перекручує та маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. На вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни для студентів та учнів Донецького державного університету внутрішніх справ, Кропивницького вищого професійного училища № 9 та ліцею «Сокіл», в рамках бібліопроєкту «РідноКрай», бібліотекарі відділу інформаційно-бібліографічних послуг та краєзнавства спільно з Кіровоградським обласним державним архівом провели патріотичну акцію «Пам’ять заради майбутнього».

Під час заходу присутні дізналися про трагічні сторінки війни мовою архівних документів. Були представлені документи про Холокост та військовополонених, а також документи про розслідування злочинів часів німецької окупації нашого краю. Про це присутнім розповів Дмитро Кобзар – головний спеціаліст обласного державного архіву. А його колега Сергій Юрченко представив присутнім документи, що розповідають про складне життя цивільного населення під час німецької окупації. Цікавою та сумною була розповідь спеціаліста про остарбайтерів та їх долю, представлено листи, написані з неволі, що зберігаються в фондах архіву.

Ми схиляємо голови перед всіма тими, хто захистив нас від нацистів і зараз захищають від рашистів.

[object Object]
40 Переглядів

25006, Україна, м. Кропивницький, вул. Володимира Панченка 6/15, тел./факс: (0522) 32-05-65
e-mail: oub@lib.kr.ua

Вибрати мову сайту »
Меню