Відділ абонементу

З моменту створення відділу в 1978 році його працівникам вдалося зібрати фонд книг та періодичних видань, який на сьогодні налічує понад сорок тисяч примірників, для задоволення найрізноманітніших запитів мешканців міста Кропивницький та прилеглих до нього населених пунктів, а також молоді, що проживає та навчається в нашому місті. У відділі є чотири тисячі видань для вивчення іноземних мов: практичні довідники, словники, художня та спеціалізована література англійською, німецькою та французькою мовами.

Робота відділу абонементу спрямована на якісне обслуговування користувачів будь-якого віку. Саме особистість користувача, його запити, інтереси та уподобання є головними і визначальними при організації робочих процесів. Щорічно працівники відділу надають послуги понад чотирьом тисячам користувачів, серед яких – студенти місцевих вузів, старшокласники навчальних закладів, працююча молодь, а також мешканці степового міста в центрі України.

Особлива увага приділяється популяризації літератури. Зокрема, цикл виставок «Слова письменників пророчі…» знайомлять читачів з книгами та ілюстративними матеріалами, присвяченими Т. Шевченку, І. Франку, Л. Українці, В. Малику, В. Чемерису, М. Вінграновському та багатьом іншим. Відповідна тематика переважає і в масовій роботі відділу.

Завдяки тісній співпраці з обласною організацією Національної спілки письменників України постійно організовуються зустрічі користувачів з письменниками-земляками. Так, цикл книжкових прем’єр «Дегустація літературних новинок» має на меті зустрічі та презентації нових книг почесних гостей відділу – письменників та літературознавців: В. Бондаря, Г. Клочека, О. Косенка, А. Корінь, В. Левицького, О. Полєвіної, Б. Ревчуна та багатьох-багатьох інших.

Саме в стінах нашої бібліотеки презентували свої книги Василь Бондар, Анатолій Каретний, Олександр Косенко, Наталія Купчинська, Гарій Войченко, Станіслав Новицький, Марина Павленко, Павло Чорний.

При відділі з 2002 року діє молодіжний літературний клуб „Ліра”. Об’єднує він старшокласників, студентів, працюючу молодь. Останні роки активізувати роботу клубу допомогла творча енергія відомого українського літератора Олександра Косенка, який не тільки сам проводить творчі майстерні з літературного процесу, а й сприяє участі в засіданнях клубу відомих українських літераторів.

Робота клубу «Профі» сприяє вирішенню однієї з головних проблем старшокласників міста: «Яку професію обрати?». Тому зустрічі з найкращими майстрами своєї справи відповідають духу часу і допомагають у виборі вірного життєвого шляху.

Послуги акції «Сімейний формуляр» спрямовані на задоволення потреб у читанні всієї родини та прищеплюють любов до читання ще в юному віці.

Останні роки працівники відділу активізували роботу з підготовки он-лайн заходів: літературних вікторин, квестів, оглядів книг, що насамперед відповідає новим вимогам суспільства, адже книга – чи то класика, чи сучасний твір – сприяє духовному розвитку особистості, а це позитивно впливає і на розвиток суспільства взагалі.

25006, Україна, м. Кропивницький, вул. Володимира Панченка 6/15, тел./факс: (0522) 32-05-65
e-mail: oub@lib.kr.ua

Вибрати мову сайту »
Меню