Скористайтесь сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів без особистої присутності.
НовиниРегламент роботиОтримання електронних довірчих послугДистанційне формування сертифікатів для програмних РРО (юр.особи) Підпис данихПеревірка підписаних даних Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитомПошук сертифікатів та СВССкасування, блокування, поновлення сертифікатівСистеми, які підтримують використання сертифікатів КНЕДП ДПС

Новини

29 травня 2023 | Про проведення регламентних робіт

Шановні клієнти!

У зв’язку з проведенням обслуговування програмно-технічного комплексу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України повідомляємо, що 29.05.2023 можливі часткові обмеження доступу до електронних сервісів.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

29 травня 2023 | Про налаштування програмного забезпечення

Шановні клієнти!

Повторно повідомляємо, що для підтримання належного рівня функціонування програмного забезпечення, яке використовується для підпису електронних документів (далі – ПЗ), необхідно завантажити та додати до «файлового сховища сертифікатів» кваліфіковані сертифікати відкритих ключів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) та серверів Надавача.
Кваліфіковані сертифікати відкритих ключів доступні для завантаження за цим посиланням (https://ca.tax.gov.ua/download/certificates/allacskidd-2022.p7b).

Повний перелік актуальних кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів Надавача розміщено у вкладці «Сертифікати Надавача» розділу «Пошук сертифікатів та СВС» офіційного інформаційного ресурсу Надавача

Також, необхідно у налаштуваннях ПЗ змінити DNS-ім’я Надавача з acskidd.gov.ua на ca.tax.gov.ua.

26 травня 2023 | Про проведення регламентних робіт

Шановні клієнти!

У зв’язку з проведенням обслуговування програмно-технічного комплексу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України повідомляємо, що 26.05.2023 з 21 год. 00 хв. до 22 год. 00 хв. можливі часткові обмеження доступу до електронних сервісів.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

25 травня 2023 | Про проведення регламентних робіт

Шановні клієнти!

У зв’язку з проведенням обслуговування програмно-технічного комплексу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України повідомляємо, що 25.05.2023 з 21 год. 00 хв. до 23 год. 00 хв. можливі часткові обмеження доступу до електронних сервісів.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

03 лютого 2023 | Про реалізацію експериментального проекту

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що Державною податковою службою України успішно реалізовано експериментальний проект щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг (далі – Експериментальний проект) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 року № 641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою». На момент завершення реалізації Експериментального проекту Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковим департаментом ДПС (далі – КНЕДП ІДД ДПС) супроводжувалось понад 1,96 млн діючих кваліфікованих сертифікатів.

23.12.2022 внесено зміни до Довірчого списку кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, внаслідок чого КНЕДП ІДД ДПС був замінений на Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України, який продовжує надавати безкоштовні електронні довірчі послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

23 грудня 2022 | Про формування кваліфікованих сертифікатів КНЕДП ДПС

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що для підтримання належного рівня функціонування програмного забезпечення, яке використовується для підпису електронних документів, необхідно до 06 січня 2023 року завантажити та додати до «файлового сховища сертифікатів» кваліфіковані сертифікати відкритих ключів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) та серверів Надавача.

Кваліфіковані сертифікати відкритих ключів доступні для завантаження за цим посиланням.

Повний перелік актуальних кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів Надавача розміщено у вкладці «Сертифікати Надавача» розділу «Пошук сертифікатів та СВС» офіційного інформаційного ресурсу Надавача.

22 грудня 2022 | Про надання електронних довірчих послуг Надавачем Державною податковою службою України

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 року № 641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою», з 23.12.2022 Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) розпочне надання електронних довірчих послуг.

Також, наказом Державної податкової служби України від 21.12.2022
№ 930 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів:

Реєстраційна картка для фізичної особи;

Реєстраційна картка для юридичної особи;

Додаток до Реєстраційної картки для юридичної особи;

Заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;

Додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг необхідно використовувати з 23 грудня 2022 року.

Форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 30 грудня 2022 року включно.

Нові форми реєстраційних документів будуть розміщені 23.12.2022 у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» на офіційному вебсайті https://ca.tax.gov.ua.

09 грудня 2022 | Про заміну Надавача ІДД ДПС на Надавача Державна податкова служба України

Шановні клієнти!

Інформуємо користувачів кваліфікованих електронних довірчих послуг Kваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, що 23 червня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою» (далі – Постанова), на виконання якої:

23.12.2022 будуть внесені відповідні зміни до Довірчого списку кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, внаслідок чого Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковий департамент ДПС (далі – НАДАВАЧ ІДД ДПС), буде замінений на Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Державна податкова служба України (далі – НАДАВАЧ ДПС);

НАДАВАЧ ІДД ДПС припинить надавати кваліфіковані електронні довірчі послуги.

Для забезпечення безперервності надання послуг у зв’язку із заміною надавача таких послуг у порядку, передбаченому Постановою, НАДАВАЧ
ІДД ДПС та НАДАВАЧ ДПС пропонують приєднатися до публічної Угоди про заміну сторони в Договорі про надання кваліфікованих електронних довірчих послуг (далі – Угода), згідно умов якої відбудеться заміна надавача кваліфікованих електронних довірчих послуг з НАДАВАЧА ІДД ДПС на НАДАВАЧА ДПС в укладених з користувачами договорах. Текст Угоди розміщено на вебсайтах НАДАВАЧА ІДД ДПС та НАДАВАЧА ДПС за посиланням https://acskidd.gov.ua/download/IDD-DPS_DPS_Agreement.pdf (Текст угоди у форматі PDF), acskidd.gov.ua та tax.gov.ua відповідно. Внаслідок такої заміни НАДАВАЧ ДПС продовжить надавати користувачам кваліфіковані електронні довірчі послуги на умовах, передбачених в договорах, укладених користувачами з НАДАВАЧЕМ ІДД ДПС.

Користувачі, які мають діючі кваліфіковані сертифікати отримані у НАДАВАЧ ІДД ДПС, з 23.12.2022 продовжуватимуть безперервно обслуговуватися НАДАВАЧЕМ ДПС.

Протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня розміщення цієї Угоди на офіційних вебсайтах НАДАВАЧА ІДД ДПС та НАДАВАЧА ДПС, тобто до 23 год. 59 хв 16.12.2022, користувач має право відмовитися від приєднання до умов цієї Угоди шляхом подання НАДАВАЧУ ІДД ДПС відповідної заяви в електронній формі згідно Додатку до цієї Угоди (далі – Заява). Така Заява має бути підписана засобами кваліфікованого електронного підпису користувача (уповноваженої особи користувача) та направлена на електронну адресу НАДАВАЧА inform@acskidd.gov.ua. Подана Заява користувача є свідченням його відмови від приєднання до цієї Угоди і має наслідком припинення надання НАДАВАЧЕМ відповідних кваліфікованих електронних довірчих послуг, дострокове розірвання Договору з ініціативи користувача та скасування його кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Якщо Вами, як користувачем, до 23 год. 59 хв 16.12.2022 не буде подана зазначена вище заява, то вважатиметься, що Ви висловили мовчазну згоду на приєднання до Угоди, та з 23.12.2022 надавачем кваліфікованих довірчих послуг для Вас буде НОВИЙ НАДАВАЧ.

21 жовтня 2022 | Про надання роз'яснень

Шановні клієнти!

З метою безпечного та надійного використання особистого ключа кваліфікованого електронного підпису чи печатки (в тому числі ПРРО) та уникнення його компрометації, нагадуємо, що відповідно до вимог абзаців другого – четвертого та сьомого частини другої статті 12 Закону України «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон) користувачі електронних довірчих послуг зобов’язані:

забезпечувати конфіденційність та неможливість доступу інших осіб до особистого ключа;

невідкладно повідомляти надавача електронних довірчих послуг про підозру або факт компрометації особистого ключа;

надавати достовірну інформацію, необхідну для отримання електронних довірчих послуг;

не використовувати особистий ключ у разі його компрометації, а також у разі скасування або блокування сертифіката відкритого ключа.

Також повідомляємо, що відповідно до статті 1 Закону, компрометація особистого ключа – будь-яка подія, що призвела або може призвести до несанкціонованого доступу до особистого ключа.

10 серпня 2022 | Про планове формування кваліфікованих сертифікатів КНЕДП ІДД ДПС

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що для підтримання належного рівня функціонування програмного забезпечення, яке використовується для підпису електронних документів, необхідно до 17 серпня 2022 року завантажити та додати до «файлового сховища сертифікатів» нові кваліфіковані сертифікати кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) та серверів Надавача.

Нові кваліфіковані сертифікати доступні для завантаження за цим посиланням.

Повний перелік актуальних кваліфікованих сертифікатів Надавача розміщено у вкладці «Сертифікати Надавача» розділу «Пошук сертифікатів та СВС» офіційного інформаційного ресурсу Надавача.

30 червня 2022 | Про внесення змін до Регламенту Надавача

Шановні клієнти!

Для удосконалення процедур надання електронних довірчих послуг внесено Зміни № 5 до Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Регламент Надавача).

Відповідно до пункту 1.3 Регламенту Надавача, зміни внесені до Регламенту Надавача набирають чинності через десять календарних днів з моменту розміщення зазначених змін на офіційному інформаційному ресурсі Надавача.

Переглянути Зміни № 5 до Регламенту Надавача можна тут».

Переглянути архів
  • !АКТУАЛЬНО
  • 29/05/2023Про налаштування програмного забезпеченнядетальніше
  • 29/05/2023Про проведення регламентних робітдетальніше
всі анонси


Шановні клієнти!

Повідомляємо, що Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 введено воєнний стан в Україні.

У зв’язку з чим, Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Звертаємо Вашу увагу, що користувачі яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням https://ca.tax.gov.ua/blokuvannya.

Також, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 року №383, зокрема, вносяться зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які передбачають, що до 30 червня 2023 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається у захищеному носієві ключової інформації.

Одночасно користувачі, що мають чинні сертифікати, мають змогу скористатися онлайн сервісами:

-Повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на 2 роки;

-Дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО.

Щоб отримати електронні довірчі послуги (далі - ЕДП) вперше чи якщо термін дії сертифікатів завершився, користувачу необхідно підготувати документи, необхідні для отримання ЕДП, з переліком яких можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача, обравши відповідну категорію та звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації.

Ознайомлений